*Nettavisen* Sportspill.

Et kommersielt samarbeid med Norsk Rikstoto

Se Rikstoto Direktes V75-sendinger gratis her.

Seiersmaskin bankerspilles i V75

Thomas Mjøen seiersdefilerer med Baritron etter V75-seieren i Drammen sist lørdag. Foto: Anders Kongsrud/www.hesteguiden.com.

Hjemmehesten Baritron blir Nettavisens holdepunkt i en strålende V75-omgang på Leangen lørdag.

05.12.15 21:10

Sportspills øvrige lørdagsmeny:
V5 Leangen:
Amanda må helst ikke vinne
Oddstips 1: Kladdeføre i Roma
Oddstips 2: Nå kommer bortetapet for Leicester
Oddstips 3: Inter jakter serieledelse
Odds skiskyting:
Brødrene Bø er revansjesugne
Oddstips 4:
Deeney er het i Premier League
Tippetips: United begeistrer ingen
TV-kampene/streaming:
Her er helgens oversikt
Premier League: Skaderapport

Det er altså Leangen som er vertskap for lørdagens V75, og omgangen ser klart interessant ut på forhånd. Det er noen klare bankerkandidater, men det er også mulig å få "vekk noen av favorittene. Leangen er en bane undertegnede har truffet svært bra med tipsene de siste årene. Sist søndag var det duket for storstilt V65-jackpotomgang og tipsene satt veldig bra.

PS. Husk at du får hele gevinsten selv dersom du kjøper en av ekspertkupongene i spillboksen under. Artikkelen fortsetter under spillboksen

Deilig treff på Leangen 29. november!
Det ble også solid klaff på tipsene til søndagens store jackpotomgang i V65-spillet på Leangen. Det mellomstore V65-forslaget på Nettavisen (innl.pris kr 960) suste inn med seks rette på Leangen og betalte tilbake kr 9 058. 15 andelslag med lagnavn Leirvågs V65superjackpot (pris per andel kr 100, 200, 250, 300 og 500) traff og betalte hver seg tilbake drøye 9 000 kroner. Tre systemspill gikk også også inn. To stk fire andeler a kr 1500 – det betalte kr 10 125 tilbake. Et stk fire andeler a kr 1000 – det betalte tilbake kr 9 834.

Her er andre utvalgte godbiter fra Leangen i år:
Mandag 25. mai som var en jackpotomgang i V65-spillet ble det helt gedigent med treffere. To systemspill (fire andeler a kr 1000) og to andelslag (fire andeler a kr 500) brukte Seaborn Simona som banker, og inkludert ca 18-20 femmere ble det ca 90 000 kroner tilbake på hvert av de fire andelslagene.

I tilleg ble det klaff for fire andelslag på Eksperten som brukte 5 J.J. Funkies som banker i V65-6. Disse andelslagene var tre lag med fem andeler a kr 200, og ett andelslag på fire andeler a kr 200. For 200 kr kunne altså disse andelshaverne hver seg kvittere ut hhv 17 800 kroner (de med fem andeler) og 22 250 kroner (de med fire).

Mandag 23. mars traff tipsene bra på Leangen. 15 andelslag på Eksperten suste inn med seks rette til en snittutbetaling på ca 15 000 kroner.

Lørdag 24. januar hadde jeg kanonsuksess i V75-spillet fra Leangen.
Hele 46 andelslag på Eksperten gikk inn med sju rette og hadde en snittutbetaling26.000 kroner.

Det er altså bakteppet foran lørdagens V75-omgang, der en av mine favoritthester på Leangen, 6 Baritron i V75-4 blir min hovedbanker. All den tid det var dobbel sjuerpott i Drammen lørdag, så komponerte jeg også et V75-spill på Eksperten. Der bankerspilte jeg nevnte 1 Baritron i V75-2. Tre andelslag med fire andeler a kr 500 og et systemspill med fire andeler a kr 1000, satt klokkerent og betalte hver seg tilbake ca 8 800 kroner.

Best på hjemmebanen
Lørdag er Baritron tilbake på hjemmebanen og dette er en hest jeg liker svært godt. Thomas Mjøen som er en av mine mange svært gode kilder i Trøndelag, kunne fortelle meg torsdag ettermiddag, at han aldri har kjent Baritron så fin som i seiersløpet sist lørdag. Oppgaven i V75-3 ser ikke veldig mye tøffere ut, og feilfritt er trolig Baritron god nok til å vinne fra dødens om nødvendig. Hesten har imidlertid sett dønn travsikker ut gjennom hele høsten. Blir den største favoritten i lørdagens V75-omgang, men det er alltid verd å minne om V75-omgangen på Bjerke 31. januar i år. Den dagen infridde Lannem Silje som 75,5 prosent og Winmecredit som 53-prosenter og var hhv den største favoritten i omgangen og den tredje største favoritten.Likevel var det ingen spillere som klarte sju rette.

Innfrir for sjuende gang?
Jeg endrer ikke en suksessoppskrift og bankerspiller 6 Baritron i V75-3. Det er faktisk sjette gang jeg bankerspiller Baritron i år (har vunnet ni løp) og Baritron har innfridd som mitt bankerspill hver gang.
Rangering V75-3: A: 6 B: 7-5-1-9 C: 12-11-2-3-4-8-10

Mjøen i hetluften
Thomas Mjøen er uten tvil en av landets beste amatørkusker. De som har anledning kan jo blant annet studere styringen hans av Hot Shot Trotter i V65-6 på Leangen søndag. Den godeste Mjøen har ikke bare storfavoritten Baritron i V75-4, han har også familiehesten 2 Spikmira som en klar seierskandidat lørdag.

Jeg har undervurdert denne hoppa i lang tid, så også sist i seiersløpet på Leangen for 14 dager siden. da jeg bankerspilte Pave Nora i et hoppeløp. Spikmira var imidlertid for god for Pave Nora den dagen og står nydelig til i V75-5 på strek. Men Mjøen advarer litt, da hoppa ikke er av de kvikkeste i vei med voltestart. 2 Spikmira skal uansett være den klare favoritten i V75-5.

Utfordres først og fremst av 3 Björli Mai og Eirik Høitomt som kan være i ryggen på Spikmira direkte fra sitt innerspor på 20 meter tillegg. Fra lengste tillegg har både 11 Urd og 10 Tante Ragnhild begge strøket.

Dermed setter jeg på 6 Tao Elda og 5 Bleke Huldra istedenfor disse to på forslagene.
Rangering V75-5: A: 2 B: 3-6-5 B: 8-7-4-9-1

Kapasitetsmessig helt overlegen
De som har gode nerver og liker å holde liv i håpet om sju rette i det lengste, har naturligvis en klar bankerkandidat i 9 Lavrans i V75-7. Blekkan-traveren løper rundt denne gjengen i åttetall i en feilfri utgave, og er en motivert favoritt. Trolig kan hesten også vinne med innlagt galopp,dersom denne ikke kommer i sisterunden. Jeg bankerspiller på det minste V75-forslaget og i DD-spillet, men må ha med Bjerring på de større forslagene.

PS. Husk at du får hele gevinsten selv dersom du kjøper en av ekspertkupongene i spillboksen under. Artikkelen fortsetter under spillboksen

12 Lille Jim og Jan Martin Bjerring er motbudet og den som står klar om Lavrans roter seg bort. Bjerring har gjort en fabeelaktig trenerjobb med Lille jim og reiser til Leangen med tre strake seire i bagasjen. Lille Jim går til mål, men fartsmessig rår han ikke på Lavrans. To hester i V75-7 som ellers holder svært ujevn klasse.
Rangering V75-7/V4-4/DD-2: A: 9 B: 12 C: 3-11-7-2-10-8-4-5-13-6-1

Storfavoritt - jeg garderer bredt
Eirik Høitomt og 2 Femi Delight kommer til å bli svært store favoritter i V75-2, men jeg velger å gardere bredt. Man skal selvfølgelig aldri undervurdere de beste kuskenes evne til å vinne med hester står perfekt til, slik Vidar Hop gjorde med Day U.S. på Bjerke onsdag.

Men Femi Delight har aldri overbevist meg noe spesielt og er ingen tøffing. Så kan man selvsagt innvende at motstanden er svak, startsporet er perfekt og mye tyder på at Høitomt kjører seg tidlig til tet og får dirigere etter behag. Jeg har ikke noe bedre førstevalg, men garderer.

Først med 7 Alo Angel som vant et tilsvarende svakt V75-løp på Forus nest sist og Frode Hamre har garantert sett på motstanden når han meldte til Leangen. Disse to får plass på de to minste V75-forslagene. 12 Thai Freedom er nok den mest grunnkapable hesten i feltet, men hesten har ikke imponert i sine to første løp på Leangen. Motstandsmessig ser det enklere ut lørdag, men startsporet er bedrøvelig. 1 Twentysix Paupau forsvant i startgalopp i norgesdebuten for Magne Olsen. Står flott til i førstespor og har fine meritter fra Danmark.

På det største forslaget betaler jeg for ytterligere fire hester. 9 Rebella Salute utstyres med Geir Vegard Gundersen og har form, 6 Andova skuffet sist hun gjestet Leangen og er neppe i samme formen som hunvar tidligere i høst. Hestene 11 Martelle C.J. og 10 Kalimera One blir nesten ikke rørt i spillet, men begge kommer fra flotte innsatser i sine siste løp.
Rangering V75-2/V5-4: A: 2 B: 7-12-1-9-6-10-11 C: 8-4-5-3

V75-1/V5-3 - Kaldblodshester. 2140 meter voltestart
Ni hester til start i et ujevnt felt i V75-1 der 5 Solør Stegg blir klar favoritt, og det er forståelig ettersom hesten har levert mange solide løp i år. Har imidlertid ikke vært like god på slutten, men trenger neppe å være det her heller, da motstanden er klart overkommelig.

8 Alsaker Faks er en hest jeg alltid har lik og denne er nok best på kapasitet i dette feltet. Men har hatt pause og holder litt usikker form. Det klare motbudet og disse to skiller seg ganske klart ut i V75-1. Jeg velger dog også å betale for 9 Storm Odd, selv om det en hest som stadig viser manglende stridsmoral. Springspor på 20 meter tillegg lørdag og Eirik Høitomt kjenner hesten bra nå og vet hvordan han skal "lure" det lille ekstra ut av hesten.

Tre hester bør langt på vei være heldekk i V75-1, all den tid strekhestene 1 Vladimir og 2 Lykkje Svarten ikke viser toppform om dagen.
Rangering V75-1: A: 5 B: 8-9 C: 1-2-4-3-6-7

V75-4/V4-1 - Varmblodshester. 3140 meter voltestart.
Uggent langløp med svært varierende hester på farten i V75-4, jeg låser løpet på fire hester på samtlige V75-forslag.

Norgesdebuterende 1 The Secret Light kommer med bra meritter fra Danmark og trener Sigbjørn Kolnes er som alltid optimist. Kolnes har ikke rare formen på sin stall i øyeblikket, men både Valokaja Hindøj og Trust Boom Bay har levert bra prestasjoner i langløp tidligere i høst og det kan være eå enkelt at 1 The Secret Light tauer dette løpet fra start til mål.

3 Wika Lendalund er kilen på voltestart, men får Magne Olsen sin hest avgårde fra start, tror jeg denne kan være med i seierskampen. Leverte et bunnsolid inntrykk i seiersløpet på Leangen sist og har neppe noe mot den lange distansen. 10 Spitfire Effe norgesdebuterer i regi flinke Morten Pedersen og får Frode Hamre som kusk. Varenne-sønnen har levert bra i Sverige gjennom hele 2015. 8 Hallo Again har levert to solide løp for Tom Forkerud i sine to første løp i Norge. Hesten har 40 meter å hente på strekhestene, men Forkerud hadde ikke tatt denne med til leangen om ikke han visste at hesten liker langløp.

Bak mine fire utvalgte er det vidåpent og dette er uten tvil det vanskeligste V75-løpet å rangere lørdag.
Rangering V75-4/V4-1: A: 1 B: 3-10-8 C: 15-9-7-13-6-12-14-4-5-11-2

PS. Husk at du får hele gevinsten selv dersom du kjøper en av ekspertkupongene i spillboksen under. Artikkelen fortsetter under spillboksen

V75-6/V4-3/DD-1 - Varmblodshester. 2140 meter autostart.
Frode Hamre mener 5 Winmecredit plikter å vinne V75-6, og hesten blir trolig omgangens nest største favoritt. Men hedershesten til stall Hamre har ikke vist noe som ligner på toppform i det siste, og heller ikke det lange oppløpet taler til hestens fordel, nå om formen er så usikker. Nå er det nok bra tetsjanse her, og da kan Frode lure løpet unna fra tet, men jeg kan ikke bankerspille en hest med så tvilsom form og spiller fem hester på samtlige forslag.

Jeg starter med 9 Pilgrims Power som har vært eventyrlig bra for Kristian Lamøy i det siste. Lamøy klokket hesten til 1.12 siste tusen i seiersløpet på Leangen nest sist, tross tredjespior i deler av sisterunden og da gjorde han en hest som Call Me Hanover til rundingsbøye i den siste svingen. Pilgrims Power satt bom fast som klink vinner i V75-løpet på Bjerke for 14 dager siden og hadde vunnet med et gjesp med åpning. 7 Call Me Hanover var strålende i seiersløpet på Bjerke for 14 dager siden og er så kvikk i vei at han kan overfly Winmecredit fra start. Kusk Erlend Rennesvik utelukker ikke helt tet.

8 Remee La Marc mangler kanskje litt på toppformen, men er Vidar Hop med fra start og Rennesvik lykkes med å overfly Winmecredit, kan det være at Erlend velger å slippe teten til Remee La Marc, da Call Me Hanover trolig er aller best med ryggløp over full vei.

10 Seaborn Simona har ikke mye tur med sportrekningen, men kommer Amanda Robertsen bra på det underveis med familiehesten og hesten får engangs skyld kan få litt drahjelp i sisterunden, har Seaborn Simona vist seg kapabel til å spise kirsebær med de store.
Rangering V75-6/V4-3/DD-1: A: 5 B: 9-7-8-10 C: 6-11-4-2-12-1-3


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.