Vestpol Faxen vinner for 21. gang

Foto: hesteguiden.com

Vestpol Faxen har travet 41 travløp og vunnet formidable 20 av disse løpene. En seiersprosent på tett oppunder femti, er det ikke mange andre travhester som har.

I år har Tjomsland-traveren gått 10 løp og vunnet seks av dem, flere i tildels knalltøffe V75-omgivelser. På Sørlandet i kveld er motstanden betydelig enklere igjen, og har ikke det vanvittige seiersløpet (dødens hele veien) fra sist kostet for mye, bokfører Vestpol Faxen sin 21 seier i karrieren i kveld. Sjuåringen etter Järvsøfaks blir således vår banker i både A- og B-spillet.

Klikk her for å se våre V5A-forslag

V5A-veddemålet i kveld innledes med et løp for ungdomskusker. Urutinerte Lillian Tharaldsen er spilt til favoritt med 4 Sør Evita. Merk er at dette er et voltestartløp og da er fjerdesporet det vanskeligste av alle sporene. Vi har ikke spesielt god tro på hoppa, og setter 1 Sibbe først sammen med dyktige Kristine Kvasnes. En usikker krabat dette, som har hatt tilholdssted i Bergen og kommer ut i ny regi i kveld. 6 Lilleborken mangler både startpoeng og form og tar den lange turen fra Mysen for å finne tilbake til godtaktene fra i fjor. Må ha en bra sjanse her.

Flere spill søndag:
V4 Østersund (frist kl 1300):Her kan du kjøpe andel
Oddstips søndag : Nå vinner Stabæk
Tippetips søndag : Kan Vålerenga slå Haugesund?

Frode Hamre har mange fine sjanser på Sørlandet denne søndagskvelden, og vi førstetipper Frode i tre løp. I V5-2A kommer Frode ut med den fine treåringen Usnooze Ulooze. Gjorde er flott løp sist som toer, og møter enkel motstand i kveld bortsett fra et par skarpskodde konkurrenter i form av 5 Olaf og 9 Exclusive Tile.

En danskfødt treårshoppe med det fornøyelige navnet Power Pigen blir vår soleklare favoritt i V5-3A. Igjen Frode Hamre. Hoppa gjorde et bunnsolid inntrykk i sin Norgesdebut da den vant lett fra dødens. Sist var det galopp direkte og game over. Uten galopp i dag i svært billige omgivelser er Hamre-hoppa en klar bankerkandidat for de som spiller samlebonger. Kapasitetshestene 2 Zycloon Boko og 8 Opus One F.H. står nærmest til å utfordre.

Det er ikke veldig mange vinnerkandidater i V5-5A/V5-2B heller. Eirik Høitomt har en god mulighet til å lede hele veien med 5 Kongen som var bra sist. 7 Gomnes Odin er en ny mulig seiersmaskin fra stall Tjomsland, men et vanskelig andrespor i volta på 20 meter tilegg kan skape trøbbel. 4 Alma Kim kan få løpet sitt og dersom Åsbjørn Tengsareid får hoppa feilfritt avgårde er det fart i denne dama. 6 Lodda har nok ikke samme kapasiteten som våre forhåndsfavoritter, men er travsikker.

Annonse: Grøstad/Lerum hadde festhelg sist på Sørlandet med kr 101.619 innspilt

Cream of Arnie vant fire av fem løp i fjor, men røk på en svært ufrivillig pause etter et mislykket Frankrike-opphold. I år har fortsatt ikke Hamre-traveren vunnet løp på ti starter. Men i de to siste løpene har det vært snev av gamle takter fra den flotte Super Arnie-sønnen. Med kun seks hester til start i kveld, bør det være en topp vinnersjanse selv fra dødens på 2 Case. 4 Auro News kan da for en gangs skyld få ryggløp og blir vår tredjehest.

Klikk her for å se våre V5B-forslag

DNT's unghestserie for hopper med fine 50.000 kroner i førstepremie utgjør V5-4B/DD1. 4 H.M. Monocerus gjorde et fremragende inntrykk i sin debut. Men galopperte helt umotivert 500 meter fra mål og selv om den kom fryktelig tilbake og vant løpet, var det fakter som gjør garderinger nødvendig. 10 Gone Juliane er en fin hoppe, 5 Tres Julie er garantert forbedret, 8 Matchless likeså og 7 Goldsister har vist seg travsikker og flink.

I en småskummel V5B-finale kommer 10 Sporre til å bli stor favoritt. Tholfsen-traveren har vært tungt betrodd ved flere anledninger i det siste, men har ikke innfridd. Møter nok litt enklere selskap i kveld, men fra bakspor på en rask sprint kan det være lønnsomt å gardere. 3 Bob Bob L. har løftet seg i det siste, står innbydende til og kan vinne. 5 Mr Ek var god i et lunsjløp sist og er en vinnerkandidat, 9 Strasborug trener forbedret og 1 T.L.E.'s Nice Dream var helt nede på 14-tallet sist. 8 Yankee Showboat har galoppert mye i det siste, men har velkjent kapasitet.