*Nettavisen* Sportspill.

Et kommersielt samarbeid med Norsk Rikstoto

Se Rikstoto Direktes V75-sendinger gratis her.

Gnistrende V75-omgang på Klosterskogen

Audere Est Facere og Geir Vegard Gundersen blir stor favoritt i V75-2 på Klosterskogen lørdag. Foto Roger Svalsrød hesteguiden.com

Det er dobbel sjuerpott i lørdagens V75, vanskelighetsgraden er høy og Geir Vegard Gundersen kusker Nettavisens V75-banker mot millionene.

26.09.15 18:42

Sportspills meny lørdag:
V5 Klosterskogen lørdag: Herlig V5-omgang i vente
V4 Klampenborg lørdag: Galoppeksperter i knallform
Oddstips 1: Nå må det være dags for Stoke
Oddstips 2: Marcus leverer igjen
Oddstips 3: Napoli favoritt mot Juventus
Oddstips 4: Southampton tilbake på vinnersporet
Tippetips: Liverpool bankes tross tvilsom form
Premier League: Oversikt over skader/karantener
Helgens TV-fotball: Sjekk den herlige oversikten
Tippemagasinet: Sjekk siste episode

En fantastisk travhelg er i vente. Lørdag er det dobbel sjuerpott i V75-spillet på Klosterskogen, det innebærer at det ligger ca 4 millioner ekstra i sjuerpotten. Søndag er det dags for Svenskt travkriterium på Solvalla og der er det også ekstra V75-omgang som vi nordmenn kan spille til.

Det ble svært så oversiktlig under den nordiske V75-omgangen på Färjestad sist lørdag og utbetaling for sju rette landet på moderate 2 022 kroner. Bedre utbetaling ble det under Bjerkes V75-omgang på den store klasseløpsdagen søndag 13. september. Da ble det 12 719 kroner i utbetaling for sju rette og storfangst for mine V75-tips.

PS. Husk at du får hele gevinsten selv dersom du kjøper en av ekspertkupongene i spillboksen under. Artikkelen fortsetter under spillboksen

Bankeren Ingbest med Tom Erik Solberg som perfekt makker gjorde jobben i V75-4, mens 6. valget og 4,7 prosenteren Thai Goodwill var markert på fire hester i V75-3.

480 ble til 17 611
Det gjorde at det mellomste V75-forslaget på Nettavisen (innl.pris kr 480) betalte totalt tilbake 17 611 kroner (en sjuer, 14 seksere og 78 femmere). På Eksperten ble det fullklaff for 26 andelslag (alle het Leirvågs V75Derby).

Nevnte Ingbest er med også i lørdagens V75-omgang og gjør sin første start etter sin seier i Kriteriet, men har en tøffere oppgave i V75-1 nå, med langt tillegg og jeg finner min banker i V75-2. Omgangen er ellers alt annet enn lettløst og det ligger garantert fine penger i luften for sju rette, ikke minst siden det også er dobbel sjuerpott.

Kanonsesong for Gundersen
Geir Vegard Gundersen har hatt en fantastisk sesong både som kusk og som travtrener. Per 23. september har han vunnet 106 løp på 824 starter og han har allerede passert 10 millioner kroner innkjørt (10 604 220 kroner for å være nøyaktig). Med over tre måneder igjen av 2015 tyder alt på at Geir Vegard setter ny bestenotering på innkjørte kroner på en sesong.

Perfekte forutsetninger
I V75-2 sender han ut stallhesten 2 Audere Est Facere i et ganske svakt felt og sportrekningen har også falt ut til fireåringens fordel. Kunne ikke svare en knallgod Sidsel fra tet nest sist på Biri, og gjorde et nytt toppløp utvendig for svært gode Tootime på Bjerke forrige onsdag. Hesten har startet tre ganger tidligere på Klosterkogen og har vunnet to av disse og blitt treer en gang. Audere Est Facere er normalt bra fra start, og skal ha en meget fin vinnersjanse i V75-2. I en svært vrien omgang, synes jeg 2 Audere Est Facere er det beste bankeralternativet og Gundersen-hesten står alene på mine V75-forslag lørdag og blir også min banker i V5-spillet.
Rangering V75-2/V5-3: A: 2 B: 9-1-4-5 C: 6-12-11-8-3-7-10

PS. Husk at du får hele gevinsten selv dersom du kjøper en av ekspertkupongene i spillboksen under. Artikkelen fortsetter under spillboksen

Ingbest et alternativ
Det er klart at 10 Ingbest er et bankeralternativ i V75-1, men i Kriteriet bankerspilte jeg hesten fordi alt tydet på tet direkte. Lørdag er det 60 meter tillegg, og helt andre forutsetninger, selv om det motstandsmessig med et par unntak er enklere imot nå. Fartsmessig er han garantert best.

9 Galileo ble offer for en lite heldig styrning av Geir Flåten etter startgaloppen sin i Kriterietfinalen og ble hengt opp i sporene etterpå. Tom Erik Solberg er uten tvil en bedre kusk enn Geir Flåten, men Galileo står neppe særlig tilbake for Ingbest på kapasitet.

20 meter foran starter 8 Kleppe Fanden. Hesten avsluttet formidabelt til andre i sin Kriteriekval bak gode Sjø Kongen, men var ikke like bøs i finalen. Klarer Djøseland å utnytte sitt 20 meters-forsprang, kan hesten vinne dette.

Jeg står på tre hester, men skulle muligens også betalt for 5 Ros Svarten. Magnus Teien Gundersen kom ikke overraskende svært godt overens med denne i et vanlig grunnlagsløp på Forus forrige tirsdag og skulle Magnus sitte i tet tidlig her, er ikke hesten helt sjanseløs. Det er ikke alltid like lett å regne på treårsløp med flere tillegg, men magefølelsen sier at de to på lengste tillegg, fikser dette.
Rangering V75-1/V5-3: A: 10 B: 9-8-5 C: 2-4-7-3-6 D: 1

Tolvårig Klosterspesialist
V75-3/V5-5 er et eliteløp for varmblodshester, som er vanskelig å lese på forhånd. Sprint, siste indre og usikker form på flere av hestene og en startside som også skaper hodebry.

12 år gamle 5 Classic Grand Cru har startet seks ganger på Klosterskogen gjennom sin fantastiske karriere og vunnet tre og blitt toer tre ganger på de seks forsøkene og er en ordentlig Klosterspesialist. Gjorde det kanonløp i Klosterskogen Grand Prix i påsken og settes ganske klart først i dette løpet. Femtespor med raske hester på innsiden, gjør at det er litt vrient å se hvor Classic Grand Cru sitter etter 500 meter, men det er verd å merke seg at Eirik Høitomt velger denne istedenfor 3 Rafolo.

Frode Hamre (som har med både 6 Winmecredit og 9 Sejr Gammelsbæk i dette løpet) bankerspiller 2 Mr. X.F. Royal i fagbladet TGN, og det er verd å merke seg. Normalt er det tetgaranti for hedershesten her, og han har alltid vært god i tet.

Jeg velger å stå kun på disse to hestene i V75-3, vel vitende om at hester som 3 Rafolo (dersom lederrygg eller tet kan bli farlig), 6 Winmecredit (sjanseartet spor, men nærmer seg storformen nå) og 8 Bullish U.S. (kanonspurt sist, men åttendespor og sprint trekker kraftig ned) alle er seiersaktuelle i et flott spilleløp.
Rangering V75-3/V5-5: A: 5 B: 2-3-6-8 C: 1-9-4-7

Dobbeltlås i V75-5
I V75-5 velger jeg også å stå på kun to hester, vel vitende om at det er flere vinnerkandidater i et flott hoppeløp.

Jeg liker uansett det jeg har sett av 2 Kijafa på slutten. Westergaard-hoppa var litt avhengig av å få det servert tidligere i karrieren, men hoppa har fått en ekstra veksel på slutten og tåler mer hardkjør nå. Bunnsolid i seiersløpet sist og fra spor to er det bra sjanse for tetkjenning direkte. Derfra skal det være bra vinnersjanse.

Jeg velger å doble mine forslag med 9 Indoor Voices. Hamre-hoppa har operert som et stallskrik mer enn en gang i år, men har fortsatt ikke vunnet på åtte starter. Varslet storform direkte etter pause sist, men det skal tillegges at hun nok dro fordel av høyt tempo underveis. Motstandsmessig er det uansett ned en klasse og klaffer det noenlunde med posisjonene fra bakspor, er hun helt klart seiersaktuell her.

5 Soho var en V75-slager rundt årsskiftet, men har ikke hatt den samme spensten i steget utover året og jeg setter derfor denne utenfor mine forslag lørdag. 11 Diadora B.R. gjorde en bra spurt i Hoppederby, men møter kvalifisert motstand og fra ellevtespor blir det sjanseartet.
Rangering V75-5/V4-2: A: 2 B: 9-5-11 C: 1-7-6-10-8-4-12-3

PS. Husk at du får hele gevinsten selv dersom du kjøper en av ekspertkupongene i spillboksen under. Artikkelen fortsetter under spillboksen

V75-4/V4-1- Kaldblodshopper. 2100 meter voltestart.
Renate Aarlie er en dyktig travtrener som har fått et slags gjennombrudd i år. Nå har hun også fått gode 3 Ida V.A. på stallen og i dette ganske så uoversiktlige hoppeløpet i V75-3, setter jeg Ida V.A. først sammen med Eirik Høitomt som meget spennende makker. Hoppa radet opp seire på Bergen travpark tidligere i år, og kommer ut nybehandlet i ny regi. Frekt førstevalg.

5 Vesle Carmen har hatt en meget innbringende sommer og gjorde et nytt flott løp på Bjerke sist og holdt sterkt til tredje etter dødens store deler av løpet. Prikker Ove Wassberg starten her og får tet, er det bra sjanse for årsseier fire. 10 Turbo Marie fikk 125 000 kroner for andreplassen i Drammen store 5-årsløp for hopper i august, men viste sist at hun bærer de pengene på en utmerket måte. Fra 20 meter tillegg er hun tidlig aktuell her. 2 Fryd og Gammen har levert solide løp for sin nye trener Jeanett Marie Dagsvold og feilfritt er hun garantert seiersaktuell her.

På de større bongene betaler jeg også for 4 Areta Mollyn (fin form og har normalt gode avslutninger), 6 Tjøtta Mari (på vei opp i form igjen og har vunnet V75-løp før i år), 1 Trons Torila (fint startspor, men ingen utpreget vinnervilje) og 15 Ulydia (stormvarslet jeg for sist, helt annen oppgave nå).
Rank V75-4/V4-1: A: 3 B: 5-10-2-4-6-1-15 C: 11-9-13-14-8-7-12

V75-6/V4-3 - Kaldblodshester. 2100 meter autostart.
En glitrende løp såvel sportlig som spillemessig venter i V75-6 og her er det mange vinnerkandidater.

Under tvil setter jeg 5 Holterjerven først på rangeringen. Åsajerven-sønnen møter kvalifisert motstand, men står samtidig perfekt til spormessig. Måtte fire fra tet sist, men fikk da en tøff åpning. 12 Bokli Vind har trukket et vrietn startspor, men Flåten-traveren er trolig god nok til vinne selv med et tøft opplegg underveis her.

11 Junifaks gjorde sakene sine svært så bra i Drammens store 5-årsløp. Støtte på veldig gode hester der, og møter enklere motstand her. Samtidig er Junifaks litt avhengig av å få det litt servert, så ellevtespor er ikke optimalt. Eirik Høitomt er selvsagt veldig klar over dette, og er en rev til å løse slikt.

10 Slåttodin spurtet som en vind første gang ut etter pause, og rakk nesten igjen gode Storm Odd. Sist ble det enkel tetseier på Jarlsberg. Slåttodin har korte formtopper, men han springer skikkelig i tømmene når han har disse. Se opp. 9 Nyland er ikke helt der han er på sitt aller beste. Fikk maks sist, men står fint til spormessig.

6 Art Haaken kan muligens få teten her (dersom Olav Mikkelborg velger ryggløp med 5 Holterjerven). Art Haaken har stått iskaldt til i det siste, og vokser normalt en klasse i tet. Jeg krysser på det største forslaget.
Rangering V75-6/V4-3/DD-1: A: 5 B: 12-11-10-9-6 C: 7-2-8-1-4-3

V75-7/V4-4/DD-2 - Varmblodshopper. 2100 meter voltestart.
En feilfri 8 Tooltime taper neppe V75-7. Westergaard-hoppa innfridde som min V76-banker på Bjerke forrige onsdag og imponerte påny. Nå er det andrespor volte på 20 meter tillegg, og en viss galopprisiko, og da velger jeg å gardere litt en et svært ujevnt felt kvalitetsmessig. I DD-spillet velger jeg dog å bankerspille 8 Tooltime.

PS. Husk at du får hele gevinsten selv dersom du kjøper en av ekspertkupongene i spillboksen under. Artikkelen fortsetter under spillboksen

2 Sheer Joy Hanover står fint til på strek og kan få årets første seier her i det ellevte forsøket. Fireårshoppa har vist solid form på slutten, men har ingen tetgaranti her. 10 Rose Garden har løftet seg med skoløs utrustning. Fjerdespor i volta er imidlertid et klart minus for den formsterke hoppa. 12 Miley Goal hevdet seg fint i Hoppederby, men har ikke tidligere vært kjent for å klive rundt et felt. Treffer Kolle bra fra start her, kan Miley Goal sitte bra på det direkte.

På det største forslaget betaler jeg også for storoutsideren 3 Bertani B.R. Det er ingen stjerne dette, men all den tid favorittene kan rote seg bort med galopp, er det spennende å krysse for den sannsynlige tethesten.
Rangering V75-7/DD-2/V4-4: A: 8 B: 2-10-12-3 C: 11-13-5-6-4-7-9-1

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag