*Nettavisen* Sportspill.

Et kommersielt samarbeid med Norsk Rikstoto

Se Rikstoto Direktes V75-sendinger gratis her.

Tom Erik Solberg regjerer på Bjerke

Tom Erik Solberg og Rakkerfanten blir store favoritter i V76-2 på Bjerke lille julaften. Foto Morten Skifjeld/Hesteguiden.com

Bjerke travbane byr på V76 lille julaften. Tom Erik Solberg kusker Nettavisens banker og kan få en pangaften på Bjerke i kveld.

29.01.16 12:54

Lille julaften er det ingen hvile for oss som er glad i travsport. Åby travbane i Gøteborg byr på V4-lunsj, før det brake løs med både V76 fra Bjerke og ekstra V75 fra Bergsåker onsdag kveld.

Sverige holder koken gjennom jula
Her hjemme er det ikke travløp verken på julaften eller 1. juledag, men Sverige arrangerer V64 på Eskilstuna 1. juledag og ikke minst er det gedigen V75-omgang på Solvalla 2. juledag som altså er kommende lørdag. Vår V75-omgang avvikles neste mandag på Momarken.

PS. Husk at du får hele gevinsten selv dersom du kjøper en av ekspertkupongene i spillboksen under. Artikkelen fortsetter under spillboksen

Sekssifret systemgevinst Leangen
Det ble en herlig systemklaff for at av mine systemspill til Leangen mandag. Riktignok dummet jeg meg ut med å foreslå urutinerte 1 Lill Faksa som min V65-banker på Nettavisen. Men på Eksperten lagde jeg også en god del andelslag med banker på storfavoritten Hot Sugar i V65-2. Et systemspill med banker på denne (fire andeler a kr 1000) suste inn med seks rette og betalte tilbake heidundrende flotte 125 869 kroner.

Solid V5-klaff
I V5-spillet ble det superklaff. Mitt mellomste forslag (innl.pris kr 480). Treprosenteren og 9. valget Hot Sensation var krysset på sju hester.I tillegg ble det treff for elleve andelslag på Eksperten som hadde hhv 480 kroner og 960 kroner i innleveringspris.V5-utbetalingen landet på meget pene 8 320 kroner.

Bra klaff i lørdagens V75
Det ble en bra lørdag og for mine V75-tips på Bjerke. Det mellomstore forslaget (innl.pris kr 480) satt klokkeret og betalte tilbake 1 956 kroner. Stod faktisk med åtte hester i den siste avdelingen, men vi måtte altså ta til med favorittseier. I DD-spillet lanserte jeg andrevalget Alsaker Piril som en herlig DD-banker og de som fulgte mine DD-tips, kunne glede seg over pene 13,09 i odds.

Solberg i hetluften
Tom Erik Solberg er nøkkelkusken når Bjerke byr på V76 lille julaften. Han kusker favorittene 5 Rakkerfanten i V76-2 og 6 Rocketeer i V76-6 (denne ble strøket onsdag ettermiddag). I tillegg er han kusk bak klare seierskandidater som 1 Anthony Downs i V76-3 og 9 Voulez Vous i V76-5. Solberg er heller ikke sjanseløs med sitt femte oppsitt i kveldens V76-løp, 10 Dreaming Princess i V76-1.

Fanten nytt Romtveit-verk
Lars O. Romtveit presenterer den ene klasseklatreren etter det andre, og siste skudd på stammen er fireårige 5 Rakkerfanten som må bekle et tungt favorittstempel i V76-2. Hesten har utviklet seg mye utover høsten og har vunnet tre av de fem siste løpene. Nest sist på Biri galopperte hesten i tet i et V75-løp på Biri og var ikke slått på det tidspunktet. Sist var Rakkerfanten ute i sitt vanlige grunnlag igjen. Kjørte seg tidlig til tet fra 20 meter tillegg og gode hester som Drivin og Ossmann var sjanseløse til å utfordre mot mål.

Tet og slutt?
I kveld er det sprint og faktisk har Rakkerfanten kun en gang før i karrieren gått sprint. Det var på Klosterskogen 16. april i år og fra åttendespor løste hesten strålende bak bilen og tok ned seg ned i lederryggen og avgjorde siden lett løpet via siste indre. Har ellers kun en gang til gått bak startbilen i år, det var på Drammen 5. oktober. Løste også da meget bra bak bilen og kjørte seg til tet etter 300 meter og vant såre enkelt sammen med Adrian Solberg Akselsen. Møter stort sett samme motstand som på Jarlsberg i seiersløpet sist og må ha en stor vinnersjanse i V76-2. 5 Rakkerfanten og Tom Erik Solberg blir min V76-banker på Bjerke i kveld.
Rangering V76-2: A: 5 B: 4-9-2 C: 10-11-6-7-1-8-12 D: 3

Herlig objekt mot favoritt
Tom Erik Solberg har også et meget spennende oppsitt bak Per Gottling-trente 1 Anthony Downs i V76-3, der 8 Wizard Of Ousse og Oddmund Wallevik blir ganske klare favoritter. Anthony Downs innfridde som Rolf Lerums V65-banker på Sørlandet nest sist, men gjorde kanskje et enda bedre løp gangen etter. Kom dårlig på det fra bakspor og fikk ikke luken før inn på oppløpet. Avsluttet som en vind ute i banen og snappet tredjeplassen.

Fra spor en bak bilen i kveld, vil garantert Tom Erik Solberg satse på å forsvare sitt innerspor og fra tet blir ikke denne lett å ta ned. Er naturligvis ikke avhengig av tet for å vinne, og må være det soleklare objektet i V76-3. Jeg bankerspiller på det minste forslaget,men tar med 8 Wizard of Ousse på de større.

På det aller største V76-forslaget betaler jeg også for 2 Coaliminersdaughter som i kveld utstyres med meget formsterke Kristine Kvasnes i sulkyen. Denne hoppa er slett ikke verst og blir svært lite spilt i kveld.
Rangering V76-3: A: 1 B: 8-2 C: 7-11-12-3-6-10-4-5-9

Tengsareid satser?
I V76-6/V5-3/DD-1 blir Tom Erik Solberg meget stor favoritt med formsterke 4 Rocketeer og kommer denne seg til tet, er trolig løpet kjørt. Rocketeer ble strøket onsdag ettermiddag.

Da blir mitt opprinnelige objekt, 1 The Special One U.S., mitt klare førstevalg i dette løpet. Avsluttet gnistrende etter et uheldig løpsopplegg på Sørlandet i sin første start etter lang pause. Hentet lengder mot mål på vinneren Alwaysinblackpedia den dagen og i kveld setter Tengsareid på helstengt i et forsøk på å forsvare teten. Lykkes han med det, kan han vinne. Blir trolig tredjevalg i spillet, og på noen alternative andelslag på Eksperten, vil jeg sette opp noen spille med denne banker.

Formsterke 3 Republique blir favoritt i løpet nå som Rocketeer er strøket. Er kvikk i vei og kan få tet nå som Rocketeer er strøket. Satt bom fast bak ledende Hawking sist og jeg spiller 1 The Special One U.S. og 3 republique på de tre minste V76-forslagene.

5 Hawking vant sist, men stod da på innsiden av Republique fra start og hadde få problemer med å holde denne ute fra start. I kveld står Republique på innsiden, og da kommer neppe Hawking seg til tet. Jeg markerer uansett for hesten på det største V76-forslaget.
Rangering V76-6/V5-3/DD-1: A: 1 B: 3-5 C: 10-11-2-9-8-6

Fordel Høitomt kontra Jeanett
På Bjerke for 14 dager siden sørget Jeanett Marie Dagsvold og Lobster's Sam for eventyrlig V76-klaff for 12 av mine andelslag på Eksperten (Leirvågs V76sisteinfo), da hun vant med Lobster's Sam. Hvert av de andelslagene betalte ut ca 37 500 - 41 000 i snitt. I kveld er 11 Lobster's Sam på farten igjen i V76-7/V5-47DD-2, og hesten kan naturligvis vinne igjen. Men jeg nøyer meg med andrevalget og plass på samtlige V76-forslag.

PS. Husk at du får hele gevinsten selv dersom du kjøper en av ekspertkupongene i spillboksen under. Artikkelen fortsetter under spillboksen

Fordi jeg både i V5 og DD setter mine penger på 7 Love Lloyd og Eirik Høitomt, da denne ekvipasjen har vunnet sportrekningen kontra 11 Lobster's Sam. Love Lloyd har imponert i to strake seiersløp for Høitomt og selv om Kristian Malmin varsler tetkjøring med 1 Crunch Classic, finner nok Høitomt en løsning.
Rangering V76-7/V5-4/DD-2: A: 7 B: 11-1-2 C: 6-9-10-4-12-3-5

PS. Husk at du får hele gevinsten selv dersom du kjøper en av ekspertkupongene i spillboksen under. Artikkelen fortsetter under spillboksen

V76-1 - Varmblodshopper. 2140 meter voltestart.
Jeg tror Frode Hamre sitter bak den beste hesten i V76-1 i form av 9 Alwaysinblackpedia. Fikk sin velfortjente seier på Sørlandet sist, etter å ha hatt stang ut i flere løp. Bakspor i kveld tror jeg ikke betyr allverden, det er på slutten denne dama gjør løpene sine uansett.

7 She's My Dream blir trolig spillefavoritt. Etter en solid innsats i seiersløpet femte sist, har ikke She's My Dream helt klart å følge opp. Tross et perfekt løpsopplegg sist onsdag, kunne ikke Westergaard-hoppa bli bedre enn femte. I kveld er det bra sjanse for tet, så får vi se om hoppa byr seg helt til i sluttfasen. Men kan selvsagt vinne dette.

På de større forslagene betaler jeg også for 10 Dreaming Princess som har vært variabel på slutten. 20 meter tillegg trenger ikke bety allverden i et lite felt. 2 Turboline D.K. har vist fin form på slutten, men går sitt tredje løp på en uke, og burde vel strengt tatt tatt seg forbi Dribbling på Jarlsberg søndag og har i tillegg et leit andrespor og hanskes med i volta.
Rangering V76-1: A: 9 B: 7-10-4-2 C: 3-6-5-8

V76-4/V5-1 - Kaldblodshester. 2100 meter autostart.
Intet lettløst kaldblodsløp venter i V76-4, der jeg setter fartsfylte 3 Sikveland Svarten først på min rank. Skulle denne treåringen "gidde" i å ta i for fullt hele veien, spør han ingen om seieren i dette løpet, men han har knapt giddet i ta i en eneste gang. Uansett min tetkandidat i løpet og min favoritt.

11 Nordby Fedra hadde vunnet i Drammen sist om ikke hesten hadde galoppert midt på oppløpet. Det løpet har ikke spillerne hensyntatt i det hele tatt, nede som et nest sistevalg i løpet. Dyktige Christina Kjenner vant med vårt store objekt No Limit L.A. i V76-7 sist onsdag og selv om ellevtespor trekker klart ned, skal denne hoppa med på samtlige forslag onsdag.

Det skal selvsagt også favoritten 2 Horni Friggen, selv om denne ikke har vist overbevisende form på slutten. Motstandsmessig ser det klart billigere ut i kveld, enn i de foregående løpene. 1 Spang Kinge er flink til å holde farten, men burde vunnet sist. Går i sin fart hele veien, men Høitomt opp i kveld og han kan nok få ut litt ekstra av hesten.

8 Hermine er travsikker, bra fra start og i form. Kommer Tron Gravdal noenlunde til fra spor åtte med familiehesten, er trolig hoppa god nok til å blande seg inn i striden her.

5 General Sterk avsluttet fint bak gode Dag Støvar på Biri i siste løpet. Hesten vant sist på Bjerke 5. november i fjor, og tåler å gjøre litt selv. De seks hestene får plass på mine V76-forslag onsdag.
Rangering V76-4/V5-1: A: 3 B: 11-2-1-8-5 C: 4-7-10-9-12-6

V76-5/V5-2 - Varmblodshopper. 1609 meter autostart.
Meget svak klasse på dette hoppeløpet i V76-5/V5-2 og her markerer jeg for alle tolv startende på de tre største V76-forslagene.

Jeg setter enda en gang Tom Erik Solberg først, nå med 9 Voulez Vous. Skuffet som mye betrodd i sine to første starter her til lands. Har nå fått en treningsperiode og trener Per Gottling er optimist. Mot svært billig motstand, må dette være en flott vinnersjanse.

2 Arwen Jaam kunne ikke stå imot fra tet på Momarken i sin siste start. Det var over 2100 meter. Sprint er garantert en fordel og startsporet er bra. Tidlig aktuell. Det er også den variable spillefavoritten 6 Marple, men startsporet er sjanseartet på en rask sprint.

3 Dodo De La Sable er ingen stjerne, men har form og både bra startspor og bra kusk. 4 Boleyn Ground er variabel, men meget god i seiersløpet fjerde sist. 5 Synjo Diva varierer også mye i prestasjonene, men skal kunne være med her. Som nevnt dette løpet er åpent og her er det bare å krysse i vei.
Rangering V76-5/V5-1: A: 9 B: 2-6-3-4-5-8 C: 7-10-1-12-11

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag