Vi byr på en kruttsterk vinner

Foto: Hesteguiden.com

Det er fine løp i Stavanger i kveld og det kan bli bra utbetalinger. Sjekk våre Forus-tips.

Det er Forus travbane og dobbel V5 som gjelder denne tirsdagskvelden, og det er flere flotte løp på menyen. Som vanlig er det store favoritter på gang i Stavanger, men vi tror flere av dem kan tape og spiller en sterk herremann som banker i begge V5-spillene.

Klikk her for å se våre V5A-tips til Forus

Etter vårt skjønn er det ingen tvil om at 7 Yonckers Boshoeve er best på kapasitet i V5-5A/V5-2B. Mikkelsen-traveren gjorde en råsterk sisterunde til andreplass sist (tapte kun for stallkameraten på et svært overpacet sprintløp på Forus sist tirsdag). I kveld er det 2040 meter, det er en klar fordel for den sterke tyskeren. Yonckers Boshoeve var tidligere svært usikker på beina, men noen måneder på stallen til Geir Mikkelsen har gjort godt.

Det er noen brukbare hester i mot i kveld i form av 1 Maksi Winner, 4 Gann Golden og 9 Golden Felix, men vi syns faktisk Yonckers Boshoeve møter litt enklere motstand enn sist tirsdag. Det lukter samtidig tempo underveis, også det en klar fordel for vår banker. Vi tror Good As Gold-sønnen knekker alle tilslutt og spiller banker i både V5A og V5B.
Rangering V5-5A/V5-2B: A: 7 B: 4-1-9 C: 3-10-12-11-2-6-5-8

Klikk her for å se våre V5B-tips til Forus

V5-1A:
Vi støter på en svært stor favoritt i den første A-avdelingen i form av 7 O'Flying, men etter å sett hesten i sin siste start kan vi ikke annet enn å gardere Tengsareid-traveren. Var ikke fin i travet i sisterunden da og hadde ikke vunnet selv uten oppløpsgaloppen. Har møtt gode Conclude i sine to foregående starter og måttet gi seg for denne fra tet ved begge anledningene. Møter riktignok billig mostand i kveld, men må være forbedret fra sist for å vinne.

Første motbud blir 1 Miss Joeleen K.B. Fireårshoppa til Geir Mikkelsen har gjort to fine løp nå. Er ikke den som skal gjøre så mye selv, men fra et perfekt førstespor bak bilen på sprint, blir det garantert et fint løp i kveld og hoppa er under utvikling. 3 Boggy Michell viste fine takter som treåring i fjor. Galopperte seg bort i årsdebuten for et par måneder siden, og kommer nå tilbake etter et par måneders pause. Fra et fint tredjespor bak bilen skal hoppa regnes her. Bak disse kan muligens 10 Vinessa duge (ikke så verst kapasitet, men usikker form). 4 B.B. Tibur ga seg betenkelig mye fra tet sist, sprint er trolig en klar fordel.
Rangering V5-1A: A: 7 B: 1-3 C: 10-4-11-9-12 D: 6-5-8-2

V5-2A:
Vi må prøve formtoppede 4 Lucky Surprise som favoritt i dette løpet som er forbeholdt ungdomskusker. Lucky Surprise holder knallform om dagen og hadde nær spurtslått svært gode Golden Felix tredje sist etter en flott spurt (tapte på målfoto). Riktig motstand i kveld og vår favoritt. 9 M.T. Extra Special er svært variabel, men i likhet med de fleste av Bo Westergaards stallhester, er kapasiten stor. Gjorde en helt grei årsdebut i Odense, og var bra i seiersløpet på Bjerke tredje sist (september i fjor).

2 Petra K. pliktvant i Bergen sist, i et løp der hoppa stod alene på strek. Svært mye tøffere oppgave i kveld, og med en variabel kusk. Overspilt så det holder i kveld og kun en gardering for oss. 5 Sundbo Kaktus utstyres med Renate Lea og formen er utmerket på Gentle Star-sønnen. Kan muligens få teten her og det kan holde helt hjem. Ellers vrimler det av outsidere her, og på en oppjaget sprint med urutinerte kusker kan det lønne seg å gardere bredt.
Rangering V5-2A: A: 4 B: 9-2-5-10 C: 1-8-6-11-7-3 D: 12

V5-3A:
Poengjakt utskrevet over tre distanser venter oss her, og det er uoversiktlig. Favoritten i spillet 10 I Want Muscles blir også vår favoritt. Kun ti startende hester her og da trenger ikke 40 meter tillegg bety allverden. Gidde Palema-hoppa avsluttet fint sist og møter enklere motstand i kveld. Stian Svendsen (eier og trener I Want Muscles) tar også ut nykommeren 2 Moon Beam som står fint til på strek. Har gjort det ålreit i Danmark og kan lede lenge her.

5 Mastery Ås fortsetter å skuffe, men kan ikke få det mye enklere enn dette. 7 Inspector Barnaby fikk ikke det til i Bergen, dukker nå opp i regi Kjetil Djøseland og 4 Letter Perfect har et fint løp grunnlagsmessig.
Rangering V5-3A: A: 10 B: 2-5-7-4 C: 9-1-3-6-8

V5-4A/V51-B:
Ungheststjernen 1 Moon Dreamer har virkelig funnet formen den siste tiden og holdt stand lenge og godt mot ursterke Pinball Wizard sist. Selv etter steintøft tempo underveis, syns vi Moon Dreamer holdt stilen flott helt hjem. Bra mulighet for tetkjenning direkte også i kveld og topp mulighet derfra. 3 John Paul's Legacy gjorde en helt grei årsdebut i det samme løpet. Havnet da i dødens og holdt farten noenlunde bra. Viste seg ikke veldig startrask da, men slett ikke utenkelig at Geir Gudmestad klemmer mer til i kveld.

2 Cumulus holder absolutt toppform, og kan hvis det blir villmannskjøring i front kanskje lure dem tilslutt. 4 Conrads On Line burde vunnet i Bergen på torsdag, men måtte se en tøff Montana F.H foran seg i mål. Sprint passer nok bedre og Conrads On Line kan vinne med optimalt opplegg. 8 Investor G.T. har tapt sportrekningen, men med maks klaff er også han en vinnerkandidat.
Rangering V5-4A/V5-1B: A: 1 B: 3-2-4-8 C: 5 D: 7-6

V5-3B:
Kun åtte hester til start i et kvalitetsfylt kaldblodsfelt i den tredje B-avdelingen. 5 Pimax solgte seg svært dyrt mot Nes Odin i sin tredje siste start. Etterpå det har Pimax tatt to svært enkle tetseire på sprint. Full vei er ikke noe minus og Pimax kan legge på til sin tredje strake.

Geir Gudmestad valgte å kjøre passivt med årsdebuterende Bjørkeodin sist og ble sittende fast over mål. Så halvslakk ut tidvis underveis, og det var vanskelig å få et inntrykk av hvor bøs Bjørkeodin var. Uansett med løp i kroppen er selvsagt Bjørkeodin en seierskandidat her. Det er selvsagt også 7 Tangen Eld som spurtet fint til femte i et V75-løp på Sørlandet i sin siste start. 8 Spang Spenter har trolig størst kapasitet i feltet, men galopperer veldig mye for tiden. Feilfritt kan det være en vinner.

6 Sylv Spika holdt koken flott fra dødens i seiersløpet til Pimax sist. Sylv Spika står fortsatt med kun en seier i karrieren, og den kom i billige omgivelser på Haugaland travpark. Men Sylv Spika har vinnerform i kroppen om dagen, og dersom hoppa unngår dødens er hun den siste vi ser med vinnersjanse her.
Rangering V5-3B: A: 5 B: 3-7-8-6 C: 1-2-4

Klikk her for å levere Sportspills eksperttips til Forus

V5-4B:
Vi hadde litt feeling for 4 Sjerpen i sitt siste løp på Forus. Men med trafikktrøbbel i den siste svingen, ble det litt for langt fram til ledende Kolberg Kim for Sjerpen. Står 20 meter bedre inne i løpet i kveld kontra nettopp Kolberg Kim og Tjomsland kjører igjen. Sjerpen har vunnet tre løp i sin karriere, samtlige er kommet med Tjomsland som makker.

2 Kleppe Manden står fint til på strek og står også 20 meter bedre til kontra Kolberg Kim. La seg aldri skikkelig til sist og galopperte inn i den siste svingen. Var svært tapper utenpå Eld Karl i et V75-løp i Bergen nest sist (tapte på foto) og har et fint løp i kveld. 11 Åspe Viktor er en bra hest som i kveld kommer ut i regi Åsbjørn Tengsareid. Står litt kjelkete til i bakspor på tillegg, men det er uansett på slutten denne krabaten gjør løpene sine. 1 Kolberg Kim ledet hele veien sist, men har altså verre betingelser i kveld, Kan nok lede lenge igjen, men vi er svært usikker på om det holder helt hjem.

Kapasitet finnes det også i årsdebuterene 5 Bjelleguten (Gudmestad melder om fine treningsjobb), 9 Dan Pål (kan sitte der uten galopp) 7 Almina (middels sist, kan ventes forbedret) og 10 Rau Eld (Ove Wassberg er spennende på denne svært galopplystne karen). 6 Mjølner Bjørn er travsikker, men mangler kanskje litt vinnerskalle.
Rangering V5-4B: A: 4 B: 2-11-1-5 C: 9-10-6-3-7-8 D: 12-13

V5-5B:
Fine betingelser for 3 Grand Canyon i V5B-finalen og ikke umulig at hesten kan gjenta det overraskende seiersløpet fra tredje sist. Da ble hesten sendt avgårde av spillerne til 15 ganger pengene, men vant likefullt enkelt fra tet. Har deretter prøvd seg to ganger i V75 uten suksess. I kveld er det tilbake til mer vante omgivelser og Grand Canyon har ett godt bud på seieren her. Men Potato Chip-sønnen er variabel og dermed garderer vi.

2 Nokien gjorde flere fine løp østpå i regi Frode Hamre. Møter enklere motstand i kveld i sin debut for stall Tengsareid og har trukket et flott andrespor. 7 Yankee Showboat står litt langt ute på vingen, men er god fra start. Unngår Tjomsland-traveren dødens er Yankee Gilde-sønnen med på å gjøre opp om seieren her. Knallform er det definitivt på 1 Super Harald (solgte seg dyrt i Bergen sist og spurtet strålende nest sist). Fra innersporet blir det fin reise underveis.

9 You Do Kievitshof holder stadig fin form, kan smyge med herfra og 10 Becky's Snowstar kan blåse alle tilslutt dersom de kjører for fort i front i førsterunden.
Rangering V5-5B: A: 3 B: 2-7-1-9-10 C: 4-11-5-8-6