*Nettavisen* Sportspill.

Et kommersielt samarbeid med Norsk Rikstoto

Se Rikstoto Direktes V75-sendinger gratis her.

Millionbonus med Hamre i hovedrollen

Winmecredit og Frode Hamre har en flott oppgave i V76-1 på Bjerke onsdag. Foto: Anders Kongsrud/www.hesteguiden.com.

Årets siste V76 på Bjerke byr på bonuspott og 1 088 046 kroner ekstra i sjuerpotten.

30.12.15 20:05

Sportspills øvrige onsdagsmeny:
V4 Bergsåker: Flott V4-omgang onsdag
Oddstips 1:
Liverpool-flopp leverer i Spania
Oddstips 2: Norsk suksess i Linköping
Tippetips: Ingen walkover for Liverpool
TV-fotball/streaming:
Slik er romjulsmenyen

Onsdag er det duket for årets siste V76-omgang på Bjerke, og siden det også er siste onsdagen i desember, så innebærer det også at bonuspotten skal fordeles på alle med sju rette. Med jevnt over bra omsetning i V76-spillet i desember, er det finfine 1 088 046 kroner som skal fordeles til alle med sju rette på årets nest siste dag.

PS. Husk at du får hele gevinsten selv dersom du kjøper en av ekspertkupongene i spillboksen under. Artikkelen fortsetter under spillboksen

Hamre blir nøkkelkusk
Frode Hamre har ikke kjørt like mange løp i 2015 som i 2015, men etter mandagens to meget overraskende seire på Momarken, rundet han 7 millioner kroner innkjørt i 2015. Onsdag er det Frode Hamre som blir den store nøkkelkusken på Bjerke, da han sitter opp bak de to største favorittene. 1 Winmecredit blir storfavoritt i V76-1, og 3 Starzinner tung favoritt i V76-6.

Frode er optimist
Jeg pratet med Frode tirsdag ettermiddag og han hadde i likhet med meg aller størst tro på 1 Winmecredit i V76-1. Hedershesten på stall Hamre vant ni løp i fjor og rundet 800 000 kroner innkjørt. Har ikke vært like god i år, men det har uansett blitt fem seire og godt over 600 000 kroner innkjørt. Vant to løp på Bjerke i desember i fjor, og trives altså både på Bjerke og i desember. Sviktet som storfavoritt på Leangen nest sist, men var tilbake i godt gammelt slag sist som toer bak Support Justice, og holdt faktisk farten til denne de siste 300 metrene. Fra spor en er det normalt tetgaranti onsdag og det er ingen Support Justice med denne gang. Svært mye tyder på tet fra start til mål, og 1 Winmecredit i V76-1 blir min klare V76-banker onsdag.
Rangering V76-1: A: 1 B: 3-2 C: 4-5-8-6-9-7

Mye tyder på seier
Også 3 Starzinner må ha en solid vinnersjanse i V76-6/V5-3/DD-1, og jeg bankerspiller Hamre-hesten på det minste V76-forslaget, i DD og i V5-spillet. Kunne ikke stå imot knallgode Kappa Alpha på Bjerke for halvannen uke siden, men fra tet landet treåringen på sterke 14.8/2100 meter. Står til for å få tet også onsdag, og er en motivert favoritt.

PS. Husk at du får hele gevinsten selv dersom du kjøper en av ekspertkupongene i spillboksen under. Artikkelen fortsetter under spillboksen

Likevel velger jeg å ta med 9 Hallo Again på de større V76-forslagene. Denne vallaken er slett ikke verst og var solid treer i Bjerkeløpet der Starzinner var toer for halvannen uke siden. Var riktignok klart slått, men står bedre til spormessig onsdag og følelsen er at Hallo Again kan utfordre om seieren, siden det er 2100 meter. Det er bra hester med i dette feltet ellers også, men jeg spiller to hester på mine V76-forslag.
Rangering V76-6/V5-3/DD-1: A: 3 B: 9-4-2 C: 1-5-6-7-12-8

PS. Husk at du får hele gevinsten selv dersom du kjøper en av ekspertkupongene i spillboksen under. Artikkelen fortsetter under spillboksen

Tetkampen avgjør?
I V76-3 er det mye som tyder på at den som vinner tetkampen av 4 Zoot Va Bene og 3 Dex Dexter også vinner løpet. Magefølelsen sier at Lars Anvar Kolle bak 4 Zoot Va Bene kan overfly Dex Dexter. Hesten var kanongod vinner fra tet for Åsbjørn Tengsareid i det siste løpet over 2100 meter. Sprint er absolutt ikke noe minus, og fra tet tror jeg 4 Zoot Va Bene vinner.

Men 3 Dex Dexter kan svare ut Zoot Va Bene, og da er det klar fordel Dex Dexter. Gikk trolig karrierens beste løp i den internasjonale V75-omgangen på Bjerke 21/11, men galopperte da ulykksalig i mål som vinner. En vel optimistisk Kai Johansen kjørte seg fram utvendig for Baritron i det siste løpet og det ble for tøft for fireåringen.

Jeg står på disse to på de tre minste V76-forslagene, men velger å betale også for 12 Smiley på det største forslaget. Spor tolv på sprint er ikke lett, men skulle det bli tempo i front, er denne aktuell.
Rangering V76-3: A: 4 B: 3-12 C: 9-7-8-2-5-11-10-6-1

V76-2 - Varmblodshester. 1609 meter autostart.
Frode Hamre kan ta full pott med sine tre oppsitt onsdag, og jeg setter Hamre først også med 2 Migration i V76-2. Hamre varsler skoløs og amerikanervogn onsdag og selv om han neppe kommer forbi 1 Spider Bee fra start, skal dette være en bra seiersmulighet for formhesten som har levert bra i tøffe lag på slutten.

Nevnte 1 Spider Bee er både en klar tetkandidat og seierskandidat. Sprint er neppe noe minus og hesten skal selvsagt tidlig på. Variable 7 Obi viste seg fra en meget opplagt side i seiersløpet på Biri for en drøy måned siden. Møtte slitne elitehester den dagen, og står også sjanseartet til spormessig onsdag. Outsider for meg.

På de større forslagene velger jeg også å ta med 8 Millroyce (tøft meldt, men knallform) og 9 Wy Fi (fine rygger fra start her og viste fremgang sist).
Rangering V76-2: A: 2 B: 1-7-8-9 C: 6-3-5-4

V76-4/V5-1 - Kaldblodshester. 2140 meter voltestart.
Ved første øyekast kan det se åpent ut i V76-4, men jeg synes fire hester skiller seg litt ut.

Lars Anvar Kolle (som jeg pratet med tirsdag ettermiddag) har fine vinnersjanser i flere av V76-løpene onsdag, men var klokkeklar på at 10 Neslands Tron var hans klart beste vinnersjanse. Vallaken har stabilisert seg mye på slutten og gikk i reell nærkamp med gode Perle Star på Bjerke i siste starten. 20 meter tillegg betyr neppe allverden mot moderat motstand.

4 Alsaker Puumba ser på forhånd ut som den beste strekhesten og treffer Vidar Hop noenlunde i volta, kan det bety tidlig tet. 3 Stjerne Smell fikk en fortjent seier sist, etter flere fine løp på slutten. Står også fint til på strek. Klar garderingshest.

Kenneth Brenden har fått snurr på seiershjulet i år, og så sent som tirsdag vant han lunsjløp på Bjerke med N.Y. Sweet'n Saasy og tok sin ellevte årsseier. I V76-4 kusker Kenneth formsterke 11 Blåstrupemoen som også er en tidlig gardering.

På det aller største forslaget betaler jeg også for kapable 9 Bol Tore. Som imidlertid ikke har den samme toppformen som tidligere i høst, men motstandsmessig er det klart overkommelig for Mjølnerød-traveren.
Rangering V764/V5-1: A: 10 B: 4-3-11-9 C: 12-6-1-13-5-2-8-14-7

V76-5/V5-2 - Varmblodshester. 2100 meter autostart.
Skummelt løp venter i V76-5, og her må det lønne seg å gardere bredt. Tross behandling og at hesten ble strøket i siste starten, setter jeg treårige 3 S.M.K. Spirit først. Innfridde som mitt klare bankeralternativ på Bjerke for fire uker siden og står atter fint til spormessig. PS. Ca 09.30 onsdag formiddag ble denne strøket.

1 Constitution Act skuffet en del på Bjerke for to uker siden, etter å ha vunnet tre strake på Leangen. Ble tidlig kjørt frem i dødens da, men lignet aldri en vinner og var langt bak de tre fremste i mål den dagen. Spor en bak startbilen onsdag, og blir trolig overflydd. Men blir mitt førstevalg nå som 3 S.M.K. Spirit er blitt strøket.

9 Ingemar Palema gjør sin første Norgesstart i regi Fredrik Solberg. Treåringen har kun gått to løp i Sverige og viste fine takter i debutløpet som endte med seier. 10 Zanetti var sjanseløs mot 3 S.M.K. Spirit på Bjerke for fire uker siden og var godkjent toer i sitt siste løp (denne er også blitt strøket). 8 S.M.K. Star har to strake seire, begge tatt i billligere selskap enn han møter onsdag. Men det var fin stil på hesten i seiersløpet i Drammen sist. Garderinghest.

Jeg tar også med travsikre og flinke 5 Comeback. Startsporet er bra , og skulle et par av forhåndsfavorittene prestere under pari, kan det gå veien. Strykningen av 3 S.M.K. Spirit, gjør at jeg også får plass til flinke 12 Mountain Yankee på forslagene.
Rangering V76-5/V5-2: A: 1 B: 9-8-5-12-7 C: 6-11-4-2

V76-7/V5-4/DD-2 - Kaldblodshester. 2140 meter voltestart.
Fire hester på samtlige forslag i V76-7, som har blitt et strålende spilleløp.

9 Tin Balder blir min favoritt og er også Vidar Hops valg i løpet (kunne også kjørt 10 Alsaker Piril). Tin Balder har hatt en formidabel sesong i regi Frode Hamre og sprunget inn over 600 000 kroner. Møter enklere motstand enn vanlig onsdag og er en hest som går til mål så det suser.

11 Bokli Vind gjorde et toppløp i V75-finalen på Bjerke for halvannen uke siden, men ble kjørt hardt i dødens den dagen og kunne ikke stå imot Alsaker Piril og Fjeldstad Goggen i sluttfasen. Får Bokli Vind et litt mer passende løpsopplegg onsdag, kan han vinne dette.

Det kan selvsagt også formbomben 11 Alsaker Piril. Har vært fantastisk bra de siste månedene og tåler som kjent å bli brukt underveis.

Jeg tror vinneren er blant disse tre, men betaler også for strekhesten 6 Ekeld som onsdag gjør sin andre start i regi Eirik Høitomt. Gjorde et bra løp første gang ut for Høitomt på Momarken, men maktet aldri å gå i nærkamp med tethesten og vinneren Kleppe manden da. Må nok heve seg et hakk for å stå imot kanonene på tillegg for å vinne, men Høitomt har kanskje funnet det ekstra giret allerede til onsdagens løp.
Rank V76-7/V5-4/DD-2: A: 9 B: 11-10-6 C: 2-4-14-15-8-12-1-13-7-5

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag