Vi hopper i det

Den som intet våger intet vinner er et gammelt jungelord, og vi åpner på tøft vis i Drammen i kveld.

Klikk her for Nettavisens V5-forslag

Det er to åpne oppgjør som innleder V5-veddemålet, men vi velger å stole på to damer som bankere direkte - slår disse til har vi et flott forsprang på "salen".

Riktignok blir 3 Coktail Times kjempefavoritt i sin norgesdebut for Tom Erik Solberg. Vi mistenker dog at mange vil gardere opp den ubeskrevne danskeimporten. Flertallet av travspillere liker ikke å ryke i første avdeling, og siden ingen har sett hesten i løp vil nok ikke 4-åringen stå alene på alle bonger. Når vi dog ser på motstanden Coktail Jet-datteren møter blir vi lite lystne på å gardere. Mens Coktail Times kan skilte med tre seire på sine elleve starter har ingen av hennes konkurrenter vært på seremoniplass - på tilsammen 182 starter. Vi snakker altså om en gjeng premiejegere som vi ikke kaster bort unødig penger på.

Hop ordner tet og seier?
Vår banker i V5-2 blir ikke favoritt, men et foreløpig tredjevalg markert på kun hver tredje bong. Vi synes dog 5 Regaliz har en flott oppgave foran seg denne gang. 3-årshoppa har nemlig støtt på gode hester i lang tid, og møter klart overkommelig motstand i kveld. Dream Vacation-datteren ble bare gitt en rolig gjennomkjøring etter pause sist, men i dag tror vi det laddes med Hamre-traveren. Hun har bare gått i front en gang tidligere, og da ble det enkelt seier på fine 17.5 full vei. 16-traveren er dog ikke avhengig av tet for å vinne, men i Drammen er som kjent føringen gull verdt - og få slår Vidar Hop på volten.

Skulle våre to singelstreker innfri våre forventninger blir det en spennende V5-avslutning. Den tredje avdelingen synes vidåpen, og vi tør ikke avskrive noen av deltakerne - ei heller undertegnedes 11 Early Morning Song. 5-åringen har vært blant de tre i halvparten av årets 24 starter, men har trukket et elendig startspor. Dersom vikarkusk Hop skulle komme frem utvendig leder ser vi dog ikke bort fra at den sterke vallaken kan overraske som 9. valg i spillet. At han likevel er streket på 12% sier alt om hvor jevnt oppgjøret er.

Sjefen bestemmer utbetalingen
Den som avgjør hvor mye julepenger det blir er 6 Sjefsbrunen og Bjarne Syversen i den fjerde avdelingen. Vi var svært skeptiske til eierens disponering av hesten tidligere i sesongen, men etter en pause ser det ut til at Sjefen-sønnen er tilbake for alvor. 7-åringen har gjort to flotte løp med Tom Erik Solberg som vognfører, men i kveld er det igjen eieren som skal styre den spesielle krabaten. Vi har bitt oss merke i at hesten fikk et dårlig forhold til sin eier etter en slåsskamp tidligere i år, og det gjør ikke akkurat bankerspill høyaktuelt. 1 Vinnelykka holder toppform og tar mange tilslutt, mens fjorårets seiershit 4 Linnelden er skikkelig på gang igjen. På de to største forslagene kjører vi heldekk da løpet synes meget åpent om Sjefsbrunen fortsatt misliker sjefen. Sistevalget 7 Grindstad Jahn slo f.eks. storfavoritten i et V65-løp i august, men i dag er de krysset på hhv 3 og 84 prosent!.

Strekhestene holder unna?
I V5-finalen ser vi åtte hester med vinnersjanse. Vi synes strekhestene står fint til og har mest tro på ulykkesfuglen 2 Nimo, kapable 3 Gyllstjern, formtoppede 4 Loddve samt sterke 5 Svene Frøy. Fra tillegg står 4-årige 9 Gulltyra og distansegynnede 10 Brazze Jahn fint inne på pengene i dette tidsløpet, mens 13 Linnrappen holder god form og kan komme fort frem til strekhestene fra sitt springspor.

Ekspertforslag
Vi har satt opp to ordinære forslag på hhv 126 og 392 kroner.

På det største forslaget har vi i tillegg til en flat bong på 704 kroner satt opp en samlebong på 490 kroner. Her spiller vi Sjefsbrunen banker, og tar isåfall V5 elleve ganger om storfavoritten skulle innfri.