Millionpott med Høitomt

Ready Eddie og Eirik Høitomt får tillit som Nettavisens V75-banker på Jarlsberg lørdag.Foto Morten Skifjeld/Hesteguiden.com
Ready Eddie og Eirik Høitomt får tillit som Nettavisens V75-banker på Jarlsberg lørdag.Foto Morten Skifjeld/Hesteguiden.com

Jarlsberg byr på en herlig V75-omgang lørdag og det er ca 4 millioner ekstra i sjuerpotten. Spillemessig er det kanonløp og Nettavisen byr på en tøffing som sin V75-banker.

Sportspills meny lørdag:
V5 Jarlsberg lørdag: En kongebanker
V4/V5 Klampenborg lørdag: Jacob fikser cashen
V4 Gävle: Ingen lettløst omgang
Oddstips 1: Ny smell for Inter
Oddstips 2: Nedrykksdrama i Bundesliga
Odds MGP: Sverige har en vinnerlåt
TV-fotball: Sjekk den herlige oversikten
Bli abonnent: Nå kan du abonnere på Nettavisens andelslag
Bli travspiller: Så lett er det å spille

Vi har en vidunderlig V75-omgang foran oss på Jarlsberg travbane lørdag. Det er dobbel sjuerpott og det betyr at det vil ligge ca 4 millioner kroner ekstra i sjuerpotten. Sportslig er det nyinnstiftede Hans Petter Tholfsens minneløp for norskfødte treåringer med velvoksne 300 000 kroner i førstepremie som er hovedoppslaget, men jevnt over er den sportslige kvaliteten meget bra på løpene. 

PS. Husk at du får hele gevinsten selv dersom du kjøper en av ekspertkupongene i spillboksen under. Artikkelen fortsetter under spillboksen

Fredag formiddag tyder markeringsoversikten på at 1 Denver i V75-7 og 2 Cash Okay i V75-6 blir de to største favorittene. Førstnevnte har dog flere hyperraske hester på utsiden og kan bli overflydd fra sitt innerspor fra start, spesielt 3 Midnight Moon kan flytte på beina ned startsiden. Treårige Cash Okay har imponert, men møter en annen treårskanon i 9 St. Michel Decoy som trolig er minst like bra, og var aldri et alternativ for oss som banker. 

En tøffing som V75-banker
Så vi beveger oss til V75-4 og lanserer dansktrente, men norskfødte 9 Ready Eddie som vår herlige V75-banker lørdag. Vi snakker om toeren fra det norske varmblodsderbyet i fjor høst. Der klarte ikke Ready Eddie å fange tetløperen og vinneren Viking Va Bene, men avsluttet strålende etter tredjespor i den siste svingen. Hesten var på flere norgesvisitter i fjor, blant annet under Jarlsbergs sommertrav. 12. juli gjorde hesten et monsterløp i V75. Fra dødens knakk hesten lett C.C. Simon og nærmest føk nedover oppløpet og landet på sterke 13.2/2100 meter.

Klart bedre enn i årsdebuten
Avsluttet fjorårssesongen med å gå ut i et steintøft fireårsløp på Åby, der Ivar Sånna vant. Satt da i tredje innvendig underveis, men en lite taktisk god Birger Jørgensen "rotet" seg ut i andrespor i den siste svingen og da ble det ikke mer enn femte, selv om hesten holdt farten strålende. Hadde Jørgensen holdt innerfila i den siste svingen, hadde nok hesten blitt toer. Årsdebuterte i Skive 19. april i år, men havnet etterhvert i dødens mot svært gode hester og måtte fire litt på slutten og skuffet vel en smule med femteplass der.

Har imponert i Norge før
Nettavisen var i kontakt med trener Morten Juul torsdag ettermiddag og han kunne fortelle at hesten slet med dårlige muskelverdier i det løpet. Har trent strålende etterpå det, og vi snakker altså om en hest som matchet både Viking Va Bene og Papagoye E. i fjor. Når vi ser hvor bra disse har levert allerede i den vanskelige femårssesongen, er det et klart prov på at Ready Eddie skal kunne matche lørdagens motstand.

Kuskeforsterket
Eirik Høitomt opp istedenfor Birger Jørgensen er et klart pluss, og Høitomt kjenner jo hesten veldig bra fra tidligere. 3100 meter er ikke noe minus for denne tøffingen, det viste han ved flere anledninger i fjor. Fredag formiddag er faktisk ikke hesten favoritt i V75-4, men den kommer nok til å bli favoritt ettersom vi nærmer oss spillestopp. 9 Ready Eddie og Eirik Høitomt er Nettavisens frekke V75-banker på Jarlsberg lørdag.
Rank V75-4/V4-1: A: 9 B: 14-8-3-6-7 C: 10-12-15-5-2-11-13-1-4

PS. Husk at du får hele gevinsten selv dersom du kjøper en av ekspertkupongene i spillboksen under. Artikkelen fortsetter under spillboksen

Forkeruds kanon
Innledningsvis i denne artikkelen nevnte vi at 2 Cash Okay i V75-6 ligger an til å bli storfavoritt i Hans Petter Tholfsens minneløp. Nja, vi er ikke så sikker på at denne er feltets beste hest og lanserer 9 St. Michel Decoy som vår favoritt og DD-banker. Tom Forkerud som holder til på Skotterud er mest kjent for sine franske travere som gjerne er blitt godt voksne, men han leverer også gode unghester og St. Michel Decoy som eies av hans samboer, er nok det største unghesttalentet han har hatt.

Årsdebuterte på Biri forrige fredag på meget overbevisende vis. Kom seg tidlig til tet da og det så faktisk ikke ut som kusk Eirik Høitomt kjørte en meter. Likevel ble vinnertiden så god som 15.0/1609 meter. Bakspor er et minus, men vi merker oss at treneren av Cash Okay (Anders Lundstrøm Wolden som ofte er i overkant optimistisk på sine hester, har voldsom respekt for St. Michel Decoy). Det har nok rett i. Det er flott odds i Decoy lørdag og vi må teste denne i DD-spillet og bankerspiller også på det minste V75-forslaget. 

PS. Husk at du får hele gevinsten selv dersom du kjøper en av ekspertkupongene i spillboksen under. Artikkelen fortsetter under spillboksen

På de større V75-forslagene betaler vi også for 2 Cash Okay. To hester skiller seg ut på forhånd, men hester som 1 Enya B.R. (sjuk sist på Bjerke og kan garantert bedre) og 3 El Muro B.R. trenger ikke være sjanseløse.
Rangering V75-6: A: 9-2 B: 1-3 C: 4-10-11-6-12-7-5-8

V75-1/V5-3 - Kaldblodshester. 2100 meter voltestart.
V75-omgangen åpner med et vidunderlig flott spilleløp, der 2 Tin Balder og 14 Bokli Vind kommer til å få mye spill på seg.

Vi lanserer en frekkis i form av svært lite spilte 5 Nume Balder som vår favoritt. Satt i tet på Bjerke 15/4, men galopperte da 800 igjen. Er den trolige tethesten i løpet og selv om kanskje sprint er yndlingsdistansen nå, minner vi om at hesten ledet et V75-løp over 2100 meter fra start til mål på Sørlandets travpark 23. august i fjor. 

2 Tin Balder har vært strålende de siste månedene, men var langt under pari på Bergen travpark sist lørdag. I følge trener Frode Hamre var det baneforholdene som ødela den dagen. Tilbake i gammelt slag er hesten naturligvis seiersaktuell her. 14 Bokli Vind har sett helt rå ut i to strake seiersløp, men begge fra tet. Lørdag er det 20 meter tillegg og gode strekhester, men hesten har trolig aldri vært bedre.

3 Art Haaken er på vei mot formen, og vi merker oss at Kolle velger denne foran Nume Balder. 7 Kleppe Slauren var strålende første gang ut i regi Geir Vegard Gundersen på Magnor, men skuffet vel en smule i Bergen sist. Fint startspor lørdag og vi glemmer ikke denne. 

De fem hestene får plass på de to minste forslagene, mens vi også betaler for 8 Nordby Ask på det største. Burde kanskje kunne utfordret Bokli Vind litt mer mot mål sist i Bergen, ettersom hesten fikk et så fint løp i rygg på denne, men kanskje Bokli Vind rett og slett var kanongod for dagen.
Rank V75-1/V5-3: A: 5 B: 2-14-3-7-8 C: 12-1-4-10-15-13-11-9-6

V75-2/V5-4 - Varmblodshester. 1609 meter autostart.
Nytt spenstig spilleløp i V75-2, der vi merker oss at Kristian Malmin har ambisjoner om tet med meget formsterke 2 Zeema Zamar. Lykkes han med å komme seg foran, blir den nytente hoppa vanskelig å slå. Har avsluttet storveis gang på gang på slutten og sprint er neppe noe minus.

Hadde 6 Thai Freedom hatt et litt bedre startspor, hadde vi kanskje bankerspilt Tjomsland-hesten. Fireåringen innledet meget lovende som treåring, men skuffet utover treårssesongen. Kom tilbake i løpsbanen i et V75-løp på Sørlandet for to måneder siden og avsluttet strålende til fjerde der. Rolf Lerum bankerspilte derfor hesten i det neste løpet, et vanlig grunnlagsløp på Forus og etter en knallsterk sisterunde, kom hesten alene til mål. Billig motstand den dagen, men vi blir ikke overrasket om Thai Freedom vinner dette løpet fra dødens. Er også så kvikk i vei, at hesten kan blåse til tet. 

Tolvtespor på sprint er ikke lett på denne årstiden, men vi tar også med 12 Divided Love på det største forslaget. Var helt sinnsyk fra tet nest sist, men var sjanseløs til å hente storoutsideren Talenti Rosso på Jarlsberg sist. Må ha tempo for å være med her, men møtet ikke avskrekkende motstand. Det betyr at vi må droppe 1 Xantippe (hester fra førstespor er alltid litt uggent å utelate), men vi har ikke en uttømmelig lommebok.
Rangering V75-2/V5-5: A: 2 B: 6-12-1 C: 5-10-11-4-7-8-9-3

V75-3/V5-5 - Kaldblodshester. 1609 meter autostart.
Er de to første V75-løpene fine spilleløp, er det ikke noe dårligere i V75-3. Det er ikke lett å se 12 Lill Ronja vinne dette løpet, men resten kan på en maks dag, selv om noen hester skiller seg ut på forhånd.

Vi spiller fem hester på samtlige V75-forslag og plasserer 10 Brenne Jærven først. Mikkelborg-hesten galopperte fra start sist, men reparerte strålende til sølv. Har gode rygger fra start, og kommer til sitte fint på det underveis. 9 Kolnes Tom vant løpet som Brenne Jærven var med i sist. Hadde tur da flere av de antatt tøffeste konkurrenten galopperte fra start og kom perfekt til. Også Kolnes Tom har gode rygger fra sitt bakspor.

5 Sjø Odin har gått litt på det jevne i årets to første starter. Spor fem bak startbilen lørdag og ikke helt utenkelig at Tjomsland-traveren kan få tet. Vi innbiller oss at hesten yter enda litt bedre derfra. 1 Friggtor går gode løp, men mangler kanskje litt på den absolutte toppformen. Forutsetningene lørdag er uansett helt perfekte.

Lite spilte 4 Søndre Jerkeld fikk seg en gjennomblåser på Bergen travpark 16. mai og gikk litt på det jevne da. 25. oktober i fjor var hesten strålende vinner av et V75-løp på Forus til høy odds. Se litt opp for denne lørdag.
Rangering V75-3/V5-5: A: 10 B: 9-5-1-4 C: 6-3-11-2-8-7 D: 12

V75-5/V4-2 - Kaldblodshopper. 2100 meter voltestart.
Vi klemmer til med lite spilte 12 Tuvansin som vår favoritt i dette hoppeløpet. Der spillerne åpenbart tar Thai Investments overraskende seier på Biri 9/5 på alvor i V75-4, er ikke det samme tilfellet med 12 Tuvansin i V75-5 som også vant overraskende på Biri 9/5.

Tuvansin vant uforskammet enkelt sist, og møter klart billigere motstand her, selv om hoppa står på 20 meter tillegg. Dette kan være en real frekkis-banker for de som jakter store cash og liker å spille med risiko. 13 Mjølner Lykke utvikler seg stadig. God vinner både tredje sist og sist, og satt fast i det lengste nest sist, men avsluttet solid da.

3 Trons Torila har vunnet en gang på 28 forsøk, men har vist flott utvikling i det siste, og står fint til på strek. Mest aktuell av strekhestene. Vi står på disse tre på de to minste forslagene, men tar også med 8 Valle Åsa på det største. Hoppa var bra til seier sist, selv om hun fikk et løp underveis.
Rank V75-5/V4-2: A: 12 B: 13-3-8-11-6 C: 4-1-2-5-14-15-10-9-7

V75-7/V4-4/DD-2 - Varmblodshester. 1609 meter autostart.
1 Denver blir trolig omgangens største favoritt, og skulle Frode Hamre lykkes i å forsvare teten med sin hest, er veldig mye gjort. Denver er litt variabel, men har et meget bra maksnivå.

Dog er det ikke umulig at meget startkjappe og formsterke 3 Midnight Moon kan snyte storfavoritten for teten. På Bjerke tredje sist, blåste hesten til tet og vant meget enkelt. Litt tøffere imot lørdag, men hesten er i sitt livs form og er første motbud. Morten Juul har i tillegg til Ready Eddie, med seg 2 Ponziopilato Stra i V75-7. Hesten har ikke vært som best i to tidlegere norgesbesøk, men denne er slett ikke verst og gjorde i følge Morten karrierebeste på Billund i sin siste start. Kan ikke være med i tetkampen, men står svært så fint til spormessig. 

Vi stopper på de tre på de to minste forslagene, men betaler også for svært lite spilte 9 Golden Street (skuffet sist, men står spennende til spormessig lørdag), samt 6 Cadabra Tooma (ble helt tatt bort av en svak Caprino B.R. på Biri sist, men solid vinner i svensk V75 nest sist).
Rangering V75-7/V4-4/DD-2: A: 1 B: 3-2-9-6 C: 11-12-7-4-5-10-8