*Nettavisen* Sportspill.

Et kommersielt samarbeid med Norsk Rikstoto

Se Rikstoto Direktes V75-sendinger gratis her.

Gundersen styrer bankeren

Wik Vinter og Geir Vegard Gundersen blir klare favoritter i V76-5 på Bjerke onsdag. Foto Morten Skifjeld/Hesteguiden.com

Storfavoritten L.J.'S Andy Hall er blitt strøket i V76-6. Nettavisen spiller da Geir Vegard Gundersen og Wik Vinter banker i V76-5.

07.10.15 20:05

Bjerke travbane byr på en sedvanlig hyperinteressant V76-runde onsdag kveld og spillemessig ser det bra ut også denne onsdagen. Sist onsdag var det som kjent dobbel jackpot. Min hovedbanker for dagen, 6 Good's Of Norway, innfridde med stil, men dessverre ble galopp inn i den siste svingen for min andre banker 8 Lome Oda i V76-1. Da hjalp det ikke allverden at jeg fanget 7. valget 11 Mika Stile i V76-4. Mine spilleforslag på Nettavisen endte dermed med en sekser.

PS. Husk at du får hele gevinsten selv dersom du kjøper en av ekspertkupongene i spillboksen under. Artikkelen fortsetter under spillboksen

Betydelig bedre gikk det for fire av mine andelslag på Eksperten med lagnavn "Siste V76superjackpot" som alle fikk sju rette og hver seg betalte ut 18 387 kroner (to lag med seks andeler a kr 332 og to lag med fire andeler a kr 500).

I lørdagens store jackpotomgang i V75-spillet på Leangen bankerspilte jeg 9 Jærvsørappen og Jomar Blekkan i V75-1 med suksess. Det ble som kjent en nesten uløselig rekke der kun en spiller fik sju rette (utbetaling på over 20 millioner), men mitt største V75-forslag på Nettavisen (innl.pris kr 1800) fikk åtte femmere og betalte tilbake 3 984 kroner. Det forslaget røk på 0,6 prosenteren The Last Ticket i V75-3 og dessverre på fjerdevalget og 9,8 prosenteren 10 Caprino B.R. i V75-7.

Toeren i mål i det løpet var 2 Gio Follo (sjuendevalg og markert på 4,4 prosent). Hadde denne vunnet hadde det største forslaget fått 2 seksere (som med en mer spilt hest i V75-7 nå ga 10 470 kroner for seks rette) og 36 femmere (som som med en mer spilt hest i V75-7) nå ga 498 kroner i utbetaling for fem rette. Sannsynligvis ville det største forslaget gitt en utbetaling på ca 50 000 kroner dersom Gio Follo hadde nådd frem til seier, så ingen tvil om at jeg var i nærheten av store penger lørdag.

Taper ikke feilfritt
Undertegnede hadde god tro på kapable 9 Wik Vinter på Biri for snaue to uker siden, når denne kom tilbake etter en liten pause. Fra dødens knakk vallaken enkelt gode Drivin og holdt samtidig enkelt unna for gode Lustra Loke som hadde hatt rygg på denne i hele sisterunden. 11 seire, 1 andreplass og 1 tredjeplass på karrierens 25 starter, forteller om en hest med vinnerinstinkt så det holder. Feilfritt vinner han V76-5 og på det minste forslaget bankerspiller jeg og ingen tvil om at Wik Vinter er en bankerkandidat i dette løpet.

Ettersom min opprinnelige banker 2 L.J.'s Andy er blitt strøket i V76-6, velger jeg nå å sette bankerspillet på 9 Wik Vinter i V76-5. Hesten blir også min V5-banker nå.
Rangering V76-5/V5-2: A: 9 B: 2-10-1 C: 4-7-11-5-6-8-12-3

Storfavoritten strøket
Storfavoritten 2 L.J.'S Andy Hall er altså blitt strøket i V76-6/V5-3/DD-1 og dermed blir det nå garderinger i dette løpet. Jeg setter nå 3 Hez So Perfect inn som min favoritt.

Treårigen stod med tre strake seire før det galopp i Derbykvalen i den siste starten. Har et flott startspor onsdag og har en bra vinnersjanse nå. 5 Tank Genius blir lite spilt. Hang strålende med til andre bak gode L.J.'S Andy Hall på Leangen sist, og er kvikk i vei. Det er ikke helt utenkelig at Geir Flåten kan nå føringen her, og da stiger sjansene.

Sigbjørn Kolnes varsler tetkjøring med 1 W.J. Eminent Bergen. Hesten skuffet som storfavoritt i grunnlagsløp på Bergen travpark tredje sist, men tapte for en bra hest da. Står fint til onsdag og viste kanskje litt bedring sist, selv om den trøtnet litt mot mål.

6 Muscle Field var bra på forsommeren, men har skuffet litt på slutten. Fikk et ugreit løp i Derbykvalen og basert på gamle meritter skal startkjappe Muscle Field kunne duge bra her.

Jeg stopper på fire hester i det som nå er blitt et strålende spilleløp, og håper det rekker til avansement.
Rangering V76-6/V5-3/DD-1: A: 3 B: 5-1-6 C: 12-8-11-6-12-9-7-10-4

PS. Husk at du får hele gevinsten selv dersom du kjøper en av ekspertkupongene i spillboksen under. Artikkelen fortsetter under spillboksen

Taper heller ikke feilfritt?
I V76-2 er det neppe tvil om at 5 Horni Friggen er den beste hesten, men lik Wik Vinter er det en galopplysten herremann vi har med å gjøre. Gjorde et råsterkt seiersløp på Klosterskogen nest sist, men rotet seg bort med galopp igjen i siste starten. Møter skral motstand i V76-2 og kjører Åsbjørn Tengsareid i trav med fireåringen er det trolig vinneren.

1 Heimly Ina gikk endelig feilfritt for Geir Flåten sist, men en vel ambisiøs Flåten dro unna i 28-fart første tusen og det straffet seg tilslutt og hoppa måtte slippe to konkurrenter foran seg. Kan lede dette løpet lenge og med litt mer taktisk kløkt fra Flåten er det den klare hovedutfordreren til den store favoritten.

8 Solør Knekten bankerspilte jeg på Biri sist, men tross andreplass synes jeg hesten skuffet. Her er det dog så billig motstand at Steinseth-traveren er høyaktuell for en plass i toppen og på det største V76-forslaget betaler jeg for hesten som står med fem strake annenplasser nå.
Rangering V76-2: A: 5 B: 1-8 C: 6-2-11-7-10-12-3-4-9

Bullish eller?
I V76-3 er det ikke nødvendigvis lettløst selv om kun ni hester stiller til start. 3 Bullish U.S. satt bom fast i debuten for stall Westergaard bak meget gode Royal Ice på Bjerke 9. september med Eirik Høitomt som kusk. I starten etter valget Tom Erik Solberg å klemme til fra åttendespor bak bilen, men kom seg ikke ned og hesten fikk et helt umulig løp.

Høitomt tilbake som kusk onsdag, klart bedre startspor og enklere motstand igjen. Det er slett ikke usannsynlig at Høitomt kjører mot tet og rett og slett leder hele veien. Min klare favoritt. 9 Golden Street er et like klart annetvalg for meg. Gnistrende avslutning til flott seier på Jarlsberg sist og toppform så det holder. Har bra rygger fra start her og spurter alltid godt.

Jeg tar også med 2 Osceola selv om denne kanskje skuffet litt i løpet som Golden Street vant på Jarlsberg. Med det løpet i kroppen og fine forutsetninger spormessig, så er han en seierskandidat her. Jeg velger å stå på tre, vel vitende om at Hamre-duoen 5 Bruno Di Quattro og 7 Special Envoy begge har et bra maksnivå, men de har tapt sportrekningen her. 1 Petter Rags og 4 Global Oracle er heller ingen kastekjepper, men førstnevnte blir overflydd og sistnevnte mangler nok litt på den absolutte toppformen, selv om han avsluttet bra til andre sist onsdag.
Rangering V76-3: A: 3 B: 9-2-1-5 C: 4-7-8-6

V76-1 - Varmblodshester. 2140 meter voltestart. Stallansatte.
4 Today's Shotgun blir min klare favoritt i V76-1. Kristian Skullerud presenterte en fantastisk opplagt Yazmina på lørdag og han har også gjort en flott jobb med Today's Shotgun. Dag-Sveinung Dalen er en utmerket kusk og hesten er i form.

7 Lightning Power galopperte seg bort sist, men har nå fått to løp i kroppen og skal duge svært så bra i slike omgivelser. 10 I'En Ki har også fått løp i kroppen etter en pause, og har vunnet mot tilsvarende motstand før i år.

Kristine Kvasnes setter seg opp bak den eneste strekhesten, 1 My Dream Come True. Hesten er bra den og kanskje er det så enkelt at den leder hele veien.

Jeg spiller fire hester på samtlige forslag i V76-1, selv om jeg kanskje også burde hatt med kapable 6 Love Lloyd, men nå er det blitt mye galopper på slutten.
Rangering V76-1: A: 4 B: 7-10-1 C: 6-5-8-11-9-3

V76-4/V5-1 - Kaldblodshester. Hoppeløp. 2140 meter voltestart.
Sju år gamle 9 Opera gjør sin første sesong på travbanen, og etter 10 starter har fortsatt ikke Ottersen-hoppa vært dårligere enn nummer to. Jeg bankerspilte hoppa på Leangen med trener Ottersen selv i vogna for to uker siden og det ble påny enkel seier. Har et flott startspor på 20 meter tillegg og må bli førstevalget.

Jeg betaler for tre andre hester på samtlige forslag. 5 Juvena ble passivt kjørt i Leangen-løpet som Opera vant for 14 dager siden, men spurtet flott når åpningen kom. Edvard kristiansen tar turen til Bjerke kun får å kjøre denne onsdag og det er første motbudet mitt. 1 Wikvinni står fint til på strek. Strakk ikke til i Hoppderby, men kan selvsagt lede lenge her. 10 Horgen Lina er garantert på nivå med Opera kapasitetsmessig, men er usikker. Feilfritt er hun med i seierskampen.
Rangering V76-4/V5-1: A: 9 B: 5-1-10 C: 2-3-4-13-8-6-7-11-12

V76-7/V5-4/DD-2 - Varmblodshester. Hoppeløp. 1609 meter autostart.
Kim Pedersen tok sin 15 årsseier på Leangen lørdag da han vant V75-7 med Caprino B.R. og passerte samtidig millionen innkjørt i år. I V76-7 varsler Kim at han satser alt på å forsvare teten med 1 Soho. Satt også i tet i et V75-løp sist på Klosterskogen, men da valgte Kim å slippe til 9 I Love Paris runden fra mål. Fikk sjansen via siste indre, men måtte nøye seg med tredje. Nå er det endelig sprint og slett ikke utenkelig at 1 Soho kan spore hele veien. Og siden min opprinnelig DD-banker L.J.'s Andy Hall er strøket, velger jeg å bankerspille 1 Soho i det som nå er blitt et meget spennende DD-spill. Husk at Norsk Rikstoto også legger 50 000 kroner ekstra i gevinstpotten i onsdagens DD-spill.

PS. Husk at du får hele gevinsten selv dersom du kjøper en av ekspertkupongene i spillboksen under. Artikkelen fortsetter under spillboksen

Utfordres fra start av 2 Pippi som har funnet en ny formtopp. Pippi er meget kvikk i vei, men det faktum at hun står ved siden av 1 Soho fra start, kan berge Soho i tetkampen. Når Hultmann teten er det uansett flott vinnersjanse.

5 Circles har vel ikke sprudlet av moral i år og er sårbar dersom hun havner i dødens. 8 Tattoo Widow formelig fløy mot mål i seiersløpet sist på Åby. Fra spor åtte blir det vrient å gjenta, men det lukter tempo av dette løpet.

10 Patricia Hastrup ser ut til å ha mistet den eventyrlige formen hun hadde i sommer, men her er litt billigere imot siden det er et rent hoppeløp og da får hun plass på forslagene mine.

6 Indoor Voices var bra første gang ut, men skuffet igjen sist og har fortsatt ikke vunnet i år. Jeg setter henne på venteliste onsdag fra et meget krevende startspor.
Rangering V76-7/V5-4/DD-2: A: 1 B: 2-5-8-10 C: 6-9-11-7-4-3

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.