Denne artikkelen er tilrettelagt av Kurt Leirvåg. Tips, analyser og
spilleforslag er utarbeidet av Nettavisens galoppeksperter Birger
Christensen og Morten Olsen.

Til helgen er det klart for superhelg med Oslo Grand Prix på Bjerke og det er V75 både lørdag og søndag. Lørdag er det kanonløp fra ende til annen med finaleløp i de ulike klassene. Oslo Grand Prix går som vanlig på søndag og da er det også internasjonal V75-omgang på Bjerke. Det kommer garantert til å bli en topphelg på Bjerke.

PS. Husk at du får hele gevinsten selv dersom du kjøper en av ekspertkupongene i spillboksen under. Artikkelen fortsetter under spillboksen

Før vi kommer dit skal vi gjennom en meget innholdsrik fredag med jackpotomganger både til lunsj og til kvelds. På Solvalla er det V65-lunsj med stor jackpot og hele 624 698 SEK ekstra i sekserpotten. Jackpot er det også i V64 på Romme i kveld med 1 202 010 SEK ekstra i sekserpotten. I tillegg er det en flott V65-omgang på Jarlsberg i kveld og på Klampenborg er det klart for en meget fin galoppkveld med både V4 og V5 på menyen.

I denne artikkelen skal det heretter handle om Klampenborg som uvanlig har nok løp en fredags kveld, de pleier normalt å ha sine løp lørdag ettermiddag. V4 er først ut i kveld med spillestopp kl 18.45, mens V5-spillet som innledes i V4-4 har spillestopp kl 19.51. Våre galoppeksperter lyktes spesielt godt på Klampenborg i mai og spesielt to av lørdagene ble solide.

Solid V5-suksess på Klampenborg lørdag 22. mai
Det ble lettløst i V4-omgangen på Klampenborg lørdag og beskjedne 1 176 kr i utbetaling for 4 rette, og klaff for alt av V4-forslag. I V5-spillet ble det mer futt på sakene. Det mellomstore V5-forslaget (innl.pris kr 864) satt klokkerent og betalte tilbake flotte 7 050 kr. På Eksperten ble det klaff for sju andelslag i V5-spillet.

Flotte V4-gevinster på Klampenborg lørdag 1. mai
Våre galoppeksperter traff med det meste under lørdagens V4-omgang på Klampenborg. Ingen favoritter vant og i V4-4 som våre eksperter helgarderte på samtlige V4-forslag vant sistevalget 6 Penny Lane. Vårt V4-forslag med innl.pris på kun 440 kr satt klokkerent og betalte tilbake meget pene 5 379 kr. På Eksperten ble det naturligvis klaff for samtlige andelslag.

Solid også i V5-spillet på Klampenborg
Også i V5-spillet ble det fine fulltreffere. Her måtte vi riktignok på på V5-forslaget med innl.pris på kr 972 for å fange 5 rette. V5-utbetalingen stoppet på pene 5 532 kr.

Nedenunder følger Birger og Mortens vurderinger til kveldens løp
Løpene er ikke lettløste, og vi tror på en brukbar utbetaling for de som får V4 og V5 selv om det ikke er veldig store felter.

Kvelden innledes med årets første toårsløp i Danmark i V4-1. Vi er ikke veldig begeistret for at slike løp inngår i V-spill, men det er lite å få gjort med.
De fem toåringene tas med på de aller fleste V4-forslagene, vi setter 3 Red Hunting først på vår rangering.

I V4-2 er det et knippe brukbare treåringer som tester om de står opp mot derbydistansen. 6 Azzardo (Elione Chaves)var toer i Jysk Derby for snaue tre uker siden, riktignok klart slått av vinneren men det bør rekke langt her. 1 A Lady's Man og 2 Sea Storm er kanskje tøffest i mot, men det er også andre motbud.

V4-4/ V5-1 er et oppgjør for de hestene tett opp mot eliten, og slike oppgjør er ofte veldig jevne og vriene å vurdere. Vi garderer godt på alle forslag og helgarderer løpet på samtlige V5-forslag.

PS. Husk at du får hele gevinsten selv dersom du kjøper en av ekspertkupongene i spillboksen under. Artikkelen fortsetter under spillboksenKveldens største V5-favoritt blir kanskje 5 Nature Lover i V5-3. Etter flere sterke innsatser mot gode hester, møter han nå hester han bør være på talefot med. Det er imidlertid et par ubeskrevne blad i løpet, så vi tør ikke gå all in.

3 Nokengang har et veldig fint løp i V5-4, og jockey Oliver Wilson pleier sjelden å gå seiersløs fra en løpsdag på Klampenborg.

I V5-finalen har vi i utgangspunktet god tro på 2 Starlight Runner. Hun har vært litt syk, men bør kunne vinne dette allikevel. Hun blir banker på det minste V5-forslaget.