Vi byr på to sjokkbankere

Foto: Hesteguiden.com

Vi har ikke gått berserk, men mandag drar vi til med to kraftig underspilte hester som våre V5-bankere på Leangen.

Til tross for en mager søndag, der det meste gikk skeis, har det har vært en strålende tipsuke for Sportspill, og våre andelslag på Eksperten i særdeleshet. Det startet mandag der Espen leverte strålende tips til både V4-løpene i Halmstad og til V65-løpene i Østersund. Bare denne dagen ble det over en halv million innspilt på diverse andelslag.

Klikk her for å spille Nettavisens andelslag på Eksperten

Espen tok seg også av onsdagens V65-tips til Bjerke i Håkon Einar Hansens sykdomsfravær og også der ble det strålende klaff. Sju andelslag gikk inn med seks rette (hver verd ca 17 000 kroner), i tillegg til drøss med femmere på de øvrige V65-andelslagene. I tillegg ble det fullklaff på samtlige åtte andelslag i V5-spillet (hver verd ca 3200 kroner) og totalt ble det rundt 200 000 innspilt også onsdag.

Torsdag ble det strålende klaff for Kurt Leirvågs V5A-tips til Klosterskogen. På Eksperten gikk 21 andelslag inn med fem rette (alle andeler kostet 100 og 200 kroner) og dermed ble det over 100 000 kroner innspilt på Klosterskogen i V5A-spillet. Lørdag var gutta igjen på ferde og da ble det fulltreff for to av Håkon Einar Hansens andelslag som betalte ut henholdsvis 128 936 og 140 532 kroner. I tillegg ble det en bråte med seksere og femmere på mange andre andelslag. Også Kurt Leirvågs tips satt flott denne lørdagen og hele ni av hans totalt femten andelslag gikk ut med pluss og gevinst. Totalt ble det over 530 000 kroner innspilt på våre andelslag lørdag og Sportspill rundet dermed 1,5 millioner kroner innspilt på diverse andelslag sist uke.

Klikk her for å spille Nettavisens andelslag på Eksperten

Det er sjelden vi har en så interessant dobbel V5-omgang foran oss som den vi har i kveld på Leangen. Vi hadde egentlig bestemt oss for 9 Thai Sober som banker i V5-1A, men denne er blitt strøket og da ser det rett og slett grisevanskelig ut på Leangen i kveld. Undertegnede har jobbet ti timer med kveldens meny, tatt en bråte med telefoner og byr på den outsidere etter den andre. Og som bankere byr vi på to herlige drag som begge blir kraftig undervurdert i kveld. I tillegg lanserer vi et fjerdevalg som DD-banker.

Innleveringsfrister Leangen
V5A kl 18.30
V5B kl 19.40

DD kl. 20.40

NB. Klikk på dropmenyen i spillboksen under for å velge ønsket beløp på ekspertkupong!

9 Thai Sober er altså blitt strøket i V5-1A og da setter vi vår lit til Morten M. Ottersen og 8 Antibe B.R.. Nede som et fjerdevalg i spillet, men det må være feil. Ottersen sin fine femårshoppe har nå fått to løp i kroppen etter pause. Ble sittende bom fast bak slitne konkurrenter i årsdebuten for noen uker siden og avsluttet flott til fjerde fra køplass i seiersløpet til Thai Chaioy på Momarken sist. Vi var i kontakt med Morten M. Ottersen i formiddagstimene mandag (usedvanlig trivelig kar) og han var optimist og varslet at han kom til å kjøre fra start i kveld. Hun er bra fra start denne dama og møter betydelig billigere motstand enn i sine to foregående løp. Vant tre løp i fjor mot klart tøffere motstand enn dette.

2 Moni Vic blir spillefavoritt, og greit nok at hesten gjorde et greit løp sist fra dødens. men da var motstanden meget svak. Vi tror 8 Antibe B.R. kan vinne selv fra dødens og merker oss også at den godeste Ottersen vant sitt første løp for året på Biri fredag (dog kun kjørt 17 løp). Men når det kommer en seier kommer det gjerne minst en til tett opptil. Antibe B.R. og Morten M. Ottersen blir vår V5A-banker på Leangen mandag.
Rangering V5-1A: A: 8 B: 2-5-1 C: 6-12-4-3-7-11-10

Svært underspilt
De av dere som har tilgang til arkivsendingene på Rikstoto Direkte kan gjerne søke opp seiersløpet til 9 Odins Nillan fra 9. juli i fjor (løp ni). Da var hoppa til Olle Carlsson en råsterk vinner etter å ha vandret i dødens den siste runden. I følge sportssjef Rolf Johnsson på Østersundsstravet som vi var i kontakt med mandag morgen, så er Odins Nillan en klart bedre hest enn Vabene som er et tredjevalg i V5-5A/V5-2B. Og av alle gjestene som kommer fra Sverige i kveld (ni stk), mente Johnsson at odins Nillan hadde den beste seierssjansen. Vi har også vært i kontakt med trener og kusk Olle Carlsson, men han er som travtrenere flest og bablet i vei om første løp etter pause og så videre.

Men vi har studert denne hoppa gjennom hele fjoråret og selv om hun falt litt ut av form på slutten, så mener vi denne er så underspilt i kveld, at vi må klemme til med et helfrekt bankerspill. Nede som et sjuendevalg i V5A-spillet og et åttendevalg i V5B-spillet kl 14.30 mandag.

Hun slo like gode hester i seiersløpet på Leangen 9. juli i fjor (gode Winter Weather var sjanseløs fra tet) og fra et nydelig niendespor bak bilen, kan Olle Carlsson få plass i tredje/fjerde par utvendig og spille ut en seiersgivende speed tilslutt. 8 Donatello U.S. er favoritten i løpet og denne er ingen stjerne. Vi må være friske noen ganger og 9 Odins Nillan må være kveldens klart mest underspilte hest på Leangen og da har vi strak kurs mot lukene i kveld. Legg også merke til at Olle Carlsson kun reiser til Leangen med en hest i kveld. I V5B-spillet blir hun vår friske banker, mens vi strør på med noen garderinger i V5A-spillet.
Rangering V5-5A/V5-2B: A: 9 B: 7-8-11 C: 4-10-6-5-2-1-3-12

V5-2A - Varmblodshester. 1640 meter autostart.
Vi har ved flere anledninger tidligere uttrykt vår begeistring for 2 Super Monet om ufattelig nok kun tjente 23 000 kroner i fjor. Det er lite i forhold til den kapasiteten hesten viste ved flere anledninger i treårssesongen. Vi gir ikke opp og lanserer fjerdevalget som vår tipsener i et svakt felt.

Favoritt blir 10 Higher Power og Jomar Blekkan som til tross for tidlig tet og tempodemping skuffet ved ikke å holde unna for lederryggens Ronaldo Hydrup sist. Fireåringen er ujevn, men selvsagt tidlig aktuell her. 1 Bandit B.R. gikk det store ord om flere ganger i treårssesongen, men det endte stort sett med galopp. Vi glemmer aldri det vi er blitt hvisket i øret om denne og fra en fin utgangsposisjon skal hesten tidlig på.

Det skal også hestene 5 Moni Vic (svært variabel, men Høitomt nå), 8 Mountain Superdixi (får sjelden klaff, men har en viss kapasitet) og 6 Much Obliged (bra toer bak en god hest i poengjakta sist i Østersund). 11 Creek's Lucky var oppsiktsvekkende god sist. Vi synes ingen er sjanseløse her og tyr til heldekk.
Rangering V5-2A: A: 2 B: 10-1-6-5-8 C: 11-12-4-3-9-7

V5-3A - Varmblodshester. 2140 meter voltestart. DNT's unghestserie.
2 Sugar Sandman blir vår klare favoritt i dette treårsløpet nå som 1 Speedmeister er strøket. Vi likte denne svært godt i debutløpet, der han kom strålende tilbake etter grov startgalopp. Det er galopprisiko, men feilfritt tror vi på topp vinnersjanse.

Bereiste 12 Ramona's Fighter har rukket å avsløre flott talent og er kanskje den beste hesten. Men vallaken er fortsatt uferdig og også her er galopprisikoen høy. 11 Gjølmes Bird er en hest Bjørn Garberg har skrytt av lenge og i kveld er det endelig sommerbane på Leangen. Løpets fidus. 13 Shocking Icon har ikke vist veldig stor stridsmoral og må helst ha det litt servert, men er ikke sjanseløs.

9 Muscles Magistrate holdt fint til tredje i sitt debutløp på Klosterskogen og sammen med rutinerte Edvard Kristiansen er hesten aktuell på gardering. 14 Pia Tutterø overrasket ved å kjempe helt til målstreken sist og bør kanskje også vurderes som en gardering her. 10 Bad Romance er en fidus helt ute på kanten.
Rangering V5-3A: A: 2 B: 12-11-13-9 C: 14-10-8-7-6-3-4-5

V5-4A/V5-1B - Varmblodshester. 1640 meter autostart.
Helt formløse hester på farten i dette løpet og da setter vi faktisk 2 Super Bluff først, selv om hesten til Arne Nilsen står hardt inne på penga. Kun en gang i karrieren har hesten startet på sprint på 35 starter, men Super Bluff har fått mer hurtighet i kroppen nå og har dokumentert form i motsetning til nesten alle andre her.

Bjørn Garberg varsler full pepper fra start med 8 Fill Joy Dream som er klart best fra tet. Sist fungerte ikke hesten i det hele tatt, men den dagen var banen svært spesiell. Fra tet kan dette gå veien. 11 Thai Extreme har ikke Jomar Blekkan kjørt med fin hånd fra bakspor. Nest sist trykte han hesten av fra start og da var det helt slutt på kreftene mot mål. Med litt mer is i magen og løp på vent, kan det gå veien.

10 Livet Er En Strid er blitt gammel og lur nå, men vant på leangen i fjor og møter skral motstand her. 1 Crown Coger står fint til spormessig og kusken er bra. Ikke utenkelig at denne kan vinne på smygen. 7 Wilson Creation er nærmest av de øvrige i et svært skummelt løp.
Rangering V5-4A/V5-1B: A: 2 B: 8-11-10-1 C: 7-12-9-4-5-6-3

V5-3B - Kaldblodshester. 2140 meter autostart.
Noen hester blir kanskje litt for opphengte i, men vi må sette 8 Eng Glupa først igjen da vi rimelig sikre på at hun har den største kapasiteten i dette hoppeløpet. Hun er ikke travsikker, men har hun los på motstanderne inn på oppløpet, er hun av dem som går til mål.

5 Eldjenta skuffet stort i årsdebuten, men i følge Bjørn Garberg må det ha vært en dårlig da. På fart er hun mer enn god nok. Det er også 9 Drømme Jenta som som står hardt inne på penga, men holder hun seg på beina er hun bra.

Bra er også 6 Varg Riga som stadig viser tegn til fremgang og nærmer seg en seier igjen. 7 Bona Mi har gått halvhyggelige løp i Sverige og kan duge her. 4 Helle Sol har vist fremgang på slutten og trenger ikke være ueffen her.
Rangering V5-3B: A: 8 B: 5-9-6-7-4 C: 2-3-1

V5-4B/DD-1 - Varmblodshester. 1640 meter autostart.
Etter å ha galoppert seg bort i to strake løp, var 9 Dream Va Bene tilbake som en sterk og overraskende vinner i V75 sist på Leangen. Det er bra klasse i denne hesten og vi setter ham først igjen.

På bekostning av favoritten 7 Marlov som enda en gang viste seg sterk sist. På en søkktung Leangen-måte imponerte Marlov igjen, men motstanden hardner til hver gang og her møter han kamerater. 12 Midnight Moon er i knallorden og selv fra spor tolv markerer vi tidlig. 1 Saxo K. var bra vinner nest sist og flink i svært tøffe omgivelser på Bjerke sist. Innersporet kan dog bli en felle.

10 Zeus Blue Chip må ha det litt på sine premisser, men kan spurte fort da. 4 Back Tee kommer litt for sent hver gang, men hesten til Sjoner er ikke sjanseløs. Vi tror vinneren skal være fanget på disse.
Rangering V5-4B/DD-1: A: 9 B: 7-12-1-10-4 C: 6-11-2-8-5-3

V5-5B/DD-2 - Varmblodshester. 1640 meter autostart.
- Min beste vinnersjanse for kvelden, sa Magne Olsen til oss mandag morgen og da snakket han om flinke 2 Hercules Trotter. Fra et helt perfekt startspor er vi helt enige med Magne og setter vallaken først i et fint spilleløp. Blir kun et fjerdevalg i spillet. Vi takker og bukker og bankerspiller hesten i DD-spillet.

1 Ronaldo Hydrup fikk alt sydd opp i lederryggen sist og svarte med å spurte inn til seier, når Higher Power ga seg skuffende lett fra tett. Vi ble imidlertid ikke imponert over spensten i steget til hesten nedover oppløpet, men fra førstespor kan det bli perfekt igjen. 5 Armani B.R. er i form og klart aktuell tidlig. 6 Order By Plane er som Blekkan-hester flest, ikke de hestene som skal gjøre for mye selv. 3 Win With Windsong er også i bra slag og også denne hører hjemme på kupongen.
Rangering V5-5B/DD-2: A: 2 B: 1-5-6-3 C: 10-11-9-4-7-8