*Nettavisen* Sportspill.

Et kommersielt samarbeid med Norsk Rikstoto

Se Rikstoto Direktes V75-sendinger gratis her.

V75 Julebonanza starter i Drammen

Drammen arrangerer lørdagens V75-omgang. Foto: Anders Kongsrud/ www.hesteguiden.com.

Ni av årets siste ti dager vil det kjøres V75. Først ut er Drammen, og analysene er klare!

22.12.18 11:54

Sportspills øvrige lørdagsmeny:
Tippetips:
Åpner Solskjær med seier på lørdagskupongen?
Oddstips Premier League: Nå får vi se Paul Pogba på sitt beste
Oddstips Premier League: Arsenal får kamp av Burnley
Oddstips Premier League: Leicester kan skape hodebry for Chelsea
Oddstips Premier League: Nå har det løsnet for West Ham
V65 Harstad: Bankerfritt og spennende i Harstad
Luke 22: Luke 22: Hva kan du om jul i andre land?
Lotto: 40 Lotto-millionærer på bittelille julaften
Lykkespill: Nå kan du kjøpe Flax-julekalenderne på nett

Da er det duket for V75 julebonanza. Det skal kjøres ni V75-omganger, med en superavslutning på selveste nyttårsaften. Her vil det ligge voldsomme summer i potten, og allerede har Rikstoto og ATG (Sverige) lagt rundt tyve millioner kroner i den potten. Men før det skal vi gjennom åtte deilige V75-kjøringer, og det hele starter i dag. I Drammen. Husk å lever V75-spillet før 15:00. Ikke nok med dette, det er og muligheter for spill til Harstad denne lørdagen. Det er V65-omgang i Nord, og her må vi ha bongene inne før 19:10.

PS. Husk at du får hele gevinsten selv dersom du kjøper en av ekspertkupongene i spillboksen under. Artikkelen fortsetter under spillboksen


Før dagens V75-omgang starter, så går det to V5-løp av stabelen. Gjennomgang av de to løpene kommer under her.

V5-1: I den første avdeling starter det ni hester. Det er kun en hest som har vunnet løp, og det er 4 Sands Terna. Hoppa står med en seier i karrieren. Det er med andre ord ikke et veldig sterkt løp som innleder dagen. Det er et meget vrient løp å spå et utfall av. Jeg garderer og tar med alle hestene på alle forslag. En hest som kan være litt spennende er 6 Engas Stjerneskudd. Hesten har hurtighet i kroppen, og viste grei form etter en pause nå sist.

V5-2: Her venter oss et monteløp. Jeg kommer til å ta et valg her, for vi må ha en banker i V5-spillet. 5 Exit River velger jeg å bankerspille. 2 Precious To Me vil ta tet her, og har i tillegg en god rytter. Denne har dog gått et monteløp tidligere, og skuffet da radikalt da. Som før denne startene gjorde hun og da en god innsats med sulky. Jeg tviler på at denne er god til å stå i mot min banker.

5 Exit River har gjort flere gode monteløp. Innsatsen sist synes jeg igjen var positiv. Den gode dansken, Valiant Dalimo vant, og Exit River ble fjerde. Men det var etter en finfin langspurt. Hande, som er en god rytter, satt inn angrepet litt tidlig. Vi tror Hande og Exit River slår Precious To Me og de andre hestene. All in!

Husk at V5 starter opp allerede 14:10.

PS. Husk at du får hele gevinsten selv dersom du kjøper en av ekspertkupongene i spillboksen under. Artikkelen fortsetter under spillboksen


Dagens V75-omgang i Drammen har ikke de største sportslige høydepunktene, men spillmessig er det nemlig veldig interessant. Vi har funnet oss en banker, som vi mener er klar uten galopp. Bankeren kommer ut i femte avdeling. Ved siden av dette, har vi funnet oss noen løp vi mener det er fullt mulig å spile få hester i!

Les følgende V75-analyser:

V75-5: 7 Odin Faks. Denne er overlegen sine konkurrenter på kapasitet. Jeg vet jeg tar en sjanse her. Jeg sjanser på at det ikke blir fullstendig feil på startsiden. Odin Faks er ikke rask, men heller ikke treg. Om bare Tommy Fløysand får hesten i trav rundt den første svingen så tror jeg mye er i orden. Det er kun et par ordentlig raske hester innenfor, og de fleste er på jakt etter en rygg. Jeg ser for meg at Odin Faks kan komme fint på det, og sende frem til dødens tidlig. 3 Bleke Gnisten varsles det tetkjøring med, og denne, tror jeg, at Odin Faks knekker ganske greit. Det er mer seg selv i mot, enn dagens konkurrenter for Odin Faks.

Denne hesten har lenge vist fin kapasitet, men vallaken har vært vanskelig. Den har uten tvil løftet seg mye hos Tommy Fløysand. Han har ekstremt stor kapasitet i forhold til sitt grunnlag. Dessverre er det en viss galoppfare, men i dag lar jeg det stå til og tar en sjanse. 8-åringen var svært god på Forus sist, og galopperte som klink vinner 100 meter fra mål. Det var en solid innsats. På Biri gangen før bare lekte han med konkurrentene og vant med krefter spart. Det var en veldig fin prestasjon. Hadde han vunnet på Forus sist, kunne han ikke deltatt i dette løpet. Så han står veldig fint inne i løpet. Jeg tror hardt på hesten, og mener det er riktig å bankerspille 7 Odin Faks. All in!

Dette blir og V4-bankeren for dagen.
Rangering V75-5: A: 3 B: 2-3-12-10-4 C: 9-6-1-5-11-8

PS. Husk at du får hele gevinsten selv dersom du kjøper en av ekspertkupongene i spillboksen under. Artikkelen fortsetter under spillboksen


V75-1/ V5-3 - Kaldblodshester. Hopper. 2100 meter voltestart.
Startside:
Fire hester på strek i volten her. Det er gode sjanser for at 1 Idlava forsvarer sporet.

5 Thale synes jeg er spennende i dette løpet. Hoppa begynner å finne formen nå, og det er ingen tvil om at hun er god nok til å vinne dagens løp. Nest sist gjør hun virkelig et pangløp etter galopp. Hun fikk et veldig tøft løp, men fullførte virkelig strålende til andreplassen. Derfor dro vi hesten voldsomt frem på Biri nå sist, og her vant Thale etter en reise i dødens underveis. Innsatsen var virkelig fint. Bork Odin-datteren har fått et ypperlig spor i dag. 5-åringen er nemlig veldig rask i volten, og er tidlig fremme hos strekhestene her. Kan hun kjøre seg til tet tro? Det kan være. Formen er uansett så god nå, og med dagens betingelser er hun en fin favoritt i løpet.

Den første avdeling er åpen. Faktisk vidåpen. Vi kommer ikke til å klemme til med alle. Det er for dyrt, og vi tror ikke alle kan vinne. Ved siden av Thale, tar vi med 1dlava, 6 Tenk Nå Dina og 10 Valle Tina. Disse får plass på alle forslag. 1 Idlava vil ta teten fra start, og har en svært god kusk i Vidar Hop. Hesten er ikke den beste i dette løpet, men står fine til på strek og viste form sist. Hop kan trylle bort dette løpet fra strek. 6 Tenk Nå Dina er en god hoppe som har veldig fin kapasitet. Det blir sjeldent riktig for Jessen i V75, men hoppa er mer enn god nok i dette løpet. Sist ble hun prøvd i tet, men det er ingen tvil om at det er ryggløp hun er best med. 10 Valle Tina leverte en enorm avslutning sist, og står i tillegg i et flott springspor her. Utnytter kusk Steinseth dette, så er hun tidlig aktuell. Vi tar en sjanse å håper at en av disse fire vinner på de to minste bongene.

På de to største forslagene tar vi og på 9 Irma H.R, 12 Lykkje May og 15 Smedtulla. Dette er tre gode hester. Og jeg går ikke lenger enn disse syv hestene. Jeg er spent på å se om førstnevnte kan gjenta pangløpet fra Bjerke sist. Smedtulla er veldig god, men står vanskelig til på lengste tillegg.
Rangering V75-1: A: 5-1-10-6 B: 9-12-15 C: 2-4-8-13-14-11-7

V75-2/ V5-4 - Kaldblodshester. 2100 meter autostart.
Startside: 1 Kolnes Brit
åpnet meget sterkt sist på Leangen fra fjerdesporet. Åpner hun på samme måte i dag, er tetsjansene veldig gode. Verken 2 Langlands Teddy, 3 Mo Line eller 4 A.H Svarten er hester som har vist høy fart fra start. Hestene 5-8 er heller ingen startraketter. Derfor er sjansene for at 1 svarer tet gode her.

1 Kolnes Brit er uten tvil den rette favoritten i dette løpet. Til tross for at hesten ikke er vant med å gå V75-løp, så skremmer ikke motstanden nevneverdig. Kolnes Brit sin innsats sist gjør hun aktuell i dag. Den var meget sterk. Hun ledet med tyve meter hele veien, og da oppløpet kom til syne bare reiste hun ytterligere fra. Innsatsen var ikke hard den dagen, men inntrykket og innsatsen var langt bedre enn jeg trodde på. For meg så virker dette som en litt småvrien traver å kjøre. Hoppa må liksom kjøres på. Hva er vel da bedre enn at Eirik Høitomt setter seg opp som kusk? Sistnevnte er enestående på denne type hester. Han er rett og slett meget god på de vriene kaldblodsene. Kolnes Brit har mye plusser ved seg, men jeg kommer ikke til å banke henne. Hun har tre galopper i raden, og er varierende i prestasjonene. Er hun som sist, er sjansene gode.

3 Mo Lykke, 5 Kos Frigga og 11 Eddie er tre hester som får plass på alle forslag. På to av fire bonger putter jeg og på 8 Lille Odin. Denne hesten har jeg likt, og som lite spilt tar jeg hun med. Kusken vinner dog sjelden V75, og dagens spor er et minus. En skrell.

Dette bør rekke. For dere som har lyst til å ta en sjanse her, kan satse på at 1 Kolnes Brit har en god dag. Tetsjansene er gode og kusken er god. Det kan være en sjansebanker.
Rangering V75-2: A: 1 B: 11-5-3 B/C: 8 C: 7-4-12-2-6-10

V75-3/ V5-5 - Varmblodshester. 2100 meter autostart.
Startside: 2 Wanda Classic
er manges tetfavoritt, men ikke min. Jeg kan ikke se for meg at sistnevnte henter en lengde på 1 Cecilie Halbak. Denne hesten har veldig fin fart, og om kusken satser her så er sjansene for å svare ut de andre, veldig gode. Cecilie åpnet på lik linje, faktisk noe raskere, enn meget raske Amazing Case. Jeg ser ikke helt hvorfor Andre H Stensen, som kusker 1, skal slippe fra seg teten her. Hesten er god nok fra tet, og bør sitte der.

2 Wanda Classic er en hyggelig traver, og dagens motstand er veldig riktig for Malmin/ Anderssen-traveren. Hun maktet ikke å følge Amarone Classic over oppløpet sist, men var uansett god til fjerdeplassen i en fin V75-finale. Gangen før ble det en ganske enkel seier på Biri for hoppa. Dagsformen virker til å være veldig fin, men til tross for dette så kan jeg ikke bankerspille henne. For hun er sårbar i dagens løp. Jeg tror ikke hun henter en lengde på 1, og svarer sistnevnte opp teten, så er det ikke bra for favoritten. Det kan dog være at mitt scenario på startsiden er feil, og at hesten tilslutt ender opp i tet. Skulle det inntreffe, så er vinnersjansene veldig fine.

1 Cecilie Halbak er hele grunnen til at jeg dekker opp 2 Wanda Classic. Det er denne som kan hindre favoritten tet i løpet. Cecilie Halbak er en god traver, som jeg har fått et godt inntrykk av. Nest sist tar 4-åringen en imponerende seier etter en fin langspurt. Holdt da greit unna for 7 Darling Simoni. Nå sist på Momarken sitter hun igjen med absolutt alt. Inntrykket over linjen var storartet. Hadde jeg vært trener, kusk eller noe rundt denne hesten, så hadde jeg åpenbart tenkt at nå er det på tide å gi hesten sjansen. Hesten bør prøves i tet, for hun er nemlig mer enn god nok til å vinne dette.

Jeg synes 1 er veldig spennende. Men 2 er en solid traver i dette løpet, og må med på alle bonger. På tre av fire forslag så spiller jeg disse to hestene. På det aller største forslaget så tar jeg med 5 Cosmic Carpenter og 7 Darling Simoni.
Rangering V75-3: A: 1-2 B: 7-5 C: 3-11-8-10-6-4

V75-4/ V4-1 - Kaldblodshester. 2500 meter voltestart.
Startside:
Tre hester på strek. 1 Trø Hera leder an, men det kommer flere fra tyve meteren ganske fort. Nå gjenstår det å se hvor godt Cato Antonsen treffer starten med 10 Tripsson Ø.K i volten. Han har springspor, og sjansene for å være tidlig fremme er gode.

10 Tripsson Ø.K blir kjempefavoritt. I dag er det altså snakk om 2500 meter. Hesten har startet på lang distanse åtte ganger, og aldri vunnet. En andreplass og en tredjeplass er det beste på disse åtte. Ingen oppsiktsvekkende statistikk rundt favoritten det. Formen er det naturligvis ingen verdens ting å utsette på, men jeg er usikker på hvordan han takler distansen. Skulle kusk Antonsen bomme litt i volten her, og bli hengende er jeg usikker på om dette går. Skulle sistnevnte dog sitte i tet etter 500 meter er sjansene for seier veldig gode. Han kunne ikke stå i mot Ulsrud Tea nå sist, men det er det ikke mange som gjør. Gangen før gikk han veldig fint på Jarlsberg til seier. Så formen er fin, men det er et par ting som spiller inn og som gjør at det ikke er noe banker for meg.

4 Horgen Lynet finner jeg spennende i dette løpet. Heidi Moen sin traver er veldig sterk, og drar nytte av den lange distansen. Han startet på lang distanse i derbykval i august, og gjorde en fin innsats. Det var veldig nærme på at hesten kvalifiserte seg til finalen. Det var gode hester som Ådne Odin, Smedpål, Vill Solen og Brenne Brakar foran han i mål den dagen. Horgen Lynet har nå fått tre løp etter en pause på fem måneder.

I det første løpet etter pause, ble det galopp i repriser. Nest sist var 5-åringen ute i samløp med Tripsson Ø.K. Sistnevnte vant på en fin tid på Jarlsberg. Horgen Lynet fikk den dagen et oppskriftsmessig fint løp innvendig. Dessverre var det en veldig sliten konkurrent foran, og Moen-traveren ble dratt sist. Han så fin ut for dagen, og det var det viktigste. Nå sist var det ytterligere bedring å spore. Kusk Tengsareid kjørte offensivt, og var på vei fremover på første bortre langside. Dessverre kom det en kort galopp, som gjorde at hesten havnet sist. Inntrykket til fjerdeplassen etterpå var uansett veldig fint. Formen er virkelig på vei opp nå. Han har heller ingen problemer med distansen. Horgen Lynet må med tidlig på alle forslag.

Disse to hestene ovenfor er de som frister å spille for min del. Normalt så rekker dette langt, og jeg står på disse to.
Rangering V75-4: A: 4-10 B: 11-9-8-1 C: 2-3-6-5-7

V75-6/ V4-3/ DD-1 - Varmlodshester. 2100 meter autostart.
Startside: 1 Kemas Starlight
er meget rask, og forsvarer sporet. Denne vil ha et ryggløp. Spørsmålet er hvem som er først fremme for å overta? Jeg tror det er gode sjanser for at det er 3 Miss Åslanda. Denne er ikke lynrask, men mer enn god nok. Utenfra vil 6 S.M.K Silvousplait komme, men jeg blir overrasket om denne skulle klare å hente en lengde på 3.

3 Miss Åslanda. Vel i tet, så er dette naturligvis en vinnersjanse. Jeg vil ikke anbefale Horpestas-traveren som noe banker, for jeg har respekt for en annen traver. Dagsformen til Miss Åslanda er veldig fin for tiden. Hoppa har holdt formen lenge. Fjerde sist gikk hun sterkt til tredjeplassen bak Giant Star og Raleigh. Tredje sist fikk 5-åringen perfekt åpning ut mot oppløp, og spurtet inn til seier. Selv om alt klaffet, viste hun form. Nest sist var det dags for start på Solvalla i Sverige. Innsatsen var fin mot hester som er vant med å gå i V75. Hun fikk aldri åpning, og for meg så det ut til å være litt spart på tanken. Nå sist på Jarlsberg gjør Caramba Hall-datteren et pangløp fra dødens. Hele veien måtte hun trave utvendig for Avery, og innsatsen til andreplassen var veldig sterk. Dette er en hest i form, og tar hun seg til tet er sjansene gode.

Jeg vil allikevel ikke spille en eneste bong uten 6 S.M.K Silvousplait. Jeg varslet hardt for denne sist lørdag på Bjerke. Da ble hun dessverre utsatt for hardt press den første 500-meteren, og måtte slippe fra seg teten. Dette kostet hesten seieren. Hoppa gikk nemlig sterkt til andreplassen. Hun er meget grunnkapabel, og formen begynner virkelig og bli svært god nå. Jeg er faktisk inne på at hun kan ta seg av Miss Åslanda fra dødens. Er ikke helt sikker på dette, men jeg er skråsikker på at denne bør på alle bonger.

Mine to utvalgte står begge i veldig fine spor, og en av dem vil være i tet tidlig. Trolig så sitter 3 i tet med 6 i dødens. Da skal dette være et meget fint to hesters-lås. Vi tester to hester i dette løpet.

For dere som vil gardere ytterligere så er det 7 Charisma K.W som er neste på ranken. Hesten har en veldig fin kapasitet i seg, men sliter med å finne toppformen hos Jens Kristian Brenne. Hun står fint inne i løpet, og har tross alt travet på 12-tallet. Fra dagens spor, med litt svak form, så velger jeg å droppe henne i dag.
Rangering V75-6: A: 6-3 B: 7-5 C: 1-10-9-11-4-12-8-2

V75-7/ V4-4/ DD-2 - Kaldblodshester. 2100 meter autostart.
Startside: 2 Edens Odin
er veldig rask bak bilen, og skal ha svært gode tetsjanser. Både sist og tredje sist hadde han dagens spor bak bilen. Det har endt med tet begge gangene.

2 Edens Odin. Denne håper jeg blir kjørt i med nå. Rapportene går på nettopp det fra trenerhold. Jeg tror kusk Midtfjeld er enig i den vurderingen. Edens Odin er nemlig i form til å vinne fra den posisjonen. Hingsten fikk som nevnt tet tredje sist på Bjerke. Dessverre, for Edens Odin sin del, så deltok Per Eivind-Tjordal i dette løpet. Og sistnevnte trykket på voldsomt utvendig, og lagde en rask tempo. Både Tjordal sin traver og Edens Odin gjorde begge to veldig gode løp. Edens Odin ble spurtslått av Skauga Rasken, men viste toppform. Hingsten var ute forrige helg på Bjerke, i en V75-finale. Ut på siste bortre så satt hesten veldig fint til i rygg leder, og kusk Midtfjeld var veldig sugen på å angripe lederen. I det Edens Odin blir tatt ut et spor, kom galoppen. Dette kan faktisk ha kostet han seieren. Han så veldig pigg ut da galoppen kom. 2 Edens Odin er bedre enn mange av dagens konkurrenter, og uten galopp er han veldig aktuell.

Det kan dog komme en galopp på hesten ovenfor, og dette er et åpent løp. Jeg mener det er riktig å gardere her. Ved siden av 2, så tar jeg og på 4 Komnes Bork, 5 Skauga Rasken, 8 Hr. Ford, 9 Ådne Kommandør, 11 Solkongen og 12 Frier Birk. 4 Komnes Bork er i toppform for tiden. Han gjorde et toppløp på Forus sist, etter å ha tapt en del i starten. Det blir og spennende å se om 9 Ådne Kommandør kan følge opp mot bedre hester. Han er totalt forvandlet.
Rangering V75-7: A: 2 B: 4-9-12-11-5-8 C: 3-1-10-6

I DD-spillet tar jeg en sjanse på 2 Edens Odin. Mot mine to utvalgte i første avdeling, så bør vi få fin odds i dette spillet.

PS. Husk at du får hele gevinsten selv dersom du kjøper en av ekspertkupongene i spillboksen under. Artikkelen fortsetter under spillboksen

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag