V75 med dobbel sjuerpott


Jærvsø Ole og Hans Christian Holm blir store favoritter i V75-1 i Drammen lørdag.
Foto Morten Skifjeld/Hesteguiden.com
Jærvsø Ole og Hans Christian Holm blir store favoritter i V75-1 i Drammen lørdag. Foto Morten Skifjeld/Hesteguiden.com

Strålende V75-omgang venter i Drammen lørdag. Det er dobbel sjuerpott og ca 4 mill kr ekstra i sjuerpotten.

Sportspills meny lørdag:
V5 Drammen lørdag: Kristine jakter NM-tittelen
V4 Klampenborg: Norske Marius i hetluften
Oddstips 1: West Ham reiser seg
Oddstips 2: Krisen fortsetter for Sunderland
Oddslangskudd: Köln kan true Wolfsburg
Tippetips: Sandefjord kan ta Stabæk
Tippeligaen: Skader og karantener
Premier League: Sjekk Nettavisens Premier League-app

Norsk Rikstoto byr på dobbel sjuerpott i V75-spillet fra Drammen denne lørdagen. Det betyr ca 4 millioner kroner ekstra i sekserpotten og gode forutsetninger for spillerne. Drammens to høyt betalte femårsløp for kaldboldshester er det store sportslige høydepunktet i omgangen. Velvoksne 500 000 kroner venter vinneren i den åpne klassen i V75-6, mens hoppene får "nøye" seg med 250 000 kroner til vinneren i V75-3.

PS. Husk at du får hele gevinsten selv dersom du kjøper en av ekspertkupongene i spillboksen under. Artikkelen fortsetter under spillboksen

Nettavisens V75-banker startet ikke i noen av de to løpene, den dukker opp allerede i V75-1 og bærer navnet 10 Jærvsø Ole. Jeg bankerspilte hesten i DD-spillet forrige lørdag og da vant hesten meget overbevisende mot klart bedre hester enn han møter denne lørdagen. Erik Killingmo har gjort en kanonjobb med hesten som har tatt tre strake seire i hans regi, og jakter den fjerde lørdag.

40 meter tillegg i Drammen kan alltid være litt sjanseartet, men vi snakker om en hest som trolig er god nok for eliten allerede. 4 Kodran er en bra strekhest, men er Jærvsø Ole i nærheten av det han har vist på slutten, så blåser han denne gjengen. Med tanke på at det er dobbel sjuerpott og V75. så er det som jeg har påpekt så mange ganger før, helt ufarlig å spille storfavoritter banker.
Rangering V75-1: A: 10 B: 4-3-10-6 C: 5-8-2-7-1

To gjør opp
Benn Orres minneløp er navnet på V75-4 der vinneren av Märtha Louises store treårsløp for varmblodshopper 1 Anazai blir min klare favoritt. Er muligens best med ryggløp, men her kan jeg ikke tenke meg at Kristian Malmin har noe annet valg enn å kjøre i tet. Baneprofilen i Drammen taler til Anazais fordel og det kan være så enkelt som tet og slutt.

Jeg betaler imidlertid også for 5 Lille Chili, som galopperte fra start i Märtha-løpet sist, og kom fint tilbake etterpå. Her er det mye billigere imot, og Lille Chili kan vinne dette fra dødens.

9 Princess Endurance får jeg ikke plass til på mine forslag, men det er ikke lett å vinne fra bakspor i Drammen og denne får jeg bare plass til på systemspillene. 7 Etna B.R. var bra toer bak Thai Bakery på Bjerke sist, men fikk også et svært så fint løp. Fra sjuendespor blir det mer sjanseartet her.
Rangering V75-4/V4-1: A: 1 B: 5-9-7 C: 6-4-3-11-10-8-2

PS. Husk at du får hele gevinsten selv dersom du kjøper en av ekspertkupongene i spillboksen under. Artikkelen fortsetter under spillboksen

Halvmillionen kan gå til Bergen
Jeg bifaller Frode Hamre i hans påstand om at 10 Tin Balder imponerte enda mer enn 11 Fjord Jerven i sitt kvalløp til den store finalen i Drammens 5-årsløp der altså 500 000 kroner går til vinneren, og den seierssjekken kan havne hos eierduoen fra Bergen i V75-6. Tin Balder kunne riktignok ikke rå på Fjord Jerven tredje sist på Leangen og var vel heller ikke helt på topp i et sprintløp nest sist, men sist var det tilbake til godtaktene fra fjerde sist, da han vant en 3100 meter på Bjerke og slo blant annet Fjord Jerven. Jeg setter hesten først på min rank, og spiller også DD-banker på 10 Tin Balder.

PS. Husk at du får hele gevinsten selv dersom du kjøper en av ekspertkupongene i spillboksen under. Artikkelen fortsetter under spillboksen

11 Fjord Jerven er den klare hovedutfordreren og på det minste V75-forslaget står jeg kun på disse to. Fikk et fint løp i kvalen og vant enkelt da. Er dog muligens litt mer avhengig enn Tin Balder på å få litt heng på denne distansen, og det vipper min rangering i favør Tin Balder.

Tidlig på setter jeg også lite spilte 14 Junifaks. Eirik Høitomt måtte bruke speeden litt tidlig i kvalen, her kan han kanskje spare den enda lenger og da kan han faktisk overraske. 14 Odd Herakles blir min siste strek. Romtveit-hesten er nok ikke i den formen han hadde i vår, men luringen Romtveit kan ha spisset formen perfekt til lørdagens løp og denne seiersmaskinen vil jeg ikke ryke på.
Rank V75-6/DD-1/V4-3: A: 10 B: 11-14-13-8 C: 3-15-1-6-5-7-9-12-2-4

Debuterer  i Drammen
I V75-7 setter jeg 1 Strong Forte først på rangeringen. Det er en hest jeg liker dette, og hesten sørget for eventyrlig V75-klaff for min del når han vant et V75-løp på Leangen 24. januar i år (46 andelslag inn med sju rette og snittutbetaling på 25 000 kroner). Strong Forte vant også V75-løp på Leangen i mars, men har tross hele 83 starter i karrieren faktisk aldri startet på Drammen travbane. Er normalt kjapp i vei, og lykkes Stensen med å forsvare innersporet, kan løpet være kjørt.

Utfordres i første rekke av 3 Love Voice som spurtet helt formidablet til andre på Bjerke sist. På Drammen er det annerledes, her må man være med fra start for å være med i slike løp. 4 Caprino B.R. var svært bra i NM og nærmet seg faktisk Support Justice mot mål. Kjapp i vei fra start, men er trolig klart best med ryggløp.

7 Punk har kanskje ikke fordel av 2100 meter, men er hesten rolig for dagen, kan det likevel gå. 6 Choco Sun har skuffet litt i regi Frode Hamre, og mangler litt tøffhet. Fra spor seks blir dette sjanseartet, men skulle Frode Hamre mot formidning komme seg til tet, kan det kanskje holde helt inn.
Rangering V75-7: A: 1 B: 3-4-7-6 C: 2-9-11-12-8-5-10

Rytterendring gjør det usikkert
I V75-2, som er et av NM-løpene for monteryttere, blir 10 Ubert Mouratois stor favoritt. Bjørn Steinseths ursterke franskmann har vunnet ti av sine tretten monteløp i karrieren og kommer til start med sju strake seire i bagasjen. Johanne Ulrica Øveraasen har ridd i ni av seiersløpene, mens Liv Pedersen har ridd i det tiende seiersløpet. Siden det er NM er det trekning blant rytterne, og Silje Hogner er den som skal ri storfavoritten lørdag.

Silje vant fem monteløp på 34 starter i fjor, mens hun i år kun har vunnet et løp 35 starter, men det skal tillegges at hun har ridd mange sjanseløse hester. Ubert Mouratois har aldri gått monteløp i Drammen, og med flere usikkerhetsmomenter, velger jeg å gardere en av mine yndlingshester med tre andre hester.

2 Pondus Bork står til for å få føringen, og holder strålende form. Caroline B. Morken er en bra rytter. 8 Arthurian Hanover er nok best på sprint, men holder kanonform og håndterer 2100 nå som hesten er i slik form. 4 Kilkenny er den store outsideren. Hra kun gått prøveløp i monte, men har så fin kapasitet, at han kan duge direkte i denne stilarten og Liv Pedersen er blant våre beste ryttere.
Rangering V75-2: A: 10 B: 2-8-4 C: 3-9-7-6-5-1

V75-3/V5-5 - 2100 meter voltestart. Femårsløp kaldblodshopper.
250 000 vinneren venter vinneren av hoppeavdelingen av Drammens store femårsløp. De på lengste tillegg står på 80 meter tillegg, og mens det er klar fordel de fra lengst tillegg i den åpne klassen i V75-6, er det ikke helt utenkelig at et par av strekhestene kan blande seg inn i seierskampen her.

Jeg setter folkehesten Klosterskogen 12 Mjølner Oda først, selv om hun har vært litt under pari i det siste. Hun er uansett en tøffing som tåler å gå  i sporene og har vunnet hoppeløp mot bedre hester enn dette før i år. 14 Åsrud Vilja blir favoritt, men denne er ikke kjent for å klive rundt et felt. Helt andre forutsetninger enn i seiersløpet sist der hun ledet hele veien, og dette må være en favoritt i fare.

13 Vesle Frøken Støen hadde spasert rundt denne gjengen på fjorårsformen, men har ikke fungert i det hele tatt i år. Det er flinke folk rundt denne hesten, og vi får tro at hun er skjerpet til lørdagens løp. Tor Wollebæk får sjansen bak Henrik Kulbliks 11 Finnskog Oda. Er ikke kjent for å like sporklatring, men rutinerte og taktisk gode Tor Wollebæk vet hvordan han skal disponere slike damer og formen er helt på topp.

3 Trollveikja dundret avgårde i tre strake seiersløp tidlig på sommeren, men har rotet med galopper i de to siste løpene. Er tetkandidaten her, og er hun i nærheten av de hun gjorde i seiersløpene kan hun lede hele veien. Erlend Rennesvik er optimist med 2 Alm Kristina som har vunnet to ganger i billige omgivelser i Årjäng. Kommer til å sitte der framme underveis, og tas med på kraftig mistanke. Kusken er i form.
Rangering V75-3/V5-5: A: 12 B: 14-13-11-3-2 C: 1-8-9-7-5-4-6

Giganten kan utfordre
7 Restless Cash blir som han alltid blir når han kommer til start tung favoritt i sitt løp. Lørdag dukker han opp i V75-5 med to strake seire på samvittigheten og Thor Borg varsler offensiv kjøring fra start fra sjuendespor. Flere startraske hester på innsiden, en viss galoppfare og et par formsterke konkurrenter, gjør at jeg garderer.

Først og fremst med 11 Gigant Invalley, som har gryende storform på vei. Kom strålende tilbake etter grov startgalopp sist, og har en fantastisk speed. 3 Gary Volcano var slått et par lengder av Restless Cash sist, men står svært så fint til lørdag. Pussig nok har Biri-hesten vunnet karrierens tre seire på Bergen travpark. Lørdag kan det være dags for å bryte den statistikken. Jeg spiller tre hester i V75-5.
Rangering V75-5/V4-2: A: 7 B: 11-3-6-5 C: 10-12-2-9-1-4-8