Stall Gundersens herlige vorspiel

Far Geir Vegard Gundersen og sønn Magnus Teien Gundersen har fine vinnersjanser på Bjerke onsdag. Foto: Anders Kongsrud/www.hesteguiden.com.
Far Geir Vegard Gundersen og sønn Magnus Teien Gundersen har fine vinnersjanser på Bjerke onsdag. Foto: Anders Kongsrud/www.hesteguiden.com.

Geir Vegard Gundersen og hans sønn Magnus Teien Gundersen har store ambisjoner med Support Justice i Olympiatravet på Åby lørdag. Onsdag skal far og sønn jakte hver sin stallseier i V75-løpene på Bjerke.

Sportspills meny onsdag:
V5 Bjerke: Mjølnerød har bankeren
V4 Øvrevoll: Herlig onsdag på Øvrevoll
Bli abonnent: Nå kan du abonnere på Nettavisens andelslag
Bli travspiller: Så lett er det å spille
Tv-fotball: Sjekk den herlige oversikten

Kommende lørdag er det Olympiatrav på Åby og vi har felles nordisk V75. I hovedløpet som kan friste med velvoksne 1,5 mill SEK til vinneren, er både Support Justice og B.B.S. Sugarlight på plass og etter søndagens sportrekning der Support Justice trakk spor to, er det ingen tvil om at Geir Vegard Gundersens herlige traver kommer til å bli en av favorittene.

Siden lørdagens V75 på Mantorp ble svært så favorittpreget, og ingen utbetaling på verken seks eller fem rette, er det det også duket for dobbel jackpot. Svimlende 33 871 515 ligger ekstra i potten, og skulle du bli alene, ja, da kan du kamme med deg 70 millioner kroner!

PS. Husk at du får hele gevinsten selv dersom du kjøper en av ekspertkupongene i spillboksen under. Artikkelen fortsetter under spillboksen

Geir Vegard Gundersen og hans sønn Magnus Teien Gundersen gleder seg nok storligen til lørdagens V75-omgang på Åby, men allerede onsdag er far og sønn i hetluften på Bjerkes V76-omgang. Magnus bak stallhesten 5 Novel Broline i V76-2 og far sjøl bak stortalentet 4 Arc Bayou i V76-5. Førstnevnte blir vår V76-banker onsdag.

Flott årsdebut
5 Novel Broline gjorde en rekke strålende løp i sommermånedene i fjor og i perioden mai til juli vant hesten fire løp. På sensommeren mistet dog hesten formen litt, og stall Gundersen tok hesten ut av løpene i november. 5. april var det duket for årsdebut på Momarken og en opplagt Novel Broline kjørte seg tidlig til tet for Geir Vegard Gundersen. Nedover oppløpet finkjørte Gundersen og hesten vant meget enkelt.

Fine forutsetninger
Onsdag er det sønn Magnus som skal skjøtte tømmene i et ungdomsløp, og det atter sprint. Spor fem bak bilen er et flott startspor, og selv om slike ungdomsløp ofte preges av vel offensiv kjøring av flere, er magnus både fornuftig og smart. 5 Novel Broline og Magnus Teien Gundersen i V76-2 spilles banker i V76-spillet onsdag.
Rangering V76-2/V5-4: A: 5 B: 4-2-7-3 C: 11-9-8-6-1-10-12

Startsiden avgjør?
I V76-5/V4-2 er det svært som som taler for at startsiden blir avgjørende i seierskampen. 3 Dreamstar var god vinner tredje sist og ble derfor hardt betrodd i et svakt V76-løp på Bjerke nest sist. Da endte det i startgalopp.

Spillerne glemmer fort og i løpet etterpå (lunsjløp Bjerke 9. april) ble fireåringen sendt avgårde til hele 24 i vinnerodds. Lars Anvar Kolle kjørte set tidlig til tet og holdt et høyt tempo og seiret på sterke 15.5/2100 meter. Kolle er ikke sikker på at han når tet onsdag, men gjør han det er det topp vinnersjanse.

I seiersløpet til Dreamstar sist, var Geir Vegard Gundersen-trente 4 Arc Bayou stor favoritt, men fra et vrient tolvtespor den dagen, ble det for langt fram. Hadde imponert stort i to strake seiersløp før det, og har et mye bedre startspor onsdag. Varsles å være bra fra start, og kan nå tet, og da er trolig løpet kjørt. To hester hever seg klart over mengden, selv om årsdebuterende 5 King Royal viste fine takter i fjor.
Rangering V76-5: A: 3-4 B: 5-1-2 C: 8-12-7-9-10-11

V76-1/V5-3 - Varmblodshester. 2640 meter voltestart.
V76-løpene åpnes med et langløp over 2640 meter og der vi tror hestene på 40 meter tillegg er fremst i mål. Eirik Høitomt får igjen muligheten bak meget gode 11 Flirtin Beach og den settes først. Hesten har levert to strålende løp for sin eier Morten Strand og på Bjerke for to uker siden, var hesten tøff nok til å utfordre hyperkapable og tettravende restless Cash mot mål. Høitomt er god på slike og her kan årsseier nummer to komme.

13 Thai Navigator blir trolig spillefavoritt, men Bo Westergaard holder ikke samme klasse som Eirik Høitomt som kusk, og i et langløp med favorittene på lengste tillegg, kan de taktiske disposisjonene underveis avgjøre. Disse to spilles spilles på de minste forslagene.

På det største betaler vi også for 9 Da Vinci B.R. Fikk et fint innvendig løp i årsdebuten og avsluttet positivt da. Helt annen oppgave her, og var også variabel i flere av startene i fjor. Bak disse er det ikke allverdens klasse på dette løpet, og tre hester synes som et godt lås.
Rangering V76-1: A: 11 B: 13-9 C: 2-10-4-5-7-6-8-1-2-12

V76-3/V5-5 - Kaldblodshester. 2100 meter autostart.
Sju hester på samtlige V76-forslag i et åpent kaldblodsløp i V76-3. Ikke lett å finne en favoritt, men variable 2 Tori Huldra er en mulig løsning. Hoppa er bra de dagene hun vil og står også fint til spormessig.

9 Solberg Rasken har vært i form i lang tid, men ville lite sist. Hadde ikke startet på en måned da og møter noe enklere selskap onsdag enn i startene forut. 10 Striks holder fin form og møter heller ikke like skarp motstand denne onsdagen. 1 Magnums Sebastian står sjanseartet til i førstespor, og ble bortkjørt av Tjomsland i V75 sist. Klart enklere imot her.

6 Tallas står litt sjanseartet til, men fikk sin fortjente seier sist. 4 Vinnmin er en brukbar svenskegjest som står fint til spormessig. 12 Løkki Dino er blant de beste i feltet, men herfra må det klaffe for både kusk og hest.
Rangering V76-3/V5-5: A: 2 B: 9-10-1-6-4-12 C: 7-5-3-11-8

V76-4/V4-1 - Varmblodshester. 2140 meter voltestart.
Fantastisk formutvikling på 1 Energitj som står med to strake Jarlsberg-seire. Til tross for at hesten var kanongod vinner etter et tøft løp nest sist på jarlsberg, tok ikke spillerne hesten på alvor i starten etter. Over 10 ganger pengene i vinnerspillet var godt betalt når Kristian Malmin og Energitj var minst like overbevisende vinner sist, og det var mot bra motstand. Jeg stoler på det jeg ser og må sette hesten først også onsdag og på det minste V76-forslaget bankerspiller jeg. 

PS. Husk at du får hele gevinsten selv dersom du kjøper en av ekspertkupongene i spillboksen under. Artikkelen fortsetter under spillboksen

Jeg garderer kun med 10 Sejr Gammelsbæk på de større forslagene. Frode Hamres vinnermaskin viste skikkelig formstigning i Bergen sist og nærmet seg Rafolo mot mål da. Er en Bjerkespesialist, men det er ikke lett å hente 20 meter tillegg på gode strekhester på denne årstiden. Lite felt trekker dog opp for Hamre-traveren. 

Selvfølgelig er det flere som kan vinne dette løpet og hester som 8 Aqua Challenger (svak sist, men sikkert forbedret onsdag), 3 Arc Va Tout (har kapasiteten, men Malmin har vraket denne til fordel for Energitj) og 6 Thai Investment (dersom gode rygger underveis) er ikke sjanseløse.
Rangering V76-4/V4-1: A: 1 B: 10-8-3-6 C: 4-2-7

V76-6/V4-3/DD-1 - Kaldblodshester. 2100 meter autostart.
Herlig spilleløp venter i V76-6, der det er jevnt mellom flere. 5 Lome Gant er nok beste hesten og får et knepent vinnertips. Jeg bankerspilte hesten sist på Biri, men da var det igjen tilbake til gamle galoppsynder. Lome Gant er ganske så bra fra start, så ikke umulig at Høitomt kan kjøre seg til tet tidlig her.

4 Valle Mattis klarte ikke å innfri favorittstempelet sitt sist på Bjerke, men gjorde uansett et strålende løp og avsluttet igjen solid til andre. Helt klart seiersaktuell her. 6 Eldjon var den som slo Valle Mattis sist og Sagholen-traveren kan vinne igjen. Det kan også 7 Spik Il som kanskje gjorde sitt beste løp sist tross andreplass.

På videre gardering er også hester som 2 Mediaas Odin (har galoppert litt på slutten, men kapasiteten er bra), 3 Lundrapp (kvikk i vei, men må kanskje være litt bedre enn sist for å vinne dette) og 10 Odins Eld (kommer fra formstall og kan mye på sitt beste) aktuelle.
Rangering V76-6/V4-3/DD-1: A: 5 B: 4-6-7-2-3-10 C: 11-12-1-9-8

V76-7/V4-4/DD-2 - Varmblodshopper. 2100 meter autostart.
Flott spilleløp venter i V76-finalen der Bo Westergaard sender ut to norgesdebutanter. 10 Safra L.B. er sjefens valg og denne dama viste stort talent i treårssesongen. Blant annet var hun toer bak Frode Hamres Juniata Hanover på Solvalla under Elitloppshelgen. Treningsrapportene er gode og i et svært spennende DD-spill tester vi et bankerspill på denne. 

PS. Husk at du får hele gevinsten selv dersom du kjøper en av ekspertkupongene i spillboksen under. Artikkelen fortsetter under spillboksen

12 Alwaysinblackpedia hadde all verdens utur i årsdebuten og ble sittende bom fast. Onsdag er sporet iskaldt, men denne tåler å gjøre mye selv og skal tidlig på. 1 Everest er en mulig tetkandidat og denne hoppa er slett ikke verst. galopperte seg bort i første sving i årsdebuten på Momarken for to uker siden og hadde erobret teten da. Kolle er litt optimist. 6 Glitter In The Air var meget god vinner for Kristine Kvasnes på Biri nest sist. Ikke like god sist, men møter litt enklere motstand denne onsdagen enn sist og skal med som gardering.

Helt borte er helle ikke Marcus Hultmans 9 Alcyone Love. Møtte steintøff motstand i Sverige sist og har vunnet på Bjerke flere ganger tidligere.
Rangering V76-7/V4-4/DD-2: A: 10 B: 12-1-6-9 C: 3-7-8-5-4-2-11