Vidåpen V75 på Biri


Royal Ice og Vidar Hop blir klare favoritter i V75-4 på Biri lørdag.
Foto: Roger Svalsrød: Hesteguiden.com
Royal Ice og Vidar Hop blir klare favoritter i V75-4 på Biri lørdag. Foto: Roger Svalsrød: Hesteguiden.com

Vanskelighetsgraden er høy når Biri på årets første V75-omgang lørdag. Nettavisen tyr til en skikkelig tøffing som sin V75-banker.

Sportspills øvrige lørdagsmeny:
V5 Biri: Malmin har bankeren
V65 Skive: Dansk festaften med Flemming
Oddstips 1: Endelig opptur for United
Oddstips 2:
Middlesbrough innfrir i toppkampen
Oddstips 3:
Norwich kraftig undervurdert
Oddslangskudd:
Watford truer de store
Tippetips:
Arsenal feiler ikke
TV-fotball/streaming:
Mye herlig fotball i nyttårshelgen

Biri travbane er første bane ut i 2015 til å arrangere V75 her i Norge. Mandagens V75 på Momarken ble uløselig og ingen hadde sju rette. Men de jackpotpengene går til neste lørdags V75 på Klosterskogen. Uansett er det skyhøy vanskelighetsgrad på lørdagens V75, og jeg må bryte et av mine prinsipper og bankerspille en hest fra bakspor på sprint for å finne min V75-banker.

PS. Husk at du får hele gevinsten selv dersom du kjøper en av ekspertkupongene i spillboksen under. Artikkelen fortsetter under spillboksen

Den kommer fra Frode Hamres formsterke stall og heter 10 Royal Ice og starter i V75-4. Vidar Hop er sjåfør, noe han også på Bjerke lille julaften da Royal Ice tross tolvtespor bak bilen på sprint, vant meget overbevisende. Knakk da ledende Bruno di Quattro og med all respekt for lørdagens motstand, så er motstanden litt svakere lørdag. Vidar Hop er en mester å i gjøre de riktige trekkene underveis i løpene og han vet han sitter bak den beste hesten i V75-4. Bakspor trekker alltid ned, men Royal Ice har vist mang en gang at han har tøffheten som skal til og 10 Royal Ice blir min V75-banker på Biri lørdag. Hesten blir også min banker i V4-spillet.
Rangering V75-4/V4-1: A: 10 B: 5-4-2 C: 6-1-3-11-9-7-12

PS. Husk at du får hele gevinsten selv dersom du kjøper en av ekspertkupongene i spillboksen under. Artikkelen fortsetter under spillboksen

Solid utvikling
Det er svært mange åpne V75-løp, så også i V75-6 som er et flott løp i grunndivisjonen. 1 Gukko Raw har hevet seg i det siste og gjorde et meget sterkt seiersløp i V76 på Bjerke lille julaften. Lars Anvar Kolle gjorde også smart trekk ved å avansere frem til andre utvendig midtveis i løpet. Førstespor bak bilen er sjanseartet og det gjør at jeg ikke bankerspiller hesten, bortsett fra i DD-spillet.

PS. Husk at du får hele gevinsten selv dersom du kjøper en av ekspertkupongene i spillboksen under. Artikkelen fortsetter under spillboksen

11 Hot Sugar har overbevist på Leangen og gjort to meget sterke løp. Spor elleve lørdag og Veronika Bugge er kanskje litt for passiv som kusk med en slik utgangsposisjon. Men hesten er tøff og har kapasitet. Jeg betaler tidlig. Også 12 Hattori Hanzo er en tøffing som har imponert i alle sine seks starter i karrieren. Spor tolv og klart skjerpet motstand lørdag, men her er det nok mer å gå. Jeg tar et sjanseartet lås på tre hester i V75-6, sjanseartet siden mine tre utvalgte har så sjanseartede spor.

Bak disse er det knapt noen sjanseløse i et meget kvalitetsfylt felt.
Rangering V75-6/V4-3/DD-1: A: 1 B: 11-12 C: 2-3-4-6-7-9-8-5

V75-1/V5-3 - Varmblodshester. 1600 meter voltestart.
V75-spillet innledes med et skummelt sprintløp der startsiden kan avgjøre det meste. 5 Deloria er mitt beste tetbud og derfra er det topp vinnersjanse for formhoppa, som avsluttet storveis for Ragnhild Bjørnbeth i siste starten og holdt stand i det aller lengste mot Rose Garden fra tet tredje sist. Sprint er garantert et pluss.

6 Raymond Palema holdt meget bra fra dødens sist på Bjerke, i et løp Hawking vant fra tet. Nå skal det tillegges at det ble et taktikkløp, men uansett viste Raymond Palema klar formstigning. Høitomt vil nok satse alt mot tet her, men det blir ikke lett å komme forbi Deloria.

3 Avalon har levert meget sterke løp i V75 i det siste. Har gått lite sprintløp i karrieren og ikke et sprintløp med voltestart. Er normalt bra fra start og står fint til spormessig og jeg betaler på samtlige forslag. 9 No Limit L.A. har vært strålende i sine to siste seiersløp, men har trukket bakspor og det trekker ned i et slikt løp. Kommer Midtfjeld-hesten noenlunde på det underveis, har han en flott sluttspurt å by på og han hører hjemme på forslagene.

Jeg tar sjanser på å droppe 2 Republique fra forslagene. Var svak sist og er kanskje over formtoppen. Men får han tet, er han naturligvis ikke ufarlig. Det er heller ikke 8 Gary Volcano, men fra bakspor skal mye klaffe.
Rangering V75-1/V5-3: A: 5 B: 6-3-9-2-8 C: 11-10-4-1

PS. Husk at du får hele gevinsten selv dersom du kjøper en av ekspertkupongene i spillboksen under. Artikkelen fortsetter under spillboksen

V75-2/V5-4 - Kaldblodshester. 2100 meter voltestart.
Bjørn Garberg er i kuskeform så det holder om dagen og tok tre seire på Leangen sist søndag. Han tar med seg et par stallhester til Biri lørdag, deirblant formhesten 8 Alm Faks Hannibal. Denne galopperte fra seg en mulig seier nest sist etter å ha avsluttet styggfort ute i banen og avsluttet også strålende på Leangen søndag. Møtte gode hester den dagen og feilfritt er dette min vinner i V75-2.

11 Tangen Faks holdt strålende til andre bak storfavoritten Lustra Loke på Bjerke for drøye to uker siden. Galopperte seg bort fra start som hardt betrodd i V75-2 på Momarken søndag. Her er det klart billigere imot og han må være en klar seierskandidat her. 4 Skeie Kongen var kanongod på forsommeren, men falt så litt ut av det. Kommer nå tilbake etter tre måneders pause og duger normalt godt her, selv om startsporet er sjanseartet.

13 Wrons Frigg er variabel. Gjorde et strålende løp etter startgalopp på Momarken tredje sist, men var langt under pari i starten etter på Bjerke. Klart forbedret igjen sist på Bjerke 2. juledag, som treer etter en bra siste 700. Står dog vrient til på 20 meter tillegg og galoppfaren er høy. Jeg dropper hesten på de minste forslagene, men tar ham med på det største.
Rangering V75-2/V5-4: A: 8 B: 11-4-13 C: 3-1-2-6-9-7-5-10-12

V75-3/V5-5 - Varmblodshester. 2100 meter autostart.
Til tross for at det er mange vinnerkandidater i V75-3, velger jeg å stå på tre hester og setter ustabile 6 Varenne's Image først. Skuffet fra tet på Bjerke nest sist, men ble kjørt passivt fra start i starten etter og avsluttet strålende til fjerde etter drøye spor i den siste svingen. Satser nok mot tet igjen og jeg setter hesten først til tross for 2100 meter.

4 King Royal ble offensivt kjørt sist, og var slått lenge før mål i et løp som ble vunnet av meget gode Baritron. Meget sterk toer bak unntakshesten Love Lloyd på Klosterskogen i starten før og i følge Eirik Høitomt var det kanskje den løse banen som felte hesten sist. Eirik Høitomt er tilbake som kusk igjen lørdag. Andrevalget.

8 Femi Delight holdt på å lure meg på Bjerke sist, men ble tatt ned av C.C. Queen oppunder mål. Hoppa har ikke imponert meg voldsomt på Leangen, men må tas på alvor etter prestasjonen sist og tas med som min tredje og siste hest på bongene i V75-3.
Rangering V75-3/V5-5: A: 6 B: 4-8 C: 11-2-7-10-12-3-5-9

V75-5/V4-2 - Kaldblodshopper. 2100 meter autostart.
Kun åtte kaldblodshopper har funnet det bryet verdt å stille på startstreken i dette hoppeløpet til tross for 50 000 kroner i førstepremie. Ingen er vel helt sjanseløse, men jeg står på tre hester på de minste V75-forslagene og fem hester på det største.

Først setter jeg 1 Trons Torila som endelig fikk sin meget velfortjente seier på Biri sist, etter å ha slått seg enkelt forbi storfavoritten Opera mot mål. Det var samtidig den første årsseieren til hoppa i 2015 på 22 starter. Står flott til spormessig her i V75-5 og kan vinne igjen.

6 Vesle Carmen møtte svært gode hopper i finalen av Hoppecupen på Bjerke sist, og fikk maks som sjette. Her det betydelig enklere imot og hoppa er kvikk i vei. 5 Tyri Mai vant to løp i 2015 og hevdet seg bra i hoppeløpene gjennom året. Var litt utafor i et par løp i oktober/november, men viste klar formstigning igjen i Hoppefinalen sist på Bjerke og var klart foran Vesle Carmen ved den anledning.

På det største forslaget betaler jeg også for 7 Smedtora som jeg lanserte som førstevalg på Bjerke 9/12 og da vant hun også som tredjevalg. Var med i seiersløpet til Trons Torila sist, men fikk maks som fjerde da og skuffet litt. 8 Blekli Faksa trives normalt aller best i tet. Men er i form og møter kun på hopper igjen denne lørdagen. Kan vinne med flyt på veien.
Rangering V75-5/V4-2: A: 1 B: 6-5-7-8 C: 2-4-3

V75-7/V4-4/DD-2 - Kaldblodshester. 1609 meter autostart.
Et flott kaldblodsløp i kaldblodscupen avslutter lørdagens V75 og det er blitt et kanonflott spilleløp med mange seierskandidater.

Jeg setter formhesten 7 Solberg Rasken først da han grunnlagsmessig har et flott løp på papiret og viste herlig stridsmoral fra dødens på gode Viktor K. på Bjerke 2. juledag. Hesten er kvikk i vei, og selv om det kryr av startkatapulter på innsiden, vil det bli en bra posisjon underveis på Solberg Rasken.

3 Alsaker Fantom har funnet en eventyrlig formtopp nå og selv om han neppe henter en lengde på startraske 2 Stumne Scott, markerer jeg tidlig. 1 Lill Ronja holder kanskje ikke den samme kanonformen som hun hadde tidligere i høst, men har også fått tøffe løp. Fra spor en bak bilen, er det klar sjanse for at det blir mer økonomisk reise nå. Seierssjanse.

4 B. B. Petter N. viste moral da han slo seg forbi elitehesten krusen oppunder mål i seiersløpet sist. Er dog bare middels fra start, og det er mange startraske med her. Er uansett så bra at han kan vinne.

2 Stumne Scott gikk 31 løp i 2015 og har vist klart sviktende form på slutten og også galoppert litt. Er den trolige tethesten her, men jeg har ikke særlig feeling for denne lørdag og nøyer meg med å betale for hesten kun på det største V75-forslaget.
Rangering V75-7/V4-4/DD-2: A: 7 B: 3-1-4-2-9 C: 7-10-11-12-8-5