En viking fikser V75-cashen

Viking Va Bene og Geir Vegard Gundersen blir V75-spillets største favoritt i V75-1 på Leangen lørdag.
Foto Morten Skifjeld/Hesteguiden.com
Viking Va Bene og Geir Vegard Gundersen blir V75-spillets største favoritt i V75-1 på Leangen lørdag. Foto Morten Skifjeld/Hesteguiden.com

Formsterke Viking Va Bene og Geir Vegard Gundersen blir Nettavisens V75-banker på Leangen lørdag.

Sportspills meny lørdag
V75 Leangen lørdag: En viking fikser V75-cashen
Oddstips 1: Stabæk fortsetter kjøret
Oddstips 2: Ingen ny arbeidsulykke for Sogndal
Oddslangskudd: Outsiderne kan skrelle i fotball-VM
Tippetips: Rosenborg virker ustoppelig
Bli abonnent: Nå kan du abonnere på Nettavisens andelslag
Bli travspiller: Så lett er det å spille
TV-fotball: Sjekk helgens oversikt
Tippeligaen: Skade- og karanteneoversikt

Leangen travbane i Trondheim byr opp til fest denne helgen og byr på stor V75-kjøring lørdag kveld og V65-omgang søndag ettermiddag. To storløp står på programmet i lørdagens V75. V75-1 som er eliteløp for norskfødte femårige varmblodshester kan friste med velvoksne 125 000 kroner til vinneren, mens Tamin Sandys æresløp for norskfødte treåringer i V75-3 kan skilte med like stor førstepremie.

PS. Husk at du får hele gevinsten selv dersom du kjøper en av ekspertkupongene i spillboksen under. Artikkelen fortsetter under spillboksen

Leangen er som kjent undertegnede store favorittbane og bare det siste halvåret har jeg fanget en rekke storgevinster på denne banen:

Mandag 25. mai innfridde Amanda Robertsen med min V65-banker i når hun red 7 Seaborn Simona inn til seier i V65-3.  Men også min alternative banker, 5 J.J. Funkies innfridde i V65-6. To systemspill og to andelslag (fire andeler a kr 500) brukte Seaborn Simona som banker, og inkludert ca 18-20 femmere ble det ca 90 000 kroner tilbake på hvert av de fire andelslagene.

I tillegg ble det klaff for fire andelslag på Eksperten ("Leirvågs frekke jackpot") som brukte 5 J.J. Funkies (2. valg i V65-6) som banker i V65-6. Disse andelslagene var tre lag med fem andeler a kr 200, og ett andelslag på fire andeler a kr 200. For 200 kr kunne altså disse andelshaverne hver seg kvittere ut hhv 17 800 kroner (de med fem andeler) og 22 250 kroner (de med fire). I tillegg ble det fire femmere på en drøss andre andelslag og totalt ble det over 760 000 kroner innspilt på Leangen den kvelden.

Lørdag 24. januar hadde jeg kanonsuksess i V75-spillet fra samme bane. Hele 46 andelslag på Eksperten gikk inn med sju rette og hadde en snittutbetaling på 26.000 kroner. Hovedvekten av andelslagene hadde en innleveringspris på enten 864 kr, 1440 kr og 1920 kr og andelene kostet mellom 200 og 500 kroner. I tillegg ble det klaff for fire systemspill med andelspriser på mellom 1000 og 2000 kroner. Totalt ble det spilt inn mer enn 1,2 millioner kroner den dagen.

Mandag 23 mars ble det også flott klaff i V65-spillet. 15 andelslag på Eksperten suste inn med seks rette til en snittutbetaling på ca 15 000 kroner. Også her var de aller fleste andelslagene i prisleie mellom 900 og 1900 kr i innleveringspris og totalt ble det ca 225 000 innspilt på de 15 andelslagene som traff med seks rette. hovedvekten av andelslagene

Mandag 8. desember 2014 (V65): Det største spilleforslaget på Nettavisen (inn.pris kr 1 470) og tolv andelslag på Eksperten (alle med kostpris 950 kr og oppover og med lagnavn Leirvåg i juleform) gikk inn med seks rette og ca 20 000 kroner tilbake på hvert av dem. Totalt ble det over 250 000 kroner innspilt.

Det er noen av suksessene jeg har hatt det siste drøye halvåret, men i tillegg til dette har jeg også fanget flere flotte V5-gevinster og noen mindre V65-gevinster. Listen er med andre ord lagt foran lørdagens V75-omgang og der det er verd å merke at at innleveringsfristen i V75-spillet også denne lørdagen er kl 18.30

Jeg har messet på det mange ganger før og gjentar meg selv gjerne. Det er ikke farlig å spille storfavoritter som bankere i verken V75 eller V65. Bare det siste året er det utallige eksempler på storutbetalinger selv om de største favorittene vinner. Første bud er alltid å treffe på bankeren eller bankerne. ellers blir det ikke fullklaff. Det er lite markerte hester som er utfordringen å fange, og de er det som kjent mange av.

Jeg velger derfor å bankerspille omgangens største favoritt på Leangen lørdag og det handler selvfølgelig om 9 Viking Va Bene i V75-1. Ikke fordi jeg mener det er en klink vinner, men fordi det er det beste alternativet. Å bankerspille varmblodshester fra bakspor på sprint er egentlig en uting å gjøre, og noe jeg i utgangspunktet misliker sterkt. Men Viking Va Bene møter ikke elitehester denne lørdagen og i tillegg er ikke spor ni så verst, all den tid hesten har gode rygger fra start. Løser 2 L'Orage slik han pleier å gjøre, er det faktisk ikke helt usannsynlig at Geir Vegard Gundersen og 9 Viking Va Bene kan sitte i tet etter noen hundre meter, men trolig er det 3 Love Voice som har taktpinnen tidlig. Den hesten har gått i tet to ganger i sitt liv, og er naturligvis ingen kasteball. Det er ikke helt utenkelig at han kan gi Vikingen en fight dersom Viking Va Bene må trave utvendig.

Men Viking Va Bene gjorde trolig karrierebeste på Bjerke under OGP-helgen og hadde kun en makeløst god Duke Of Greenwood foran seg i mål i Europamatchen. Jeg hadde ikke særlig tro på hesten den dagen på grunn av den vanskelige utgangsposisjonen, men hesten leverte en gnistrende siste 700 meter. Jeg må ha en banker og setter pengene på at 9 Viking Va Bene vinner V75-1 på lørdag.
Rangering V75-1/V5-3: A: 9 B: 3-6 C: 1-2-8 D: 7-4-5

PS. Husk at du får hele gevinsten selv dersom du kjøper en av ekspertkupongene i spillboksen under. Artikkelen fortsetter under spillboksen

Gundersen har flere vinnere?
Geir Vegard Gundersen har fine oppsitt lørdag og både i V75-3 og V75-5 kusker han vår favoritt. Nytente 6 Kodran ser ut som en flott mulighet i V75-5. Kodran hadde en meget god periode i fjor sommer/høst, men falt litt ut av det på nyåret. Viste klare tegn til gryende storform igjen fjerde sist i Drammen og har vært strålende i tre strake løp nå og vunnet sine to siste. Sist På Jarlsberg var det gode hester Kodran slo, og han møter definitivt ikke bedre hester denne lørdagen, selv om det er bra klasse på løpet. På det minste V75-forslaget bankerspiller jeg. 

På det mellomste garderer jeg kun med 4 Remkvikk. Blir lite spilt lørdag, men er kanskje den beste av trønderne i øyeblikket i dette løpet, og gjord et strålende løp nest sist på Leangen, selv om han ikke klarte å slå kloa i spesialsprinteren Berg Elden.  Fulgte opp med en sterk seier fra dødens i Østersund i siste starten og skal kunne være med i seierskampen her. 

På det største forslaget betaler jeg for ytterligere tre hester. Fartsfylte 11 Gaardens Viktor har kanskje de største fartsressursene i feltet, men han er en egenrådig herremann. Dersom han vil ta i hele veien, kan han blåse ned hele gjengen mot mål. Kapable 2 Art Nøkkve har galoppert mye på slutten, men utstyres nå med Eirik Høitomt. Det gjør at vi streker. 1 Spang Draupner har i følge våre kilder sett strålende ut i rutineløp forut for en tiltenkt start 1. juni, men ble strøket da grunnet en sårskade. Kusk Edvard Kristiansen ligger lavt på forhånd, men hesten er bra fra start og kommer til å få et fint løp, og da blir hesten med på gardering.

Utover disse fem er både 12 Pave Faks (tilbake til gamle galoppsynder i Rättvik sist, men kan være god nok) og fireårige 8 Homme Balder (god fra start, men det lange oppløpet på Leangen neppe noe pluss) aktuelle i et flott spilleløp.
Rangering V75-5/V4-2: A: 6 B: 4-11-2-1-12-8 C: 5-9-3-7-10

Gundersen har beste hesten?
V75-3 som er Tamin Sandys æresløp har samlet et fint, men noe ujevnt felt av norskfødte treåringer, der vi tror to hester gjør opp om seieren.

Spillefavoritt og min favoritt blir 11 Cash Okay. Var god vinner av Hans Petter Tholfsens æresløp i siste starten og har imponert hver gang. Bakspor er selvsagt et uromoment, men her er det nok mye å gå på og hesten skal være favoritten her.

Han ufordres i første rekke av Frode Hamre-trente 8 El Muro B.R. som kuskes av Thor Borg. Vant direkte i Hamre-debuten på Jarlsberg 12. juni, og selv om Super Bandit så seiersfarlig ut tidlig på oppløpet, så er mitt klare inntrykk at Thor Borg hadde mye å gå på med El Muro B.R. som enkelt gled unna fra tet tilslutt. Fra åttendespor og med de antatte hovedutfordrerne i bakspor, blir det garantert offensiv satsing med El Muro B.R. her og teten kan være innen rekkevidde tidlig, dersom Borg'n kommer seg forbi 7 Noss Jetta.

Både 7 Noss Jetta og 10 St. Michel Decoy kan være småskumle i dette løpet, men vi låser løpet på 8 El Muro B.R. og 11 Cash Okay.
Rangering V75-3/V5-5: A: 11 B: 8-7-10 C: 1-4-2-9-6-5-3

V75-2/V5-4 - Varmblodshester. 2100 meter autostart.
2 Miss Endurance har utviklet seg fantastisk fint den siste tiden og etter å ha sett hesten i seiersløpet på Bjerke nest sist, var det ikke spesielt overraskende for undertegnede at Frode Hamre-hoppa vant en av kvalifiseringene til Jarlsberg Grand Prix-hoppeavdeling på mandag. Derimot venter finalen neste helg, og da er det usikkert hvordan Frode velger taktikk i dette løpet. Motstanden skremmer ikke og normalt er dette et bankeralternativ, men løpet neste helg må være viktigere enn dette løpet, og da velger vi å gardere litt. 

Først med 9 Zeema Zamar som utstyres med Vidar Hop og han får som kjent fart på det meste. Hoppa gjorde et kanonløp i V75 på Jarlsberg for en måned siden og bekreftet atter sin storform. Går til mål denne dama, og er det klare motbudet til favoritten. Men vi tar med noen hester til.

11 Femi Delight var mye betrodd på Leangen i siste starten, men hadde en under pari-dag. Denne fireårshoppa er slett ikke dårlig og tilbake til vanlig standard kan hun vinne dette. 8 Talenti Rosso blir også lite spilt i forhold til favorittduoen. Satt fast i det lengste i seiersløpet til Miss Endurance på Bjerke 10. juni og hadde nok vært mye nærmere med tidligere åpning. Krysses.

Jeg betaler også for startkjappe 4 New Jersey som endelig er tilbake i form. 2100 meter og langt oppløp er normalt ikke noe kjempepluss, men hester i form skal man aldri kimse av.
Rangering V75-2: A: 2 B: 9-11-8-4 C: 5-3-7-12-6-1-10

V75-4/V4-1 - Kaldblodshester. 2140 meter voltestart.
Geir Flåten kommer til få sin beste sesong noensinne som travtrener og kan få nye gleder denne helgen (treårstalentet Galileo starter i V65-1 søndag). 5 Bokli Vind gjorde et fantastisk tappert løp i stayerløpet på Bjerke lørdagen. Ble brukt hardt underveis og da tok det naturlig nok litt imot til slutt. Bokli Vind er kvikk i vei og har trolig klar fordel av at distansen 1000 meter kortere. 

PS. Husk at du får hele gevinsten selv dersom du kjøper en av ekspertkupongene i spillboksen under. Artikkelen fortsetter under spillboksen

Egenrådige 7 Fjord Jerven blir spillefavoritt. Klinket til med banerekord sist han gjestet Leangen, og satt tildels fast i stayerløpet der Bokli Vind ledet sist. Fjord Jerven har sine nykker, men går han i strikkene er han garantert med i seierskampen. 3 Lex Lodney lurte meg sist som vinner av V76-6 i Drammen. Sjuåringen som ikke hadde vunnet siden 4/12-2013, satt i lederryggen underveis, bakket seg løs midt i den siste svingen og gikk til mål så det suste og vant såre enkelt. Slike prestasjoner må jeg ta på alvor og Lex Lodney må med på samtlige bonger lørdag.

Det må også 6 Tin Balder som overrasket med å vinne stayerløpet der Bokli Vind satt i tet på Bjerke for to uker siden. Vi som trodde at Tin Balder var på vei ut av form, fikk juling den dagen og det prøver vi unngå lørdag.

Det betyr at jeg ikke krysser en av mine Leangen-yndlinger, 1 Røyns Kasper. Gjorde et toppløp på Bjerke sist, men han er blitt lur oppunder mål nå Fremstad-traveren og mine fire utvalgte blir vrien å hanskes med nedover oppløpet, men sjanseløs er han ikke.
Rangering V75-4/V4-1: A: 5 B: 7-3-6-1 C: 8-4-2

V75-6/DD-1/V4-3. Varmblodshester. Hoppeløp. 2140 meter auto.
Fantastisk fin klasse på dette hoppeløpet til tross for at kun åtte hopper står igjen, ettersom 1 Soho og 3 Golden Feline er strøket. 

Jeg gir ikke opp på 2 Indoor Voices og plasserer henne igjen først på rangeringen. Til tross for at den Frode Hamre-trente hoppa har gått det ene toppløpet etter det andre i år, har hun tilgode å vinne på seks forsøk. Nytt toppløp fra dødens sist på Bjerke og selv om hun nå er strøket inn i spor en, er det ikke utenkelig at Vidar Hop lykkes med å forsvare innesporet. Da vi tror 2 Indoor Voices er en vinner.

Startsiden er imidlertid vanskelig å lese, og det kan også være slit at Frode Hamre og 7 Denise F. Boko sitter i føringen tidlig. Love You-hoppa utvikler seg strålende og vant sist hun gjestet Leangen. 9 Angelina B.R. har startet i Sverige i sine siste løp. Stått vrient til der, og er betydelig bedre enn raden. Havner hun ikke for langt bak underveis, er hun garantert med i seierskampen.

Alltid like optimistiske Bjørn Garberg uttaler til fagbladet TGN, at 10 Glad Hall T. på normalform slår disse hestene. Mon tro det, fra tiendespor mot så gode konkurrenter er det neppe så enkelt, men med på forslagene skal hun selvsagt.

Frode Husbyn sender hun sin superhoppe 8 F.X. Pips i årsdebut, men ligger lavt på forhånd. Vi utelukker ikke at denne unntakshoppa kan være seiersklar direkte, men får ikke råd til henne på våre forslag her på Nettavisen.
Rangering V75-6/DD-1/V4-3: A: 2 B: 7-9-10-8 C: 5-6-4

V75-7/V4-4/DD-2 - Varmblodshester. 3140 meter voltestart.
Svært varierende kvalitet på V75-7, der vi synes tre/fire hester skiller seg litt ut.

10 Pico's Boy blir min klare favoritt og er hesten i nærheten av det han viste i Bergen sist, kan det være en bankerkandidat og i DD-spillet tester jeg et bankerspill på Kolnes-traveren. Løpet sist har garantert gjort godt, og bakspor på 20 meter tillegg betyr mindre når det er snakk om så lang distanse. 

PS. Husk at du får hele gevinsten selv dersom du kjøper en av ekspertkupongene i spillboksen under. Artikkelen fortsetter under spillboksen

2 Avalon er hesten som kommer til å lede dette løpet i det lengste fra sin strekposisjon. Gjorde et flott løp til fjerde i Bjerkebanens stayerløp under OGP-helgen og møter enklere motstand her. 9 Black November er en tøffing som var femte i det samme stayerløpet tross galopp underveis. Feilfritt er dette en klar vinnerkandidat her. 

De tre ovennevnte får plass på de minste forslagene. På det største betaler jeg også for 3 J.J. Funkies som jeg  bankerspilte helfrekt på Leangen 25. mai. Ledet da rundt om og fulgte opp med en flott tredjeplass i et V76-løp på Drammen forrige onsdag. J.J. Funkies er travsikker og har normalt ingen problemer med distansen.
Rank V75-7/V4-4/DD-2: 10 B: 2-9-3-5-12 C: 6-1-13-7-8-11-4