Vikingen styrer showet

Stilfulle Viking Va Bene blir Nettavisens banker i både V76 og V5 på Bjerke onsdag sammen med sin faste kusk Geir Vegard Gundersen.Foto Morten Skifjeld/Hesteguiden.com
Stilfulle Viking Va Bene blir Nettavisens banker i både V76 og V5 på Bjerke onsdag sammen med sin faste kusk Geir Vegard Gundersen.Foto Morten Skifjeld/Hesteguiden.com

Bjerke byr på en ny herlig V76-omgang onsdag kveld. Nettavisen knaller til med banker allerede i V76-1 og byr ellers på noen herlige drag.

Sportspills meny onsdag:
V4/V5 Täby: Herlig galoppflyt
V5 Bjerke: Ikke gitt at Jomar vinner
Oddstips 1: Stabæk like gode som Rosenborg
Oddstips 2: Svekket Godset i trøbbel
Tippetips: Dobbel jackpot på midtukekupongen
TV-fotball: Sjekk den herlige oversikten
Bli abonnent: Nå kan du abonnere på Nettavisens andelslag
Bli travspiller: Så lett er det å spille

Det ble en bra tirsdag for Nettavisens tips tirsdag. Til V5-løpene i Drammen ble det flott klaff for undertegnedes minste V5-forslag her på Nettavisen (innl.pris kr 144). Den bongen betalte tilbake meget pene 2 254 kroner. også det minste V4-forslaget (innl.pris kr 168) her på Nettavisen satt klokkerent og betalte tilbake 1 297 kroner.

PS. Husk at du får hele gevinsten selv dersom du kjøper en av ekspertkupongene i spillboksen under. Artikkelen fortsetter under spillboksen

Nettavisens galoppeksperter leverte også strålende tips til V64/V4-omgangen på Jägersro tirsdag kveld. Dessverre ble det "bare" fem rette i V64-spillet, da bankeren Let'sgoforit måtte nøye seg med andreplass. Femtevalget 7 IKC Dragon Heart stod først på rangeringen i V64-4/V4-2 og i V4-spillet ble det strålende klaff. Det mellomste V4-forslaget her på Nettavisen (innl.pris kr 450) satt klokkerent og betalte tilbake pene 4 417 kroner.

Det er en fantastisk flott V76-omgang som venter på Bjerke onsdag. Det er gjennomgående flott kvalitet på løpene og spillemessig er disse onsdagene alltid hyperinteressante.

Banker direkte
Vi går på bankeren direkte i V76-1, som er et eliteløp for varmblodshester. Akkurat dette løpet holder dog ikke veldig bra klasse, men noen unntak finnes. Fjorårets Derby-vinner 1 Viking Va Bene er en av dem og onsdag er det helt perfekte forutsetninger for Kolnes-traveren.

Leder hele veien?
Spor en bak bilen og helt umulig å få øye på hester som kan agere "dødspilot" underveis, og selv om hesten skuffet en del på Forus sist, så må dette være en gedigen vinnersjanse. Her kan nok Geir Vegard Gundersen bestemme tempoet underveis, og dersom ikke de tøffe løpene på slutten har sendt "formen på dør", så lukter dette ledelse fra start til mål. Frode Hamres 5 Broadway Legs er hovedutfordreren, men holder ikke toppform i øyeblikket og dermed kommer garantert Frode Hamre til å kjøre på sjanse mot sin hest. 1 Viking Va Bene i V76-1 er Nettavisens klare bankervalg i V76-spillet på Bjerke onsdag.
Rangering V76-1: A: 1 B: 5-8 C: 3-2-4-7-9-6

Kihle fortsetter suksessen
Travtrener Geir Kihle hadde fantastisk suksess sist uke med fire seire på seks starter på stallen. Det hele kulminerte lørdag når stallens hedershest, Thai Investment, vant V75-4 på Biri lørdag.

Onsdag setter han meget talentfulle 3 Dreamstar ut til ny start i V76-3. Vi hadde veldig god tro på hesten sist, men da valgte Lars Anvar Kolle å sette seg til i lederryggen på favoritten Arc Bayou underveis. Arc Bayou var imidlertid ikke som best for dagen og en helpigg Dreamstar ble sittende fast i dennes rygg. Så dunderlekker ut for dagen og var også strålende opplagt i seiersløpet nest sist. Onsdag kan det bli dødens og det er årsaken til at vi ikke går all-inn.

Vi betaler også for svenske 2 Royal T.K. som vant et lunsjløp på Bjerke i sin siste start. Vant svært så enkelt da og vi skal huske på at det var første starten på ni måneder. Har vunnet tre av fem løp i karrieren og vil nok lede lenge her, og kan stå imot favoritten mot mål. Vi låser V76-3 på disse to hestene.
Rangering V76-3/V5-5: A: 3 B: 2-7-11 C: 4-1-8-9-12-10-6-5

Trønder som duger
Den velkjørende Leangen-amatøren Thomas Mjøen kommer til Bjerke med en riktig fin fireåring i V76-4. Hesten bærer navnet 8 Baritron og vi bankerspilte hesten i siste starten på Leangen. Overbeviste stort da og er en tøffing. Åttendespor er aldri optimalt, men det er på slutten denne hesten gjør løpene sine uansett.

Den danske travtreneren Morten Juul har med seg flere hester til Bjerke onsdag, deriblant 10 Azedeo Josselyn. Den hesten gjestet også Jarlsberg 30. januar. Måtte da trave utvendig den siste runden, men vant veldig enkelt. Klart tøffere imot her, men har garantert mer å gå på. Disse to spilles på de minste forslagene.

På de største betaler vi også for 7 Tommycin som har levert bra i litt enklere omgivelser enn dette og svenskegjesten 6 Alfredo Di Stefano som gjorde en råsterk sisterunde til andreplass på Bjerke i sin siste start. Fire hester på, men det noen brukbare til med i dette feltet.
Rangering V76-47V4-1: A: 8 B: 10-7-6-9 C: 5-2-4-3-11-12-1

PS. Husk at du får hele gevinsten selv dersom du kjøper en av ekspertkupongene i spillboksen under. Artikkelen fortsetter under spillboksen

V76-3 -  Ungdomsløp. Varmblodshester. 2100 meter auto.
Tre hester skiller seg klart ut i dette ungdomsløpet og vi prøver en liten frekkis her. 4 Tender Love sørget for V75-fest for Nettavisen 25. januar i år og over 1,2 mill innspilt, når den innfridde som vår V75-banker. Etterpå det har ikke hesten vunnet løp. Kom ut etter drøye to måneders pause for sin eier og trener Erlend Rennesvik på Biri for noen uker siden og gjorde et sterkt løp til andre da. Tåler å gjøre litt selv denne og settes først.

Knepent på bekostning av svenskegjesten 2 Sudbury og danskegjesten 8 Twist Shadow. Førstnevnte er vant til tøffere motstand enn dette, men vinner sjelden. Noe oftere vinner 8 Twist Shadow som også er med Morten Juuls hestehenger denne. Det kan godt være denne er dønn overlegen, men det er ikke alltid like lett å vurdere prestasjoner i Danmark opp mot det å starte i Norge.
Rangering V76-2: A: 4 B: 8-2 C: 3-7-9-1-6-10-5

V76-5 - Varmblodshester. 2100 meter. Hoppeløp. Autostart.
Et herlig spilleløp venter i V76-5, der vi setter Bo Westergaard først med kapable 4 Nona Crown. Vi hadde veldig god feeling for hoppa også i debuten for Westergaard 8. april. En litt vel ivrig Bo Westergaard kastet loss fra andre par utvendig på siste bortre, og hadde kanskje kommet seg til tet uten galoppen straks etter at hoppa ble lagt i angrep. Kom strålende tilbake til fjerde. Feilfritt duger denne dama i massevis i dette løpet. 

På det minste forslaget tar vi kun med 11 Elize Boko. Også denne fra Morten Juuls stall. Hoppa tok tre strake seire i Norge i januar/februar, men svek som storfavoritt på Momarken 21. mars. Har ikke startet siden det løpet, men på merittene fra tidligere i vinter, duger nok denne hoppa veldig bra her.

På de større forslagene betaler vi også for 5 Miss Endurance (sannsynlig tethest og kan kanskje vinne derfra), 2 Tiara Siem (urtappet fra tet på en 2600 meter på Leangen sist) og 12 Closethegate (imponerte i seiersløpet på Jarlsberg sist, men tøft fra spor tolv mot disse). Fem hester får plass av oss, men løpet er skummelt og her er det ikke mange sjanseløse.
Rangering V76-5/V4-2: A: 4 B: 11-5-2-12 C: 9-3-6-8-7-10-1

V76-6/V4-3/DD-1 - Kaldblodshopper. 2140 meter voltestart.
Et uggent hoppeløp venter i V76-6, der vi finner mange vinnerkandidater. Til tross for en meget svak prestasjon som storfavoritt på Bjerke for to uker siden, setter vi Eirik Høitomt og 10 Vestpol Dronninga først på ranken. Var i følge Høitomt syk i siste starten og tilbake i normalt slag, vinner hun normalt et slikt løp. 

PS. Husk at du får hele gevinsten selv dersom du kjøper en av ekspertkupongene i spillboksen under. Artikkelen fortsetter under spillboksen

Stallvenninna 1 Tangen Ida var Nettavisen og Rolf Lerums herlige V75-banker på Bergen travpark 21. februar. Den dagen ledet hoppa rundt om og lignende scenario er ikke usannsynlig onsdag. Øystein Tjomsland utfordrer Høitomt-duoen med årsdebuterende 8 Patsi som rapporteres fin i trening. Kunne aldri rå på årgangseneren Brenne Rødi fjor, men tjente over 300 000 kroner. 2 Tangen Bris er også ei aktuell hoppe fra stall Tjomsland. Onsdag ligger det an til rygg med Tangen Ida og Solberg opp er meget spennende.

På videre gardering er selvsagt også gode 12 Horgen Vera aktuell selv om trener Bjørn Steinseth ligger litt lavt på forhånd. 13 Tante Ragnhild får Geir Vegard Gundersen tilbake i sulkyen, men har ikke vært som best i de to siste Sverige-startene og står kjelkete til i andre rekke på 20 meter tillegg. 7 Jørnstu Vilja er som kjent fryktelig variabel, men slår til med pangløp med jevne mellomrom og blir med på det største forslaget, der vi totalt betaler for sju hester.
Rangering V76-6/DD-1: A: 10 B: 1-8-2-12-13-7 C: 6-3-4-5-11-14-9

V76-7 - Varmblodshester. 1609 meter autostart.
Tre hester skiller seg noe ut i en meget flott V76-finale, og først på rangeringen setter vi 7 Riordan Kronos til tross for spor langt ute på en sprint. Det er ikke veldig mange startkjappe hester på innsiden, og slett ikke utenkelig at Kristian Malmin kan sitte i tet etter noen hundre meter. Er hesten like bra som sist, skal det en god hest til for å slå ham da.

4 Tooltime bankerspilte vi på Jarlsberg første gang ut i regi Bo Westergaard for tre uker siden. Til tross for startgalopp svepte hesten feltet i sisterunden og gjorde et råsterkt løp. Slik vi vurderer hesten fra tidligere, er det neppe en startrakett dette. Men hestekaren Westergaard kan ha endret på det. Uansett en klar vinnersjanse.

10 Hades Håleryd satt i tet etter 600 meter på Bjerke i sin siste start til tross for 20 meter tillegg og vant kontrollert. Bakspor mot et par svært gode hester denne onsdagen, men er bra selv også. Disse tre spilles på de minste forslagene, men på det største betaler vi også for Jonas Moberg og 1 Ed Ranic. Moberg viste opp stallhesten Paleo Pride i fantastisk fin skikk i Årjäng onsdag og fra spor en kan det bli dønn riktig for Ed Tanic onsdag.
Rangering V76-7: 7 B: 4-10-1 C: 8-6-5-2-3-11-12-9