Vi bankerspiller et tiendevalg

Foto: Hesteguiden.com

Etter en svært spennende telefon, trår vi til med et sjokk som banker i V5B-spillet på Bergen travpark. Sjekk våre travtips.

Sportspills meny torsdag:
Øvrevoll: Home Straight på Øvrevoll

Oddstips: Valencia sikrer et godt utgangspunkt

Tippetips midtuke: 3,8 millioner i bonuspotten

Både Bergen travpark og Øvrevoll byr på V5-spill torsdag kveld. I Bergen kjøres det som vanlig dobbel V5, mens galoppen nøyer seg med enkel V5 på Øvrevoll.

For en sjelden gangs skyld ser det svært åpent ut på Bergen travpark, og i A-spillet spiller vi bankerfritt i den første avdelingen, mens vi vi trår til med et tiendevalg (kl 13.43 torsdag) som banker i B-spillet.

Undertegnede hadde fått nyss om positive rapporter på hesten 5 Faksus i V5-3B. Den foreløpige ustartede fireåringen etter Fakse, har kun gått gått et prøveløp på 38.9/2120m. Men treningsrapportene har tydet på at hesten kan langt bedre. En svært imøtekommende og hyggelig Lars Tore Hauge som kusket hesten i prøveløpet og som skal kuske i kveld, kunne bekrefte dette. Hauge forteller til Sportspill at hesten er fornuftig, at han skjerper seg med hester rundt seg, og at han tror hesten kan ned mot 34. Lars Tore Hauge vil prøve på teten her og trodde på flott vinnersjanse.

Med slike rapporter og en kusk som er optimist, klemmer vi til med et helfrekt bankerspill. Hovedutfordrerne står på 40 meter tillegg, og skal få det tøft med å hente Faksus dersom hesten opptrer som forventet. Noen sjanser må man ta i livet, i kveld er det dags for årets foreløpig frekkeste bankerspill fra vår side.
Rangering V5-3B: A: 5 B: 11-14-1 C: 8-9-10-12-13-7-2-4-6-3

Vi dobler i starten
8 Røster blir storfavoritt i V5-1A etter sine imponerende seiersløp den siste tiden, og vinnersjansen må være stor. Åttendespor og bilstart er uromomentene, men normalt går det bra og vi bankerspiller Røster på de to minste forslagene. På det største forslaget garderer vi med 3 Doktor Jaros som garantert peiler inn teten, og vil lede i det lengste. Skulle Røster havne litt feil på det, eventuelt galoppere, er det Doktor Jaros som står klar til å overta i et svært ujevnt felt.
Rangering V5-1A: 8 B: 3 C: 9-1-4-12-11-10-7-5-6-2

V5-2A - Varmblodshester. 2100 meter autostart.
4 Cryptonite kom strålende tilbake etter galopp i sin debut på Forus i ny regi forr en liten måned siden. Fra et flott fjerdespor bak bilen, tror vi det er gode muligheter for at Åsbjørn Tengsareid sitter tidlig foran med Lura-traveren. Vi tror på flott vinnersjanse.

12 Sierra Prelong var kraftig forbedret sist og vant med nærmere 40 meter. Riktignok var motstanden billig den dagen, men det var flott stil på femåringen. Tolvtespor er selvsagt et minus. 6 M.L's Martinique skuffet stort i årsdebuten, men fireårshoppa til Øyvind Austevoll viste flotte tendenser ved flere tilfeller i fjor og er trolig kraftig forbedret i kveld. 3 Lifeisachallenge var vårt klare førstevalg sist (fjerdevalg i spillet). I kveld setter vi hesten ned fom fjerdevalg i spillet, da hesten i følge våre rapporter har vist svært galopplysten når han har blitt testet bak startbilen trening (debuterer bak startbil i kveld).

1 Marcus Hanover er som de fleste av Geir Gudmestads varmblodshester, kjappe fra start og veike til slutt.
Rangering V5-2A: A: 4 B: 12-6-3 C: 1-8-2-11-10 D: 9-7-5

V5-3A - Kaldblodshester. 2100 meter autostart.
Det er ikke veldig ofte vi setter spor tolv først på ranken, men her prøver vi med 12 Sergodtut som gjorde et flott løp etter galopp på Klosterskogen sist. Nå er det ned to klasser motstandsmessig og Svein Ove Wassberg som kusk. Er et tredjevalg i spillet i øyeblikket og således svært interessant.

1 Neslands Thea blir stor favoritt, men med debut bak bilen og førstespor kan dette være over før det er begynt. Er også veldig variabel og 81 prosent er i vår verden helt vilt. Austevoll-duoen 5 Erdinger (solid sisterunde til seier sist) og 2 Veslefrikk med Fela er begge i flott utvikling og står næmest favorittduoen.

6 Reidunn er kvikk i vei, men foreløpig vil hun ikke vinne. 10 Tysvær Sølvi var positiv på Forus sist. 4 Spikdrøm tar trolig teten, men orker ikke mye om dagen.
Rangering V5-3A: 12 B: 1-5-2 C: 6-10-4-9-11-7-3 D: 8

V5-4A/V5-1B - Kaldblodshester. 1100 meter autostart.
Noe så sjeldent som en supersprint for kaldblodshester dette og det ser vidåpent ut på forhånd. Vi setter 3 Dalsjento først, da vi har en viss feeling for at hoppa kan få tet. Hun har tidligere vist seg klart best i den posisjonen og da må hun prøves her.

6 Kolnes Viktor gikk litt på det jevne på Bjerke forrige onsdag, men møter enklere motstand her. Fra sjettespor vil Tengsareid garantert ladde for tet. Det vil trolig også Tore Totland prøve bak 7 Omer Borken som vant lett fra tet sist i Bergen. 11 Willomen og 12 Fronskrema står begge fint inne i løpet pengemessig, men fra sine respektive bakspor blir det naturligvis ganske så sjanseartet.

9 Borg Trolla er i form, men har ingen god rygg fra start. 8 Kandidaten er på vei opp i form, men åttendesporet trekker kraftig ned.
Rangering V5-4A/V5-1B: A: 3 B: 6-7-11-12 C: 8-9-10-1-4-5-2

V5-5A/V5-2B - Varmblodshester. 2100 meter voltestart.
Meget laber sportslig kvalitet på dette løpet, men vi har et meget spennende drag i form av åttendevalget 6 One Hook K.D. som dukker opp i regi Ove Wassberg. Femte sist var vallaken knallgod fra tet på Forus (landet på 16.6 full vei) og var kun knepent slått av Passthegate, men førti meter foran Obedience. Gjestekusk Claus Olsen peiler trolig inn teten her, og da kan det bære helt hjem. Treningsrapportene er positive.

11 tarantino var positiv første gang ut i regi Wassberg på Klosterskogen da vallaken holdt fint etter smygløp til tredje. Nå er det tillegg og helt andre betingelser. Uansett seiersaktuell. 2 Staro Extra Bonus har skuffet i to strake løp, 4 Troubador G.T. har kapasiteten. 14 Voukefalas kommer fra Forus med toppform i bagasjen, men bakspor på tillegg trekker kraftig ned.
Rangering V5-5A/V5-2B: 6 B: 11-2-4 C: 14-1-5-9-8-10 D: 12-13-7-3-15

V5-4B - Varmblodshester. Supersprint. 1100 meter.
Formkusk Kristine Kvasnes har trukket et flott spor med startraske 2 Yankee Splinter på denne supersprinten, og mot forholdsvos moderat motstand skal det være en bra vinnersjanse om ekvipasjen kommer seg foran.

4 Down Under viste litt fremgang sist, unngår hoppa dødens kan det bli seier. 7 Riverside Royal er så startrask at han kan nå teten selv fra spor sju. Mats Gunnar Ringberg (stallmann) har begynt hos Geir Gudmestad og derfor starter hesten her. Bakfra kan både 10 Xanadu og 9 Southwind Vertical melde seg inn i kampen, dersom det blir tempo underveis.
Rangering V5-4B: A: 2 B: 4-7-10-9 C: 8-5-11-6-3 D: 1

V5-5B - Varmblodshester. 1600 meter autostart.
Startsiden vil avgjøre mye i V5B-finalen der både 1 Oddset Hæstak, 2 Dobb Nalan og 4 Sioux D'Aunou er ute etter føringen. Vi setter uansett sistnevnte først, da hesten har dokumentert form. Lars Tore Hauge kunne fortelle til Sportspill at han vil prøve på tet og sitte der dersom han kommer dit. Hesten satt bom fast sist.

7 Zarbara Boko risikerer altså å bli svart ut her og dermed er favoritten i fare. Vinnerhesten må uansett krysses. Åsbjørn Tengsareid vil trolig prøve å svare ut teten med 1 Oddset Hæstak. Til tross for noe tvilsom form, kan hoppa overraske fra tet. Treningsrapportene er positive på 2 Dobb Nalan, og da skal også denne med. 12 Chief Justice har trukket er leit startspor, men Rite On Line-sønnen er i form.
Rangering V5-5B: A: 4 B: 7-1-2 C: 12-8-5-11-10-3 D: 6-9