Flåten må erstatte Hamre

 
  Foto: hesteguiden.com

Hovedbankeren Royal Ice er strøket i V76-3. Nettavisen endrer derfor banker til Føynland Kongen i V76-1.

Sportspills meny onsdag:
V75 Solvalla: Vi drar til med tre bankere
V4 Solvalla: Vorspiel med Goop
V4 Jägersro galopp: Vi spiller bankerfritt
Oddstips 1: Wolves har åpnet bra
Oddsdobbel: Wednesday duger på en onsdag
Tippetips: Norsk duell på midtukekupongen
Oddslangskudd: Shaktar ikke som før

En strålende onsdag står for tur, der det altså ikke bare er V76 fra Bjerke til kvelden, men også storstilt V75 fra Solvalla der millionløpet Jubileumspokalen (som Support Justice vant i fjor), er det store sportslige høydepunktet. I det løpet er Papagayo E. en av forhåndsfavorittene. Men før det skjer skal vi gjennom en V4-galopp fra Jägersro, som kanskje ikke er like krevende som vanlig.

PS. Husk at du får hele gevinsten selv dersom du kjøper en av ekspertkupongene i spillboksen under. Artikkelen fortsetter under spillboksen


Nettavisen i fin flyt
Det ble strålende klaff for undertegnedes V65-tips til Biri fredag kveld. 6.valget og treprosenteren 1 Selmas Classic ble fanget på fire hester. Det mellomste V65-forslaget her på Nettavisen (innl.pris kr 432) fikk dermed en sekser og 17 femmere og betalte tilbake meget pene 5 296 kroner.

Lørdag fulgte jeg opp med strålende klaff i V5-spillet. Det minste spilleforslaget på Nettavisen (innl.pris kr 150) satt klokkerent og utbetalingen ble pene 2 119 kroner. I 5-3 var fjerdevalget Roli Eld mitt klare førstevalg.

Mandag ble det flott klaff i V64-spillet fra Färjestad. Det største V64-forslaget her på Nettavisen (innl.pris kr 945) betalte tilbake pene 6 228 kroner.

Suksess for det lille forslaget
Tirsdag ble en ny flott kveld til V64-løpene på Skellefteå. Det minste forslaget (innl.pris kr 168) fikk seks rette og sammen med 12 femmere, ble det meget pene 3 869 kroner tilbake. Niendevalget og 1,8 prosenteren 10 Valle Streamline i V64-5, ble fanget på kun fire hester.

Det betyr at det renner bra på for Nettavisen om dagen, og onsdagen inneholder altså mange muligheter.

Flåten erstatter Hamre
5 Royal Ice er altså strøket fra V76-3 og vi endrer derfor våre tips sent onsdag ettermiddag. I V76-1 starter det kun sju hester, men det er eliteløp for kaldblodshester og kommer til å bli et meget severdig løp. 3 Føynland Kongen har vært både i Harstad og på Romme siden siste start på Østlandet og rasket med seg et par hundre tusen på den turneen. Blir favoritt i dette løpet, men 2100 meter har aldri vært yndlingsdistansen til Kongen, selv om han fungere bra på distansen når han er i form som nå. Vi må endre bankervalget i kveld og da setter jeg pengene på 3 Føynland Kongen og Geir Flåten i V76-1.
Rangering V76-1: A: 3 B: 2-6 C: 5-1-7-4

Tøffeste hesten
5 Royal Ice har vært strålende i regi Frode Hamre, og selv om han kan risikere å bli svart opp av 3 Global Oracle fra start her, tror vi Frode trykker gassen enda mer i bånn og at Hans Christian Holm velger å slippe. Uansett har Royal Ice vist seg så god, at han kan vinne dette løpet fra dødens om nødvendig. Har fått hvilt seg i 14 dager nå, og treningsrapportene er uforandret fine fra Frode. Min banker i V76-3. Er altså blitt strøket.
Jeg garderer derfor dette løpet nå.
Rangering V76-3: A: 5 B: 3-6-2-1 C: 7-9-10-8-4

Sprint og risikerer dødens
Når det gjelder Frodes andre favoritt i V76-6, 6 Alwaysinblackpedia, så velger jeg imidlertid å gardere. Hun møter noen formsterke konkurrenter som står på innsiden og med helt perfekte baneforhold på Bjerke onsdag, er det klart hun kan være sårbar dersom hun må trave i dødens.

3 Zeema Zamar har vært i form lenge nå, men står endelig riktig til spormessig. Strakk ikke til i knallhardt selskap i Sverige sist, men skulle Malmin lykkes i kjøre seg til tet onsdag, kan dette fort være vinneren. Utfordres fra start av 4 Dream Superb som også vokser flere klasse i tet, og Halles hester går som toget for dagen. 7 Punktum Skalflex gikk helpigg i mål på Jarlsberg sist. Spor sju er sjanseartet, men det varsles offensiv kjøring og hun er en tøffing denne dama.
Rangering V76-6/V5-3/DD-1: A: 6 B: 3-4-7 C: 12-9-2-1-8-11-10

Rangering V76-1: A: 3 B: 2-6 C: 5-1-7-4

Hvor god er Walmart/Quickwin?
I V76-2 spiller jeg kun to hester på de to minste V76-forslagene og setter 2 Walmart først på sporfordelen. Etter to billige lunsjløp og en sterk seier på Biri, er det litt opp til bevis for Trond Anderssen-trente 2 Walmart onsdag. Har imidlertid imponert så mye, at det kan være tet og slutt her.

7 Quickwin var strålende vinner fra tet sist og vant overbevisende. Andre forutsetninger denne onsdagen med spor sju, og også for denne er det litt opp til bevis onsdag. Jeg skulle gjerne hatt med både 4 Trade Man (spennende med Hop opp), men må nøye meg med 9 Amon Tomaz. Tjomsland-hesten har avslørt riktig fint talent og står greit til for å få et fint løp. Jeg betaler på det største forslaget, da det aner meg at denne har betydelig mer inne.
Rangering V76-2: A: 2 B: 7-9-4 C: 5-11-8-1-12-6-3-10

Nytt forvandlingsnummer fra Killingmo
At Erik Killingmo kan forvandle hester er ikke noe nytt, og lørdag fikk vi igjen se hans siste forvandlingsnummer når Jærvsø Ole lekte med konkurrentene i V75-7 og tok sin tredje strake seier i hans regi.

Onsdag sender han ut hyperkapable 1 Norheim Faksine til sin første start i hans regi, og dette må være et av onsdagens mest interessante objekter. Holder denne dama seg på beina, kan det være en klink vinner og vi setter henne først på ranken sammen med dyktige Magnus Teien Gundersen. Men hun har vært svært galopplysten tidligere, så jeg garderer bredt i et flott spilleløp.

2 Rakkerfanten holder uforandret fin form og 2640 meter er ikke noe minus. Kommer til å sitte fint på det direkte og er seiersaktuell. 9 Jærvinn S.K. vant uforskammet enkelt på Bjerke sist onsdag (selv om Torpa Nils kunne utfordret uten oppløpsgalopp), og regnes igjen.

10 Gregorius er god nok til å fly rundt dette feltet uten galopp og bekler outsiderplassen. Med på gardering blir også 5 Løkki Bo (har manglet litt vinnersting - Kvasnes opp nå), 7 Mjølner Tore (to strake seire - tøffere oppgave nå) og 8 Tjøtta Mari (har farten og formen ser bra ut).
Rangering V76-4/V5-1: A: 1 B: 2-9-10-5-7-8 C: 3-6-4-11

Blir ikke bortvist nå
4 Varenne's Image tok den lange turen til Leangen for å starte i V75 for ti dager siden. Det endte med at vallaken ble bortvist for to omstarter. Onsdag kan det være duket for revansje for den formsterke hesten, som trolig bomber til tet her. På sprint skal det da være en bra vinnersjanse. I en strålende V5-omgang bankerspiller jeg hesten, men i V76 tar jeg med noe garderinger.

PS. Husk at du får hele gevinsten selv dersom du kjøper en av ekspertkupongene i spillboksen under. Artikkelen fortsetter under spillboksen

Først med 2 Buttercup som var tilbake i godt gammelt slag sist og vant på flott vis på Jarlsberg. Her er dog motstanden skarperer, men startspor og distanse passer bra. 5 Toooltime vant også sin siste start, og tåler hardkjør underveis. Det gjør også min fjerde hest på kupongen, 8 Smiley, selv om han ble tatt ned oppunder mål sist onsdag av en smygkjørt Janeo.
Rangering V76-5/V5-2: A: 4 B: 2-5-8 C: 9-11-1-12-10-7-6-3

Gutten overlegen feilfri
I V76-7/V5-4/DD-2 er det neppe noen tvil om at en feilfri 13 Teddy Gutten Støen legger dette feltet på rygg om han holder seg på beina og i DD-spillet bankerspiller jeg. Men han har galoppert i sine to siste løp og falt litt tilbake til gamle synder.

PS. Husk at du får hele gevinsten selv dersom du kjøper en av ekspertkupongene i spillboksen under. Artikkelen fortsetter under spillboksen

Derfor tar jeg med meget formsterke strekhester. 5 Gurifax har funnet en eventyrlig formtopp og er bedre enn noensinne i en alder av åtte år. Hesten går til mål så det suser og slett ikke utenkelig at kusk Høitomt vil prøve seg på å lede hele veien. +- utvikler seg også fantastisk fint og dersom Høitomt velger ryggløp med Gurifax er det trolig Valle Mattis som sitter i tet.
Rank V76-7/V5-4/DD-2: A: 13 B: 5-6-9 C: 4-3-7-2-15-12-10-1-8-11