Vi liker Cranberry

Cranberry stiller til start i V65-1 på Biri fredag kveld.
Cranberry stiller til start i V65-1 på Biri fredag kveld. Foto: Hesteguiden.com

Importen Cranberry er en fin hoppe som var uheldig i debuten her til lands, men vi tror seieren kommer for henne på Biri fredag kveld.

Fredag kveld er det V65-spill til Biri her hjemme samt V65-spill til Østersund på den andre siden av grensen som gjelder for det spillende publikum hos Norsk Rikstoto, og i Sverige er det en rekke norske hester som stiller til start.

Les også:Uffe må være best

Innleveringsfrister Biri
V65 kl. 18.30
V5 kl. 19.41
DD kl. 20.03

PS. Husk at du får hele gevinsten selv dersom du kjøper en av ekspertkupongene i spillboksen under.


På Biri i kveld bankerspiller vi direkte, og vi tror 5 Cranberry enkelt tar seg av dette hoppeløpet for varmblodshester. Hun var galopperte vekk dårligst sølv i debuten her til lands, og vi tror hun revansjerer seg nå.

I tillegg står vi på to hester i et nytt varmblodsløp i V65-4, og da snakker vi om duoen 4 Idealistic og 12 High Photo. Vi tror de er klart best på kapasitet, og begge stiller til start med solide treningsrapporter i ryggen.

Storfavoritt i V65-finalen blir 2 Open Del Rio, men den velger vi å spekulere litt forsiktig i mot. Ikke fordi vinnersjansene ikke er gode, men mest fordi det ikke blir lett å få den helt store cashen, med to storfavoritter i boet.

PS. Husk at du får hele gevinsten selv dersom du kjøper en av ekspertkupongene i spillboksen under.


Uheldig sist, vinner nå
I et hoppeløp for varmblodhester i V65-1 synes vi 5 Cranberry har veldig fine forutsetninger, og vi tror hun vinner. Det gikk fine rapporter på henne forut for et relativt tøft V75-løp i debuten her til lands, men der var hun uheldig. Der ble hun sendt tidlig til tet, for siden å slippe til Scarlett Gede.

Ut i oppløpet hang hun godt med gode Scarlett Gede, men så kom en ulykksalig galopp. Hun hadde dårligst vært toer i det løpet, og det er klart enklere i mot i kveld. Vi synes hoppa så veldig fin ut på Sørlandet, og hun har normalt gått fremover på form med det løpet i kroppen etter litt pause.

Hoppa til Petter Glittum vant hele syv løp i Tyskland i fjor, og da er det snakk om en hest litt utenom det vanlige. Hun vant på fine 16.0 full vei i den tredje siste starten, og det sier sitt. Folkehesten Biri, 6 Sweet Va Bene gjør en spennende start, men vi tror ikke hun rår på en feilfri 5 Cranberry.

PS. Husk at du får hele gevinsten selv dersom du kjøper en av ekspertkupongene i spillboksen under.


To hester gjør opp?
Når vi spekulerer litt i mot dagens største favoritt i V65-6, må vi gå tynt i et annet løp, og da velger vi å stå på to hester i et varmblodsløp i V65-4. Vi tror duoen 4 Idealistic og 12 High Photo er klart best på kapasitet, og det går veldig fine rapporter på dem begge, forut for deres årsdebuter i kveld.

De står i fine springspor på hhv strek og 20 meter tillegg, og da forventer vi at de får en god start. Vi tror neppe Eirik Høitomt misser teten med Idealistic, og vi tror han kan lede rundt om. Han fikk sølv i to løp på slutten av fjoråret, og han skal i følge Eirik Høitomt ha utviklet seg over vinteren.

Da skal vinnersjansene være solide, men High Photo kan bli tung å stå i mot til slutt. Han innehar skyhøy kapasitet (han var toer på 17.0 full vei bak gode Original P. i et løp som 3-åring), men han har slitt mye med helsen. Han har avsluttet 16.0 siste tusen i et jobb nylig, og så strålende fin ut der.

Cashen ligger i bånn
I et sprintløp for varmblodshester i V65-finalen blir 2 Open Del Rio veldig stor favoritt med hele 67% av innsatsene på seg, og hun skal selvsagt tilmåles solide vinnersjanser. I debuten her til lands gikk hun et luftig oppløp til sølv på 15.8 over en sprint, og hun sitter trolig tidlig i tet i kveld.

Da blir hun selvsagt ikke lett å slå, men når vi bankerspiller en storfavoritt i V65-1, blir det ikke lett å få den helt store utbetalingen med Open Del Rio i bånn (må ha noen vinnere på kanten i minst to av de øvrige løpene da). Da velger vi å spekulere litt i mot, og vi synes hun møter bedre hester enn sist.

Sporene er ikke de beste for verken 8 Naipins Power (tredje på 17.5 full vei i årsdebuten, og han er trolig forbedret) eller 11 Semper Fi (så strålende ut ved triumfen på 14.5 over en sprint sist), men det pleier å bli litt tempo på disse sprintløpene. Det kan de dra fordel av, og de er lite spilt.

Naipins Power har kun 5% av innsatsene på seg, mens 11 Semper Fi har 13% av innsatsene på seg. Det er velig lite på to så gode hester, og vi tror begge kjemper om seieren. En strålende årsdebut til seier på 16.8 full vei leverte 10 Ugottago, og vi er heller ikke helt fremmed for at han kan sjokke i kveld.