Gundersen leverer igjen


Glen Ord Superb og Geir Vegard Gundersen har hatt en strålende sesong.
Foto Roger Svalsrød hesteguiden.com
Glen Ord Superb og Geir Vegard Gundersen har hatt en strålende sesong. Foto Roger Svalsrød hesteguiden.com

Geir Vegard Gundersen har en meget kvalitetsfylt stall. I kveld kusker han Nettavisens hovedbanker i V76-spillet på Bjerke travbane.

Sportspills øvrige onsdagsmeny:
V4 Täby Galopp:
Herlig onsdagsgalopp på Täby
Oddstips 1:
Mourinho har ikke råd til å tape denne
Oddstips 2:
- Müller er bedre enn Lewandowski
Oddstips 3:
Barcelona dundrer ut av startblokkene
Tippekupongen:
Arsenal har poengsjanser mot Bayern

TV-kampene: Slik ser du ukens kamper på TV

En ny herlig trav- og galopponsdag står for tur, og som vanlig er det galoppen som har V4-løpene og Bjerke som styrer showet på kveldstid med V76. Täby er banen som har V4 og V5-løpene fra Sverige på ettermiddagen. Onsdag for fjorten dager siden vant tre favoritter i V76-spillet, men likefullt landet utbetalingen på 54 788 kroner for sju rette. Sist onsdag ble det fem favorittseire, ett andrevalg og ett sjuendevalg og utbetalingen landet på snaue 2 500 kroner for sju rette.

PS. Husk at du får hele gevinsten selv dersom du kjøper en av ekspertkupongene i spillboksen under. Artikkelen fortsetter under spillboksen


Også for tre uker siden vant det to favoritter, deriblant omgangens største favoritt Happy Petter, og da landet utbetalingen på flotte 38 770 kroner. Fjerde sist innfridde Hez So Perfect som omgangens største favoritt, da landet utbetalingen for sju rette på meget solide 611 759 kroner. Den største favoritten i V76-spillet har altså innfridd fire onsdager på rad, og tre av utbetalingene har vært meget solide likevel. Jeg repeterer derfor mitt evige mantra om at det ikke er farlig å spille store favoritter som bankere, det er de lite markerte vinnerne som er utfordringen.

To bankere
Onsdag spiller jeg to bankere og begge blir klare favoritter i sine løp, men samtidig garderer jeg en av dagens største favoritter. Den aller største favoritten blir garantert 2 Glen Ord Superb og Geir Vegard Gundersen i V76-3. Derbyvinneren av året fikk regelrett bank av 3 Thai Navigator i Stavangerløpet på Forus 26. mai og rotet seg bort i den påfølgende starten på Drammen 17. juni. Men etter det løpet har Gundersen-traveren tilbaketatt tronen og bevist at han er landets beste norskfødte fireåring. Strålende vinner i sitt Derbykval, kanongod vinner av selve Derbyløpet og leverte en ny maktdemonstrasjon på Sørlandet i sitt siste løp. Onsdag varsler Gundersen full ladding fra start, og fra spor to og med beste hesten i feltet, er det nok bare galopp som kan felle hesten onsdag. Jeg tror lite på det og lanserer uten tvil 2 Glen Ord Superb som min hovedbanker i V76-spillet på Bjerke onsdag.
Rangering V76-3: A: 2 B: 3-1-7 C: 5-4-6

Kanongod sist
Jeg velger også å bankerspille 5 Sunrise Yankee og Lars Anvar Kolle i V76-4/V5-1. Den Øystein Tjomsland-trente fireårshoppa har sett strålende ut i to strake seiersløp her til lands, og imponerte voldsomt da hun regelrett tok ned meget gode Everybody Dream på Klosterskogen i sitt siste løp, tross et tungt løp. Lars Anvar Kolle kjører i bra flyt om dagen og her møter hoppa ganske så overkommelig motstand, og har et flott startspor bak bilen. Også pengemessig står hoppa perfekt til, og da velger jeg også å bankerspille 5 Sunrise Yankee i V76-4.
Rangering V76-4/V5-1: A: 6 B: 1-4-10 C: 12-2-6-11-8-7-3-9

Kan være dødfødt
Det er mange store favoritter på farten på Bjerke onsdag og 3 Royal Ice blir ikke veldig mye mindre markert enn Glen Ord Superb i V76-3. Innfridde helenkelt som min V76-banker på Bjerke for 14 dager siden og slik sett kan det virke dødfødt å gardere hesten onsdag. Men hester er av kjøtt og blod og hesten møter noen gode konkurrenter. Jeg velger dog å bankerspille hesten i DD-spillet, rett og slett fordi jeg ikke har gangbare alternativer i DD-2.

Først og fremst 9 Novel Broline som har levert en strålende sesong for stall Gundersen og løpt inn over 400 000 kroner. Vanntett og overbevisende tetseier sist på Jarlsberg og står klar til å overta om favoritten svikter.

2 Thai Passion måtte slippe Royal Ice mot mål sist, men travet utvendig den dagen. Her kommer hesten til å få ryggløp og han holdt bra sist. Garderingskryss. Ultravariable 4 Special Envoy kan svært mye på de beste dagene og har pauset litt nå. Sammen med 6 Osceola som stadig mangler litt på toppformen, er de begge ytterligere garderingshester, i et løp der jeg velger å gardere storfavoritten 3 Royal Ice.
Rangering V76-6/V5-2/DD-1: A: 3 B: 9-2-4-6 C: 1-7-8-5

Kan være like dødfødt
I V76-2 kommer 7 Holene Odin også til å bli meget stor favoritt, ettersom hesten står med tre strake overbevisende seire, og møter mange av de samme han enkelt har slått i det siste. Jeg innbiller meg likevel at 2100 meter kan være et ørlite minus for Schem-traveren og at det kan gi grunnlag for litt spekulering i V76-2.

Mest av alt med 9 Art Skogfari som trives svært så godt på Bjerke og som ikke var så langt bak Holene Odin på Biri tredje sist, tross startgalopp. 2100 meter er uansett et pluss for Art Skogfari og får Eirik Høitomt hesten sånn noenlunde avgårde fra start, er han tøff nedover oppløpet.

5 Lille Jim er i kalasform og løser Bjerring-traveren brukbart fra start, er også dette en hest som har sin styrke i sluttfasen av løpene. På det aller største forslaget betaler jeg også for vinnerhesten 2 Farmens Arman som dukker opp i regi Morten Louis Johnsen etter halvannet års fravær. Sju seire på 16 starter forteller at dette er en kapasitetstraver litt utenom det vanlige.
Rangering V76-2: A: 7 B: 9-5-2 C: 8-3-1-4-6-10

V76-1 - Varmblodshester. 2100 meter autostart.
Kun ti hester opp bak startbilen i V76-1, der jeg velger å spille fem hester på samtlige spilleforslag. Norgeskjenningen og danskegjesten 1 Bale M.B. blir min favoritt, til tross for at hesten trolig blir overflydd. Fireåringen har vist form igjen i Danmark på slutten og er trolig beste hesten i dette løpet.

8 Enjoythefuture S.C. kom vrient på det i siste løpet fra bakspor på sprint og måtte tåler drøye spor i siste svingen. Vrient startspor også her, men er bra og skal tidlig på. 5 Cornetto Man dukker opp i regi Kristian Skullerud, og han forvandlet mange hester de siste årene (ref Yazmina). Bra startspor og hesten er kvikk i vei.

7 Mimi's Teeny Weeny opptrer litt variabelt, men overrasket med å tåle dødens i seiersløpet sist. Gardering sammen med 6 Afrodisiac som radet opp fire strake seire tidligere i år, men har siden slitt med halsen og hatt lang pause.
Rangering V76-1: A: 1 B: 8-5-7-6 C: 4-9-10-3-2

V76-5/V5-2 - Varmblodshester. 2100 meter autostart.
Kun ti hester bak startbilen også i V76-5 (lik V76-1) og jeg spiller seks hester på de fleste forslagene.

6 Sir Diamond har vist flott form i Danmark på slutten og rapporteres å være kvikk i vei. Mye kan tyde på tet her og motstanden er ikke veldig avskrekkende. Min favoritt. 5 Deweyscamper har vist variabel starthurtighet, men det er ikke helt utenkelig at hesten kan få tet her. Har vært litt opp og ned på slutten, men møter litt enklere motstand onsdag enn i de foregående startene.

4 Gio Follo har allerede vunnet to av tre her til lands og i begge seiersløpene har hesten vært favorisert av knallhardt tempo i front. Morten Pedersen tror på seier, men det er ikke gitt at det blir like lett denn gang. 9 Raymond Palema har vært tøft matchet i svensk V75 i år, og ikke gjort seg bort. Er ikke den enkleste å vinne med, men flink til å holde farten.

3 Gary's Volcano så ut som en vinner i siste starten, men ga seg mye på slutten. 10 Pico's Boy har tidligere vist seg best i tet, men skal uansett regnes med en viss vinnersjanse her tross bakspor.
Rangering V76-5/V5-2: A: 6 B: 5-4-9-3-10 C: 1-7-8-2

V76-7/V5-4/DD-2 - Varmblodshester. Ungdomsløp. 1609 meter auto.
Norgesdebuterende 8 Starzinner gjør en spennende debut i regi stall Hamre, men sprint og startraske hester på innsiden, gjør neppe dette til en walk-over. Treningsrapportene er uansett positive og det kan selvsagt være en klink vinner på direkten, men jeg nøyer med med utgangstipset.

4 La Paloma er garantert tethesten om ikke hesten galopperer fra start. Bjørn Larsen som trener La Paloma, fikk med seg to trenerseire fra lunsjtravet på Jarlsberg tirsdag og La Paloma har allerede vunnet fem løp hittil i år. 5 I'en Ki er også en plussvariant, som imidlertid opptrer ujevnt. Har et høyt maksnivå og er flink til å holde farten. Flink til å holde farten er også formsterke 7 Speedfighter E., men den rette spensten i steget har manglet i de siste startene og startsporet er heller ikke bra.

Jeg betaler også for 3 Ulrik E.C. Formen er usikker på fireåringen, men kapasitetsmessig er han uten tvil en av de beste i dette feltet. Bak mine seks utvalgte er det uoversiktlig og det kan komme en smell i V76-finalen om ikke 8 Starzinner gjør kort prosess i norgesdebuten.
Rangering V76-7/V5-4/DD-2: A: 8 B: 4-5-7-3 C: 2-12-6-9-11-10-1