Bjerkefest med to bankere


Eirik Høitomt vant direkte med Rafolo som ny fast kusk. Onsdag er det dags for dacapo.
Foto Morten Skifjeld/Hesteguiden.com
Eirik Høitomt vant direkte med Rafolo som ny fast kusk. Onsdag er det dags for dacapo. Foto Morten Skifjeld/Hesteguiden.com

Bonuspotten på 780 442 kr skal fordeles på alle med sju rette i kveldens V76 på Bjerke. Nettavisen jakter cashen med to bankere.

Sportspills meny onsdag:
V4 Täby: Superinteressant galoppmeny
Oddstips 1: Fordel Leverkusen mot Lazio
Oddstips 2: CSKA spilles

Oddsvurdering: United-exit vil være kjempesjokk
Tippetips: Norske Europa-skjebner skal avgjøres

Bjerke travbane byr på en strålende V76 onsdag og skal også fordele bonuspotten på 780 442 kr på alle med sju rette. Det betyr spennende og gode forutsetninger for spillerne, og menyen er som alltid på disse Bjerkeonsdagene, spekket med utfordrende løp.

PS. Husk at du får hele gevinsten selv dersom du kjøper en av ekspertkupongene i spillboksen under. Artikkelen fortsetter under spillboksen

Lørdag "mistet" jeg storeslem i V75-spillet i Drammen, fordi jeg ikke spilte to bankere og dermed ikke fanget 4. valget 10 Beatles B.R. på de mindre spilleforslagene. Moralen er ganske grei, i V75 og V76 er det nesten alltid lønnsomt å spille med to bankere, ellers blir kupongene veldig sårbare selv ved mindre overraskelser.

Klok av "skade" velger jeg derfor å spille to bankere på Bjerke onsdag og begge blir favoritter i sine løp. Hovedbanker blir 4 Rafolo og Eirik Høitomt i V76-3. Jeg valgte å gardere hesten på de fleste av mine spilleforslag i V75-omgangen på Momarken for halvannen uke siden, dog til ingen nytte. Rafolo forsvarte sitt innerspor og nærmest badet hjem seieren. Onsdag er ikke motstanden noe skarpere og det vil overraske mye om Geir Vegard Gundersen skulle svare føringen med 1 Baldini. Da skal veien til tet være åpen for 4 Rafolo og Eirik Høitomt. Høitomt som må være landets beste kusk å spille banker. Det er svært sjelden den regjerende landschampionen brenner med slike vinnersjanser.
Rangering V76-3: A: 4 B: 1-2-5-10 C: 8-6-3-12-7-9-11

Svek sist - tilbake i vinnermanesjen onsdag
Jeg hadde feeling for at oppkomlingen 1 Ronato kunne "leke" med de store gutta som Rafolo i V75-løpet på Momarken for ti dager siden. Men der tok jeg feil. Ronato var svak for dagen, og presterte under pari. Det skaper alltid litt usikkerhet, men spor ett og sprint skal bety tet for Ronato.

PS. Husk at du får hele gevinsten selv dersom du kjøper en av ekspertkupongene i spillboksen under. Artikkelen fortsetter under spillboksen

Da blir han ikke lett å skubbe seg på, om han er som i de foregående løpene. Det er svært krysskrevende i de øvrige løpene onsdag, og selv om det er knyttet usikkerhet til innsatsen sist, velger jeg å bankerspille også 1 Ronato i V76-6.
Rangering V76-6/V5-3/DD-1: A: 1 B: 5-11-6 C: 2-9-3-12-10-7-8

PS. Husk at du får hele gevinsten selv dersom du kjøper en av ekspertkupongene i spillboksen under. Artikkelen fortsetter under spillboksen

Formsvikt eller ikke?
I V76-1 kommer 2 Remspik til å bli stor favoritt på bakgrunn av en rekke sterke løp på slutten. Men fungerte ikke i det hele tatt som dunderfavoritt på Jarlsberg sist og galopperte seg bort 700 igjen da, men var ingen vinner på det tidspunktet. Onsdag er forutsetningene bedre og her sitter nok Remspik tidlig i tet. Men innsatsen sist var ikke bra, og ingen banker for meg.

Ikke minst siden 9 Myhreng Brage er en seriøs utfordrer. Gjorde et strålende løp til andre bak en kanongod Roli Eld (mitt klare førstevalg i det løpet) i et V75-løp på Momarken for ti dager siden. Få hester til start her og Myhreng Brage kommer til å hente tillegget kjapt. Disse to skiller seg ganske klart ut.

Men på det største forslaget betaler jeg også for 3 Grundsvold Loke. Nå ble hesten riktignok slått med 40 meter av Remspik i sin siste start. Men da ble Grundsvold Loke sittende fast til inn på oppløpet og spurtet gnistrende når det endelig løste seg. Nest sist avsluttet også hesten storveis til tredje etter sen luke. Høitomt søker garantert ryggen på favoritten Remspik her og denne er det virkelig odds i onsdag.
Rangering V76-1: A: 2 B: 9-3-7-5 C: 11-4-10-1-8

Johan eller Magnus
Johan Kringeland Eriksen eller Magnus Teien Gundersen er spørsmålet til V76-2 som er et løp for ungdomskusker. Jeg tror det er fordel Magnus da han er strået hvassere enn Johan som kusk, selv om kanskje Johan har en bedre hest.

5 Speedfighter E. er hesten som traveksperter har varslet for i en "mannsalder", men sjelden lykkes med å få inn. I regi Jens Kristian Brenne kom årets første seier på tiltalende vis og Brenne har vist seg som en meget dyktig travtrener. Ikke helt utenkelig at Magnus Teien Gundersen og 5 Speedfighter E. kan nå teten her, men seierssjanse er det uansett.

3 Janeo ble "offer" for en Eirik Høitomt-spesial styring sist på Bjerke og kunne vinne da. Fikk det helt sydd opp underveis, og avgjorde greit tilslutt. Kommer 3 Janeo seg til tet, er det bra vinnersjanse. To av de beste kuskene på de to beste hestene, to hester ser ut som et bra lås i V76-2 på Bjerke onsdag.
Rangering V76-2: A: 5-3 B: 1-2-9-12 C: 10-7-6-10-8-4

V76-4 - Varmblodshester. 2140 meter voltestart.
Fem, seks og sju hester på forslagene i V76-4/V5-1 som ser vrient ut på forhånd og der jeg setter 1 Annie Bork først. Treårshoppa som trenes av Christian Lindhardt er ukjent for det norske publikum, men erfaringsmessig har Lindhardts hester dugt godt i Norge. Sammen med Tom Erik Solberg og fin utgangsposisjon på strek, ser dette bra ut på forhånd.

Kapable 3 Most Wanted dukker opp i regi Eirik Høitomt. Han er fornøyd med det fireårsvalakken har vist i trening. Klart motbud. 11 Nightwish Powerchill er en fin hest fra Oddmund Wallevik, og tåler å bli brukt underveis. Klaffer det for kusken er denne normalt med og gjør opp om seieren.

9 Espoir Boko er småvariabel, men bra de dagene hun er som best og møter overkommelig motstand. 6 Madonna Mia fikk sen luke på Sørlandet søndag, og er i bra slag. Må nok ha litt rygger herfra, men da kan det gå. 10 After Burner og 13 Echo Of Love er begge variable, men klaffet det fra 20 meter tillegg, er begge kapable til å dukke opp i seiersstriden.
Rangering V76-4/V5-1: A: 1 B: 3-11-9-6-10-13 C: 2-7-12-8-5-4

V76-5/V5-2 - Varmblodshester. 2100 meter autostart.
Utviklingen til 3 Lady Florence kan etterhvert ligne på utviklingen til Miss Endurance. Vi snakker om to Frode Hamre-trente hopper som ikke utmerket seg i starten av karrieren. Lady Florence har vært radikalt forbedret på slutten og blir et ganske klart førstevalg for meg i V76-5. Bra startspor og ingen avskrekkende motstand til V76 å være.

9 Marple er førsteutfordrer, men fra bakspor skal det klaffe og hun travet ikke noe bra i seiersløpet nest sist. 2 Savona Va Bene er muligens tethesten, men tåler ikke for mye press underveis, og være en sårbar favoritt. 5 Yazmina fikk maks som tredje i debuten for Kristian Skullerud, men skal lettes i balansen til dette løpet. Obshest.

4 Bardot Blou er variabel, men har vist at hun duger på en bra dag. 1 Global Open står spennende til spormessig og er garantert et fint løp. Årsdebuterende 6 What A View har fungert fint for Gunnar Austevoll i et hurtigjobb og tas med på mistake, det er bra kapasitet i denne.
Rangering V76-5/V5-2: A: 3 B: 9-2-5-4-1-6 C: 11-10-8-7-12

V76-7/V5-4/DD-2 - Varmblods. 2100 meter autostart. Amatørløp.
Spillemessig strålende V76-finale der tolv ivrige amatørkusker setter hverandre stevne med ganske så bra hester.

Øystein Tjomsland som trener 8 Coktail Fortuna (blir trolig favoritt) tror at hesten fra åttendespor kan kjøres til tet, da sitat "konkurrentene er tilfreds med hans rygg". Men hallo der, vi snakker om amatørkusker som har bra hester på innsiden, og da blir det ingenting gratis for Johan Kringeland Eriksen og 8 Coktail Fortuna. Men at hesten er god nok til vinne er jo opplagt.

Jeg setter 11 Arc Va Tout først. Utstyres med dyktige Robert Kruse og bakspor er neppe en ulempe i dette løpet. Hesten gjorde et flott løp første gang ut for Tom Forkerud, og holdt fint til fjerde i tøffe omgivelser. Har vunnet seks av sine elleve løp i karrieren fra bakspor. 9 Petter Rags tok en ny sterk seier på Sørlandet sist og holder formen. Tidlig aktuell igjen.

8 Coktail Fortuna er bra, men risikerer et tøft opplegg her og da blir det mer sjanseartet. Fra gode spor er både 1 Energitj og 2 Macho Look tidlig aktuelle, og 12 Chatain har vist at han håndterer tøffe løpsopplegg. På det største forslaget betaler jeg også for 3 Lovelorn (gjør noen fantomløp fra tet fra tid til annen og kan få tet her), 4 Global Oracle (holdt flott fra dødens forrige onsdag og på vei opp i form igjen) og holdt ute på kanten betaler jeg også for 5 Quickstile (virker helt utafor for tiden, men dette er en V75-hest) og storskrellen 7 Real Child (rusten rad, men gnistrende opphenting etter galopp sist og har vunnet V75 i år).

Det kan smelle realt i V76-finalen, da amatørkusker sjelden gir ved dørene.
Rangering V76-7/V5-3/DD-2: A: 11 B: 9-8-12-1-2-3 C: 4-5-7-10-6