Vi må stole på Høitomt

Foto: Hesteguiden.com

En sportslig flott lunsjomgang på Klosterskogen tirsdag. Sjekk våre lunsjtips.

Det er sjeldent bra sportslig kvalitet på lunsjløpene denne tirsdagen, og det gjør det jo mye morsommere for oss spillere. Vi var og er forsåvidt veldig sugne på å spille amatøren Ernst Petter Knutsen som banker med 1 Nume Balder i V5-3, men siden hesten er urutinert og debuterer bak bilen i ettermiddag velger vi å gardere.

Klikk her for å se våre V5-tips til Klosterskogen

Og som så mange ganger før velger vi da å stole på landschampion Eirik Høitomt bak 7 Hamilton Avenue i V5-2, dog uten den totale overbevisning. Hamilton Avenue har vist veldig flott utvikling den siste tiden. Bom fast i ryggen på gode Kul Broline nest sist, og sist klarte Hamilton Avenue å ta ned V75-vinneren Photo Fantasy etter et strålende disponert løp av Høitomt.

Vi er litt usikre på hvor tøff Hamilton Avenue er, og sjuendesporet bak bilen i ettermiddag er ikke perfekt. Men med Soir Des Tibur som far skal det være styrke i hesten, og de alle fleste hestene på innsiden i dette løpet, skriker etter en rygg underveis. Dermed tror vi Høitomt kjører til fra start, og dersom bare hesten unngår dødens, skal det være en solid vinnersjanse.

10 Ottilia Tamsen er en hest vi har sansen for, men fra spor ti blir det vanskelig å utfordre vår banker. 2 Yorath Boko (tet og så lederrygg) holder ålreit form, men har vært ruglete i gangen i sluttfasen av løpene i det siste. Dermed bankerspiller vi Høitomt og 7 Hamilton Avenue:
Rangering V5-2: A: 7 B: 10-2-1 C: 6-11-9-12-3 D: 8-5-4

Lever Sportspills eksperttips eller spill Lyntoto i spillboksen under. Du trenger ikke registrere deg for å spille, og husk at du kan velge mellom ulike beløp i dropmenyen i spillboksen.

V5-1:
Kapasitetshesten 5 Emiljan kommer tilbake etter nesten fire måneders pause. Var knallgod i et par seiersløp på sensommeren i fjor, men falt så helt ut av det. Trener Kjell Løvdal er flink til å preparere sine hester, og det kan være tet og slutt direkte. På kapasitet tror vi fjerdevalget og 14-prosenteren er best i feltet.

4 Delicious Daughter kommer til å få et fint løp fra dette startsporet. Innfridde vel ikke helt i ny regi i fjor (Stareng/Gundersen), men skal kunne duge her. 6 Oxford skuffet mye som favoritt i V65 på Jarlsberg sist, etter å ha vunnet komfortabelt i de to foregående startene. Spor seks er sjanseartet med startraske hester på innsiden. 10 One Lomomba Siem og 3 Ohio D.K er begge avhengige av å få det servert.
Rangering V5-1: A: 5 B: 4-6-10-3 C: 2-7-12-8-1 D: 11

V5-3:
Klar favoritt og bankeralternativ mener vi 1 Nume Balder og Ernst-Petter Knutsen er. Vi satte den meget kapable fireåringen først nest sist på Jarlsberg (vant da helenkelt som sjettevalg etter ledelse hele veien). Sist gjorde Nume Balder et nytt toppløp som toer bak en mektig god Valle Virus. Bilstart er altså nytt for Nume Balder, det er sprint og det er selvsagt galopprisiko og vi velger å gardere.

Det kan være slik at Geir Flåten inntar føringen med 2 Låhne Vind. Flåten har gjort noen i overkant optimistiske styringer med Lex Jon-sønnen. Skulle ekvipasjen innta føringen, er femåringen seiersfarlig, dersom kusken bedømmer farten riktig underveis. 7 Stjerne Bo er en fin fireåring under utvikling, fra spor sju er det sjanseartet selv med rutinerte Vidar Hop i sulkyen. Høitomt hadde litt tro på 11 Bjørntvedt Knekten på Sørlandet sist, det er verd å merke seg.

Enkle 5 H.G. Gant debuterer i regi Kjell Teigen, men har vist lite på Forus.
Rangering V5-3: A: 1 B: 2-7-11-5 C: 4-10-12-9-6-8-3

Klikk her for å levere Sportspills eksperttips til Klosterskogen

V5-4:
Her er det fare på ferde. Sprint og lite vinnervillige hester, kombinert med siste indre. Typisk helgarderingsløp. 2 Zandra's Lad viser ikke mye til form, men her ligger det an til tet/lederrygg, og da kan vallaken ta en sjelden seier mot svært begrenset motstand. Ole Johan Østre vil nok ladde mot tet med 4 Fabian As. Men vi synes hesten burde holdt unna til andre sist etter perfekt løp i lederryggen.

12 Peter Skovgård er nok beste hesten i feltet, men herfra er nok Tom Erik Solberg prisgitt både tempo og gode posisjoner underveis. Enkle 3 Neon debuterer i regi Kjell Teigen, har ikke vist stridsmoral i Bergen, men kanskje kan Gunnar "smyg" riste liv i seksåringen.

7 Quitero Santana skuffet veldig sist, viste form i startene forut. 8 Pay Me blir ikke spilt, men rasket altså med seg nesten 100 000 kroner i sin treårssesong.
Rangering V5-4: A: 2 B: 4-12-3-7-8 C: 10-9-1-5-6-11

Annonse: Øivind Grøstad med 34 412 innspilt lørdag. Tirsdag lanserer han en bombe i V5-1 på Klosterskogen

V5-5:
Mye flott hest på farten i V5-finalen og vi setter Tom Erik Solberg først med 4 Trygfaks. Trygfaks har kun vunnet en gang, og kun blitt kjørt en gang av Tom Erik Solberg. Og, ja du gjettet riktig, det endte med seier. Fra spor fire kan det bære rett til tet og Trygfaks må ha en fin vinnersjanse.

6 Engesve Odin er fartsmessig best, men viljen er svært variabel. Får nå Eirik Høitomt som makker, og han vet å disponere slike hester. 3 Alsaker Piril har surra fælt i det siste, men kapasiteten er mer enn god nok. 5 Anders Knekten holder fortsatt knallform, 11 Trigger Ess blir lite spilt i ettermiddag, det samme gjelder 7 Drivknekten. Begge hestene holder form, og er spennende på gardering.
Rangering V5-5: A: 4 B: 6-3-5 C: 11-7-1-9-8-2-10-12