Gundersen har V75-bankeren


Kleppe Slauren og Geir Vegard Gundersen er Nettavisens V75-banker lørdag.
Foto Morten Skifjeld/Hesteguiden.com
Kleppe Slauren og Geir Vegard Gundersen er Nettavisens V75-banker lørdag. Foto Morten Skifjeld/Hesteguiden.com

Bjerke byr på V75 både lørdag og søndag. I lørdagens praktfulle V75 setter vi vår lit til Geir Vegard Gundersen og formsterke Kleppe Slauren.

Sportspills meny lørdag:
V5 Bjerke lørdag: Helfrekk banker med fantastisk Bjerkestatistikk
Oddstips 1: Det må være fordel United
Oddstips 2: Malmö på fortsatt gulljakt
Oddstips 3: Simeone og Atletico Madrid utfordrer Barca
Oddslangskudd: West Bromwich burde vært favoritt
Tippetips: Hvem skal stoppe Manchester City?
Premier League: Skaderapport
Tippeliga: Ny episode av Tippeligamagasinet

Lørdag er det duket for finaleløp på Bjerke og en glitrende V75-omgang er i vente. Sist lørdag ble det kun en spiller som kom seg helskinnet gjennom på Sørlandet, men denne lørdagen ser det noe mer oversiktlig ut på forhånd.

PS. Husk at du får hele gevinsten selv dersom du kjøper en av ekspertkupongene i spillboksen under. Artikkelen fortsetter under spillboksen

Det er ikke uvanlig at Frode Hamre er i hetluften når det er snakk om V75, og trolig blir hans 8 Alwaysinblackpedia i V65-3 omgangens største favoritt. Stallhesten 4 Denver i V76-6 blir også en av omgangens mest betrodde (denne skal kuskes av Eirik Høitomt). Jeg velger bort begge disse og finner min V75-banker i V75-7.

Perfekte forutsetninger
Det handler om 5 Kleppe Slauren og Geir Vegard Gundersen. Team Gundersen har gjort en fantastisk fin jobb med den tidligere Djøseland-traveren og hadde hesten holdt seg på beina i sluttstriden sist, så hadde han slått kloa i Bokli Vind. Lørdag står endelig Kleppe Slauren flott til spormessig og det er bra sjanse for at Geir Vegard Gundersen og Kleppe Slauren sitter tidlig i tet. Det er en posisjon hesten ikke er avhengig av, men all den tid hovedutfordrer 12 Fjord Jerven står kjelkete til spormessig, så er det klar fordel Kleppe Slauren som blir min V75 og DD-banker lørdag.
Rangering V75-7/V4-4/DD-2: A: 5 B: 12-7 C: 10-1-3-8-11-4-2-6-9

PS. Husk at du får hele gevinsten selv dersom du kjøper en av ekspertkupongene i spillboksen under. Artikkelen fortsetter under spillboksen

Fantastisk Bjerkestatistikk
I V75-1 blir (etter min mening) 2 Flirtin Beach overraskende stor favoritt. Hesten er bra den og har utviklet seg fantastisk fint i år. Men jeg setter 1 Restless Cash klart først og tror hesten har en bra sjanse til å forsvare sitt innerspor.

Seiersmaskinen til Trond Thorseth (13 seire på 22 starter) har startet sju ganger på Bjerke. Det har resultert i seks seire og et løp hesten galoppert seg bort i. Galopprisikoen er nesten eliminert og dermed kan kusk Thor Borg også slippe av hest fra start mye bedre enn før. Lykkes Borg'n i å forsvare sporet, tror jeg løpet er kjørt.

Jeg tar med 2 Flirtin Beach også, denne hesten er blitt en tøffing og kan kanskje snyte Borg'n på teten. To hester skiller seg etter min mening klart ut i V75-1 og blir mitt lås i løpet.
Rangering V75-1/V5-3: A: 1 B: 2 C: 3-9-6-10-8-7-11-4-12

Startsiden avgjør
V75-6/V4-3/DD-1 er samtidig finalen i sølvdivisjonen og blitt et meget flott spilleløp. Jeg setter 1 Aqua Challenger først da jeg tror Gunnar Austevoll kan forsvare innersporet. Nå har ikke Aqua Challenger vært like i år som han var i fjor og forfjor, men i NM-løpet sist var det bedring å spore. Så er det fortsatt slik at de garvede traveren trives ekstra godt i tet, og fra tet er denne svært interessant lørdag.

4 Denver blir stor favoritt. Etter et par løp litt under pari, har Hamre-traveren atter funnet en ny formtopp. Eirik Høitomt opp som kusk er aldri et minus, og Denver er kvikk i vei. Soleklart kryss naturligvis.

På de større forslagene betaler jeg også for 6 Choco Sun. Fireåringen til Frode Hamre har tatt et nytt knepp på slutten og gjorde et nytt formidabelt løp på Sørlandet sist helg. Bak disse er det mange om beinet, men tre hester skal være et bra lås i V75-6/V4-3/DD-1.
Rangering V75-6/V4-3/DD-1: A: 1 B: 4-6-11-10 C: 2-5-12-7-8-9-3

V75-2/V5-4 - Hoppecupen. Kaldblodshester. 2140 meter voltestart.
Skummel finale i Hoppecupen, der fem hester får plass på de større forslagene. Variable 15 Urd blir min favoritt, og er hoppa like bra som på Bjerke sist, skal det være flott sjanse for hoppa.

Fra strek er 7 Ulydia et spennende kort. Nå er ikke denne dama den enkleste å vinne med, således er det perfekt med sindige Dag-Sveinung Dalen som kusk. Satt bom fast bak Nadine U.N. sist og står 20 meter bedre til kontra denne lørdag, uten at det er av avgjørende betydning. Her er det mer vinnerviljen det går på.

13 Vestpol Dronninga ser sjelden ut som en vinner 500 igjen, så også sist i debuten for Jenny Thygesen, men hun er utrolig flink til å holde farten helt inn og skal regnes påny. 1 Tyri Mai risikerer å bli kraftig overflydd, men er tøff og går til mål. 14 Nadine U.N. står 20 meter dårligere til enn i seiersløpet sist, men utvikleg seg stadig og var strålende i seiersløpet sist. De fem blir mitt lås i V75-2/V5-4.
Rank V75-4/V5-4: A: 15 B: 7-13-1-14 C: 12-9-10-2-3-6-4-5-8-11

V75-3/V5-5 - Hoppedivisjonen. Varmblods. 2100 meter autostart.
I dette løpet blir 8 Alwaysinblackpedia stor favoritt og manges holdepunkt som V75-banker. Jeg velger likevel å sette 3 Rose Garden først på min rank. I amerikanervogn og skoløs var hoppa veldig forbedret og gjorde et kanonløp til andre bak gode 6 Deweyscamper i V75 sist. Fra spor tre er det slett ikke utenkelig at Simen Bjørbæk Jessen kan få tet, og dette er ei hoppe jeg alltid har hatt sansen for. Er Rose Garden like bra som sist, kan hun bli tøff for de fleste fra tet.

8 Alwaysinblackpedia har levert det ene toppløpet etter det andre i år, men spor åtte er vrient mot god motstand. Kanksje er Hamre-hoppa god nok til å vinne fra dødens også her, men det må være verd å spekulere mot henne lørdag. 6 Deweyscamper fikk uventet hard motstand av Rose Garden sist og nå er det 2100 meter, som kanskje er et ørlite minus.

7 Kijafa står sjanseartet til spormessig, men klaffer det ned startsiden er hoppa kapabel til å vinne dette løpet. Jeg står på fire hester, selv om det fin form på både 12 Nikka Broline (iskaldt tolvtespor), 10 Windy Ammik (vrien utgangsposisjon) og 11 Dream Superb (trives ikke like bra bakfra).
Rangering V75-3/V5-5: A: 3 B: 8-7-6 C: 12-10-11-5-1-2-9-4

V75-4/V4-1 - Grunncupen. Kaldblodshester. 2100 meter autostart.
15. august lanserte jeg 2 Roli Eld som mitt førstevalg i et V75-løp på Momarken til tross for at hesten var et fjerdevalg i løpet. Roli Eld spant til tet og vant uforskammet enkelt. Ikke veldig mye tøffere motstand her og det må være flott sjanse for ny V75-seier.

PS. Husk at du får hele gevinsten selv dersom du kjøper en av ekspertkupongene i spillboksen under. Artikkelen fortsetter under spillboksen

10 Solør Svarten har vært litt opp og ned på slutten, men var godtgående når galoppen kom ut av den siste svingen på Sørlandet sist. Er kanskje bedre med ryggløp og klaffer det litt fra bakspor, er Folkehesten Forus tidlig aktuell her. 1 Tyri Balder var god sist. Nå er det et sjanseartet startspor bak bilen, men løser det seg underveis, kan det gå igjen. 6 Valle Mattis er kvikk i vei, og kan få et fint løp. Holder uforandret fin form og krysses.

På de større forslagene betaler jeg også for 4 Bacchus Ø.K. (litt usikker form på denne nå, var svak på Forus sist helg) og 11 Kolnes Tom (god tetvinner sist, bakspor trekker ned)
Rangering V75-4/V4-1: A: 2 B: 10-1-6-4-11 C: 7-8-9-12-5-3

V75-5 /V4-2 - Varmblodshester. 2100 meter autostart.
Et av lørdagens mest interessante objekter dukker opp i dette løpet. Trollmannen Kåre Refsland presenterte en meget opplagt 2 Xantippe på Forus 25. august og vant enkelt i debuten for Refsland. Hesten er kvikk i vei og tåler også å bli brukt litt underveis, i motsetning til mange av konkurrentene i denne ganske svake finalen.

1 Crunch Classic fikk alt sydd opp sist og vant et svakt V75-løp. Her signaliseres det at det skal kjøres i tet, så får vi se om hesten er like tøff da. Overspilt favoritt i mine øyne, men kan selvsagt vinne. 5 Cash Street imponerte ikke som storfavoritt og vinner av et V75-løp i Bergen nest sist og var heller ikke noe fin i Derbykval forrige uke. Men motstanden her er svak og hesten er kvikk i vei.

Jeg har snart jaktet 7 Zeema Zamar i et år nå, fortsatt uten klingende mynt i kassen. Lørdag varsler Kristian Malmin at hoppa skal kjøres skoløs, og det kan gi en etterlengtet veksel på denne dama. Fire hester i V75-5, det bør kunne rekke en bit, men klassen er svak på dette løpet, og de med god råd de garderer bredt.
Rangering V75-5/V4-2: A: 2 B: 1-5-7-9 C: 8-4-3-12-11-10-6