Giganten viser vei mot bonuspotten


Gigant Invalley og Gunnar Austevoll jakter sin femte strake seier i V76-2 på Bjerke onsdag.
Foto Roger Svalsrød hesteguiden.com
Gigant Invalley og Gunnar Austevoll jakter sin femte strake seier i V76-2 på Bjerke onsdag. Foto Roger Svalsrød hesteguiden.com

Formsterke Gigant Invalley er den ene av Nettavisens to V76-banker på Bjerke onsdag, i en omgang der bonuspotten skal fordeles på alle med sju rette.

Sportspills meny onsdag:
V4 Täby: Chaves har bankeren
Oddstips 1: Denne kampen vinner selv Liverpool
Oddstips 2: Milans superspisser er på gang
Langskudd: Mer hodebry for Deila
Tippetips: Realt bananskall for United
TV-fotball/streaming:
Se den herlige ukesoversikten

Bjerke travbane og Täby galoppbane er hovedbanene for hestesport onsdag. Täby tar seg av V4-omgangen onsdag ettermiddag og byr også på V5. På Bjerke skal bonuspotten ut og fordeles på alle med sju rette. Det innebærer 866 557 kroner ekstra i sjuerpotten og strålende betingelser for spillerne.

PS. Husk at du får hele gevinsten selv dersom du kjøper en av ekspertkupongene i spillboksen under. Artikkelen fortsetter under spillboksen

For fjorten dager siden hadde undertegnede los på svært gode penger på Bjerke. Storskrellen 1 Quarnac De L'iton (femtevalg i V76-6 og markert kun på 4,3%) ble fanget opp på kun tre hester. Dessverre så fanget jeg ikke 6. valget 10 Ty Tinn i V76-7 og det mellomste V76-forslaget på Nettavisen (innl.pris kr 450) måtte derfor nøye seg med fem femmere (723 kroner per stk) og betalte tilbake 3 615 kroner. Hadde andrehesten i mål i V76-7 Egge Odin vunnet, ville det blitt fest og ca 20 000 kroner tilbake på det forslaget.

Favorittparade, men så kom skrellene....
Sist onsdag var det favorittparade i de fem første avdelingene og verdien var magre 168 kroner etter fem avdelinger. Så smalt det i de to siste. 1,1 prosenteren Call Me Hanover sendte verdien opp i 7 637 kroner før det siste avdelingen og der vant 8. valget Shocking Day og gjorde sitt til at utbetalingen for sju rette endte på meget respektable 54 788 kroner. Til tross for at jeg var godt skodd med garderinger i de to siste avdelingen, endte jeg opp med null og niks.

Onsdag lanserer jeg to bankere i jakten på bonuspengene og begge blir store favoritter i sine respektive løp. Men når det er bonuspott er det mindre farlig og for å repetere sist onsdag, så vant altså omgangens to største favoritter, og likevel endte sju rette opp med en utbetaling på 54 788 kroner.

Tar sin femte strake?
Hovedbankeren kommer fra Buskerud og heter 3 Gigant Invalley og starter i V76-2. Truls Desseruds stilfulle Gigant Neo-sønn står med fire strake seire og jakter således såkalt stolpe onsdag kveld. Har sett lysende ut i samtlige seiersløp og med et perfekt startspor, er det trolig bare galopp som kan frata hesten den femte strake seieren. Har dog sett hellekker ut på slutten og taper normalt ikke dette løpet. Banker.
Rangering V76-2: A: 3 B: 11-6-10 C: 1-2-8-4-5-7-9

Møter ikke de beste damene nå
I V76-7/V5-4/DD-2 skal fireårshoppa 2 Netherlee's Dream møte sitt vanlige grunnlag igjen etter å ha møtt de aller beste hoppene i årgangen i sine siste løp. Gjorde sitt beste i Hoppederby og fikk fjerde etter et flott løp. Støtte på stort sett den samme gjengen i Oaks-revansjen på Momarken i sitt siste løp og spurtet godkjent til sjette da. Tredje sist ledet hoppa en Hoppederbykval fra start til mål.

Svein Ove Wassberg kusker onsdag og tar turen fra Bergen for å kjøre denne. Fra spor to bak startbilen skal det være bra tetsjanser og selv om ikke hoppa er avhengig av tet for å vinne, øker det naturligvis vinnersjansene. Jeg tror på tet og bankerspiller også 2 Netherlee's Dream i V76-7/DD-2.
Rangering V76-7/V5-4/DD-2: A: 2 B: 3-6-12-4 C: 1-9-10-8-11-5-7

PS. Husk at du får hele gevinsten selv dersom du kjøper en av ekspertkupongene i spillboksen under. Artikkelen fortsetter under spillboksen

V76-1 - Kaldblodshester. 2140 meter voltestart.
Det åpner vrient på Bjerke onsdag til tross for kun ni startende hester i V76-1. Så vrient at jag betaler for alle ni på det aller største V76-forslaget.

Fremst setter jeg uansett favoritten 4 Mjølner Komet som garantert er den beste hesten i dette løpet. Mjølnerød-traveren har dog ikke vært som best i det siste, men viste klar fremgang sist og har en flott vinnersjanse uten galopp. 6 S.T.C.C. Faksa er neppe i toppform, men har en flott oppgave på papiret, og får hun sitte med i rygger i det lengste, kan hun utmerket godt blåse denne gjengen mot mål.

3 Fjeldstad Goggen har ok form, selv om programraden forteller om fire smultringer. Her er det billig imot og det må være en klar seierskandidat. 1 Lykke Berit utstyres med Dag-Sveiung Dalen i sulkyen. Hun matcher kanskje ikke de beste på kapasitet, men førstespor, strek og dyktig kusk taler til hennes fordel.

Strekvennine 2 Millionolga har stått fint til i flere hoppeløp på slutten, dog uten å imponere voldsomt. Er den trolige tethesten her, og kan kanskje holde unna. Disse fem får min tillit på de tre minste spilleforslagene, mens jeg altså betaler for de fire øvrige på det aller største.
Rangering V76-1: A: 4 B: 6-3-1-2 C: 9-8-10-5

V76-3 - Kaldblodshester. 4-års-stjernen. 2100 meter autostart.
Sju hester velger å starte i 4-års-stjernen og det er blitt et strålende felt, men jeg tror de to store forhåndsfavorittene gjør opp, til tross for en lang sesong.

Jomar Blekkan er trolig "tvunget" til å teste 6 Jærvsørappen i tet denne onsdagen, en posisjon Derbyvinneren faktisk aldri har gått i denne sesongen. Har fulgt opp Derby-seieren med to råsterke seire på Bergsåker og hjemmebanen Leangen og har klar los på sin fjerde strake seier onsdag.

1 Teddy Gutten Støen gjorde et kanonløp utvendig for ledende Smedsbo Faksen i selve Derby-finalen, men hadde uansett ikke klart å svare Jærvsørappen mot mål uten feilstegene hundre meter fra mål. Galopperte i tet på Leangen sist, og hadde garantert gitt Jærvsørappen kamp om seieren uten den galoppen. Det er ikke hundre prosent utenkelig at Solberg kan forsvare innersporet her, men trolig må hesten gjøre grovjobben igjen.

7 Steinfaks matchet de beste ved et par anledninger i fjor, men har ikke vært på nivå med de beste i år. Kommer nå fra to strake i vanlige grunnlagsløp og er vel hesten som eventuelt kan utfordre favorittduoen.
Rangering V76-3: A: 6 B: 1-7 C: 4-2-3-5

V76-4/V5-1 - Kaldblodshester. 2140 meter voltestart.
Seks hester fra strek og ni hester fra 20 meter tillegg i dette på forhånd noe uoversiktlige kaldblodsløpet, der tilleggshestene har de beste kortene på forhånd.

15 Ask Eld blir min klare favoritt. Jeg hadde veldig god tro på hesten i seiersløpet sist på Bjerke (mitt andrevalg - femtevalg i løpet) og etter en råsterk sisterunde var vallaken fremst på streken. Bakspor på tillegg er ikke noe pluss, men dette er en tøffing og motstanden skremmer ikke.

8 Ossmann er ikke i toppform i følge trener Ole Johan Østre, men det trenger sannelig ikke hesten være heller for å vinne dette løpet. Avslutter bra til tredje i seiersløpet til Ask Eld sist. 9 Drivin satt i tet tidlig i det samme løpet, men galopperte i tet 900 igjen. Er variabel, og kanskje ikke helt i toppform, men det er en vanskelig hest å lese dette, plutselig er han tilbake i toppslag.

10 Faks Mollyn var også med i det samme løpet i sin siste start, men Schem-traveren skuffet mye da og må vise bedre for å vinne dette. For sikkerhets skyld var også 12 Mjølner Tore med i det samme løpet. Gjorde et fint løp og ble fjerde. Gardering. 1 Vangs Odin står flott til i førstespor på strek. Matcher kanskje ikke de aller beste, men får garantert et fint løp her og jeg betaler for denne også og nøyer meg med seks hester i V76-4.
Rank V76-4/V5-1: A: 15 B: 8-9-10-12-1 C: 11-6-4-14-3-13-7-2-5

PS. Husk at du får hele gevinsten selv dersom du kjøper en av ekspertkupongene i spillboksen under. Artikkelen fortsetter under spillboksen

V76-5/V5-2 - Varmblodshester. 2100 meter autostart.
Offensive Morten Pedersen ble for ivrig bak 3 Olivia Win i den siste starten etter at hoppa hadde galoppert fra start og styrte på for tidlig i sporene i sisterunden. Hoppa gjorde uansett en bra opphenting og onsdag kan det være dags for tet og da kan det rett og slett dreie seg om en vinner.

5 Tania N.L. er med Jærvsørappen på Jomar Blekkans transport fra Trondheim og det er ikke for å være reisefølge. Det er for å gjøre opp om seieren i V76-5. Har vært lysende på Leangen, men de to siste løpene har har hoppa galoppert seg bort. 4 Closethegate var tilbake som en vinner av et lunsjløp på Klosterskogen i sin siste start. Fikk det meste sydd opp den dagen, men står fint til og møter overkommelig selskap.

11 Voulez Vous var klar favoritt i seiersløpet til Closethegate på Klosterskogen, men imponerte ikke voldsomt i norgesdebuten for Per Gottling. Det løpet i kroppen kan ha gjort godt, og tross et kinkig startspor blir hoppa min fjerde og siste hest på kupongen i V76-5.
Rangering V76-5/V5-2: A: 3 B: 5-4-11 C: 1-6-12-8-10-9-2-7

V76-6/V5-3/DD-2 - Varmblodshester. 1609 meter autostart.
Vidåpent sprintløp for varmblodsere tett oppunder eliten og jeg setter 1 Baldini først. Geir Vegard Gundersen kan garantert sitte foran om han vil onsdag og magefølelsen tilsier at han velger å prøve foran denne onsdagen. Har ikke sprudlet av løpslyst etter det lange skadeavbrekket, men ikke på noen måte gjort dårlige løp.

4 Denver skal ta seg forbi både 1 Baldini og 3 Shaman Star M. på startsiden, og det klare han neppe. Men dersom Gundersen og Kolle er mer sugen på ryggløp med sine hester, kan Denver sitte tidlig i tet og på sprint dreier dette seg da om en meget god vinnersjanse.

10 Pebbe Simoni slo veldig gode hester på Färjestad sist, men spor ti hemmer mye på sprint. 2 Beak's News er på vei mot enda en formtopp og står fint til spormessig onsdag. Spurter som kjent bedre enn de fleste.

På videre gardering er naturligvis 7 Kapow Hanover aktuell. Sprudlet ikke fra lederryggen sist onsdag, og står i tillegg sjanseartet til. 3 Shaman Star M. er en mulig tetkandidat, og fra tid til annen kan denne fly fort og godt på en sprint. 5 Amir B. er i form, 9 Kendrick J.R. har form og 12 Rapido Va Bene kan komme lengst ute i banen, dersom det er stumme ben for lederhestene.
Rangering V76-6/V5-3/DD-1: A: 1 B: 4-10-2-7-3-5 C: 10-12-8-11-6