Bonuspott med en yankee

Hyperkapable Well Built (her med treneren Frode Hamre) skal ha en flott vinnersjanse i V76-6 på Bjerke onsdag.
Foto Morten Skifjeld/Hesteguiden.com
Hyperkapable Well Built (her med treneren Frode Hamre) skal ha en flott vinnersjanse i V76-6 på Bjerke onsdag. Foto Morten Skifjeld/Hesteguiden.com

Bonuspotten på 807 305 kroner skal fordeles på alle med sju rette onsdag. Bjerke byr på en strålende V76-omgang der flere yankeer står i fokus.

Sportspills meny onsdag:
V4 Jägersro: Ny galoppsuksess
Tippetips: Cupbomber kan gi gode premier
Oddstips: Skadeskutt Brann mot ny nedtur

Bjerke travbane er tilbake som vertskap for V76-løpene på onsdager etter at landets hovedbane, overlot arrangementet til Drammen travbane sist uke. Det skyldtes som kjent en velfortjent hvile for Bjerke, etter den strålende OGP-helgen for halvannen uke siden. Spillemessig er det som vanlig en utfordrende omgang og også sportslig er det solid kvalitet på løpene. Vi spiller to bankere denne onsdagen, en varmblods og en kaldblods og begge starter i de to avsluttende V76-løpene. 

PS. Husk at du får hele gevinsten selv dersom du kjøper en av ekspertkupongene i spillboksen under. Artikkelen fortsetter under spillboksen

Som hovedbanker bruker vi Frode Hamre-trente 3 Well Built i V76-6. Fireåringen har starter tre gang i regi Frode Hamre og ikke hatt marginene med seg en gang. Europadebuterte for hamre på Charlottenlund 10. mai, men galopperte da før bilen slapp feltet. Kom strålende tilbake til tredje mot tøff motstand. Nest sist på Bergen travpark ble hesten sittende bom fast over mål i et V75-løp vunnet av Viking Va Bene. Kom så ut et i steintøft fireårsløp på Bjerke OGP-søndagen og ble igjen sittende bom fast over mål (Billie De Montfort vant det løpet).

Vidar Hop er tømmefører onsdag og startspor tre er nydelige forutsetninger på forhånd. Motstanden skremmer ikke og det må være meget stro mulighet for at yankeen tar sin første seier i regi Frode Hamre på Bjerke onsdag. Vi bankerspiller 3 Well Built i både V76-6, V5-3 og i DD-spillet.
Rangering V76-6/V5-3/DD-1: A: 3 B: 9-4-7 C: 6-10-11-1-2-5-8

PS. Husk at du får hele gevinsten selv dersom du kjøper en av ekspertkupongene i spillboksen under. Artikkelen fortsetter under spillboksen

Yngst, men likevel best
På Drammen travbane 30. mai valgte undertegnede å bankerspille 4 Steinfaks i et tidsløp. Hesten hadde da 20 meter forsprang på gode hester som Art Haaken og Sagi Allvinn, men den dagen løste Steinfaks svært så dårlig fra start, og Art Haaken var forbi allerede i den første svingen. Vidar Hop manet på hesten store deler av løpet, men Steinfaks var aldri seiersfarlig, selv om han kun var en snau lengde bak Art Haaken i mål.

Onsdag er det bilstart og det er Bjerke travbane, noe som klart favoriserer Spikeld-sønnen. At det også er 2100 meter og ikke 1700 meter som det var sist, er også et klart pluss. 18, mars i år kusket Eirik Høitomt hesten inn til seier på Bjerke og Høitomt er fantastisk god på denne litt tråkke hesten. Møter slett ikke avskrekkende motstand onsdag og i et løp der mange krysser bredt, dundrer vi til med bankerspill på 4 Steinfaks i V76-7.
Rank V76-7/V5-4/DD-2: A: 4 B: 5-11-2 C: 1-6-7-3-9-12 D: 8-10

PS. Husk at du får hele gevinsten selv dersom du kjøper en av ekspertkupongene i spillboksen under. Artikkelen fortsetter under spillboksen

Lamøy selger seg dyrt
I V76-2 kommer Frode Hamre-trente 4 Choco Sun til å bli stor favoritt, men all den tid Kristian Lamøy og 2 Pilgrims Power har fått spor innenfor fra start, valgte jeg tilslutt å gardere Choco Sun. Har kun stått i første rekke bak bilen en gang her i Norge, men fra spor sju ble ikke hesten kjørt fra start. Således kan det godt være at Choco Sun bare blåser til tet her, men samtidig er Pilgrims Power også lynhurtig fra start, og offensive Kristian Lamøy har gitt klar beskjed om at han skal sitte foran om han kommer dit. Og kommer Pilgrimen dit kan han også vinne.

Da kan det bli verre for 4 Choco Sun, og det kan også åpne veien for meget formsterke 9 Tattoo Widow som blir vår tredje hest på kupongen.
Rangering V76-2: A: 4 B: 2-9 C: 1-10-3-7-6-8-5

V76-1 - Kaldblodshester. 2640 meter voltestart.
Øverdal-brødrene i Drangedal har ikke veldig mange hester, men du verden hvor bra hester de har. I V76-1 gir vi et klart vinnertips til 2 Voje Per som var strålende vinner på Sørlandet i sin siste start. Kun tre hester fra strek i dette langløpet, og da er det bra sjanser for ny seier og på det minste forslaget står 2 Voje Per ugardert.

Han utfordres i første rekke av strekkollega 3 Horgen Jerven. Vi bankerspilte hesten i V5-veddemålet på Bjerke fjerde sist og Mjølnerød-traveren innfridde med stil. Men i de tre påfølgende startene har det blitt galopp. Onsdag varsler Mjølnerød utstyrsendringer og ikke utenkelig at Horgen Jerven kan taue dette løpet fra start til mål.

10 Drivin er en kapasitetshest som jakter fra 20 meter tillegg. Han er det klare tredjevalget. Folkehesten Jarlsberg, 4 Finnskog Odin, var utafor en periode. Men leverte et strålende seiersløp på Jarlsberg 29. mai og var godtgående når han galopperte etter 900 meter i siste starten. 4 Finnskog Odin får plass på de litt større forslagene onsdag, mens de tre førstnevnte spilles på det mellomste.
Rank V76-1: A: 2 B: 3-10-4-7 C: 1-6-14-5-8-9-11-12-13

V76-3 - Ungdomsløp. Varmblodshester. 2100 meter autostart.
Riktig fin klasse på dette ungdomsløpet, hvor vi setter 9 Tarzan Simoni først. Ikke nødvendigvis fordi det er beste hesten, men Magnus Teien Gundersen opp fra et fint smygspor, gjør hesten meget interessant her. Tarzan Simoni avsluttet storveis til andre bak Dejatiero sist og bekreftet igjen storform.

Beste hesten er nok 2 Flirtin Beach og det kan også være slik at Christina Kjenner sitter tidlig i tet med hesten. Christina som også vant løp sist onsdag. 1 Sonador fikk de for tøft fra dødens sist, men var kanongod vinner i løpet før på Jarlsberg. Herfra blir det garantert et fint løp. Fjerde og siste hest på kupongen blir 6 Hot Vacation H. som suste til med sprintseier nest sist, og som satt lenge fast i et V75-løp gangen etter. 11 Cantab Jones gjorde sin første start på lang tid i seiersløpet til Dejaterio 10. juni. Galopperte da fra start, men gjorde en fin opphenting i kulissene. Får plass på vårt største forslag.
Rangering V76-3: A: 9 B: 2-1-6 C: 3-8-5-10-11-7-4

V76-4/V5-1 - Varmblodshester. 2140 meter voltestart.
Kun ti hester til start i V76-4, men kanskje omgangens beste spilleløp. Vi markerer for alle ti startende på det største forslaget.

Fremst på tipslinjen setter vi 4 Peder Mykla som var tapper i nederlaget sist. Måtte da strekke våpen for blant annet meget gode Supernova Y. ER tøff denne svensken og trives utmerket på Bjerke. 2 Hades Håleryd burde vel strengt tatt vunnet sist, men møtte også en svært så god Pingo Spring. Vinner neppe dette fra dødens, men får hesten litt hjelp i sisterunden, er han seig til mål.

Best på kapasitet er trolig 3 Love Lloyd, men andrespor volte er et minus og motstanden er klart tøffere enn i seiersløpet sist.  Klar outsider. 10 This Is Anfield skuffet fra tet på Jarlsberg nest sist, men vant såre enkelt i billige omgivelser på Sørlandet i siste starten.

7 Rigel L.B. er tøffing i regi Per Ludvig Nilsen som er klart seiersaktuell her. Det er ikke mye som skiller disse fem som er de vi streker på våre minste V76-forslag.
Rangering V76-4/V5-1: A: 4 B: 2-3-10-7 C: 1-6-8-9-5

V76-5/V5-2 - Varmblodshester. 2100 meter autostart.
Gøran Antonsen gleder seg stort over fremgangene til sin egen Lionel i Frankrike, men har kanskje noe å glede seg til også på Bjerke onsdag. 2 Valo Bonanza er ihvertfall en fin fireåring som Antonsen får gleden av å kuske. Etter flere fine løp på vårparten, kom endelig første seieren i siste starten på Bjerke. Møter ikke avskrekkende motstand onsdag og forsvarer favorittstempelet.

7 Dream Sahbra P. er en flink trønderhest. Lettplassert og kvikk i vei. Ikke den tøffeste gutten i klassen, men møter skral motstand her. 5 Lightning Chip blir stadig hardt betrodd av spillerne, men har fortsatt til gode å vinne løp. Ove Wassberg tar en sjelden tur fra Bergen, og har med seg den fine stallhesten 11 I See U. One. Solid i seiersløpet fra dødens på Bergen travpark nest sist, men skuffet kanskje litt i siste starten. Outsider.

Svært lite spilte 12 Royal Sensation E. har levert fine innsatser på slutten og skal ikke glemmes til tross for vrient startspor. Vi tar en sjanse ogs låser V76-5 på disse fem hestene, men tar med storoutsideren 9 Paz Diosa på de større forslagene. Denne fireåringen er ikke så verst og står til for et fint smygløp her.
Rangering V76-5/V5-2: A: 2 B: 7-5-11-12-9 C: 6-3-8-10-1-4