Vi følger Malmin

Tok sin første seier for Haugen/Malmin etter et råsterkt løp på Biri 2.1.09
Tok sin første seier for Haugen/Malmin etter et råsterkt løp på Biri 2.1.09 Foto: hesteguiden.com

Det er sjelden vi bankerspiller hester fra spor åtte, men tirsdag gjør vi et unntak under lunsjløpene på Momarken.

Momarken travbane på Mysen er vertskap for tirsdagens lunsjtrav, før Forus travbane overtar stafettpinnen med dobbel V5 til kvelds der Viking Frecel er på plass i Stavangerløpet. På Momarken er det svært vrient å finne gode alternativer, vi setter derfor vår lit til en hest som normalt er sine hester overlegen på kapasitet.

NB. Klikk på dropmenyen i spillboksen under for å velge ønsket beløp på ekspertkupong

Det handler om 8 Safe Amour i V5-1. Fireåringen til Steinar Bye fra Blaker innledet 2012 med to strake seire i januar, men de tre påfølgende startene har vært ustabile. To ganger har hesten galoppert seg bort, men nest sist var hesten sterk firer i et løp på Biri over 2600 meter. I seiersløpene i januar hadde hesten gode hester som Calle Cheven (V65-vinner på Biri fredag), Winner Augustinu og F.P. Asset bak seg i mål og tirsdag er ikke Safe Amour i nærheten av å møte slik motstand. Åttendespor er selvsagt ikke perfekt, men her gjelder det for Kristian Malmin å kjøre feilfritt fra start, da skal hesten ha en topp vinnersjanse til å ta ned denne gjengen. Vår lunsjbanker kommer dermed allerede i V5-1.
Rangering V5-1: A: 8 B: 5-4-1 C: 11-2-9-3-7-6 D: 12-10

V5-2 - Varmblodshester. 2140 meter autostart.
10 O.O. Seven V.P. så ut som en stjerne på fjoråret, men Kolnes-traveren har ikke fulgt opp. En hest som er hardt betrodd i tøffe V75-løp skal normalt vinne et slikt løp, men lang pause og middels prestasjoner før pausen gjør garderinger påkrevet.

Et par gode svensker settes nærmest. 11 Lady Coron vant på Momarken senhøstes i fjor, og kommer hoppa sånn noenlunde på det fra spor elleve, duger hun godt her. 12 Space Yankee får Kai Johansen som kusk og vallaken har brukbar kapasitet. Det har også 9 Hahnemann, men han har skuffet i år. V75-vinneren fra 31. juli på Biri i 2010, har ikke vært i nærheten av de taktene hittil denne sesongen, men kapasiteten er bra. 6 Princess Of April står bedre til enn favorittkvartetten, men er ingen utpreget vinnerhest.
Rangering V5-2: A: 10 B: 11-12-9 C: 6-7-4-1-3-2-5-8

NB. Klikk på dropmenyen i spillboksen under for å velge ønsket beløp på ekspertkupong

V5-3 - Kaldblodshester. 2140 meter autostart.
Formsterke Geir Vegard Gundersen (tre seire på Biri fredag og ny seier i Drammen mandag) får sjansen bak 10 Eik Lina som kan være et av dagens aller beste objekter. Med all respekt for Bjørn Steinseth, så er det et kuskepluss at Gundersen setter seg opp. Eik Lina viste klar fremgang igjen sist og er normalt flink til mål.

Det er også favoritten 2 Mini Albert som tok en flott seier på Bjerke i sin nest siste start. Sist var det tilbake til vante galopptendenser. 4 Hellin Jærva er heller ikke stø på beina, men den fine fireårshoppa til Jan Roar Mjølnerød har fine fartsressurser. 1 April Spik er ingen stjerne, men Gunnar Austevoll og et fint smygspor er plusser. 12 Gea har allerede vunnet tre løp i år, men fungerte svært dårlig sist etter pause.
Rangering V5-3: A: 10 B: 2-4-1 C: 12-11-5-8 D: 9-3-7-6

V5-4/DD-1 - Varmblodshester. 1640 meter autostart.
Fine forutsetninger for norgeskjenningen 4 Ö.B. her. Niåringen etter Alf Palema er kjent for sine sterke avslutninger og er også brukbar fra start. Her må det være en topp vinnersjanse mot høyst moderat motstand.

Fra spor kan ikke Bengt Erik Daggert gjøre så mye feil med 1 Alfi Jubb. Har stått helt feil til på tillegg i sine to siste løp i Sverige. Tredje sist var hoppa bra toer på en sprint i Ørebro. 5 Narrow Hall imponerte ikke på Klosterskogen sist, fikk da maks som femte etter innvendig løp. Sprint er nok en klar fordel og det er ikke umulig at Gunnar Austevoll klemmer til for å komme seg foran her.

7 Oliver V.P. har levert helt på det jevne i årets tre første starter og har heller ikke noe godt startspor i ettermiddag. 9 Pentagon og 10 Micromate er begge best når de får smyge med og fra fine startspor er muligheten bra for det i dag.
Rangering V5-4/DD-1: A: 4 B: 1-5-9-10 C: 7-11-3-8-6-12-2

NB. Klikk på dropmenyen i spillboksen under for å velge ønsket beløp på ekspertkupong

V5-5/DD-2 - Varmblodshester. 2140 meter autostart.
3 Zetus langspuret flott på Biri sist til annenplass på sterk tid. Kolnes-traveren vant i årsdebuten og har ellers levert brukbare løp i 2012. Her vil nok Eirik Høitomt jakte teten igjen, men vi føler hesten blir vel stor favoritt og har noen fine objekter her.

Vi starter med 4 Silva Star Nevele som har vist kraftig formstigning i sine to siste starter. Fireårshoppa til Cato Antonsen viste også fine tendenser i fjor, men hun er tidvis variabel i viljen. Unngår hoppa dødens her kan hun vinne. 1 U.S. Marshal ble hardt betrodd i debuten for Odd Arne Sagholen i et V75-løp på Klosterskogen i påsken. Det endte med startgalopp. Fireåringen har vært behandlet etter den starten og er den store outsideren her.

9 Chickamauga har to ganger på rad stått i spor tolv bak startbilen og det er selvsagt håpløst. Bedre betingelser i ettermiddag, skal på bongen nå.
Rangering V5-5/DD-2: A: 3 B: 4-1-9 C: 2-10-5-8-11-12-6-7