Vant 22.000 i går – sjekk dagens tips

Foto: hesteguiden.com

Sportspills ekspert fikk fullklaff i mandagens Leangen-V5. Vinner han igjen i dag?

Klikk her for å se våre V5-forslag.

Slike flotte gevinster kommer som kjent ikke på bestilling, og etter at undertegnede var helt under båten til V75-løpene i Bergen på lørdag var det deilig med en skikkelig opptur på Leangen i går.

I dette gamet må man selv etter dårlige dager fortsatt stå hardt på det man tror på, og når Flying Canon innfridde på enkleste vis som vår soleklare banker for dagen på Leangen i går var vi godt forspent i de fire siste løpene.

To smeller i de to siste avdelingene satt på vårt store system til 1240 kroner, og når vi i tillegg fikk inn to utganger var det duket for suksess. I tillegg innfridde Trulson i DD-2 som vårt herlige drag for dagen, og da kunne også de som spilte det store forslaget der heve en pen gevinst.

Vil du kjempe om de virkelig store pottene? Spill andelslag her!

Storfavoritten får kamp?`
Vi støter på dagens største favoritt i V5-2 i form av 5 Oddset Hæstak, og fra spiss kan den kjappe Rite On Line-sønnen vise seg å bli svært vond å fange. Distansereduksjonen taler til 3-åringens fordel, og selv om Høitomt-traveren ikke har imponert voldsomt så langt (konkurrert i skrale omgivelser) skal det dreie seg om en solid vinnersjanse. Storfavoritten (tung 90-prosenter dette) er dog ikke av de tøffeste oppunder mål, og oppløpet på dagens arena er langt.

Vi har veldig sansen for 4 Chevy Man (spenstig 6-prosenter snakker vi om her!), og på sitt beste i en feilfri utgave er vi ikke fremmed for at 4-åringen kan stille et alvorlig spørsmål til slutt. Dette er snakk om en veldig fin type (imponerte oss ved flere anledninger i våres), og treningsrapportene etter lang pause er udelt positive (og da får han en plass på våre to største spilleforslag).

Forbomber støter sammen
En rekke svært gode hester i grunnlaget (holder høy V75-klasse en del av deltagerne her) setter hverandre i stevne i den tredje avdelingen, og på en forventet litt sugen bane setter vi ursterke 5 Ramstad Loke fremst. 6-åringen har vært bunnsolid i hele år, og årsfortjenesten nærmer seg nå 300.000 kroner med stormskritt.

Moe Odin-sønnen leverte trolig årsbeste ved sin andreplass i V75`en sist på solide 25.5 full vei, og til dagens dyst blir det gjort en utstyrsendring (setter på drasjekk), som trolig bare vil slå positivt ut.

Knallgode er også 2 Frønes Arne (aldri vært bedre, og fra spiss er Lome Elden-sønnen hesten å slå) og 9 Knell (Troll Kos-sønnen kan her få det optimale løpet, og på en kortspeed er Flåten-traveren giftig), og når en formtoppet 3 Tapio (avsluttet enormt bra sist) også får en plass på våre to minste spilleforslag tror vi sjansene for at vi skal være igjennom dette løpet skal være solide.

Nettavisens V5-forslag til løpene på Momarken kan du få kjøpt her!

Øvrige vurderinger
V5-1: Vi varslet kraftig for 4 Granli Nicolai etter sin imponerende triumf på Jarlsberg i den nest siste starten til V75-løpene på Biri i den siste starten, men ved den anledningen kom Mjølnerød-traveren akkurat for sent til å snappe seieren. Braute-sønnen satte en ny flott rekord på 26.0 over en sprint da, og selv om det kan ligge an til et nytt tøft løp utvendig kan ikke den sterke 7-åringen unngå å bli favoritt.

I det samme løpet som favoritten sist så 11 Jærvsø Svarten ut til å ha en del krefter spart i målgangen, og dagens lange distanse (2640 meter) har Järvsöfaks-sønnen tidligere vist at han takler til fulle. Vunnet sportrekningen har 2 Storm Eld gjort, og normalt inntar Skaug-traveren enkelt føringen i løpet. Innsatsen til fjerde sist var klart godkjent, og 5-åringen ser nå ut til å være på vei mot en ny formtopp etter litt småplunder.

Dagens oddstips: Tar Solbakken Europa med storm?

V5-4: Vi er litt usikre på favoritten 1 One Lomomba Siem, men dersom den formtoppede 4-åringen får holdes i relativt labert tempo i front skal selvsagt Nordvang-traveren tilmåles solide vinnersjanser. Beamount Hanover-sønnen har imponert i relativt enkle omgivelser nå på slutten, og mot klart skjerpet motstand på en distanse vi ikke tror er noen fordel (ga seg for enkelt på dagens distanse i den tredje siste starten) tyr vi til noen garderinger.

Veldig spennende med sine skarve 10 % mener vi 5 Lily`s Dream er, og etter å ha studert de to siste løpene til 5-årshoppa nøye er vi ikke i tvil om at Dream Vacation-datteren skal ha et bra bud på den gjeveste sjekken i en feilfri utgave. Ruud-traveren feilet som seiersaktuell ut i oppløpet i den nest siste starten, mens hun avsluttet strålende fra køen etter å ha blitt brukt hardt innledningsvis sist (løpet kan du se her !).

PS! 4 All of Me er nå blitt strøket (stod på våre to største spilleforslag), men vi lar spillene stå og tar inn reserver).

V5-5: Vi støter her på dagens mest åpne løp, og bred gardering syntes som den eneste fornuftige løsningen. En rekke svært startkjappe konkurrenter i første rekke bak startbilens vinger bør borge for tøft tempo underveis, noe spurtsterke 5 Lalita Sas trolig vil trekke fordel av til slutt.

Diamond Way-datteren gikk er helt sykt løp etter tidlig galopp (tapte jo minst 100 meter, og plukket allikevel hester til slutt) etter litt pause i den siste starten, og løp i kroppen har normalt gjort godt.

Spilleforslag
Til V5-løpene på Momarken har vi satt opp tre spilleforslag på hhv 144, 432 og 1200 kroner (abc-system over fire bonger), som du ved et enkelt tastetrykk kan kjøpe her .

Innleveringsfrister Momarken
V5 kl. 18.35 (løp 2-6)

Program.
Hjemmeside.

Kjøp en bong og se løpene fra Momarken gratis på www.rikstoto.noi kveld!