V75 med enorm millionjackpot


Jomar Blekkan jubler etter seieren med Järvsørappen i Derby i september.
FotoRoger Svalsrød hesteguiden.com
Jomar Blekkan jubler etter seieren med Järvsørappen i Derby i september. FotoRoger Svalsrød hesteguiden.com

Voldsomme 6 647 472 kroner ligger ekstra i sjuerpotten når Leangen byr på en fantastisk spennende V75-omgang lørdag ettermiddag.

Sportspills meny lørdag:
V5 Leangen lørdag: Misset Derby - vinner nå
V65 Jarlsberg: Malmin for tredje gang denne uken
Oddstips 1: Blackburn lørdagens beste spill
Oddstips 2: Hoffenheim til sprek odds
Oddstips 3: Floppet i England - suksess i Frankrike
Oddstips 4: Stabæk fortsetter medaljejakten
Tippetips: Mourinho under kraftig press
TV-fotball: Superhelg for alle fotballelskere

Det er herlig å kunne ønske velkommen til den gedigen jackpotomgang i V75-spillet fra Leangen førstkommende lørdag. Hele 6 364 255 kroner ekstra venter i sjuerpotten og spillemessig er det en strålende omgang som venter og det er nesten garantert at det kommer til å bli meget fin utbetaling for sju rette for undertegnedes store favorittbane, der jeg har levert en rekke kruttsterke tips det siste året.

PS. Husk at du får hele gevinsten selv dersom du kjøper en av ekspertkupongene i spillboksen under. Artikkelen fortsetter under spillboksen

Supertreff 1
Lørdag 24. januar ble det helt gedigent. I den omgangen var det ingen favoritter som vant, men fem andrevalg, ett fjerdevalg og ett femtevalg. På min rank hadde jeg fire førstevalg, to andrevalg og ett tredjevalg. Bankeren het Tender Love og den vant overlegent i et løp der Quincy Frontline var dagens største V75-favoritt. Når kruttrøyken hadde lagt seg viste seg at hele 46 andelslag på Eksperten og det største spilleforslaget (inn.pris kr 1440) på Nettavisen alle fikk sju rette. Snittutbetalingen per andelslag var på ca 26 000 kroner andelsprisene var på både 100, 200, 250, 500 og 1000 kroner. 

Supertreff 2
Mandag 25. mai
ble det en kanondag i V65-spillet. Amanda Robertsen innfridde med min V65-banker den dagen, når hun red 7 Seaborn Simona inn til seier i V65-3. Men også min alternative banker, 5 J.J. Funkies innfridde i V65-6. To systemspill og to andelslag (fire andeler a kr 500) brukte Seaborn Simona som banker, og inkludert ca 18-20 femmere ble det ca 90 000 kroner tilbake på hvert av de fire andelslagene.

I tillegg ble det klaff for fire andelslag på Eksperten som brukte 5 J.J. Funkies som banker i V65-6. Disse andelslagene var tre lag med fem andeler a kr 200, og ett andelslag på fire andeler a kr 200. For 200 kr kunne altså disse andelshaverne hver seg kvittere ut hhv 17 800 kroner (de med fem andeler) og 22 250 kroner (de med fire). 

Mandag 23. mars suste 15 andelslag på Eksperten inn med seks rette til en snittutbetaling på ca 15 000 kroner.  I tillegg lanserte jeg 2.valget Bottem Viktor som dagens store outsider og bankerspilte hesten i DD-spillet mot dagens nest største favoritt Villmix. DD-oddsen ble flotte 31,60.

Supertreff 3
Glemmes skal heller ikke Bjerkes V75-omgang søndag 13. september i år.  Da ble det 12 719 kroner i utbetaling for sju rette og storfangst for mine V75-tips. Bankeren Ingbest med Tom Erik Solberg som perfekt makker gjorde jobben i V75-4, mens 6. valget og 4,7 prosenteren Thai Goodwill var markert på fire hester i V75-3.

Det gjorde at det mellomste V75-forslaget på Nettavisen (innl.pris kr 480) betalte totalt tilbake 17 611 kroner (en sjuer, 14 seksere og 78 femmere). På Eksperten ble det fullklaff for 26 andelslag (alle het Leirvågs V75Derby)

Da er listen lagt foran lørdagens fantastisk spennende jackpotomgang på Leangen der det altså ligger formidable 6 647 472 kroner ekstra i sjuerpotten etter at sist lørdags V75-rekke på Klosterkogen ikke uventet ble uløselig og gikk til jackpot. Lettløst er det definitivt ikke denne lørdagen heller og gode bankeralternativer er det ikke mange av.

PS. Husk at du får hele gevinsten selv dersom du kjøper en av ekspertkupongene i spillboksen under. Artikkelen fortsetter under spillboksen

Blekkan må gjøre jobben
Kongen av Leangen (Jomar Blekkan)er den jeg til sjuende og sist, velger å sette min lit til som V75-banker lørdag og den bankeren kommer allerede i V75-1. Derbyvinneren 9 Jærvsørappen har vært ute og luftet seg en gang siden sin fantastiske prestasjon i Derby og det var på Bergsåker sist fredag. En meget opplagt Jærvsørappen lekte med hester som Smedsbo Faksen og Järvsø Tore og var om mulig enda bedre enn i Derby.

Får spilt ut sin fantastiske speed
Lørdag skal han hente 20 meter på Hoppederbyvinneren Brenne Rødi og i tillegg skal han ut i ny kamp med 8 Teddy Gutten Støen. Brenne Rødi sitter garantert tidlig i tet, Tom Erik Solberg må frem med entaktede Teddy Gutten Støen og med bak denne kommer 9 Jærvsørappen til å være. Da kommer Blekkan til å få sitte perfekt til og på speed er han helt rå. Jomar Blekken har vunnet et V75-løp de tre foregående gangene det har vært V75 på Leangen i år (var utelukket den fjerde gangen). Jeg håper at den statistikken opprettholdes etter lørdagen og at 9 Jærvsørappen er hesten han vinner med (han har flere vinnersjanser). 9 Jærvsørappen i V75-1 er Nettavisens banker på lørdag.
Rangering V75-1/V5-3: A: 9 B: 8-7 C: 3-6 D: 4-1-5-2

Hamre-trio mot oppkomling
V75-3 (Josef Kleins æresløp for fireårige varmblodshester) velger jeg å låse på to hester, selv om det er fire vinnerkandidater i løpet. Først setter jeg 4 Kapow Hanover som denne lørdagens skal kuskes av Per Oleg Midtfjeld.  Explosive Matter-sønnen imponerte voldsomt i sine første starter her til lands tidligere i år, men mister litt form på forsommeren. Kom tilbake etter en liten pause på Jarlsberg 21. august og gjorde da et toppløp til andre bak gode Remee La Marc. Fulgte opp med en nyt flott prestasjon som treer i et løp bak Support Justice på Derbysøndagen. Kapow Hanover er trolig god nok til å vinne dette løpet fra dødens.

1 Global Republic stod med tre strake og overbevisende seire før han svek som storfavoritt i et V75-løp på Sørlandet nest sist. Tilbake i strålende forfatning og som overlegen vinner i et av rammeløpene på Klasseløpshelgen for tre uker siden. Betydelig tøffere imot nå, men ikke glem at denne hesten var målfotoslått til seier i Bergens store treårsløp i fjor høst etter å ha ledet i det aller lengste. Ingen henter en lengde på hesten fra start og Thor Borg er optimist inntil det motsatte er bevist.

Hamre-duoen 7 Choco Sun og 9 Well Built er naturligvis ikke sjanseløse, men sistnevnte imponerte ikke på Sørlandet sist og førstnevnte står sjanseartet til spormessig og Frode Hamre selv har også klart mest tro på Kapow Hanover av sine tre hester i løpet.
Rangering V75-3/V5-5: A: 6 B: 1-9-7 C: 8-5-3-2 D: 4

PS. Husk at du får hele gevinsten selv dersom du kjøper en av ekspertkupongene i spillboksen under. Artikkelen fortsetter under spillboksen

Får ingenting gratis
I V75-2 blir 7 El Muro B.R. til å bli hardt betrodd, men fra spor sju får ikke treåringen noe gratis. Jeg låser løpet på tre hester.

Her lanserer jeg 1 Mojo's Ripasso som min favoritt. Denne hesten er det ikke lett å bli klok på. I et V75-løp på Leangen 24. januar i år ( der det ble store gevinster for Nettavisen) ledet hesten en 3140 meter i det aller lengste og ble treer mot god motstand. I løpet av året har det vært mye dur og moll med hesten, men i seiersløpet sist fikk vi se en knakende god Mojo's Ripasso. Selv om gode Handsome Gent fikk sjansen fra lederryggen ut mot oppløpet, satt gjestekusk Per Einar Sørmo bare og finkjørte nedover oppløpet. Ingen henter normalt en lengde på hesten fra start og da kan han faktisk lede hele veien. Det er bra toppnivå på Mojo's Ripasso.

7 El Muro B.R. gjorde kanskje sitt beste løp i karrieren da han vant et av kvalifiseringsløpene til Kriteriet. I selve finalen var hesten uheldig og havnet helt sist fra start. Det kan være Frode Hamre har rett i at hesten kan vinne fra dødens og spillerne gjør treåringen til en av lørdagens aller største favoritter.

6 Yazmina har funnet et nytt gir i regi Kristian Skullerud. Avsluttet strålende til andre bak topphesten Riordan Kronos på Biri sist fredag, selv om han var sjanseløs mot denne.

Det er ikke gitt at vinneren er blant disse tre da både 3 Speedmeister (står endelig bra til, men har manglet det lille ekstra på slutten), 4 Femi Delight (i klar fremgang nå, men må ha det veldig servert) og 12 Mr Nelson (har løftet seg i ny regio) er seierskandidater med full klaff.
Rangering V75-2/V5-4: A: 1 B: 7-6-4-3-12  C: 2-11-8-9-10

V75-4/V4-1 - Kaldblodshester. 2140 meter voltestart.
Fvaoritter med usikker form og mange hester med bra kapasitet og V75-4 er en potensiell skrellavdeling.

Jeg setter likevel favoritten 2 Philip Lyn først. Den hesten bankerspilte jeg på Leangen 7. mars i år i et V75-løp. Så aldri ut som en vinner den dagen og endte med en av de mindre premiene. Har ikke vist kanonform på slutten heller, og ser ut til å bli omgangens klart største favoritt. Det sier det meste om hvor vrien denne omgangen er. Philip Lyn står i det minste fint til på strek, men holder så usikker form at jeg ikke var i nærheten av å vurdere et bankerspill på hesten.

7 B.B. Petter N. het vinneren av V75-løpet 7. mars og Blekkan-traveren er aktuell igjen her. Har vært variabel i år, men er bra på sitt beste. Leangen-spesialisten 1 Rapp Odin har faktisk tatt sju av karrierens elleve seire på Leangen og årets eneste seier er tatt nettopp her. Formen er kanskje ikke helt på topp, men står fint til i dette løpet og blir min outsider.

3 Moeses hadde en strålende fireårssesong, men ikke vært like bra i år. Eirik Høitomt opp på svenskegjesten søndag, det er i det minste spennende. 11 Tao Elda er også en hest som trives på Leangen, og hun har faktisk to V75-seire på Leangen i 2015 (24/1 og 7/3). Treningsrapportene er gode, jeg krysser. 5 Faste Viking ga opp sist, men 23. mai i år vant han et V75-løp på Jarlsberg etter å ha vært svak i startene forut. 

Seks hester på det største forslaget. Morten Valstad (bak 9 Gjerv Prinsen) var behersket optimist når jeg pratet med ham torsdag ettermiddag) og så velger jeg å stå over mye spilte 6 Eld Stjernen (to strake, men klart skjerpet motstand nå).
Rangering V75-4/V4-1: A: 2 B: 7-1-3-11-5 C: 9-6-10-8-4-12-13

PS. Husk at du får hele gevinsten selv dersom du kjøper en av ekspertkupongene i spillboksen under. Artikkelen fortsetter under spillboksen

V75-5/V4-2 - Varmblodshester. Hoppeløp. 1640 meter autostart.
Ingen stor klasse på dette hoppeløpet og det øker faren for overraskelser. Jeg stopper på fem hester på det største forslaget.

Tipset gir jeg til Jomar Blekkan og 6 Tania L. Hoppa hadde radet opp med seire før hun galopperte seg bort som 1,1 oddser på Leangen i sin siste start. Treårshoppa har vunnet både på 1640, 2140 og 2640 meter på Leangen og er en flott allrounder. Er beste hesten i dette feltet, så får vi se om missen skyldtes formsvikt eller bare var et engangstilfelle.

4 Andova drar garantert fordel av det lange Leangen-oppløpet, men sprint er muligens et minus for Bjerring-hoppa. Skal uansett være med i seierskampen her. 2 Be A Mixt Chili B. har løftet seg mye de siste månedene, uten at spillerne har særlig tro på henne her likevel. Jeg setter henne tidlig på.

7 Cedar Key er ikke stjernen på Hamre-stallen. Jeg bankerspilte hoppa på Bjerke i V76 for drøye tre uker siden og gjorde rett i det. Men spor sju og ingen tøffing dette. Jeg nøyer med med fjerdevalget. 3 Echo Of Love tetvant lett på Klosterskogen sist. Litt tøffere imot her, men ikke veldig mye tøffere.

Bak disse varsler jeg litt for 9 Super Flex. Heller ikke denne hoppa er så tøff, men hun er lettplassert og har en bra speed. Høitomt opp er spennende, men jeg får kun råd til henne på eventuelle systemspill.
Rangering V75-5/V4-2: A: 6 B: 4-2-7-3 C: 9-11-1-5-10-8-12

V75-6/DD-1/V4-3 - Varmblodshester. 2140 meter autostart.
Veldig fint spilleløp i V75-6, der jeg setter 6 Thai Voyager ganske klart først. Fireåringen radet opp seire tidligere i år, men mistet litt av toppformen rundt Jarlsberg Grand Prix i juli. Forbedret igjen i et av kvalifiseringsløpene til Derby, selv om han ikke kunne forsvare seg helt inn mot meget gode Thai Navigator. Er normalt lynrask fra start og sitter trolig tidlig i tet. Jeg bankerspiller på det aller minste V75-forslaget og i DD-spillet.

PS. Husk at du får hele gevinsten selv dersom du kjøper en av ekspertkupongene i spillboksen under. Artikkelen fortsetter under spillboksen

7 Keegan var rålekker førster gang ut i regi Åsbjørn Tengsareid. Står litt kinkig til spormessig, men skal duge godt her. 10 Reveleer er også hemmet av startsporet, men tåler å bli brukt litt underveis og kan ta mange mot mål. 2 Avalon vil nok prøve å få tet, men blir trolig overflydd. Tredje sist tok han ned nevnte Thai Voyager fra dødens, men etterpå det har det blitt galopper i de to påfølgende løpene.

1 Izon Rags varslet gryende storform sist og løser det seg noenlunde fra innersporet er garantert Brækken-traveren like bra som "søringan". Fem hester på forslagene, det bør rekke til avansement.
Rangering V75-6/V4-3/DD-1: A: 6 B: 7-10-2-1 C: 4-8-5-3-9-11-12

V75-7/V4-4/DD-2 - Varmblodshester. 3140 meter voltestart.
Et herlig langløp avslutter den store jackpotomgangen på Leangen og tøffingen 14 Chatain blir min favoritt. Kunne ikke rå på en kanongod Global Patriot i V75-løpet på Färjestad sist, men landet på sterke 11.0. Kommer nok mer til sin rett på lengre løp og vant et tilsvarende løp i V75 på Leangen 27. juni i år.

7 Restless Cash valgte jeg å bankerspille i V75 på Bjerke 12. september. Dessverre galopperte hesten fra start. Gjorde en praktfull opphenting til tredje. Andrespor i volta her, det øker faren for startgalopp for hesten som fløy mot mål som vinner av et V75-løp over 3180 meter i den nest siste starten.

3 Thriller Ted kommer til Norge med to strake seirer i bagasjen. Eirik Høitomt får sjansen bak vallaken. Høitomt lurte alle gjenværende V75-spillerne sist lørdag da han ledet fra start til mål med 25-oddseren Touch Of Babe. Han lurer ikke like mange denne lørdagen, men han kan lure hjem seieren fra tet her.

Det er garantert mange som kan vinne V75-7 på en god dag, men siden jeg kun spiller med en banker, må jeg spille tynt i flere løp. Jeg tar dog også med 2 Gio Follo på det største V75-forslaget. Hesten norgesdebuterte med seier for Morten Pedersen på Biri søndag for fjorten dager siden. Kommer til å få et fint løp her og selv om distansen er det dobbelte av det den var på Biri, skal ikke det hemme allverden.
Rank V75-7/DD-2/V4-4: 14 B: 7-3-2 C: 13-5-9-10-11-4-15-1-7-12-6