Vi følger salen

Foto: Hesteguiden.com

Spillerne har gjort Skogbryn Svarten og Twins Torpedo til to store favoritter på Drammen travbane i kveld, og det tror vi de har gjort helt rett i. Sjekk våre V5-tips her.

Klikk her for å se våre V5A-forslag.

Det er kun i Drammen det kjøres trav på norske baner i kveld, og da har vi følgelig to rebuser å spille til. Vi tror som sagt at de to største favorittene innfrir spillernes forventninger, og først ute er 3 Skogbryn Svarten i innledningen på A-spillet. Vi varslet litt for at 8-åringen kunne være litt tung i ”sessen” etter en mindre pause i den siste starten, og Antonsen-traveren måtte da også dele seieren på 25.6 full vei med Tranmælsgutt etter å ha bli litt stum i steget siste biten ved den anledningen.

Trolig langt kvikkere med det siste løpet i kroppen til kveldens dyst, og selv om både 2 Pedrus (holder absolutt toppform) og 5 Tin Tveien (klart på oppadgående) begge er snakk om to gode utfordrere, tror vi at Alm Svarten-sønnen trekker det lengste strået til slutt. Storfavoritten får trolig overta fra Tin Tveten ut av den første svingen, og fra tet på en arena som dagens blir da ikke seiersmaskinen enkel å slå.

Vår rangering: A: 3 B: 5-2 C: 9-6-7-10 D: 4-1-8

Bruker samme oppskriften?
Ja, i likhet med våre første banker for dagen bør ligge an til at 4 Twins Torpedo også bruker den korteste veien til mål i V5B-4, og ved suksess bokfører i så fall et av årets forvandlingsnummer den femte triumfen for sesongen. Veldig tøft ute ved fjerdeplassen på 16.0 full vei i den nest siste starten, men i litt enklere omgivelser i den siste starten ble den en enkel seier til slutt på 15.9 full vei.

Kusk Gunnar Austevoll må fokusere på å holde 5 T.S. Milagro (bra til to triumfer nå på slutten, men det er opp en klasse denne gangen) fra livet ned startsiden, og det tror vi eksilbergenseren klarer med glans. Vel i tet skal det så dreie seg om en solid vinnersjanse, og vi garderer ikke den flotte Rite On Line-sønnen. En kjapp sprint er trolig ingen ulempe for den speedige 4-åringen, og vi tror sterkt på seier i kveld.

Vår rangering: A: 4 B: 5-2 C: 10-6-9-3-12-8-1 D: 7-11

Annonse: Øivind Grøstad har fine notater på denne krabaten i V5-2A i Drammen, men spillerne er ikke med på notene

V5A-2, 2100 meter voltestart, monte!
Vi har et monteløp for varmblodshester å forholde oss til i den andre avdelingen, og vi synes at vinnerkandidatene er mange. Vi tror at 1 News Wind prikker teten, og da blir i så fall ikke 10-åringen lett å fange ti slutt. Ikke helt som best i den nest siste starten ved fjerdeplassen på 16.7 full vei, men Super News-sønnen var desto bedre til seier på 15.7 full vei på nettopp dagens arena i den nest siste starten.

Klart positiv til fjerde på veldig fine 14.5 full vei var 6 Kick Of Laser i den siste starten, men 9-årshoppa opptrer litt variabelt (dog klart god nok på sitt beste). Siv E. Løvvold setter seg opp på 7 K.L.M. Linedancer, og da er 5-årshoppa snakk om en opplagt gardering. Det ble galopp for 5 Ysvink i den siste starten (vant lett de to foregående startene), men i en feilfri utgave duger 6-åringen godt. En spennende debut i denne grenen gjør 2 Super Fun, og da har vi nevnt forgrunnsfigurene i dette løpet.

Vår rangering: A: 1 B: 6-7-5-2 C: 4-9-10-3-8-11-12

V5A-3, 2100 meter autostart
Dette varmblodsløpet i den tredje avdelingen teller ikke mer enn syv deltagere, men vi synes allikevel at vinnerkandidatene er mange (fem). Det kan dog være så enkelt som at 1 French Prestige bare leder rundt om, og i kveld er det den femte triumfen for året den lovende 3-åringen jakter. Helt under båten i den siste starten i en kvalifisering til Kriteriet, men tilbake i slag skal det kunne dreie seg om en solid vinnersjanse.

Etter å ha gått veldig fine løp i årgangsløp var 2 Nozler veldig tøft ute i den siste starten, og vi synes at Anderssen-traveren må få godkjent for innsatsen den gangen, på tross av at han ikke fikk premie på 16.8 full vei. Litt enklere i mot i kveld, og etter å ha stått litt kinkig til spormessig ved flere anledninger nå på slutten kan ikke kusk Geir V. Gundersen klage på sporet i kveld. Veldig på gang er 4 Herr Feinschmecker, og da har vi nevnt de tre hestene vi har mest tro på i dette løpet.

Vår rangering: A: 1 B: 2-4-5-6 C: 3-7

V5A-4/V5B-1, 1700 meter autostart
Et nytt varmlodsløp støter vi på her, og nå er det snakk om en kjapp sprint. Vinnerkandidatene er etter vårt skjønn veldig mange, og da tyr vi selvsagt til bred gardering. Det ble en lett seier for 5 Korean Dior i den siste starten på 17.3 over aktuell distanse, og med en tilsvarende innsats i kveld kjemper 4-åringen om seieren på ny. Det er dog litt tøffere hester i mot ved denne anledningen, og teten er det slett ikke sikkert at Korean-sønnen får denne gangen.

Variable 1 Scarlett`s Dream står til for å kunne få et optimalt smygløp, og med perfekte luker til slutt blir den speedige 9-årshoppa seiersfarlig. På vei opp i form er 2 Tour De Paris (positiv til sølv på 16.2 over aktuell distanse i den siste starten), mens en formtoppet 8 Ringo Playmate har fått sjansene litt redusert p.g.a. sporet (dog veldig god til sølv på 14.2 i den siste starten). Litt bedre enn raden er både 3 Matchless og 6 W.N.F.L., og da har vi nevnt de hestene vi har krysset av for på våre to minste spilleforslag.

Vår rangering: A: 5 B: 1-2-8-3-6 C: 10-11-4 D: 7-9-12

Klikk her for å se våre V5B-forslag.

V5A-5/V5B-2, 1700 meter autostart
Et tilsvarende løp som det foregående venter oss her, og vi synes at tre hester hever seg klart over mengden. Dette ligner en skreddersydd opp gave for 3 Olivia Fair, og etter at 5-årshoppa har stått for flotte innsatser de tre siste gangene uten å ha fått smake seierens sødme, tror vi at triumfen kan komme ved denne anledningen. Solid innsats til tredje på 16.8 full vei i den siste starten, og tet fra start til mål kan være et svært sannsynlig scenario for Solberg-traveren i kveld.

Tilbake etter litt pause med litt tvilsom form kommer 9 Magnolia Simoni, men på sitt beste står ikke 7-årshoppa tilbake for noen på kapasitet i dette løpet. Sporet er perfekt med tanke på en flott reise underveis, og når Svendsen-traveren sprintet flotte 13.8 i den nest siste starten er det intet å utsette på fartsressursene der i gården. Av de bedre skal også 4 Protector`s Lady K.B. være (veldig god i en feilfri utgave), og da er vinneren av dette løpet fort nevnt.

Vår rangering: A: 3 B: 9-4 C: 1-8-5-7-10-11 D: 2-6-12

Annonse: Øivind Grøstad melder om utstyrsendring på et supert spilledrag i V5-5A/V5-2B i Drammen

V5B-3, 2100 meter autostart
Et kaldblodsløp med 11 amatørkusker på farten i dette løpet, og vi synes at vinnerkandidatene er mange. En flott innsats til sølv på fine 29.3 full vei leverte 4 Atom Extra på Biri på fredag, og på den prestasjonen blir 5-åringen vår favoritt til å vinne. Viser såldes stadig fremgang, og årets andre triumf kam meget vel komme i kveld. Rutinerte Robert Kruse setter seg opp bak Lome Elden-sønnen, og da er Linn-traveren i de beste hender.

Vi tror ikke full distanse er noe pluss for 2 Troneld (viser stabilt god form), men dersom kusk Terje Hanestad får bestemme mye der fremme i front kan det gå veien allikevel. Veldig på gang med et par løp i kroppen etter litt pause er 11 Frøyu Oda, og dagens konkurrenter er ikke verre enn at 4-årshoppa kan runde til seier. Siv E. Løvvold setter seg opp bak 1 Løkki Vilma (og hun vinner mye løp), og da er H.G. Balder-datteren snakk om en tidlig gardering sammen med usikre 7 Hvalstad Hugin (veldig fin kapasitet).

Vår rangering: A: 4 B: 2-11-1-7 C: 5-6-3-10-8-9

V5B-5, 2100 meter voltestart
Et fryktelig åpent kaldblodsløp avslutter denne rebusen, og vi anbefaler da veldig bred gardering. En helt strålende innsats til sølv på fine 27.0 full vei bak gode Hornnes Tiril leverte 15 H.G. Siri i den siste starten, og mot litt enklere motstand i kveld skal det kunne dreie seg om en solid vinnersjanse. Bokli Eld-datteren står nå med tre strake andreplasser, og det hadde da vært fullt fortjent dersom det skulle bli seier ved denne anledningen.

Vi synes at 6 Seile Perla har løftet seg mange hakk nå på slutten, og selv om 5-årshoppa støter på litt bedre hester ved denne anledningen, tror vi på en topp vinnersjanse. Solid til seier på 27.6 over en sprint i den siste starten, og dagens distanse takler hun på full form. På vei opp i form er 3 Bjørnli Ramona (flott sisterunde til sølv i den siste starten), mens den formsterke trioen 8 Kipalill, 11 Lomepia og 14 Solør May også er snakk om hester som bør vurderes relativt tidlig.

Vår rangering: A: 15 B: 3-6-8-11-14 C: 13-12-9-10 D: 7-5-2-4

Spilleforslag
Til V5A-rebusen på Drammen har vi satt opp tre spilleforslag på hhv 90, 270 og 1105 kroner (abc-system over fire bonger), som du ved et enkelt tastetrykk kan kjøpe her , mens våre tre forslag til B-rebusen på hhv 108, 360 og 1056 kroner (abc-system over fire bonger) ligger ute her .

Innleveringsfrister Drammen
V5A kl. 18.35 (løp 2-6)
V5B kl. 19.35 (løp 5-9)
DD kl. 20.35 (løp 8-9)

Kjøp en bong og se løpene fra Drammen gratis på www.rikstoto.no i kveld.