Bjerkeonsdag med kanonløp


Remee La Marc og Vidar Hop får tillit som Nettavisens V76-banker på Bjerke onsdag.
Foto Morten Skifjeld/Hesteguiden.com
Remee La Marc og Vidar Hop får tillit som Nettavisens V76-banker på Bjerke onsdag. Foto Morten Skifjeld/Hesteguiden.com

En herlig V76-omgang venter på Bjerke onsdag. Vidar Hop sitter opp bak Nettavisens banker i V76-6.

Sportspills meny onsdag:
V4 Täby: Herlig galopponsdag
Tippetips: RBK har lært sv sjokktapet
Oddslangskudd: Viking til flott odds


En flott onsdag står foran oss og byr på strålende galopp fra Täby galoppbane i Stockholm og en herlig V76-omgang på Bjerke travbane. På Täby venter både V4 og V5, mens Bjerke i tillegg til V76 byr på V5 og DD.

PS. Husk at du får hele gevinsten selv dersom du kjøper en av ekspertkupongene i spillboksen under. Artikkelen fortsetter under spillboksen 

Det ble en fin lunsj-V5 på Forus tirsdag. Vårt aller minste V5-forslag (innl.pris kr 168) satt klokkerent og betalte tilbake 806 kroner, da vår herlige DD-banker (2. valget Wilma Legobrratc) viste seg klart best i V5-5. Det betød DD-klaff også til fine 10,12 i odds.

Hop tar revansje
Vi retter blikket mot kveldens V76 på Bjerke og som vanlig er det en gnistrende meny som venter spillerne. Vi har nevnt det en rekke ganger at V76 er meget godt produkt, og det er alltid fine penger i luften. Mandag valgte jeg Vidar Hop som bankerkusk med Alsaker Pumbaa i V65-3 og det så lyst ut da Vidar Hop lyktes med å forsvare sitt innerspor, men dessverre så galopperte hoppa helt umotivert etter 500 meter og tross at hoppa kom fint tilbake etter galoppen, så var den dagen ødelagt.

Tet og slutt?
Nå er verken undertegnede eller Vidar Hop den som lar seg knekke av den slags, og onsdag setter vi pengene på Hop'n igjen. Det handler om V76-6/V5-3/DD-1 som er et eliteløp for varmblodshester. I slike løp er nesten alltid sportrekningen avgjørende og den har 2 Remee La Marc vunnet onsdag. 1609 meter og spor to bak startbilen er så nære perfekte forutsetninger det kan bli og svært mye taler for at Vidar Hop og 2 Remee La Marc sitter i føringen ut av den første svingen. Da er normalt svært mye gjort og dermed så setter vi bankervalget på denne i V76-6, samt i V5-3 og DD-1.
Rangering V76-6/V5-3/DD-1: A: 2 B: 3-4-5 C: 10-9-11-1-6-7-8

PS. Husk at du får hele gevinsten selv dersom du kjøper en av ekspertkupongene i spillboksen under. Artikkelen fortsetter under spillboksen

Solberg tar opp kampen igjen
I V76-4/V5-1 kommer 9 Restless Cash til å bli V76-omgangens største favoritt, og favoritt skal han være. Så meget lekker ut i seiersløpet sist på Bjerke, men fikk da overta teten tidlig. Onsdag er det bakspor og mye som taler for at 7 Ridolini Park sitter i tet tidlig. Nevnte Ridolini Park var sjanseløs mot Restless Cash sist, men travet da i dødens siste 1200 metrene. Var rågod i seiersløpet i V75 nest sist på Sørlandet, og selv om det kanskje er slik at Restless Cash blir for god uansett, så betaler vi også for 7 Ridolini Park og spiller to hester på samtlige forslag i V76-4.
Rangering V76-4/V5-1: A: 9-7 B: 4-12-8 C: 2-6-5-11-10-1-3

PS. Husk at du får hele gevinsten selv dersom du kjøper en av ekspertkupongene i spillboksen under. Artikkelen fortsetter under spillboksen

Hadde vært klar med framspor?
I V76-2 bankerspiller vi treårshoppa 10 Thai Bakery og Geir Vegard Gundersen på de to minste V76-forslagene, men bakspor er alltid sjanseartet. Skuffet kanskje ørlite i kvaliken til Märtha-løpet fra tet, men møtte gode hester i det løpet. Så klart forbedret ut i selve finalen, men galopperte fra seg en plass helt i toppen ut av den siste svingen. Klart billigere imot onsdag og et bankeralternativ.

Vi tar med to hester til på det største forslaget. Dersom 7 Escada B.R. skulle komme seg til tet og gå feilfritt, så er denne neppe mye dårligere. men høy galopprisiko og sjanseartet spor, trekker ikke opp. Tet får trolig 3 Darling Nikki. Hoppa som trenes av Arild Eggen innledet karrieren med to strake seire, men har ikke vært som best etter det. Tet og eventuelt litt demping i front, kan muligens være seiersgivende.

Hester som 1 Balenciaga (bedre enn raden, men galopperer mye) og 9 Sweetstile (uheldig sist, fint smygspor nå) er aktuelle på videre gardering.
Rangering V76-2: A: 10 B: 7-3-1-9 C: 8-6-12-2-5-4-11

V76-1 - Varmblodshester. 2140 meter voltestart.
Tilsynelatende mange om beinet i en spillemessig flott V76-1, men jeg står på fem hester på samtlige forslag. Jeg tror 1 Trade Man har et bra bud på seieren i sin andre start for Frode Hamre. Kun to hester på strek og da er hesten garantert et fint løp.

7 Janeo slo nevnte Trade man på Sørlandet sist, men den dagen startgalopperte Trade Man. Tjomsland-hesten utstyres med Eirik Høitomt onsdag, det er aldri et minus å få Høitomt opp. Fra strek er også 2 Airstrike One tidlig aktuell. Fireåringen til Anderssen/Malmin er i stadig fremgang og er garantert et fint løp her.

13 Smiley har trukket akspor på tillegg og det er sjelden gunstig, men Tom Erik Solberg har løst verre floker enn dette og hesten hører hjemme på bongen. 8 Moviestile burde kanskje holdt unna for Arc Bayou sist, all den tid hesten kom seg til tet tidlig. Holdt uansett fint og kan være forbedret med det løpet i kroppen, og har et bra spor på 20 meter tillegg.
Rangering V76-1: A: 1 B: 7-2-13-8 C: 11-12-9-4-6-3-10-5

V76-3 - Kaldblodshester. 2140 meter voltestart.
Kun ni hester til start i dette kaldblodsløpet, men likevel ikke mange sjanseløse. Jeg må uansett stå på fem hester og det gjør jeg på samtlige kupongforslag.

Under tvil setter jeg 3 Jærvinn S.K. først sammen med Jørn Morten Kvikstad. Vallaken vant fire løp på 12 starter i fjor, men har foreløpig ikke vunnet på seks forsøk i år. Har imidlertid vist strålend form på slutten, og står nydelig til på strek nå.

4 Komnes Fossen er nok beste hesten, men fireåringen har galoppert mye på slutten. Tjente mye penger på kort tid, men feilfritt er han garantert med i seierskampen. 6 Torpa Nils er neppe langt bak Komnes Fossen på kapasitet, men også denne firåringen var bedre i vår. To løp i kroppen i regi Malene Berdalen nå, og duger jo normalt i lange baner i dette feltet.

8 Alvinn S.K. er i flott form, og Høitomt er i kanonform om dagen. 2 Baugen J.R. er en annen formhest. Kanskje ikke like god på kapasitet som noen av de forannevnte, men står flott til på strek og er en tetkandidat. Jeg stopper på disse fem og tror det er bra sjanse for å komme gjennom på disse i V76-3.
Rangering V76-3: A: 3 B: 4-6-8-2 C: 9-5-1-7

V76-5 - Varmblodshester. 1609 meter autostart.
Skummelt sprintløp i V76-5, men feelingen er at Kristian Malmin kjører seg til tet med 3 Christopher Boko. Var lekker fra tet på Momarken sist og Malmin er optimist.

8 Edson Boko er nok beste hesten, men åttendespor på sprint er ikke mye å skryte av. Nå er likevel ikke motstanden den skarpeste her, og dersom hesten kommer sånn noenlunde på det, kan det gå. 11 Speedmeister står også sjanseartet til, men har støtt på unntakshesten Global Republique i sine to siste løp og varslet form i begge de startene. Thor Borg har flott kuskeform for tiden, og er Speedmeister på skuddhold ut mot oppløpet, kan han ta ned denne gjengen.
Rangering V76-5/V5-2: A: 3 B: 8-11-10-9 C: 1-5-6-12-7-4-2

V76-7/V5-4/DD-2 - Varmblodshester. 2100 meter autostart.
Sedvanlig flott V76-finale på Bjerke både sportslig og spillemessig, og her er det mange vinnerkandidater. 3 Arc Va Tout gjør en svært interessant debut for Tom Forkerud, og på kapasitet vet vi hvor bra denne er. Vi setter hesten først.

Fra bakspor jakter både 10 Love Voice og 11 Bonjovi B.R. Førstnevnte ble svart opp av Cherubino på Leangen i sin siste start, og ga opp på siste bortre da etter steintøft tempo underveis. Har vært behandlet etter det løpet og Øverdal-brødrene fra Drangedal kommer aldri til start med sine hester, uten at de er i løpsform. 11 Bonjovi B.R. har ved et par anledninger i år nesten brutt lydmuren, men har også prestert langt under pari ved andre anledninger. 2100 meter er muligens et lite minus, men motstanden er overkommelig.

6 Urban Barsk mistet en sko sist og var unnskyldt da. Viste kanonform i startene forut, og kan være mer her også.  På de større forslagene betaler jeg også for nytente 2 Gary's Coktail og ujevne 4 Zenit Sun.
Rangering V76-7/V5-4/DD-2: A: 3 B: 10-11-6-2-4 C: 9-1-5-7-12-8