Denne artikkelen er tilrettelagt av Kurt Leirvåg. Tips, analyser og
spilleforslag er utarbeidet av Nettavisens galoppeksperter Birger
Christensen og Morten Olsen.

En gedigen Solvalla-helg står foran oss. Lørdag og søndag er det som kjent internasjonal V75 på Solvalla med en samlet premiepott på hele 138 millioner. Selve Elitloppet går som alltid på søndag der Hickothepooh og ikke Moni Viking skal forsvare de norske fargene.

PS. Husk at du får hele gevinsten selv dersom du kjøper en av ekspertkupongene i spillboksen under. Artikkelen fortsetter under spillboksen


Men det det skjer da litt annet enn Solvalla også denne helgen. Lørdag er det igjen klart for galopplunsj på Klampenborg og lørdag kveld er det stor internasjonal V65-omgang på Bergen travpark.

I denne artikkelen skal det heretter handle om Klampenborg og lørdagens lunsjgalopp. Åtte løp skal avvikles på Klampenborg lørdag. V4 er først ut med spillestopp kl 12.45. V5-spillet som innledes i V4-4 har spillestopp kl 14.00.

Våre galoppeksperter har tatt for seg i mai og hadde også flotte gevinster i pinsehelgen.

Alt gikk inn i V4 på Århus mandag 24. mai
Mandag var det for første gang spill til Århus galoppbane fra Norge. Her var det både V5 og V4. I V4-spillet ble det fullklaff for V4-forslaget med innl.pris på kr 480. 6- valget 1 Snatty Dancer var markert på kun fire hester i V4-4 og V4-utbetalingen landet på flotte 2 934 kr.

Solid V5-suksess på Klampenborg lørdag 22. mai
Det ble lettløst i V4-omgangen på Klampenborg lørdag og beskjedne 1 176 kr i utbetaling for 4 rette, og klaff for alt av V4-forslag. I V5-spillet ble det mer futt på sakene. Det mellomstore V5-forslaget (innl.pris kr 864) satt klokkerent og betalte tilbake flotte 7 050 kr. På Eksperten ble det klaff for sju andelslag i V5-spillet.

Systemklaff i V5 på Øvrevoll lørdag 22. mai
Det var sesongåpning på Øvrevoll lørdag kveld med både V5 og V4 på menyen. V5-spillet ble småvrient med tanke på at 9. valget Julien Delamare vant V5-5. Vi fanget ikke denne på våre flate V5-forslag. Men systemspillet med fire andeler a kr 750 satt klokkerent og V5-utbetalingen landet på flotte 10 818 kr.

Strålende V4-gevinster på Bro Park onsdag 19. mai
Våre galoppeksperter leverte supre tips i onsdagens V4-omgang. Ingen favoritter vant i V4-spillet og i V4-4 hadde våre eksperter kun markert for tre hester, deriblant vinneren 4 Prince Of Tides som var et 6. valg i spillet. V4-forslaget på Nettavisen med innl. pris kr 960 satt klokkerent og betalte tilbake flotte 9 706 kr. På Eksperten ble det fullklaff for hele 12 andelslag.

Flotte V4-gevinster på Klampenborg lørdag 1. mai
Våre galoppeksperter traff med det meste under lørdagens V4-omgang på Klampenborg. Ingen favoritter vant og i V4-4 som våre eksperter helgarderte på samtlige V4-forslag vant sistevalget 6 Penny Lane. Vårt V4-forslag med innl.pris på kun 440 kr satt klokkerent og betalte tilbake meget pene 5 379 kr. På Eksperten ble det naturligvis klaff for samtlige andelslag.

Solid også i V5-spillet på Klampenborg
Også i V5-spillet ble det fine fulltreffere. Her måtte vi riktignok på på V5-forslaget med innl.pris på kr 972 for å fange 5 rette. V5-utbetalingen stoppet på pene 5 532 kr.

PS. Husk at du får hele gevinsten selv dersom du kjøper en av ekspertkupongene i spillboksen under. Artikkelen fortsetter under spillboksenLørdag jakter Birger og Morten nye gevinster - gå ikke glipp av følgende:

Spillmessig kan det fort bli litt favorittbetont i noen av storløpene, men det finnes rammeløp som er veldig vriene. I et av rammeløpene kommer dog dagens sikreste vinner ut. I V5-3 har vi klokketro på at 1 Good Fortune vinner. Han tapte sist mot Oh Harry, men det er favoritten til å vinner 2000 Guineas. 1 Good Fortune møter ikke i nærheten av den motstanden nå, og vil tror jockey Oliver Wilson og trener Søren Jensen har en vinner.

Når det gjelder V4-4/ V5-1 Golden Mile, forventer vi et oppgjør mellom 3 Match Maker og 7 King David. For fire uker siden vant 3 Match Maker, men det kan fort snu nå. Andre hester som kan melde seg på er 9 Sanary, 2 Christmas og 4 Sandtastic.

I 2000 Guineas som er V5-2 er som sagt 4 Oh Harry og trener Jessica Long favoritt. Etter tre starter i Sverige på sand, kom 4 Oh Harry ut på gresset på Klampenborg og imponerte voldsomt. Treneren hadde helt rett i sin tro på at 4 Oh Harry var klart mye bedre på gress. Vi tror han vinner igjen.

I dagens hovedløp Scandinavian Open med 250 000 danske kroner til vinneren er fjorårsvinner 6 Suspicious Mind favoritt. Han har startet en gang i år, og det endte med lett seier. Det er tøffere konkurranse denne gangen, men Suspicious Mind kan helt klart legge på til to strake i storløpet. 4 Gold Tyranny og 7 Master Bloom vil sikkert være med i leken sammen med 8 Freestyler og kanskje også 5 Giuseppe Piazzi kan vise litt av gammel storhet.

Dagen innledes med et flott sprintløp i V4-1, hvor 3 Prime Red kommer ut på favorittbanen sin igjen. Vi har god tro på at han kan vinne, men det er flere tøffe utfordrere denne gangen. 6 Tante Tove tapte som storfavoritt forrige lørdag, men med løp i kroppen kan det kanskje bli seier nå.