Jackpot med svensk storfavoritt


Dixi Sisu og Per Nordstrøm vinner storløpet Stampen i tåkehavet på Ørebro travbane for drøye tre uker siden.
Dixi Sisu og Per Nordstrøm vinner storløpet Stampen i tåkehavet på Ørebro travbane for drøye tre uker siden.

1 189 653 kroner ekstra i sjuerpotten i V76-spillet på Bjerke onsdag kveld. Herlig meny og storfavoritten kommer helt fra Malmö.

En herlig trav- og galopponsdag står for tur. Onsdag er det Øvrevoll som er vertskap for den internasjonale V4/V5-omgangen på ettermiddagen og til kvelden er det duket for storstilt jackpot i V76-spillet på Bjerke travbane. Der venter det 1 189 653 kroner ekstra i sjuerpotten ettersom det ble svært så favorittpreget sist onsdag og ingen utbetaling for seks rette.

PS. Husk at du får hele gevinsten selv dersom du kjøper en av ekspertkupongene i spillboksen under. Artikkelen fortsetter under spillboksen

Det ble altså svært så favorittpreget sist onsdag på Bjerke, men det vil overraske om det blir like lettløst denne onsdagen. Fem onsdager på rad har den største favoritten i V76-spillet innfridd, men topputbetalingen i denne perioden er likevel på storfine 611 759 kroner for sju rette. For vår del får vi håpe at den største V76-favoritten også vinner for sjette onsdagen på rad.

Langveisfarende storfavoritt
Den største favoritten kommer faktisk helt fra Jägersro travbane i Malmö og dukker av alle ting opp i Bjerkebanens oppdretningsløp for toårige norskfødte hester i V76-5/V5-2 og heter 4 Dixi Sisu. Det har seg nemlig slik at den meget dyktige unghesttreneren Per Nordstrøm har et norskfødt stortalent på sin kvalitetsstall av unghester. Hesten tapte i debuten på Åby 9. september, vant i sin andre start på Jägersro og sin tredje start, det såkalte Stampen-løpet på Ørebro tok hesten med seg nesten 500 000 kroner i førstepremie og seiret på strålende vis på sterke 14.0/1640 meter.

Flotte betingelser
Startsporet er perfekt, hoppa har sett dønn travsikker ut, viste at hun takler langreise på Ørebro sist og slik jeg ser det er det kun galopp som kan frata henne seieren her. Jackpotbankeren er nevnt, 4 Dixi Sisu i V76-5 og hesten blir naturligvis også min banker i V5-spillet.
Rangering V76-5/V5-2: A: 4 B: 2-12-10-7 C: 8-10-3-9-11-6-5

PS. Husk at du får hele gevinsten selv dersom du kjøper en av ekspertkupongene i spillboksen under. Artikkelen fortsetter under spillboksen

Distansepluss og best?
I V76-7/V5-4/DD-2 er jeg ganske så sikker på at 9 Ness Tjo Stjerna er den beste hesten. Fireårshoppa kunne ikke matche Brenne Rødi i Hoppederby, men slipper å møte henne her. Var ute i et hoppeløp i V75 på Forus i sin siste start, og tross galopp runden fra mål, var hun ikke langt bak vinneren 7 Vestpol Dronninga i det løpet. Onsdag er det 2640 meter og siden hoppa ikke er blant de kjappeste i vei fra start, er det normalt en klar fordel. Jeg bankerspiller på det minste V76-forslaget og i DD-spillet.

PS. Husk at du får hele gevinsten selv dersom du kjøper en av ekspertkupongene i spillboksen under. Artikkelen fortsetter under spillboksen

7 Vestpol Dronninga er førsteutfordrer. Hoppa er fantastiks flink til å holde fartene hele veien og har vinnerinstinktet i orden. Følelsen er likevel at en feilfri Ness Tjo Stjerna er bedre. 8 Turbo Marie har taklet et meget raskt voksende grunnlag utmerket (328 000 kroner innkjørt i år). Burde kanskje holdt unna for Philip Lyn på Jarlsberg sist, men gjorde uansett et flott løp. 2640 meter er ikke noe minus.

Fireårige 13 Lille Eline har utviklet seg flott i år, og selv om hun har kanskje ikke helt matcher Ness Tjo Stjerna, er hun en klar seierskandidat om Ness Tjo Stjerna roter seg bort. På det aller største forslaget betaler jeg også for 2 Tyri Mai som nest sist vant et billig V75-løp på Forus. Står fint til på strek her, men er trolig avhengig av at noen av de forannevnte kommer feil på det fra tillegg.
Rank V76-7/V5-4/DD-2: A: 9 B: 7-8-13-2-11-6 C: 12-10-1-5-3-14-15-4

Får seieren nå?
Jeg og flere med meg varslet for 8 Lome Hero i V75-løpet på Momarken 17. oktober. Lars Anvar Kolle valgte å sette seg til innvendig den dagen, og kom seg løs for sent til å fange vinneren Steinfaks, men hesten avsluttet strålende. Onsdag er det klart billigere imot, og jeg setter hesten klart først.

Jeg garderer kun med meget formsterke 10 Brødsjø Odin som virkelig har fått opp dampen igjen etter en formløs periode tidligere i år. Full vei ser ikke ut til å være noe minus om dagen og offensive og dyktige Tom Erik Solberg klemmer kanskje til fra bakspor her og kan sitte tidlig i tet. Jeg skulle gjerne også betalt for 4 Gandolf, men det er ting som tyder på at den hesten går klart best med pisk i Sverige nå. Og da låser jeg dette løpet på kun 8 Lome Hero og 10 Brødsjø Odin.
Rangering V76-3: A: 8 B: 10-4 C: 7-3-6-1-9-12-5-2

V76-1 - Kaldblodshester. 2140 meter voltestart.
fem hester på de tre minste forslagene i V76-1 og fremst setter jeg favoritten 7 Lustra Loke som har funnet tilbake til godtaktene fra tidligere i år og står med to strake seire nå. Men oppgaven onsdag er tøff, og jeg velger å gardere bredt.

9 Lykkerus er ustabil, men er god på voltestart og kan sitte fint på det direkte her. Har Lykkerus en av sine bedre dager, er han helt klart seiersaktuell her. 4 Linnstjernen klarte nesten å stjele løpet sist på Jarlsberg, men ble tatt ned av meget gode Ask Eld helt oppunder mål. Her kan det igjen bli tet, og hesten er i knallform. 6 Torpa Jan har kapasitet til å blåse dette feltet, men kan også havne sist i mål. Klar outsider første gange ut etter pause.

Kapasitetshesten 3 Gregorius duger som kjent de dagene han ikke galopperer for mye. Har vist fremgang på slutten og skal tidlig med.

På det største forslaget betaler jeg også for 1 Søndre Lynet (fin form, kan være tethest og Kolle i form), 10 Odin Vinter (fin form, må ha klaff fra tillegg) og 12 Tangen Faks (fartsmessig god nok, men må ha en av sine pådager).
Rangering V76-1: A: 7 B: 9-4-6-3-1-10-12 C: 8-11-13-2-5-14

V76-2 - DNT's 4-årsserie. Varmblodshester. 2100 meter autostart.
Tross åttendespor (strøket inn et spor siden 2 Oro Pepper er strøket) setter jeg formhesten 8 Hattori Hanzo klart først i dette fireårsløpet. To seire på de tre siste og seiersløpet sist på Biri var trolig karrierebeste.

4 Amon Tomaz vek seg ned fra tet i siste starten, og skuffet mye da. Er hesten tilbake til nivået fra seiersløpene nest sist og tredje sist, kan han vinne. 6 Anizette er den tredje hesten jeg markerer for. Kom sterkt tilbake til seier etter galopp på Klosterskogen sist, men motstanden var ikke allverden. Skal likevel duge bra her.
Rangering V76-1: A: 8 B: 4-6 C: 3-1-7-10-9-5

V76-4/V5-1 - Varmblodshester. Monte. 2100 meter autostart.
Jeg prøver meg på en frekkis i dette monteløpet og setter 1 Pine News først. Hesten har gjort fine løp i Monte på slutten oig viste også flott form i et travløp på Bjerke sist onsdag (fjerde i løpet som ble vunnet av Royal Ice). Fra førstespor blir det garantert et fint løp her.

8 Quarnac De L'iton lansert jeg som herlig godbit når hesten vant som en stor overraskelse på Bjerke 14. oktober. Da stod hesten perfekt til i førstespor. Onsdag blir hesten klar favoritt, men nå er startsporet dårligere. Uansett en klar vinnerkandidat igjen. 7 Sonar Brodde har vært en hit i monte, og har fått et løp i kroppen etter lang pause (trav). Kan være en vinner onsdag.

3 Lorne Elijon Gatling tapte i siste steget mot nevnte Quarnac De L'iton på Bjerke 14. oktober. Fikk et tøft løp den dagen og skal selvsagt regnes igjen. Jeg velger å låse V76-4 på fire hester.
Rangering V76-4/V5-1: A: 1 B: 8-7-3 C: 9-10-4-2-5

V76-6/V5-3/DD-1 - Varmblodshester. 2100 meter autostart.
Formkusk Lars Anvar Kolle innfridde med min V76-banker sist onsdag når han loste Øystein Tjomsland-trente Sunrise Yankee inn til seier i V76-4.

I V76-6 setter jeg samme Kolle først med en annen Tjomsland-trent hest, 1 Coktail Fortuna. Med all respekt for Tjomsland som kusk, følelsen er at Kolle gir hestene ytterligere en veksel. Nevnte 1 Coktail Fortuna skuffet muligens litt sist ved ikke å holde unna for Gary's Coktail, men det er ingen tvil om at det er en riktig fin traver dette. Fra førstespor blir det normalt et fint løpsopplegg underveis.

12 Gigant Invalley har sett magisk god ut på slutten og tolvtespor er neppe et voldsomt minus for den meget speedige Desserud-traveren. 3 Global Oracle holdt tappert fra tet sist, men fakta er at hesten kun har vunnet et løp i år og tatt sju andreplasser. Følelsen at Global Oracle selv med tet her. kan bli tatt ned av en konkurrent.

Det kan være av 1 Coktail Fortuna eller 12 Gigant Invalley, men det kan også være av 11 Rocknroll Fi. Hesten har vunnet seks av åtte løp her i Norge, og selv om hesten har hatt seks måneders pause og vært behandlet, så er denne så bra, at jeg tar den med som min fjerde og siste hest i V76-6.
Rangering V76-6/V5-3/DD-1: A: 1 B: 12-3-11 C: 4-9-6-2-7-8-10-5