Vi må stole på Høitomt igjen

Foto: Hesteguiden.com

I en svært vanskelig og spennende lunsj-V5 på Drammen travbane tirsdag. Sjekk våre travtips.

Sportspills traveksperter holder utmerket form om dagen. Forrige søndag ble det nesten 16 000 kroner innspilt på Jarlsberg, torsdag ble det drøye 13 000 kroner på Klosterskogen, søndag ble det rundt 5 000 kroner på Bergen travpark og mandag var det ny fullklaff på Leangen da V5-B forslaget satt klokkerent til drøye 13 000 kroner i utbetaling. Og med dobbel V75 denne uken (onsdag på Bjerke) og (lørdag på Jägersro) skal vi gjøre vårt ytterste for å opprettholde tipsformen.

Les også:
V4 Ørebro: Kjøp andel til en svært spennende V4-omgang på Ørebro
Oddstips: Målrikt i Sparta Amfi

Det er er ikke første gangen og blir heller ikke siste gangen vi må sette vår lit til Eirik Høitomt som bankerkusk denne tirsdagen under lunsjtravet på Drammen. I en svært vrien V5-omgang, støtter vi oss på 2 Olivia Lykkegård og Eirik Høitomt i V5-3. Hoppa kommer i dag ut i regi Tor Olalf Halle og møter svært passende selskap. Tredje sist vant Olivia et svært billig løp på Biri, nest sist fullførte hoppa bra til fjerde på Bjerke og sist på Jarlsberg holdt Olivia farten fint til tredje på Jarlsberg (Lill Q.C. vant). Det er ikke lett å få se andre vinnerkandidater i den tredje avdelingen i dag, selv om 4 Show Bezique er bedre enn raden, og 9 Chili Kick er en flink treårs-hoppe. Nei, dette styrer Eirik Høitomt og vi bankerspiller Olivia Lykkegård.

Klikk her for å våre V5-forslag til Drammen

Lever Sportspills eksperttips eller spill Lyntoto i spillboksen under (artikkelen fortsetter under spillboksen). Du trenger ikke registrere deg for å spille, og husk at du kan velge mellom ulike beløp i dropmenyen i spillboksen.

Den første avdelingen er tilnærmet umulig å rangere. Som vanlig er under lunsjtravet i Norge, er noen løp forbeholdt hester med lite startpoeng. Tolv hester til start og på de siste seksti startene, er en fjerdeplass det beste en av deltagerne har gjort. Da er det ikke lett å være spiller. Vi kan ikke annet enn å anbefale heldekk, men som favorittkvartett setter vi 6 Walk Of Life (kan muligens få tet og har vunnet derfra før i år), 4 Black River Lord (kan litt og Borg'n nå), 2 No Limitation (fint startspor) og 7 Speedy Toros (vant seks løp i fjor, helt formløs hittil i år).

V5-2:
Ikke så veldig mye enklere i den andre avdelingen. Vi prøver 11 Drivia fremst. Har ikke løst ei krone på tre starter i år, men vant tre løp i fjor og er kanskje seiersklar direkte etter pause. 9 Kipalill gikk noen fine løp på vårparten, har nå fått et løp i kroppen etter pause og kan ventes forbedret. Dagens oppgave er helt klart overkommelig. 4 Eld Mija tjente godt over 100 000 kroner som fireårring i fjor, og en god del av de pengene ble hentet i Svensk Kallblodsderby. Har ikke fått til noen verdens ting i år, og var veldig svak i sitt siste løp før pausen. Fint spor i dag og skal jo normalt duge i disse omgivelsene. Vi nevner også at 1 Finserås Silja har trukket vinnersporet, 5 Prins Edvart har kun vunnet et løp i sitt liv, 3 Tinn Pålle har kapasitet og det samme gjelder selvsagt for den notoriske galoppøren 10 Engas Tingeling. Skummelt løp dette og også her kan helgardering være nødvendig.

Seiersklar nå?
Klart førstevalg for oss i V5-4 blir 10 Delicious Daughter. Har nå fått to løp i kroppen for sin nye trener Jane Helen Stareng. Første gang var hoppa flink toer bak svært gode Glideable Volo, og sist avsluttet hoppa flott til tredje i et løp som ble vunnet av Loveable Volo. Ned en klasse i dag, og dersom det klaffer bare litt fra bakspor, ser dette ut som en fin vinnersjanse. 4 Sue Ellen er den sannsynlige tethesten, men hoppa er trolig ikke god nok i disse omgivelsene, men Drammen er fortsatt Drammen og oppløpet er kort. 5 Mavril SAS blir spillefavoritt, men er ikke mer enn middels fra start og kan få en strevsom innledning. Kun outsider i våre øyne. 1 Tib Tiara ledet hele veien på Kloster sist, men vi tror hoppa får problemer med å forsvare innersporet og da blir dette sjanseartet. 9 A.T.M. Angie gjorde en ny flott avslutning sist og holder knallform. 6 Jalapeno Broline trakk seg litt fra dødens på Momarken nest sist og sjettespor bak bilen kan bli vrient med mange raske hester på innsiden. Og ellers nevner vi at både 11 Maddie Layne og 12 Miss Sleipner er i flott form, men startsporene gjør at vi setter begge på venteliste.

Her kan du levere Sportspills eksperttips til Drammen

Sportslig godbit
Tilnærmet V75-klasse er det på V5-finalen, og vi prøver å komme gjennom på kun tre hester da de øvrige løpene er svært krysskrevende. Vi må sette 9 Pedrus først igjen. Femåringen er i knallform og vant altså på knallsterke 27.2 over 2609 meter sist. Er tung til slutt og selv om Drammen neppe er ønskebanen for Bokli Eld-sønnen, værer vi tempo i dette løpet og det gagner naturligvis Pedrus. Geir Vegard Gundersen var meldt på både Pedrus og 6 Hågå Elden og valgte altså å kjøre sistnevnte. Hågå Elden gjorde en fremragende figur i Norsk Travderby og ble femte der, galopperte som trolig vinner inn i den siste svingen på Bjerke sist. Det var på sprint, idag er det 2100 meter, og det er en fordel for formtoppede Hågå Elden. 7 Kjeltringen kom med en skikkelig formbeskjed sist som toer bak en fantastisk god Tonar. Antonsen-traveren var da helt nede på 25.5 på sprint og selv om tirsdagens startspor er krevende, er Kjeltringen en av de tøffeste i klassen og formen er altså kraftig oppadgående. Vi velger altså å stå på disse tre formhestene. Dermed må vi droppe 5 Sør Odin (har ikke vunnet på full vei siden desember 2008), 11 Tekno Elden (superform, man kan vel ikke slå våre tre?), 12 Hurtig Knekten (i dag med Høitomt), 2 Stjerne Ask (veldig bra i monte sist) og 4 Fjelleld (hvor er formen?).