Sportspills øvrige lørdagsmeny:
Tippetips: Nesten seks millioner i bonuspotten
Oddstips 1: United og Arsenal vinner stort
Oddstips 2: Lørdagsdobbel fra England til 7,25 i odds
Oddstips 3: I dag slår Newcastle til
Oddstips 4:
Southampton jakter opptur i FA-cupen
Live: Overgangsvinduet januar 2019
Premier League: Alle Premier League-overgangene i januar

Klosterskogen sparker i gang V75-året på skikkelig lørdag, og det er en omgang med HØY vanskelighetsgrad som venter. Det vrimler av seierskandidater i flere av løpene, og her kommer det til å være ørsmå marginer som skiller.

Dagens beste banker dukker opp i finalen, og normalt taper ikke 8 Roli Eld et løp som dette. Er blitt strøket inn to spor, får trolig overta teten gratis, og siden skal dette løpet være over.

Dagens storskrell kan fort komme i det som på papiret er det mest åpne løpet (V75-5). Her ranker vi faktisk 8 Bjønnum Jerka først, og når vi la ut tipset var den et dønn sistevalg...

Alt om lørdagens svært spennende V75-omgang finner du litt lengre ned i artikkelen.

PS. Husk at du får hele gevinsten selv dersom du kjøper en av ekspertkupongene i spillboksen under. Artikkelen fortsetter under spillboksen

Her er dagens V75-tekst:

V75-1 : 13 G. Jerken – Er trolig den mest formsterke i innledningsløpet, og den har vært helt strålende de siste gangene. Var bunnsolid til seier sist, mens den spurtet sterkt bak umulige Ulsrud Tea nest sist. Får den bare gå med i rygger så er den giftig tilslutt, og med superform i kroppen er den spillbar. SOLEKLART FØRSTEVALG! 3 Stumne Fyr – Er vi litt usikker på hvordan vil takle svingene på Klosterskogen. Formen er fin, og den satt fast med krefter igjen sist. Var dog veldig skakk, og vi regner med at den er behandlet etter det løpet. Står perfekt til på strek, og er det opplagte motbudet.

5 Magnums Othello – Hadde et eventyrlig fjorår, og den var altså 16 ganger blant de tre beste på 17 forsøk. Det er ikke annet enn svært imponerende. Utviklet seg i takt med grunnlaget, den står helt OK inne i dette løpet, og den er tidlig med på gardering. 10 Hvalstad Odin – Har fått et løft etter man skiftet vogn på den, noe som naturligvis burde vært fortalt spillerne i Norge. Nå er det volte, og vi er usikker på om det blir den samme vognen da. Har virkelig levert varene med den nye vognen, den står i et bra spor på tillegget, og den skal med på gardering.

12 Tripsson Ø.K. – Var utrolig spenstig og flott når den dundret rundt på 21,5/1609ma tredje sist. Det løpet kostet trolig mer enn det smakte for den mistet aksjonen nest sist, og fungerte heller ikke optimalt sist hvor den skuffet stort. Kan ikke ha vært behandlet etter det siste løpet pga karenstider, og det gjør oss veldig usikker. Er derfor kun en liten gardering der ute. 2 Anima – Er veldig spurtsterk, og god på sitt beste. Er dog ekstremt vrien å sveive inn, men for de som jakter smellen i innledningsløpet, ja, de må ikke glemme denne.

Vår rangering : A : 13 B : 3-5-10-12 C : 2-4-1-6-11-8-7-9

V75-2 : 9 Positano – Er i en helt strålende form, og den er spillbar i dette jevne løpet. Fikk aldri sjansen nest sist, og den ble sittende bom fast da. Nå sist ble den brukt litt underveis, og den fullførte solid. Står i et ypperlig smygspor nå, motstanden skremmer ikke, og den dukker opp på foto om den leverer som den skal. OBS! 5 C.C. Lucky Star – Var oppløftende etter pause sist, og den kom til mål med krefter igjen. Er trolig ytterligere forbedret til denne oppgaven, den kan åpne bak bilen, og her kjører vel Mikkelborg til direkte? Dobbelt a-valg!

10 Weinberry – Radet opp med bra løp før pause, men vær OBS på at den har vært borte i over to mnd. Slikt pleier aldri å være helt tilfeldig. Duger på sitt beste, men vi vil gjerne se den i et løp igjen før vi plasserer den høyere opp på ranken. 3 Sparkling Credit – Har fått tre løp i kroppen etter et lengre avbrekk, og den er veldig pågang. Spurtet knallbra sist, og den kom til mål med masse krefter igjen. Lørdag er den kuskeplusset med Malmin, den står i et bra spor, og den MÅ passes! 12 Pique – Ble sittende fast sist, men har enda til gode å overbevise noe sånn veldig. Er normalt god nok, men fra et iskaldt spor ranker vi den litt ut.

Vår rangering : A : 9-5 B : 10-3-12-11-7-2 C : 6-8-1-4

V75-3 : 5 Veels Netta – Var smellgod etter pause fjerde sist, og den jogget da 26,7/2100ma etter en avslutning i 24-fart. Vant også de to neste, men ble så felt av banen sist. Kommer nå ut etter pause, den er ordentlig god på sitt beste, og vi tror på en TOPP MULIGHET om den bare går feilfritt. Vår ide. 7 Smedtulla – Har fått to løp i kroppen etter pause, og den er veldig pågang. Spurtet fint tilslutt sist, og noterte seg for en bra tid. Kan ikke få et bedre løp enn dette grunnlagsmessig, og feilfritt dukker den normalt opp på foto. 15 Lykkje May – Blåste rundt en billig gjeng i Drammen sist, og den store sal tar nå bølgen. Er veldig god på sitt beste, men den har aldri vært å stole på, og det er normalt ingen drømmeoppgave å stå på det lengste tillegget på en bane som Klosterskogen. Vår outsider.

12 Will Lita – Har sett veldig bra ut på slutten, og den har virkelig levert fine løp. Lørdag er den solid kuskeplusset med Dalen, og den blir nok et aldri så lite skrik. Er god nok om den tar i hele veien, og den skal naturligvis med på gardering. 14 Troll Ronja – Har gått helt ned i kjelleren to ganger på rad nå, men det har også vært i tøffe omgivelser. Er mye billigere ute her, og på sitt beste duger den. Vi er dog skeptisk til hester som blir kjørt ned i kjelleren, og det er grunnen til at vi nå ranker den litt ut. 1 Mo Line – Avsluttet bra sist, men tapte for en som avsluttet enda bedre. Er i en veldig fin form, den står spennende til på strek, og skal med om løpet garderes.

3 Eikjærva – Er stadig noe bedre enn raden, og den var ikke tom etter sene luker sist. Kan overraske med flyt. 2 Kleppe Elfina – Ble trolig felt av banen i Bergen sist. På sitt beste har den stor fart i kroppen sin, og er aldri helt ueffen om den får ryggløpet. 6 Mai Oda – Er en ordentlig vriompeis, men debuterer nå for Trond Anderssen/Kristian Malmin, og det skal bli litt spennende å se om de har fått den mer travsikker. Er da god nok til å skrelle.

Vår rangering : A : 5-7 B : 15-12-14-1-3-2 C : 6-9-4-13-8-10


V75-4 : 7 Tallahassee – Er best, og feilfritt tror vi den bare vinner. Gikk et aldeles spinnvilt løp etter galopp nest sist, og det må ha vært tett opp mot karriere beste. Nå sist ble den feilaktig disket, og formen virker å være helt enorm for tiden. Baneprofilen har den null problemer med, og denne er såpass god at den fakta kan vinne et løp som dette fra dødens. SPILLES! 8 Make Me – Hadde et flott fjorår, og den har MYE inne når den først har funnet formen. Vi er klart inne på at Heisholt har siktet på dette løpet, og vi regner bestemt med at den kommer ut med flott form etter pause. Tom Erik Solberg er dyktig tømmefører, og selv fra et kaldt spor plasseres den i a-gruppen. OBS!

2 Mira Prawo – Ble sittende bom fast i tåken på Momarken sist, mens den tredje sist spurtet som en vind tilslutt. Var da hakk i hel på gode hester som Grace B.R./Royal Baby. Står i et nydelig spor nå, og den er helaktuell. 10 Dream Builder – Kommer ut etter pause, og det tror vi kun har gjort godt. Leverte flere fine løp før pausen, og den duger på sitt beste. Står som en klar outsider direkte. 4 Place Your Bet – Var oppløftende mot tøff motstand sist, mens den passerte mål som ubrukt nest sist. Vil nok bli prøvd mot tet, men det kan også koste. På sitt beste er den dog såpass formsterk at den skal med om løpet garderes.

5 S.M.K. Spirit – Er ikke veldig glad i innersporet bak bilen, og den ble ikke helt uventet overflydd sist. Gikk helpigg i mål etter veldig sene luker, og den er i flott form. Blir garantert laddet med, og med flyt er den en av flere som kan vinne. 1 Chipie D’Yvi – Er det fin fart i, den sitter trolig i rygg leder, og kan være en skrell via siste indre. Skal med på bred gardering.

Vår rangering : A : 7-8 B : 2-10-4-5-1-6 C : 9-3-11-12

V75-5 : 8 Bjønnum Jerka – VIDÅPENT! Draget vårt var et dønn sistevalg når dette tipset ble lagt ut, og den hadde 0,7% av innsatsene på seg. Vi snakker dog om en hoppe som er BETYDELIG bedre enn raden, og som virkelig skal passes. Den leverte en strålende opphenting i 26-fart tredje sist, før den feilet i stengt posisjon med ALT igjen mot oppløpet nest sist. Nå sist ble den grovt sjenert i den siste svingen, men den fullførte uansett meget fint. Har rett og slett vinnerform i kroppen, og vi setter den helfrekt først. 5 Kongs Nota – Falt litt utav det nest sist, og den feilet da fra seg en tid på rundt 31,0/2160mv. Nå sist prøvde Kolle flere ganger å få Hop til å stikke i teten slik at han skulle få seg en luke, men den kom aldri, og dermed ble Kongs Nota sittende bom fast med alt igjen. Er kjapp i vei, den har fått to løp i kroppen etter pause, og skal passes.

2 Gompens Hønk – Er en veldig fersk 4-åring, men den var ordentlig god til seier sist, og mye forbedret da. Var dog litt skakk, og mulig gikk den og kjente på noe. Har trukket vinnerloddet i sporlottoen, og takler den bare auto så burde den kjempe om seieren. 10 Ros Son – Er ingen stjerne, men den har gjort OK løp, og er billig ute nå. Kan vinne om den bare kommer seg rundt uten galopp. 12 Komnes Anna – Er ikke så verst på sitt beste, og den var god til seier sist. Å sveive inn Gaustad fra spor 12 er ikke enkelt, men med flyt på veien kan det gå.

6 Sitje Rapp – Er veldig stabil, og rader opp med fine løp. Er en av flere som kan vinne dette. 1 Lille Odin – Er bedre enn det grunnlaget den har på konto, og den er ikke ueffen om det løser seg med en innvendig smygreise. Gikk fullt godkjent etter et relativt tøft opplegg sist, og formen er bra. 11 Mila – Er det ikke så verst kapasitet i, og den er dønn riktig ute når det gjelder motstand. Kan vinne om det løser seg fra et dårlig spor.

Vår rangering : A : 8-5 B : 2-10-12-6-1-11 C : 3-7-4-9


V75-6 : 13 Cash Okay – Er feltes i særklasse beste hest, og den har en stor sjanse om den bare fungerer som den skal på svingene. Spurtet voldsomt sist, og knep seieren. Gangen før fikk den maks, var ikke på topp, men da møtte den også hester som Global Trustworthy/Lionel… Har et dønn riktig løp foran seg når det gjelder motstand, og den skal stå klart først på ranken. Det er dog en hest vi frykter litt, og det er en formtoppet 5 Royaldoodle. Denne spurtet enormt sterkt etter å ha blitt grovt hindret på Leangen nest sist. Sist var den bunnsolid fra dødens, og tapte kun knepent. Har ingen problemer med distansen, og svingene har den taklet bra tidligere. Er ikke ueffen om favoritten skulle være noe under pari. Disse to skiller seg soleklart ut i et ellers jevnt løp. DOBBELTBANKER på de flate bongene!

Vår rangering : A : 13 B : 5 C : 1-10-2-12-7-8-9-6-11-4

V75-7 : 8 Roli Eld – Er dagens klart beste banker. Har blitt strøket inn to spor, og trolig blir den sluppet gratis til tet. Var riktignok ikke på topp sist på Forus, men etter pause på lørdag regner vi med at den vil være tilbake på sitt beste. Er på vei inn i eliten, og den kan nesten ikke få en finere oppgave enn dette innen V75. Klar V75-banker, og vår eneste alenestrek. Begynner man først å gardere dette løpet så er det ikke mange helt sjanseløse hester med.

Vår rangering : A : 8 B : 6-7-1-12-4-2 C : 10-11-9


Glem ikke V5'en på lørdag! Spennende omgang! Her er litt om V5-1 + V5-2:

V5-1 : 9 Eigelands Rebecca – Dag-Sveinung Dalen tok sitt første kuskechampionat på Klosterskogen i 2018, og vi er litt inne på at han får en flying start på det nye året på denne banen. Eigelands Rebecca står nå med to x disk, og det er opplagt ingen stabil dame dette. Dog feilet den fra seg en 28-tid/2140ma nest sist, mens den sist ble forstyrret til galopp knappe runden igjen. De fire siste gangene denne har vært på Klosterskogen har det blitt to første, en andre, og en tredje… Duger i en feilfri utgave, og den skal passes! 2 Thale – Er betydelig billigere ute nå, og den kan ikke få noe spesielt bedre oppgave enn dette. Var dog kun grei i Drammen sist, men vi håper/tror at den er forbedret til denne oppgaven. Motivert, og tidlig.

7 Faks Blæsen – Ble forstyrret til galopp på siste bortre sist, den tapte mye, men kom sterkt tilbake nedover oppløpet. Varslet full form etter pause, og den er helaktuell med litt flyt på veien. OBS! 11 T.M. Stjerna – Er på fart/kapasitet god nok i massevis, men var altså betydelig under pari sist. Det gjør oss usikker, og vi nøyer oss derfor med å plassere den som et fjerdevalg på ranken.

Vår rangering : A : 9-2-7 B : 11-3-6-8 C : 10-4-5-1

V5-2 : 6 Prapai R. – Kan muligens komme seg tidlig foran her, og da kan fort dette være over. Den havnet på vingel sist, men gikk klart bra i kulissene tilslutt.Er normalt ytterligere forbedret med det løpet i kroppen etter pause, den takler svingene, og dette er i det hele tatt en riktig oppgave for springeren til Tom Erik Solberg. MÅ BARE SPILLES! 12 Cosmic Carpenter – Spurtet sylvasst mellom hester tilslutt sist, mens den også var positiv i tøffe omgivelser nest sist. Utvikler seg hele tiden, den takler baneprofilen, og det er denne vi frykter mest om det skulle bli feil for Prapai R.

8 Lucky Kentucky – Er kjapp i vei, og her kommer nok Høitomt til å ladde til direkte. Den spurtet fint sist, og er i det hele tatt ikke så verst på sitt beste. Løpets outsider. 4 N.Y. Play My Ace – Har nesten kun gjort fine løp på slutten, og den fortjener virkelig å få vinne igjen. Har trukket det beste sporet av de vi tror mest på, og den trenger ikke å være helt ueffen. Skal med om man bruker noen hester.

Vår rangering : A : 6 B : 12-8-4-1-5-10 C : 2-3-11-9-7