Sportspills øvrige lørdagsmeny:
Tippetips: Manchester United får full tillit på lørdagskupongen
Oddssingel PL: Manchester United valser over Watford
Oddsdobbel 1
: Bortedobbel med City til over fire ganger innsatsen
Oddsdobbel Championship: Aston Villa i eventyrlig flyt
Oddsingel Eliteserien: Derfor vinner Brann seriepremieren
Oddssingel Eliteserien: Vålerenga kan få problemer med Mjøndalen
Oddsingel Premier League
: Kampen ingen vil tape
Eliteserien fotball: Her er Nettavisens tabelltips
OBOS-ligaen: Dette laget vinner OBOS-ligaen

Lørdag er det klart for Gulljackpot i V75 igjen når Biri travbane er vertskap. Gulljackpot betyr at Rikstoto dobler førstepremiepotten og spillerne kan således se frem til ypperlige forutsetninger i denne omgangen. Ser vi på markeringsoversikten finnes de største favorittene i 13 Brenne Blissi (V75-1), 12 Princess Corner (V75-2), 3 Mjølner Marius (V75-5), 11 Professor Ø.K. (V75-3) og 11 Normandie Royal (V75-6). Etter en del fundering, landet jeg på 3 Mjølner Marius i V75-5.

PS. Husk at du får hele gevinsten selv dersom du kjøper en av ekspertkupongene i spillboksen under. Artikkelen fortsetter under spillboksen

Flott oppgave for Nettavisens V75-banker
Når det gjelder 3 Mjølner Marius, så har denne en flott oppgave foran seg i V75-5. Den er en av fem strekhester og på kapasitet, er den veldig bra. Gjorde et bunnsolid seiersløp på Klosterskogen nest sist og galopperte i tet i det som så ut som en sikker vinner i V75-løpet i Drammen for 14 dager siden. Det er helt klart en viss galopprisiko for Mjølnerød-traveren, men feilfritt tror jeg det er en snakk om en vinner. 3 Mjølner Marius i V75-5 er Nettavisens V75-banker på Biri lørdag.
V75-5/V4-2: A: 3 B: 11-9-7 C: 6-2-12-5-1-10-13-15-8-4-14

V75-1/V5-3 - Kaldblodshester. Hoppeløp. 2100 meter voltestart.
V75-omgangen innledes med et flott hoppeløp for kaldblods og 13 Brenne Blissi blir stor favoritt. Hun hadde en strålende fjorårssesong, selv om det ikke fløt like bra i de siste løpene i desember i fjor. Kom så ut etter et par måneders pause og avla årsdebuten på Bjerke for en drøy måned siden. Var da tilbake på sitt beste og speedet inn til enkel seier. Ikke like bra sist, men likte kanskje ikke banen likegodt da og 60 meter tillegg i Drammen er vrient. Lørdag står hun likt igjen med Trø Hera og har kun 40 meter tillegg. En motivert favoritt og helt klart et bankeralternativ, men jeg tar med noen garderinger. I V5-spillet er det dog dårlig med bankeralternativer, så i V5 blir 13 Brenne Blissi min banker i V5-3.

PS. Husk at du får hele gevinsten selv dersom du kjøper en av ekspertkupongene i spillboksen under. Artikkelen fortsetter under spillboksen

Først med 1 Miramill som ikke klarte å holde unna for Trø Hera fra tet sist. Da hadde Trø Hera 20 meter tillegg på henne, lørdag starter Trø Hera 40 meter bak. Miramill kommer trolig til å lede dette løpet veldig lenge og kan også vinne. 4 Stensvik Marikken står 20 meter bedre til lørdag enn hun har gjort i de siste løpene. Så farlig ut mot den siste svingen i Drammen sist (løpet Trø Hera vant), men trøtnet etter en drøy siste sving. Klart bedre forutsetninger lørdag og kommer hun seg feilfritt avgårde, blir hun farlig. Jeg står på disse tre på de minste V75-forslagene, men tar også med kapable 8 Kiro Bia Balderina og formsterke 11 Trø Hera på det største V75-forslaget.
V75-1/V5-3: A: 13 B: 1-4-8-11 C: 5-3-2-12-7-9-10-14-6-15

V75-2/V5-4 - Varmblodshester. Hoppeløp. 2100 meter autostart.
Et flott spilleløp venter i V75-2 der jeg markerer for seks hester på de to største V75-forslagene.

12 Princess Corner blir stor favoritt til tross for et kinkig tolvtespor bak bilen. Hoppa til Kjetil Helgestad svek med galopp som storfavoritt i begge årets to første starter. Har nå pauset i et par måneder og treningsrapportene er positive. Blir under tvil min favoritt, men kommer aldeles ikke til noe dekket bord.

2 Match Queen blir stadig undervurdert. Råsterk vinner fra dødens sist og denne dama tåler å gjøre jobben selv. Fredag formiddag er hun kun markert på ca tre prosent, det synes veldig lavt. 9 Bianca Sisa ledet hele veien og vant lett i debuten for Kjetil Helgestad. Lørdag er det bakspor og det må løse seg underveis, da hun ihvertfall ikke tidligere har vært ei hoppa som bare kliver rundt et felt. 4 Norma B. holder strålende form og var treer i mye tøffere selskap sist. Står bra til spormessig lørdag og skal tidlig med.

På de to største V75-forslagene markerer jeg også for 5 Lastsundayinmay (bra som toer sist og med full klaff kan hun vinne), samt 10 Darling Simoni (må kjøres på sjanse herfra, men motstanden er ikke avskrekkende).
Rangering V75-2/V5-4: A: 12 B: 2-9-4-5-10 C: 6-1-3-7-11-8

V75-3/V5-5 - Kaldblodshester. 2100 meter autostart.
Det er klart skille på hestene i V75-3 og klarer Kjetil Djøseland å kjøre feilfritt med 11 Professor Ø.K. er det trolig ikke snakk om saken. Kapasitetstraveren har sett smellfin ut i årets to første starter og er en klart motivert favoritt her. Dog er ellevtespor sjanseartet og det kan bli strul på veien.

12 Brenne Banker har et veldig riktig løp på papiret motstandsmessig, bortsett fra Professor Ø.K. da. Hamre-traveren var veldig fin i seiersløpet sist, og hadde bakspor også da. Det klare motbudet og jeg står på kun disse to på de to minste V75-forslagene. På de to største markerer jeg også for det klare tredjevalget i løpet, 7 Magnums Othello. Veldig mye tyder på at Tjomsland-traveren sitter tidlig i tet, og dersom de to favorittene havner i trøbbel underveis, kan gjestekusk Svein Ove Wassberg sitte bak vinneren. De tre hestene bør være et sikkert lås i V75-3.
Rangering V75-3/V5-5: A: 11 B: 12-7 C: 8-10-9-1-5-6-3-2-4

V75-4/V4-1 - Varmblodshester. 2600 meter autostart.
To hester skiller seg klart ut i dette langløpet i bronsedivisjonen. Jeg setter den minst spilte av dem først, 2 Whisky Voice. Frode Hamre mener dette er stallens beste vinnersjanse på Biri lørdag. Den kapable Thai Tanic-sønnen agerer ujevnt, men toppnivået er skyhøyt. Så rålekker ut i billige omgivelser i seiersløpet på Sørlandet sist. Det er vinklet startvinge på Biri og dermed er ikke andresporet bak bilen like bra her som på andre baner, men jeg blir ikke overrasket om Frode Hamre når teten med Whisky Voice.

Forhåndsfavoritten 4 Roi Du Monde kan dog overfly Hamre-traveren og kommer denne seg tidlig foran, da er nok løpet kjørt. Samtidig er Anderssen-traveren også god nok til å vinne fra dødens. Fikk maks som tredje på Momarken forrige lørdag i V75-7, men hadde da to meget gode hester foran seg i mål. Det er for all del flere andre flotte traverer med i V75-4 på Biri lørdag, men jeg føler at favorittduoen hever seg over resten og låser løpet på disse to. Også i V4-spillet låser jeg løpet på disse to
Rangering V75-4/V4-1: A: 2 B: 4 C: 11-10-9-3-5-6-1-12-8-7

PS. Husk at du får hele gevinsten selv dersom du kjøper en av ekspertkupongene i spillboksen under. Artikkelen fortsetter under spillboksen

V75-6/V4-3/DD-1 - Varmblodshester. 2100 meter autostart.
Frode Hamre sender her ut 11 Normandie Royal i årsdebut og varsler at han vil gi henne et snilt løp i årsdebuten. Spillerne tror ikke helt på Hamre og fredag ettermiddag er hun stor favoritt i løpet. Hun blir også min favoritt, mest fordi motstanden ikke er veldig avskrekkende. I DD-spillet velger jeg å bankerspille 11 Normandie Royal.

PS. Husk at du får hele gevinsten selv dersom du kjøper en av ekspertkupongene i spillboksen under. Artikkelen fortsetter under spillboksen

4 N.Y. Couer De Soleil hadde normalt vært mitt klare førstevalg i løpet. Men jeg synes ikke det har gnistret av Gundersen-hesten i det siste. Han har for all del avsluttet bra i de to siste løpene, men det skal være mer å gå på. Uansett er han det klare andrevalget i løpet. 1 Annie's Boy har trukket det sjanseartede innersporet bak bilen og på Biri er ikke det automatisk en fordel. Har galoppert seg bort to ganger på rad, men holder han seg på beina, har han vist at han er med disse. Min tredje og siste hest på kupongen i V75-6.
Rangering V75-6/V4-3/DD-1: A: 11 B: 4-1 C: 6-3-2-9-10-8-5

V75-7/V4-4/DD-2 - Kaldblodshester. 3100 meter voltestart.
Et langløp avslutter lørdagens V75-omgang på Biri og det er kanskje det aller beste spilleløpet i omgangen. Jeg markerer for hhv fire, fem, seks og sju hester på de ulike V75-forslagene.

Under tvil setter jeg formhesten 5 Sjø Kongen først på min rangering. Vallaken har bedret seg litt for litt i regi Anders Lundstrøm Wolden og 3100 meter er neppe noe minus for denne tøffingen. 6 Pave Faks blir spillefavoritt. Gjorde et mektig løp til tredje i Lars Laumbs løp bak elitehestene Odd Herakles og Roli Eld, men rotet seg bort igjen på galopp sist. Feilfritt er Pave Faks stort sett alltid god nok til å vinne og distansen er et klart pluss. 10 Troll Solen er endelig på gang igjen formmessig etter en liten downperiode. Skal nok ikke gjøre all grovjobben selv, men her blir det sikkert fine rygger underveis. 3 Horgen Lynet står spennende til på strek og kan være tethesten i løpet. Se opp.

2 Vetle Petter varslet form sist og står samtidig fint til på strek. Garderingshest. Det er også 13 Will Prinsen som får plass på de to største V75-forslagene. På det aller største forslaget betaler jeg også for variable 11 Valle Mattis. Hesten var langt under pari sist, men det er slik denne kan være. Er han tilbake på rett humør lørdag, er han ikke helt sjanseløs, selv om distansen ikke er til fordel for Moen-traveren.
V75-7/V4-4/DD-2: A: 5 B: 6-10-3-2-13-11 C: 12-1-4-7-14-8-9