Gå til sidens hovedinnhold

Verdensrekord av 2-årig hoppe

Den 2-årige hoppa Snow White satte verdensrekord da hun travet 1.10.1 i Lexington tirsdag. For øvrig ble det også tre norske trenerseire denne dagen.

Det arrangeres en rekke storløp på The Red Mile i Lexington i disse dager, og tirsdag var det en rekke løp for 2-åringer. Raskest av disse var Snow White, som travet 1.10.1, og med det er tidenes raskeste 2-årige traver.

Kusk var som vanlig John Campbell, som lå avventende som femte tidlig i løpet. Etter litt over halvkjørt løp blåste de rundt feltet, og på oppløpet var de totalt enerådende.

Det ble også en fin dag for norske trenere. Trond Smedshammer kjørte selv 2-årige Poster Pin Up inn til seier på 1.12.5. Etter en rolig innledning angrep de inn på oppløpet, og spurtet inn sikker seier med en drøy lengde.

Seier ble det også til Smedshammer-trente Haulover Tan. 3-åringen ble kusket av Brian Sears, som styrte til tet i første sving, og siden hadde full kontroll. Vinnertiden ble 1.11.2.

Øyvind Hegdal fikk også en trenerseier med den 2-årige passgjengeren Starofthesea Device. Nordmannen overlot tømmene til John Campbell. Også her kjørte han et avventende løp, og angrep mot siste sving. En god spurt ga en enkel seier på 1.09.7.