Vi må spille Elegant

Elegant og Eivind Gravdal.
Elegant og Eivind Gravdal. Foto: hesteguiden.com

Vinnerhesten Elegant må bli halmstrået i en strålende V65-omgang på Bjerke onsdag kveld.

Bjerke travbane byr på en strålende travhelg den førstkommende helgen. Med storstilte divisjonsfinaler som rammen rundt en praktfull V75-omgang lørdag, og ikke minst med ekstra V75 søndag når de våre beste norskfødte treåringer og fireåringer skal kjempe om heder og ære i Kriteriefinaler og Derbyfinaler.

PS. Husk at du får hele gevinsten selv dersom du kjøper en av ekspertkupongene i spillboksen under. Artikkelen fortsetter under spillboksen


Onsdag lader Bjerke opp med sedvanlig V65 og spillemessig er det en kanonomgang vi har i å vente. Bankeralternativene er ikke mange, og i jakten på "spillepenger" til helgen, så er det Eivind Gravdal fra Hof i Vestfold som blir vårt holdepunkt sammen med seiersvillige Elegant.

Den hesten har vunnet halvparten av sine starter i år (fire seire på åtte starter) og vant også fire løp i fjor. Ble riktignok strøket fra en påtenkt V75-start i Bergen for drøye to uker siden, men rapporteres fit for fight igjen nå og møter alt annet enn skarp motstand onsdag. Fra spor tre bak startbilen er det svært mye som tyder på tidlig tetkjenning og da er mye gjort. Det er ikke veldig mange av hestene i dette feltet som kan trykke opp farten underveis og vi tror på flott vinnersjanse for 3 Elegant og Eivind Gravdal i V65-2 onsdag og velger å bankerspille.
Rangering V65-2: A: 3 B: 1-12 C: 8-10-11-4-2-7-9-5-6

Kjøper du en andel i Eksperten spiller du på lag med flere. Artikkelen fortsetter under spillboksen.


V65-1 - Varmblodshester. Fire- og femårige. 2100 meter autostart.
Varmblodshester i lavt grunnlag danner rammen rundt V65-1 der vi velger å stå på tre hester på samtlige V65-forslag. B.B.S. Sugarlight eier og trener Fredrik Solberg sender ut norgesdebuterende 2 Wicked som kommer ut med bra rapporter i ryggen og bra meritter fra Danmark. I et litt uleselig løp blir hesten vår favoritt.

11 Hamtpons er i likhet med 2 Wicked ny i Norge og kommer ut i regi Steinar Holm med bra rapporter. Det er nok til å sette inn hesten som andrevalg. Fra Sverige kommer Tom Horpestad med kapable, men usikre 5 Smirnov Lavec som leverte et flott løp til andre på Momarken i sin andre start. Bak disse er det vidåpent og vi velger altså å låse V65-1 på tre hester.
Rangering V65-1: A: 2 B: 11-5-4-10 C: 1-9-12-6-7-8-3

V65-3 - Varmblodshester. 1609 meter autostart.
Både sportslig og spillemessig holder V65-3 flott klasse og selv fra bakspor på sprint setter vi 11 Global Perfection og Bo Westergaard først. Vi obset kraftig for hesten sist og sammen med Tom Erik Solberg tok hesten en meget overbevisende seier. Fra bakspor på sprint blir det litt andre forutsetninger denne onsdagen, men hesten har helt sikkert gått frem med løp i kroppen.

4 Migration hadde normalt vært en naturlig favoritt, men Frode Hamre ligger litt lavt på forhånd og hesten har hatt lang pause etter halsproblemer. Vi setter hesten inn som andrevalg, vel vitende om at det kan være en klink vinner på direkten. Fra spor en vil nok Geir Vegard Gundersen prøve å lede i det lengste med 1 Speedy Gon Sali. Vi er litt usikker på hvor tøff denne er, men Gundersen er en mester i å kjøre i tet. Disse tre får plass på vårt minste V65-forslag.

På de større betaler vi også for Folkehesten Bjerke 5 Avalon (usikker form, men flott kapasitet og sporet er bra), samt 12 Patrick (svært overbevisende tetseier sist - helt andre forutsetninger nå).
Rangering V65-3: A: 11 B: 4-1-5-12 C: 9-7-6-10-2-3-8

PS. Husk at du får hele gevinsten selv dersom du kjøper en av ekspertkupongene i spillboksen under. Artikkelen fortsetter under spillboksen


V65-4/V5-1 - Kaldblodshester - 2140 meter voltestart.
Ny folkehest på farten i V65-4, også denne med Eirik Høitomt som kusk. Folkehesten Klosterskogen, 8 Voje Scott, har utviklet seg fantastisk fint på sensommeren og står med tre strake seier. Undertegnede var i "spekulasjonshumør" i hestens siste start på Bjerke (et lunsjløp), men bommet da. Voje Scott lenset unna i tet og vant lett. Blir vårt førstevalg også onsdag, men vi har en klar utfordrer.

6 Wik Vinter er neppe noe dårligere enn Voje Scott og skal med på kupongforslagene. Hesten som har vunnet halvparten av sine ti løp, er under kraftig utvikling og vil nok utfordre favoritten her dersom han unngår galoppen. Vi står på disse to hestene på samtlige V65- og V5-forslag.
Rangering V65-4/V5-1: A: 8-6 B: 1-3 C: 5-7-4-11-9-10-12

V65-5/V5-2/DD-1 - Kaldblodshester. 1609 meter autostart.
Onsdag 20. august lanserte vi 5 Ulsrud Ulf som en vidunderlig V65-banker på Bjerke og hesten innfridde som et herlig andrevalg i spillet. Også denne onsdagen setter vi hesten først og i DD-spillet bankerspiller vi. All den tid 4 Tele Viking har tilnærmet tetgaranti her og skal ha rygg, lukter det Ulsrud Ulf i tet etter noen hundre meter. Sist var det 2100 meter, onsdag er det sprint og det er neppe noe minus for Ulsrud Ulf.

PS. Husk at du får hele gevinsten selv dersom du kjøper en av ekspertkupongene i spillboksen under. Artikkelen fortsetter under spillboksen


På det minste V65-forslaget garderer vi kun med formsterke 3 Juniorprinsen som tåler å gjøre mye selv og er i kanonform. På det mellomste betaler vi også for 2 Brødsjø Odin. Spillefavoritten 1 H.G. Imar holder usikker form om dagen og vi nøyer oss med å betale for denne først på det største V65-forslaget. Fire hester bør rekke langt i V65-5.
Rangering V65-5/V5-2/DD-1: A: 5 B: 3-2-1 C: 11-4-9-6-7-10-8

V65-6/V5-3 - Varmblodshester. Stallansatte. 2100 meter autostart.
2 Flying Power S.S. og Marius Høitomt blir store favoritter i V65-finalen, selv om hesten vant på stumme bein i svakt selskap på Sørlandet i sin siste start. Marius Høitomt har utviklet seg voldsomt som kusk det siste året, og kan muligens "stjele" løpet fra tet, men vi kan ikke anbefale bankerspill på en hest som ikke imponerte i det hele tatt sist.

12 Joy Va Bene står iskaldt til i spor tolv, men Kristine Kvasnes duger alle dager i uken i disse stallansatte-løpene. Hesten holder kalasform og skal tidlig på bongen. Det skal også 1 Rolls Royce som sammen med taktisk kloke Dag-Sveinung Dalen har trukket det alltid interessante førstesporet. 10 Super Bob vant nest sist for Helena Meland og hesten har som kjent sin styrke mot mål. Disse fire får plass på det minste V65-forslaget.

På det mellomste betaler vi også for 7 Gigant Super som endelig viser litt i løp etter å ha vært en obshest i en evighet. Spor sju bak startbilen er derimot et klart minus. På det største V65-forslaget betaler vi for alle tolv startende, da dette løpet er meget skummelt.
Rangering V65-6/V5-3: A: 2 B: 12-1-10-7 C: 4-8-3-11-5-6-9