Solberg har V75-bankeren

Supernova T.Y. og Tom Erik Solberg blir store favoritter i V75-6.
Foto Morten Skifjeld Hesteguiden.com
Supernova T.Y. og Tom Erik Solberg blir store favoritter i V75-6. Foto Morten Skifjeld Hesteguiden.com

Tom Erik Solberg har hovedbankeren i lørdagens herlige V75-omgang fra Jarlsberg.

Sportspills meny lørdag:
V5 Jarlsberg lørdag: Supertraveren fikk ikke være med i V75
V65 Skellefteå lørdag kveld: Lerum byr på knallfrekk banker
Oddstips 1: Nå må Gytkjær levere
Oddstips 2: Eventyret fortsetter
Oddslangskudd: Malmö får ingenting gratis
Tennis Wimbledon: Nytt herlig outsiderspill
Tippetips: Kongsvinger med strak kurs mot opprykk
Tippeligamagasin: Se Nettavisens ferske episode
Tippeligaen: Oversikt over status til lagene
Bli abonnent: Nå kan du abonnere på Nettavisens andelslag
Bli travspiller: Så lett er det å spille
TV-fotball: Sjekk ukens oversikt

Jarlsberg travbane byr på en glitrende travweekend og lørdagens V75 er både sportslig og spillemessig kanoninteressant. Jarlsberg Grand Prix hoppeavdeling er det klare høydepunktet der 250 000 kroner venter vinneren. Men også V75-4 der Lome Brage og Tekno Odin møtes i eliteløpet for kaldblods, og Thof Tholfsens i V75-7 som er forbeholdt kusker med stallansatte-lisens er sportslige godbiter. 

PS. Husk at du får hele gevinsten selv dersom du kjøper en av ekspertkupongene i spillboksen under. Artikkelen fortsetter under spillboksen

Tom Erik Solberg har ladet opp med fiske i hjemlige trakter i Hordaland denne uken og var på Stanghelle (like ved Vaksdal) da vi nådde ham på telefon onsdag ettermiddag. Han hadde naturligvis kanontro på 1 Supernova T.Y. i V75-6 (finalen i JGP hoppeavdeling) og så svært lyst på vinnersjansene.

Sindige Solberg er ikke en kusk som blir nervøs av store førstepremier og forvalter normalt slike sjanser meget bra. Møter naturligvis bra motstand siden det er finale, men spor en betyr korteste veien til mål og ingen henter normalt en lengde på Westergaard-hoppa. Da skal mye være gjort og Supernova T.Y. har sett dunderfin ut i de to siste seiersløpene. Det må være lørdagens beste bankerspill.
Rangering V75-6/V4-3/DD-1: A: 1 B: 3-2-5-10 C: 9-4-6-7-8

PS. Husk at du får hele gevinsten selv dersom du kjøper en av ekspertkupongene i spillboksen under. Artikkelen fortsetter under spillboksen

Får ikke revansje?
I V75-4 er 1 Lome Brage for første gang på farten igjen etter sin imponerende seier på Bjerke under OGP-søndagen. Hesten var rett og slett fantastisk god den dagen og rapportene er fortsatt strålende. Spor en bak bilen betyr tetgaranti og 2100 meter er ikke noe minus.

Det betyr at 8 Tekno Odin må gjøre grovjobben i andrespor igjen og selv om hesten var lekker i seiersløpet på Leangen sist søndag, så er det svært vrient å ta ned en tetløpende Lome Brage. Tekno Odin satt norgesrekord på Sørlandet fjerde sist, og det løpet kan egentlig sammenlignes med løpet på Leangen sist søndag. I begge de løpene var motstanden enkel og det er helt andre forutsetninger lørdag.

Jeg velger derfor å bankerspille 1 Lome Brage i V75-4 og spiller altås to bankere denne lørdagen. Det betyr to favoritter som bankere, men så sent som onsdag innfridde Trespasser som omgangens største V76-favoritt på Kongsvinger. Ingen spillere maktet sju rette, og det er altså ingen fare med å spille favoritter som bankere. Slik jeg har presisert utallige ganger de siste årene.
Rangering V75-4/V4-1: A: 1 B: 8 C: 2-5-4-7-3 D: 6

PS. Husk at du får hele gevinsten selv dersom du kjøper en av ekspertkupongene i spillboksen under. Artikkelen fortsetter under spillboksen

Ikke noe dekket bord
I V75-7 kommer 9 Fast Hooves til å bli storfavoritt i Thor Tholfsens minneløp. Hesten har imponert i to strake seiersløp etter langt skadefravær, men lørdag er det klart skjerpet motstand og i tillegg bakspor. Jeg velger å gardere litt.

Ikke minst med 5 Gigant Invalley som kan få tet selv med flere startraske hester på innsiden. Maksnivået til Gigant Invalley står neppe særlig tilbake for Fast Hooves og skulle Hans Jørgen Eggen nå tet, er det hesten å slå.

På det største forslaget betaler jeg også for startkjappe 3 Windy Ammik. Holder neppe nivået til min favorittduo, men har en bra kusk og får trolig tet eller lederrygg. 7 Sally Va Bene blir lite spilt. Blåste til tet for Geir Vegard Gundersen i grunndivisjonsfinalen på Bjerke tredje sist og vant. Var så under pari på Biri i starten etter, men tilbake i flott forfatning som toer i et løp på Solvalla i tøffe omgivelser under Elitloppshelgen. Det er kanskje langsøkt å tro på seier fra spor sju, men denne dama er veldig bra på sitt beste.
Rangering V75-7/V4-4/DD-2: A: 9 B: 5-3-7-4 C: 11-2-6-1-12-10-8

V75-1/V5-3 - Varmblodshester. Hoppeløp. 2100 meter autostart.
En sterkt forbedret 4 Dream Superb blir mitt klare drag i V75-1, ettersom favorittduoen står i bakspor. Halle-traveren kjørte seg fast oppunder mål tredje sist, gjorde en mektig siste 700 til andre i Drammen nest sist og vant enkelt fra tet sist på Biri. Motstanden har vært billig i disse løpene, men hoppa er i kalasform og får trolig tet tidlig her.

Både 12 Sidsel og 10 Deweyscamper kjørte seg "i hjel" i samløp sist. Førstnevnte kjørte seg til tet tidlig og fikk en hardt trykkende Deweyscamper på utsiden. Det straffet seg og begge fikk melkesyre mot mål. Nå har begge ladet batteriene igjen noen uker, og de er selvsagt seierskandidater her.

8 Zeema Zamar er i kanonform, men klarte aldri å gå i nærkamp med nytente Miss Endurance fra utvendig posisjon i V75 på Leangen sist lørdag, men var fantastisk tapper som toer. Love You-hoppa har ikke tur i sportrekningen og fra spor åtte blir det sjanseartet. Vi gir likevel hoppa en strek på det største forslaget. Vi stopper på fire hester og tror det skal rekke langt.
Rangering V75-1/V5-3: A: 4 B: 12-10-8-2 C: 9-7-3-1-5-6-11

PS. Husk at du får hele gevinsten selv dersom du kjøper en av ekspertkupongene i spillboksen under. Artikkelen fortsetter under spillboksen

V75-2/V5-4 - Varmblodshester. 1609 meter autostart.
Norsk Rikstoto har valgt å plassere Support Justice sitt løp utenfor V75-spillet (satt opp som løp 2 og V5-1). Det kan jo alltid diskuteres, og det innebærer at V75-2 ikke er et V75-løp, men et ordinært løp med 15 000 kroner i førstepremie og da blir selvsagt den sportslige kvaliteten på deltagerne svakere. Når det er sprint og hoppeløp i tillegg, kan det være fare på ferde. 

Favoritt og det skal også hesten være blir 12 Tooltime. Kapasitetsmessig er Westergaard-hoppa overlegen, men spor tolv og sprint er ikke perfekte forutsetninger. Var solid toer bak gode No Limit L.A. sist og uten galopp, er det trolig vinneren.

5 Chili Augustinu sjokkvant første gang ut på Klosterskogen,  etter ni måneders skadefravær 14. mai. Var deretter sjanseløs i et V75-løp nest sist, men tilbake i bedre skikk på Klosterskogen 18. juni, til tross for at hoppa fikk maks som tredje i det løpet. Lørdag er det sprint igjen og startsporet kan borge for tidlig tetkjenning.

Trønderen 1 Tiara Siem er bra fra start og selv om ikke hoppa strakk til i et tøft løp på Bjerke OGP-søndagen, skal hun normalt duge godt i disse omgivelsene. 8 Pricetag G.T. var klart forbedret på Klosterskogen mandag og tross et uggent åttendespor, er ikke fireårshoppa sjanseløs her. Fire hester på forslagene er risikabelt, men vi har ikke ubegrenset med midler og må ta et valg her.
Rangering V75-2: A: 12 B: 5-1-8-2 C: 10-3-4-11-9-7-6

V75-3/V5-5 - Varmblodshester. 2100 meter voltestart.
15 hester til start i V75-3 og et strålende spilleløp der det er mange vinnerkandidater, men totalt seks hester får plass på det største forslaget.

14 Brenne Jærven blir min knepne favoritt. Mikkelborg-traveren har hatt en strålende vårsesong og vunner tre av åtte starter. Brenne Jærven tåler å bli brukt underveis og står også fint inne i løpet på pengene. Det gjør også formsterke 10 Eldjon. Også denne har vunnet tre løp i år og utvikler seg stadig bedre. 4 Roli Eld er ikke enkel å få feilfritt rundt. Hadde garantert vunnet et V76-løp i Drammen uten en kort oppløpsgalopp i siste starten og fikser Vidar Hop starten her, kan det bære tidlig til tet.

8 Myrviks Anton duger garantert feilfritt, men galopperer tett for tiden. 13 Kleppe Snigen var overlegen vinner av et V75-løp i Bergen sist. Her er det tøffere imot, men hesten tåler en tur i sporene i sisterunde og er seiersaktuell med full klaff. 7 Sundby Scott vant på Klosterskogen mandag, men må komme seg bra avgårde fra start for å gjenta her.
Rank V75-3/V5-5: A: 14 B: 10-4-8-13-7 C: 1-15-9-11-3-5-2-6-12

V75-5/V4-2 - Kaldblodshester. Hoppeløp. 2100 meter voltestart.
Nytt kaldblodsløp med 15 startende hester og nytt strålende spilleløp, der det kan være mange om beinet.

9 Vestpol Dronninga er ikke lett å bli klok på. Etter en sterk V76-seier på Bjerke fjerde sist, har det vært skuffende prestasjoner av hoppa i de tre siste startene. Nå har hoppa fått ladet batteriene i seks uker og på sitt beste, skal dette være en solid vinnersjanse. 

Fra strek er 4 Bleikli Faksa spennende. Trener Tormod Rundhaugen er optimist. 2. mars vant hoppa etter nesten tre måneders pause i Drammen og det er ikke helt utenkbart at Kai Johansen kan prikke teten direkte. 11 Mjølner Oda er garantert den tøffeste dama i feltet, og Kjetil Roe har knallform. Folkehesten Klosterskogen var dog under pari sist, og får stå som en outsider her.

Fra Bergen kommer Håkon Steine med formsterke 12 Vertigo Ella. Sviktet som storfavoritt i Bergen sist, men ble da feil disponert og kjørt til tet for tidlig. Klart best med ryggløp og har Steine litt is i magen her, kan hun speede ned hele gjengen.

Strekhestene 5 Hvalstad Helga (variabel, men kanongod når hun er på), 6 Trons Torila (vrien å vinne med, men absolutt toppform) og 1 Frøen Oda (står innbydende til og får et smørløp herfra) alle aktuelle garderingshester. Sju hester på det største forslaget, men et skummelt løp der det kan smelle.
Rank V75-5/V4-2: A: 9 B: 4-11-12-5-6-1 C: 3-7-2-10-14-15-8-13