V75-lørdag med damene i fokus


Tangen Jerkila og Gunnar Austevoll blir store favoritter i V75-3 på Momarken lørdag.
Foto Roger Svalsrød hesteguiden.com
Tangen Jerkila og Gunnar Austevoll blir store favoritter i V75-3 på Momarken lørdag. Foto Roger Svalsrød hesteguiden.com

Fire hoppeløp er lagt innenfor V75-veddemålet på Momarken lørdag. Det kan bane vei for store penger i meget utfordrende omgang.

Sportspills meny lørdag:
V5 Momarken lørdag: Rennesvik har bankeren
V65 Leangen lørdag kveld: Blitsen kommer ikke forgjeves
V4 Klampenborg: Galoppfest med Rafael
Oddstips 1: Everton skaker United igjen
Oddstips 2: Senker ikke bare Norge
Oddstips 3: Torino forsterker Milan-krisen
Oddstips 4: Kane kan ødelegge for Klopp
Tippetips: Costa berger Mourinho
Premier League: Oversikt over skader og karantener
Tippeligaen: Oversikt over skader og karantener
TV/Streaming: Slik ser du alle helgens fotballkamper
Tippemagasinet: Se ny episode

En strålende trav-og galopphelg står for tur, med Momarkens V75-omgang lørdag som det store høydepunktet. Verd å merke seg er også søndagens store V64-omgang på Täby galoppbane der en rekke norsktrente hester er på plass i kampen om store førstepremier. Merk også at det er en meget spennende V65-omgang på Leangen lørdag kveld.

PS. Husk at du får hele gevinsten selv dersom du kjøper en av ekspertkupongene i spillboksen under. Artikkelen fortsetter under spillboksen

Det har rullet på fantastisk bra for Nettavisens trav-og galopptips den siste tiden:
Søndag 4. oktober ble det strålende klaff til V4-spillet på Øvrevoll. Det største spilleforslaget på Nettavisen (innl.pris kr 960) betalte tilbake meget pene 13 891 kroner. Det betød samtidig klaff for hele 11 andelslag på Eksperten. (fire lag med fem andeler a kr 200, to lag med fire andeler a kr 250, ett lag med fem andeler a kr 300, ett lag med fire andeler a kr 500 og tre systemspill med fire andeler a kr 750).

Fredag (9. oktober) smalt det igjen, for sikkerhets skyld både i V4-spillet og V5-spillet på Øvrevoll. V5-utbetalingen stoppet på pene 5 707 kroner og det største forslaget på Nettavisen (innl.pris kr 900) satt klokkerent. I V4-spillet ble det enda bedre. Det største spilleforslaget på Nettavisen (innl.pris kr 960) satt klokkerent og betalte tilbake meget pene 11 659 kroner.

Lørdag 10. oktober - En bra dag for våre kunder!
På Bergen Travpark sist lørdag, så slo en av Rolf Lerums godbiter i V75-omgangen til, og det var lekestue for overraskelsen Trygfaks (7,8%). Vårt mellomste forslag på Nettavisen (innl.pris kr 450) betalte tilbake 1 950 kroner i en favorittpreget omgang.

Under jackpotomgangen i Harstad senere på lørdagen, så suste Rolf Lerums mellomste forslag på Nettavisen inn (innl.pris kr 480) og betalte ut fine 2 744 kroner.

Lunsjfest i Boden
Mandag 12. oktober serverte Rolf Lerum flotte tips til V4-omgangen i Boden! Hans mellomste forslag på Nettavisen (innl.pris kr 480) betalte ut flotte 6 907 kroner.

Sterke V76-tips
Onsdag hadde undertegende los på store penger under V76-omgangen på Bjerke. Storskrellen 1 Quarnac De L'iton (femtevalg i V76-6 og markert kun på 4,3%) ble fanget opp på kun tre hester. Dessverre så fanget jeg ikke 6. valget 10 Ty Tinn i V76-7 og det mellomste V76-forslaget på Nettavisen (innl.pris kr 450) måtte derfor nøye seg med fem femmere (723 kroner per stk) og betalte tilbake 3 615 kroner.

Da vender vi blikket mot lørdagens meget utfordrende V75-omgang på Momarken. Det så oversiktlig ut foran sist lørdags V75-omgang på Bergen travpark og det var gode bankerkandidater på forhånd. Det er det ikke foran omgangen på Momarken der ei treårig hoppe blir mitt halmstrå i jakten på sju rette. Momarken har klart fokus på hoppene denne lørdagen og faktisk er fire av de sju V75-løpene kun forbeholdt hoppene.

Best i klassen nå
V75-3 er finalen i Norsk Oaks for treårige kaldblodshopper og hele 300 000 kroner venter vinneren av det løpet. Stor favoritt til å ta hjem den velvoksne førstepremien blir Hoppekriterie-vinneren av året, 2 Tangen Jerkila. Hun imponerte i Hoppekriteriet og hun imponerte i kvalen til denne finalen. Svært mye tyder på at Gunnar Austevoll tidlig inntar taktpinnen i dette løpet og med tanke på at 5 Aase aldeles ikke fungerte i kvalen, må dette være en topp vinnersjanse. 2 Tangen Jerkila blir helt sikkert omgangens aller største V75-favoritt, men i en omgang med fallgruver i flere av de øvrige løpene, blir det mitt klare bankervalg i V75-3.
Rangering V75-3/V5-5: A: 2 B: 1-5-10 C: 9-3-4-8-6 D: 11-7-12

Gundersen er sugen på mer
V75-6/V4-3/DD-1 er finalen i Oaks for varmblodshoppene og også her setter jeg vinneren av Hoppekriteriet først, 9 Thai Goodwill. Det er bra klasse i denne hoppa og i kvalen til denne Oaks-finalen, viste hun også at hun kan gjøre grovjobben selv, da hun tok ned ledende 10 N.Y. Zesty fra dødens. Geir Vegard Gundersen valgte bakspor i finalen, da han vet at denne dama er best med ryggløp underveis og har en herlig speed. Jeg bankerspiller 9 Thai Goodwill i DD-spillet, men garderer først og fremst med en annen hoppe som imponerte i kvalen.

PS. Husk at du får hele gevinsten selv dersom du kjøper en av ekspertkupongene i spillboksen under. Artikkelen fortsetter under spillboksen

2 Princess Endurance var toer i finalen av Hoppekriteriet og imponerte også med en sterk seier fra dødens i kvalen. Hun er tøff denne hoppa også og jeg synes disse to skiller seg litt ut fra de øvrige.

1 Brandy blir også hardt betrodd, men hoppa som imponerte så stort på våren, har kanskje ikke utviklet seg helt som forventet. Anders Jahre vil garantert prøve å forsvare sitt innerspor, men det aner meg at enten 9 Thai Goodwill eller 2 Princess Endurance er aningen tøffere. Jeg tar dog med 1 Brandy på det aller største V75-forslaget.
Rangering V75-6/V4-3/DD-1: A: 9 B: 2-1-5-3-10 C: 6-7-11-12-8-4

V75-1/V5-3 - Stallansatte. Varmblod hoppeløp. 2640 meter voltestart.
Ved første øyekast kan V75-1 se uoversiktlig ut, men jeg velger å spille tøft og stå på tre hester på samtlige V75-forslag.

1 Marple utstyres med Magnus Teien Gundersen og hoppa står med tre seire på de fem siste startene og svært mye tyder på at hun kommer til lede dette løpet underveis. 2640 meter er lite usikkerhetsmoment, men kusken er meget dyktig til å disponere underveis.

12 Tooltime imponerte på Bjerke nest sist som sterk vinner av et V76-løp. Ble på bakgrunn av det og sterke prestasjoner i det siste, hardt betrodd i sitt siste løp, et V75-løp på Klosterskogen. Kusk Kim Pedersen valgte å avvente angrepet fra sitt tillegg vel lenge den dagen og selv om hoppa avsluttet bra til fjerde, ble det feil i det løpet. Her er det billig imot og det må være en flott vinnersjanse for 12 Tooltime.

Jeg velger også å betale for 4 My Dream Come True. Nå skuffet riktignok hoppa som mye spilt i sitt siste løp, men da ble tempoet for høyt i førsterunden. Lørdag er det Svein Ove Wassberg opp, og det er et pluss. Står fint til på strek lørdag og kan sitte i rygger til Marple underveis. Det kan være seiersgivende og My Dream Come True kan skrelle i V75-1 lørdag. Bak denne trioen er det åpent og veldig mange kan dukke opp dersom mine utvalget skulle rote seg bort eller underprestere.
Rangering V75-1/V5-3: A: 1 B: 12-4-9-14 C: 3-11-2-14-8-6-10-7-5

PS. Husk at du får hele gevinsten selv dersom du kjøper en av ekspertkupongene i spillboksen under. Artikkelen fortsetter under spillboksen

V75-2/V5-4 - Varmblodshester. 1640 meter autostart.
Morten A. Pedersen og 3 Gio Follo sørget for herlig V65-klaff for Nettavisen da han norgesdebuterte med overraskende seier på Biri nest sist og kunne sørget for gedigen V75-fest for mine V75-tips på Leangen for to uker siden. Satt i tredje innvendig underveis og nærmet seg vinneren Caprino B.R. mot mål, men kom for sent og måtte nøye seg med andre. Lørdag er det klart enklere motstand og dersom Gio Follo unngår dødens, må det være en bra vinnersjanse.

9 Ronato imponerte voldsomt i sine første starter her til lands tidligere i år. Har kanskje ikke vært like bra på slutten, men samtidig støtt på betydelig hardere motstand enn han møter her. Fra bakspor må det selvsagt klaffe litt underveis, men Ronato har gode rygger fra start og må være et tidlig seiersbud her. Jeg står på 3 Gio Follo og 9 Ronato på mindre V75-forslagene.

1 Pico's Boy har førstesporet og bra sjanse til å forsvare det sporet. Er dog ingen stjerne dette, men teten er som vi vet ofte gull verd og på de større forslagene tar jeg også med denne og står på tre hester også i V75-2.

Mye spilte 8 Cummin imponerte med seier i svakt selskap i Årjäng i sin siste start, men fra spor åtte på sprint ser det verre ut og gjenta.
Rangering V75-2/V5-4: A: 3 B: 9-1-8 C: 7-2-5-4-6-12-10-11

V75-4/V4-1 - Oaks-revansjen. 4-årige varmblodshopper. 1640 meter auto.
Bo Westergaard har en armada av gode fireårshopper i varmblodsklassen og i Hoppederby tok hans stallhester fire av de fem første plassene i mål.

Oaks-revansjen ligner til forveksling på finalefeltet i Hoppederby og Westergaards hopper har igjen vunnet sportrekningen. Jeg setter Hopperderbyvinneren 6 This Is It først på min rangering, da hun trolig kan være tøff nok til å vinne fra dødens.

1 Nelson Nora får enten tet eller lederrygg. Burde kanskje vunnet Hoppederby med tanke på det fine løpet hun fikk, men gjorde uansett et bra løp til andre. 2 Supernova Y.T. måtte som ventet trekke seg litt fra tet i Hopperderby-finalen, men nå er det sprint og det er en fordel. Kan naturligvis lede hele veien på en maksdag. På de mindre V75-forslagene velger jeg å stå på disse tre.

På det aller største velger jeg også å ta med speedkula 11 Diadora B.R. som dessverre for hennes del, har et like vanskelig spor som i Hopperderby-finalen. Klaffer det maksimalt underveis, kan hun spurte ned alle.
Rangering V75-4/V4-1: A: 6 B: 2-1-11-9-10 C: 4-3-8-7 D: 6

PS. Husk at du får hele gevinsten selv dersom du kjøper en av ekspertkupongene i spillboksen under. Artikkelen fortsetter under spillboksen

V75-5/V4-2 - Kaldblodshester. 2640 meter voltestart.
Spillemessig perle av at kaldblodsløp i V75-5 og her er det ikke mange sjanseløse. Men jeg stopper på fem hester på de større forslagene og fire hester på de minste forslagene.

8 Steinfaks blir min favoritt. Etter en trøblete fireårssesong har det være klar bedring på slutten og Høitomt passer åpenbart perfekt på denne. 2640 meter er garantert ikke noe minus og kan Høitomt enda en gang får Steinfaks til å ta i hele veien å, er det bra vinnersjanse.

13 Lome Hero varslet form så det holder i V75-løp på Leangen for fjorten dager siden. Det har vært variabelt fra Lome Hero i år, og hesten gjør sine beste løp i Sverige. Men det var positive takter sist og distansen er et pluss. Det er det ikke sikkert den er for 9 Holterjerven, men hesten hang meget bra med gode Bokli Vind på Klosterskogen sist.

10 Nordby Ask har vært et evig stallskrik i år, men har bare vunnet en gang på 16 forsøk. Motstandsmessig er det fint løp for Nordby Ask som er mer en god nok til å vinne et slikt løp.

4 Loke Faks har kanskje ikke imponert voldsomt i regi Arthur Bø etter at hesten kom fra Bergen tidligere i år. Men 2640 meter er garantert et pluss og fra strek er hesten en obshest, sammen med Vidar Hop som er god taktisk i slike langløp. Jeg betaler på en fornemmelse av at denne kan levere et bra løp lørdag.
Rangering V75-5/V4-2: A: 8 B: 13-9-10-4 C: 5-7-1-11-14-6-2-3-15-12

V75-7/V4-4/DD-2 - Varmblodshester. 4140 meter voltestart.
Er V75-5 et flott spilleløp, er det om mulig et enda bedre spilleløp i V75-7. Løpet er utskrevet over 4140 meter, en meget uvanlig distanse. Fjorårets utgave ble vunnet av 40-meters hesten Quincy Frontline.

I år setter jeg 20-meters hesten 3 Alphatron først. Jeg hadde liten tro på hesten på Leangen sist, men hesten gjorde et bra løp den til tredje, selv om innsatsen var mer på det jevne. jeg innbiller meg at litt entaktede Alphatron kan ha stor fordel av den lange distansen.

9 Gary's Coktail imponerte sist da han tok ned gode Coktail Fortuna mot mål, tross et tøft løp. Hesten har gått en rekke langløp i karrieren og mestrer garantert også 4080 meter. 12 Fill Joy Dream ble nummer fire i dette løpet i fjor. Bjørn Garbergs 11 år gamle vallak er neppe noe dårligere i år, og regnes tidlig. 10 Wine And Dine lurte mange spillere da han ledet en 2900 meter nærmest fra start til mål på Klosterskogen i påsken. Ikke noe avskrekkende motstand venter her.

2 Trust Boom Bay står spennende til på strek. Kapasitetshesten til Sigbjørn Kolnes har tatt to enkle lunsjseirer, men sliter med aksjonen sin og 4040 meter kan bli for langt. Gardering. 11 Laugh At My Face leverer jevnt bra løp hele tiden, men er ikke slik han var i glansdagene. Gardering.

7 Black November har ikke funnet rytmen og stilen i år og må være forbedret for å vinne dette, men takler distansen bedre enn de fleste her. Sju hester på de største forslagene, men hadde jeg hatt råd hadde jeg trolig betalt for alle.
Rank V75-7/V4-4/DD-2: A: 3 B: 9-12-10-2-11-7 C: 14-13-5-4-1-15-6