Sportspills øvrige lørdagsmeny:
V65 Bollnäs: Vrien omgang med frekk banker
Tippetips:
Bonuspotten skal fordeles - 4 mill kr i tolverpotten
Oddsdobbel 1:
Aston Villa like gode som Manchester City
Oddssingel PL: Son tar ansvar i Kanes skadefravær
Oddssingel Eliteserien:
På tide at Brann viser seg fram
Oddsdobbel Premier League:
Favorittdobbel til tre i odds
Oddsdobbel 2:
United-dobbel til 9,45 i odds
PostNord-ligaen
: Fredrikstad må levere
Norsk Tipping-ligaen: Les vår analyse av de seks avdelingene

En feiende flott trav- og galopphelg står foran oss. Det er Leangen som er vertskap for V75-omgangen lørdag og søndag er det duket for en ellevill jackpotdag. Den innledes med V64-galopp på Bro Park med 276 449 SEK ekstra i sekserpotten. Deretter det er dobbel jackpot med formidable 3 978 550 SEK ekstra i sjuerpotten til V75-løpene på Axevalla. Som om ikke det var nok er det også stor V65-jackpot på Sørlandets travpark med hele 632 126 kr ekstra i sekserpotten.

PS. Husk at du får hele gevinsten selv dersom du kjøper en av ekspertkupongene i spillboksen under. Artikkelen fortsetter under spillboksen

Herlig søndag på Leangen
Det var nære på for undertegnedes systemspill på Leangen sist søndag (fire andeler a kr 1000). Det hadde banker på 8 Helle Spik i V65-4 og kjempeoverraskelsen 2 Locamotion (0,6 prosent i V65-2) og 3 Oro Boy (0,3 prosent i V65-5) var i likhet med øvrige vinnerne markert på systemet. Dessverre ble det litt for mange poeng og systemet endte opp med åtte femmere til 3 032 per stk og flotte 24 256 kr i utbetaling. På de flate bongene hadde jeg helgardert V65-5 på V65-forslaget med innl.pris kr 900 og dette forslaget endte opp med to femmere og flotte 6 064 kr i utbetaling.

Det er altså Leangen som er vertskap for lørdagens V75, og vi får håpe søndagens "generalprøve" gir fortsatte fremganger på min store favorittbane, når V75-sirkuset stanser på Leangen lørdag. Både sportslig og spillemessig er det en flott omgang. Jeg lanserer to bankere og anbefaler bred gardering i både V75-2 og V75-7.

Bugge har den første V75-bankeren
Jeg har ved flere anledninger tilkjennegitt min begeistring for Eidshaugdjerven. Det er en riktig fin hest som tåler å gjøre grovjobben selv. I V75-1 synes jeg Veronika Bugges øyensten har en meget fin oppgave. Eidshaugdjerven går ikke av veien for 2600 meter og hesten har i tillegg vist strålende form i lengre tid. Han står blant annet 20 meter bedre til kontra 2 Helle Spik og jeg er usikker på om 7 Bokli Teddy har fordel av den lange distansen og den hesten holder i tillegg usikker form. 1 Gomnes Hans T. vil nok lede lenge fra strek, men jeg tror ikke denne matcher å stå imot favoritten mot mål. 3 Eidshaugdjerven blir min første V75-banker og jeg bankerspiller også hesten i V5-spillet.
Rangering V75-1/V5-3: A: 3 B: 2-1-7 C: 9-6-4-8-5

PS. Husk at du får hele gevinsten selv dersom du kjøper en av ekspertkupongene i spillboksen under. Artikkelen fortsetter under spillboksen

Nærmer seg to millioner
Min andre V75-banker heter 13 Brenne Blissi og denne kommer ut i V75-5/V4-2. Det er et hoppeløp over 2640 meter og Brenne Blissi står som vanlig på lengste tillegg. Hun står med 1 928 498 kr i grunnlag etter V75-seieren på Biri for 14 dager siden og nærmer seg altså to milioner kroner innkjørt med stormskritt. Hoppa var fantastisk god i seiersløpet sist på Biri og var også strålende i seiersløpet tredje sist. Distansen er ikke noe minus og det skal være snakk om en topp vinnersjanse igjen. Jeg bruker 13 Brenne Blissi som min andre V75-banker og hun bankerspilles også på de to minste V4-forslagene.
V75-5/V4-2: A: 13 B: 11-7-6 C: 8-12-10-9-3-5-4-2

PS. Husk at du får hele gevinsten selv dersom du kjøper en av ekspertkupongene i spillboksen under. Artikkelen fortsetter under spillboksen

V75-2/V5-4 - Varmblodshester. 2140 meter autostart.
Et meget fint spilleløp venter i dette grunndivisjonsløpet. Jeg markerer for åtte hester på de tre største V75-forslagene.

Det er dog vanskelig å ikke sette favorittspilte 3 Hendrix B.R. først. Steinar Hammersborg har en fin fireåring her og vallaken hang flott med storfavoritten Jackson Avery på Bjerke forrige onsdag. Men både fjerde sist og nest sist har hesten blitt disket for galopp, så det er ingen stabil hest dette og svingene på Leangen kan skape trøbbel.

9 Take It Easy er første motbud. Det er veldig fin kapasitet i denne vallaken og hesten vant sine to siste løp før pausen. 6 Acers Fantasy er mulig tethest og sammen med dyktige Eirik Høitomt kan det være ledelse fra start til mål. Havnet i dødens på Bjerke i sin siste start og det ble for tøft. Nest sist solgte seg hesten dyrt fra tet mot en svært opplagt Panama Rags. Bjørn Garberg er stor optimist med 8 Electron. Det er bra vinnerskalle i denne dama (vunnet 6 av 12 i karrieren), men åttendespor gjør det sjanseartet.

10 Locamation var kraftig undervurdert på Leangen søndag og det er sjelden å se at 0,6 prosenter vinner lett fra dødens. Lørdag kusker Dag-Sveinung Dalen og fireåringen kan vinne igjen. Det kan også 11 Etna Sisu (eventyrlig form for tiden), 7 Panama Rags (ikke på topp i de siste startene, men kanongod vinner etter tøft løp sjette sist) og 5 My Name Is Prince (enkel seier i årsdebuten, skjerpet motstand nå).
Rangering V75-2/V5-4: A: 3 B: 9-6-8-10 C: 11-7-5-1-12-4-2

V75-3/V5-5 - Kaldblodshester. 2140 meter autostart.
Et litt ujevnt løp i kaldblodscupen der jeg står på tre hester på samtlige V75-forslag.

4 Nordsjø Odin avla årsdebuten i Kongepokalen på Bjerke forrige lørdag. Hesten fikk et tøft løp da og travet utvendig for vinneren Tangen Trygg store deler av løpet. Holdt koken strålende derfra til tredjeplass. Fireåringen til Øystein Tjomsland hevdet seg flott i årgangsløpene i fjor og kommer nok til å levere i fireårssesongen. Motivert favoritt.

1 Alsaker Pumbaa var meget god toer bak Magnums Othello på Biri for 14 dager siden og var ikke langt fra seieren da. Kusk Åsbjørn Tengsareid er optimist på forhånd og fra et perfekt førstespor bak bilen, kan det bli ønskeopplegg underveis. 2 Ra Tore fikk endelig vinne sist, etter å ha radet opp med sterke prestasjoner. Mjølnerød-traveren kan vinne igjen og blir min tredje og siste hest på V75-forslagene i V75-3.
Rangering V75-3/V5-5: A: 4 B: 1-2 C: 5-11-6-3-8-7-10-9-12

V75-4/V4-1 - Varmblodshester. 2140 meter autostart.
Tradisjonsrike Sigbjørn Rishaugs minneløp har kun samlet sju hester til start i kamp om førstepremien på 70 000 kroner og jeg synes to hester skiller seg klart ut.

6 The Last Ticket blir stor favoritt etter sin flotte 3. plass i V75-løpet på Momarken sist som ble vunnet av Cokstile. Var også strålende i seiersløpet nest sist på Leangen og er trolig på nivået han hadde i fjor høst. Det er 3 Always In Time imot slik jeg leser løpet. Helgestad-traveren vant V75-3 på Leangen 26. januar i år etter ledelse hele veien. Da var The Last Ticket med, men sjanseløs fra bakspor. Det løpet var i tillegg over 1640 meter. Always On Time er nok aller best på den distansen, men han vant løp over 2100 meter på Bjerke både 17. oktober og 5. desember i fjor. Jeg spiller to hester på samtlige V75-forslag i V75-4.
Rangering V75-4/V4-1: A: 6 B: 3 C: 1-2-8-4-5

V75-6/V4-3/DD-1 - Varmblods. Sølvdivisjonen. 2140 meter autostart.
Harald Lundes minneløp er blitt et flott løp. Løpet er utskrevet for grunnlag under 700 000 kr og er i tillegg åpent for 3-7 årige hopper og det er spor etter grunnlag. Jeg står på fire hester på de tre minste V75-forslagene og åtte hester på det største.

Jeg velger å sette lite spilte 3 Derby D'Estino først på min rangering. Magne Olsens herlig seksåring imponerte i årsdebuten og er neppe dårligere med det løpet i kroppen. Denne burde hatt langt over de drøye 400 000 kronene han har på konto. 12 Umaticaya har fått to løp i kroppen etter sitt Frankrike-opphold. Klarte ikke å ta ned Let's Take A Selfir i årsdebuten og gjorde et flott løp til andre bak evigunge Winmecredit sist. Tolvtespor trekker ned, men denne hoppa er bra.

Frode Hamre velger selv å kuske 9 M.S. Triple J. Fireåringen var sensasjonelt god vinner på Bjerke nest sist, og ble på bakgrunn av det løpet storfavoritt på Momarken sist. Ble kjørt på sjanse i det løpet, men det løste seg og hesten vant igjen. Bakspor nå og mitt tredjevalg. 7 Annie's Boy har egentlig en ganske fin oppgave på papiret, men sjuendesporet bak bilen er sjanseartet. Skal uansett med på samtlige V75-forslag.

Jeg værer en smell i dette løpet og tar med ytterligere fire hester på det aller største V75-forslaget. 6 Revenue Lavec er alltid med der fremme og med maks klaff kan det gå, 1 Synjo Danseuse er i kanonform og gynnes av et flott innerspor, 10 Falcon Dragon har toppform og kapasitetshesten 5 Canadian Rolls blir altfor lite spilt.
Rangering V75-6/V4-3/DD-1: A: 3 B: 12-9-7 C: 6-1-10-5-8-11-4-2

V75-7/V4-4/DD-2 - Varmblodshester. 2140 meter autostart.
Lørdagens V75-omgang avsluttes med et løp i bronsedivisjonen for varmblodshester og spillemessig er nok dette lørdagens aller beste løp. Jeg spiller ti hester på de to største V75-forslagene.

6 Tassen H. blir min favoritt. Vallaken har stått kjelkete til i sine to siste løp, men levert strålende begge gangene. Lørdag er startsporet bedre og det må være en bra vinnersjanse. I en meget flott DD-omgang, velger jeg å bankerspille 6 Tassen H.

PS. Husk at du får hele gevinsten selv dersom du kjøper en av ekspertkupongene i spillboksen under. Artikkelen fortsetter under spillboksen

3 Lucky Kentucky vant et V75-løp på Bjerke etter ledelse fra start til mål nest sist og satt fast i det lengste i løpet som ble vunnet av Whisky Voice på Biri for 14 dager siden. Fra tredjespor bak bilen, er nok Eirik Høitomt på tetjakt her. Det kan bli ledelse fra start til mål. 12 Roxy Lady er en herlig trønder. Får denne litt tempo på forestillingen, er han knalltøff siste 700. 11 Gogo Hall skuffet stort i årsdebuten, men Frode Hamres fireåring var kanongod i de to siste seiersløpene i fjor høst.

4 Royal Winner fikk endelig vinne sist etter en rekke flotte løp. Tjomsland-traveren kan vinne igjen. På videre gardering tar jeg også med 8 Ghandi B.R. (knallgod i seiersløpet sist, åttendespor nå gjør det sjanseartet), 2 Rocket Man (står fint til og kusken er optimist), 1 Nika (vant overlegent sist og står nydelig til), 5 Dupont (skuffet sist, men har kapasitet) og 10 Chef Superb (kom formidabelt tilbake etter startgalopp søndag og kan gå med maks klaff).
Rangering V75-7/V4-4/DD-2: A: 6 B: 3-12-11-4 C: 8-2-1-5-10-9-7