Tre bankere mot sju rette

Dagfinn Aarum og Lome Oda er en av Nettavisens tre V75-bankere på Biri lørdag.Foto Morten Skifjeld/Hesteguiden.com
Dagfinn Aarum og Lome Oda er en av Nettavisens tre V75-bankere på Biri lørdag.Foto Morten Skifjeld/Hesteguiden.com

Nettavisen trår til og lanserer tre bankere til lørdagens herlige V75-omgang på Biri, der 13 millioner venter en eventuell alenevinner.

Sportspills meny lørdag:
V5 Biri lørdag: Høitomt til å stole på
V4/V5 Klampenborg: Fine løp lørdag ettermiddag
Oddstips 1:
Bunnlagene må vinne
Oddstips 2: Leicesters fenomenale vår
Oddstips 3: Mer trøbbel for svekket Milan
Tippetips: Brann best hjemme i Bergen
Oddslangskudd: Stabæk kan plage Vålerenga
Tippeliga: Skade- og karanteneoversikt
TV-fotball: Sjekk den herlige oversikten
Bli abonnent: Nå kan du abonnere på Nettavisens andelslag
Bli travspiller: Så lett er det å spille

Biri travbane byr opp til en herlig V75-runde lørdag ettermiddag. Både sportslig og spillemessig er det en strålende omgang som venter og en eventuell alenevinner kan ta med seg ca 13 millioner kroner. 

PS. Husk at du får hele gevinsten selv dersom du kjøper en av ekspertkupongene i spillboksen under. Artikkelen fortsetter under spillboksen

For første gang i "moderne tid", lanserer Nettavisen tre bankere i V75-spillet,  og det er blant annet fordi de fire øvrige løpene er meget krysskrevende. Vi tar bankerne suksessivt:

I V75-1 går vi direkte på fireårshoppa 6 This Is It som også nå skal kuskes av Eirik Høitomt. Stall Westergaard har hele ti stallhester til start på Biri lørdag, og flere av dem er hardt betrodd. Nettavisen var derfor i kontakt med Bo Westergaards høyre hånd, Kim Pedersen, torsdag ettermiddag.

På spørsmål fra undertegnede om hva som var stallens beste vinnersjanse lørdag, var ikke Kim det minste i tvil. Det er 6 This Is It i V75-1. Hoppa debuterte i regi stall Westergaard på Momarken 21. april og så dunderlekker ut. Ble presset til hardt kjør underveis, men var uforskammet nok til å stikke unna på oppløpet. Eirik Høitomt er en mester til å ivareta gode vinnersjanser og spor seks i volta på strek, kan bety tidlig tet.

Frode Hamre tror mye spilte 10 Denise F. Boko (strålende vinner av hoppefinalen i sitt siste løp) er sjanseløs til å hente 20 meter på strekhestene, og en tettravende This Is It med løp i kroppen, er nok den han tenker mest på. Vi stoler på at Eirik Høitomt vinner V75-1 med 6 This Is It, som blir vår første V75-banker.
Rangering V75-1: A: 6 B: 15-10-11-4 C: 2-1-5-7-14-9-12-8-3-13

Hasle er superfornøyd
At John Hasle fra Lomen i Valdres er en dyktig hestekar vet de aller fleste. Han har produsert en rekke strålende travere gjennom årene og i V75-5 sender han atter ut 10 Lome Oda i V75. Nettavisen bankerspilte hoppa på Sørlandet 28. mars (V75-løp), men tross tet runden fra mål, trakk hoppa seg skuffende lett mot mål. Hasle (som vi var i kontakt med torsdag) fikk sjekket hoppa opp etter løpet, og hun hadde vært indisponert den dagen.

John Hasle tok så hoppa med til Forus i et vanlig grunnlagsløp sist fredag og hadde funnet en flott oppgave til "dama" si. Sammen med Eirik Høitomt sporet hoppa hele veien, og så svært så lekker ut. Har vært strålende i trening denne uken og selv om 8 Nadine U.N. fortjener respekt, så er følelsen den at Lome Oda er best. 40 meter tillegg er alltid et uromoment, men det er kun 11 hester med i løpet, og det er et klart skille mellom de beste og de nest beste. Lome Oda i toppslag, skal ha en topp vinnersjanse her og blir Nettavisens andre V75-banker i V75-5.
Rangering V75-5/V4-1: A: 10 B: 8-4-1 C: 11-2-7-6-5-3-9

PS. Husk at du får hele gevinsten selv dersom du kjøper en av ekspertkupongene i spillboksen under. Artikkelen fortsetter under spillboksen

Gundersens herlige fireåring
Sportrekningen er avgjørende for vårt bankervalg i V75-6. Ingen fra stall Westergaard tror at 8 Thai Navigator kan hente en lengde på 7 Glen Ord Superb og da er det vanskelig å se Glen Ord Superb tape V75-6/DD-1/V4-3 i en feilfri utgave. 

PS. Husk at du får hele gevinsten selv dersom du kjøper en av ekspertkupongene i spillboksen under. Artikkelen fortsetter under spillboksen

Gundersen-hesten gikk direkte ut i årsdebut og vant på 13.3/2140 meter og fulgte opp med å vinne på 13.4/2140 meter i den påfølgende starten og så lysende ut. Viste sist at han også kan åpne bak bilen og selv om det står noen fine fireåringer på innsiden, får vi tro at de kuskene også bruker innsiden på hodet, og velger rygg på en så bra hest. 7 Glen Ord Superb blir vår tredje V75-banker på Biri lørdag i V75-6.
Rangering V75-6: A: 7 B: 8-9-6-2-10-11 C: 3-1-5-4-12

V75-2/V5-4 - Kaldblodshester. 2100 meter voltestart.
Et vidunderlig spilleløp venter i V75-2 der vi betaler for ni hester på det største forslaget. Draget i dette løpet må bli 1 Jærvinn S.K.. Viste overlydsfart i flere av løpene i treårssesongen, og kom ut i regi Roger Moe på Bjerke 3. april. Måtte da trave i dødens underveis, men galopperte inn på den siste svingen. Kom strålende tilbake og var helt på høyde med en så god hest som Myhreng Jerker i mål. Står svært så spennende til på strek lørdag og er overraskende lite spilt.

Spillefavoritt kommer 6 Valle Mattis til å bli. Men "mattisen" har vist litt sviktende stridsmoral i tette oppløpsfighter og burde vel strengt tatt vunnet fra tet sist. Litt enklere motstand lørdag og skal selvsagt tidlig på bongen. 12 Eldjon har trukket bakspor på 20 meter tillegg, men tøffingen til Sagholen tåler å bli brukt lenge i løpene og skal også tidlig på.

11 Lome Gant er en vanskelig hest å vurdere. Gikk vel litt på det jevne i samme løpet til Valle Mattis sist på Bjerke, men ble også kraftig hindret på siste bortre. Lome Gant er veldig bra de dagene han vil. 3 Faks Mollyn kan være tethesten i løpet. Måtte gi tapt oppunder mål sist (løpet også Jærvinn S.K. var med i).

Med på gardering blir også hestene 9 Wrons Frigg (maks sist, men billigere imot her og løp i kroppen), 15 Egge Odin (har vært solid, men bakspor, tillegg og full vei nå), 10 Myrviks Anton (blant de beste når i form, men mye galopper nå) og 13 Stensvik Martin (skyhøy galopprisiko, men kapasiteten er slett ikke verst).
Rank V75-2/V5-4: A: 1 B: 6-12-11-3-9-15-10-13 C: 2-4-8-5-7-14

V75-3/V5-5 - Varmblodshester. 2600 meter autostart.
Nest beste vinnersjanse lørdag for stall Westergaard, mener Kim Pedersen om 3 Caprino B.R. og all den tid hesten ikke blir favoritt, men er tetfavoritt setter vi hesten først. Ble strøket sist onsdag fra en tenkt V76-start, pga av misforståelse mellom Bo Westergaard og veterinæren og er altså i full løpsform fortsatt. 2600 meter skal ikke være noe problem.

2 Cadabra Tooma gikk til mål så det sang,  og lurte både svenske og norske spillere når den suste over mål til drøye 90 ganger pengene i V75-1 på Åby for to uker siden. Prestasjonen var så bra at hesten går fra å være helt uspilt til å bli favoritt. Det kan være rett, men 2600 meter har ikke tidligere vært hestens favorittdistanse.

1 Golden Feline holder formen,men er litt variabel i prestasjonene. Helt overdådig tredje sist på Sørlandet, men litt mer på det jevne nest sist på Biri. Startsporet lørdag er uansett perfekt og distansen ihvertfall ikke noe minus. 7 Aqua Challenger var klart forbedret sist på Bjerke kontra årsdebuten noen uker tidligere. Spor sju er dog svært så sjanseartet, men kommer kapasitetstraveren inn i leken, er han god nok. 

Hamre-hestene 9 Ramo's Boy og 12 Relight My Fire er begge god nok, men i slike jevne løp er det tøft å vinne fra dårlige spor. 6 Silver Light har også trukket et sjanseartet spor, men det er fin verdi i hesten lørdag og kusken (les Høitomt) har løst større utfordringer enn dette tidligere.
Rangering V75-3/V5-5: A: 3 B: 2-1-7-9-12-6 C: 5-4-8-10-11

V75-4 - Varmblodshester. Stallansatte. 2100 meter autostart.
Et løp som kanskje burde vært helgardert, men vi får kun plass til sju hester på det største forslaget.

Det er vanskelig å ikke sette 3 Cash Street først på rangeringen, til tross for at normalt alltid optimistiske Sigbjørn Kolnes er litt reservert på forhånd. Vallaken har imidlertid ikke startet på nesten to måneder, og det er alltid litt grunn til uro. Presterer hesten som i seiersløpet på Bjerke den dagen, er det trolig snakk om vinneren, men motstanden er betydelig tøffere her enn i det seiersløpet. 

11 Wayne var kruttsterk vinner på Bjerke tredje sist. Det var et V76-løp, og motstanden lørdag er definitivt ikke noe tøffere. Fra spor elleve må det som kjent alltid klaffe litt underveis. 2 Miley Goal må nok være litt forbedret fra seiersløpet på Bjerke for et par uker siden, men to løp i kroppen har trolig gjort hesten godt. Fint startspor og bra kusk teller opp. Kapasitetshesten 6 Laddie's Rebellion tar langturen til Biri for å avlegge sin årsdebut. Det vitner om ambisjoner. 

"Gamlingen" Ivar Asphaug (53 år) er sjelden å se i stallmannsløp på Østlandet, og vinner i tillegg lite løp. 4 Femi Delight er hans hest i dette løpet og trønderhesten holder kanonform. Se opp. 

På de større forslagene betaler vi også for hestene 1 Forick Hall og 7 Yankee Frecel.
Rangering V75-4: A: 3 B: 11-2-6-4-1-7 C: 10-8-12-5-9

V75-7 - Kaldblodshester. 3100 meter voltestart.
Både sportslig og spillemessig er V75-7 en perle og her vrimler det av spennende objekter.

Det aller største og nesten helt uspilte 13 Tekno Jerken setter vi først. Merk at Geir Vegard Gundersen har denne på tipslinjen i sine tips, han må selv kuske familiehesten 10 Fetter'N T.G. Nevnte Tekno Jerken har hatt all verdens utur hittil i år, og er i mye bedre form enn det programraden gir inntrykk av. Gjestekusk Thor Borg har kjørt hesten to ganger tidligere og vant den ene gangen.

Vi graver enda dypere for å finne andrevalget. Hyperkapable 9 Alsaker Faks er nede som et nest sistevalg fredag formiddag. Det er jo helt spinnvilt. Han galopperer ofte denne karen, men de dagene han holder seg på beina, er det ikke mange som står imot.

7 Mino ble tross bakspor spilt til 18 igjen for 10 på Jarlsberg søndag. Mino med og uten pisk er to forskjellige ting, og dette vet Eirik Høitomt nå (det visste han nok før Jarlsberg-starten også). Over 3100 meter må det klaffe med ryggene i sisterunden, men klaffer det kan Mino bli ropt opp. 

3 Pingo Ø.K. er seig fra tet og holdt unna på Åby. 3100 meter går trolig helt fint, og det kan bli seier også denne lørdagen. 12 Moe Svarten må nok belage seg på en runde i tredjespor, men på sitt beste kan det gå. 11 Tord Viking har enda en gang funnet en formtopp og var strålende i seiersløpet sist på Biri.

Den dagen var 10 Fetter'n T.G. stor favoritt, men familiehesten til stall Gundersen er ikke alltid like bøs når han starter fra tillegg. Derfor rangerer vi hesten litt ned lørdag og betaler kun på de større forslagene. PÅ de forslagene blir også 8 Bjørlifaks med. Mangler kanskje det lille ekstra Faksen, men 3100 meter kan være en fordel.
Rangering V75-7: A: 13 B: 9-7-3-12-11-10-8 C: 4-5-2-14-1-6