Vi må stole på Hjortejegern

Foto: Hesteguiden.com

Hesten må det historiske navnet blir vårt holdepunkt på Momarken tirsdag. Sjekk våre V5-tips.

Delta i Sportspills Facebook-konkurranse og vinn en iPad2!

Sportspills meny tirsdag:
Oddstips 1:Kan Arsenal klare det umulige?
Oddstips 2: Kommer!
Lunsjtrav Drammen:
Kai Johansen mot sitt livs sesong

Det er altså Momarken travbane som er vertskap for tirsdagens doble V5-omgang og spillerne blir satt på en rekke prøvelser i de totalt åtte løpene som inngår i de to V5-veddemålene. Vi må sette vår lit til Momarkens egen travtrener Odd Arne Sagholen.

Klikk her for å se våre V5A-tips til Momarken

Nevnte Sagholen er både trener og kusk bak fartsfylte, men egenrådige 10 Hjortejegern som kommer ut i V5-4A/V5-1B. Hjortejegern hadde en strålende sesong i fjor, kronet med V75-seier på Bjerke et par dager før jul. Totalt ble det 161 500 kroner innkjørt og seks seire på femten forsøk. På kun tre forsøk i 2012 har det allerede blitt to seire, den siste svært enkelt på Biri. Vi tror ikke bakspor betyr allverden, selv om det er sprint. Vil Hjortejergen så runder han denne formløse gjengen og vi spiller Hjortejegern banker både i V5A-spillet og i V5B-spillet.
Rangering V5-4A/V5-1B: A: 10 B: 6-9 C: 5-2-3-8-12-11-7-1 D: 4

Klikk her for å se våre V5B-tips til Momarken

V5-1A - Kaldblodshester. 2140 meter autostart.
3 Finnskog Fokus tok sitt livs første seier på Bjerke for to uker siden i sin 27. start. Her ligger det igjen an til tetkjenning og selv om motstanden er et strå hvassere tirsdag setter vi hesten først. Han var flink fra tet sist og kan ha fått blod på tann. Dog er oppløpet langt på Momarken så en sikker vinner er han langtfra.

4 Gurifax så seiersfarlig ut på siste bortre i V75 lørdag i Drammen, men det ebbet litt ut mot mål etter et tøft opplegg. Med litt snillere løp her er Gurifax aktuell. Årsdebuterende 9 Ulan Bator viste talent som treåring i fjor og kommer nå ut etter seks måneders pause. Kan vinne direkte. Jevnaldrende 6 Juniorprinsen er neppe mye dårlige på kapasitet, men går litt med håndbrekket på.

5 Vinnie Elden har velkjent kapasitet og kan være skummel uten galopp. 11 Hvindjerven (strøket) og 1 A.B. Rusken er også hester som kan blande seg inn i seiersstriden.
Rangering V5-1A: A: 3 B: 4-9-6 C: 5-1-7-8-10-2 D: 12

V5-2A - Varmblodshester. 1640 meter autostart.
Vi bankerspilte 2 Uno D'Man på Klosterskogen i hestens siste start og en taktisk klok Tom Erik Solberg løste flokene veldig greit. han overlot teten til en hissig trykkende Ronaldina og speedet denne lett ned via siste indre. Tirsdag synes vi motstanden er opp flere hakk og denne fireåringen har ikke vært like bøs fra tet tidligere. Vi garderer.

Først med 5 Battle It Out som har hevet seg mange hakk i det siste. Bunnsolid toer i et V65-løp nest sist og ny flott avslutning sist. Her kan seieren komme. 3 Angitj står fint og er i form. Kan vinne. Det kan også 9 Diamond Hurricane som endelig viste fremgang igjen sist etter et par løp på det jevne. 4 Kvill Gitana slo nesten gode International Lover fjerde sist, etterpå har det ikke klaffet.
Rangering V5-2A: A: 2 B: 5-3-9 C: 4-7-10-1-6-12-8-11

V5-3A - Varmblodshester. 2140 meter autostart.
4 Onkel Halbak vant lett på Momarken sist i et monteløp og fjerde sist var svenske god toer bak Monica. Fine forutsetninger igjen og vår favoritt. 8 Mighty News var svært god vinner i monte på Leangen for to uker siden etter lang pause. Løp i kroppen har garantert gjort godt for montespesialisten.

Vi kan også se 5 Luckyline Goofy og 10 Quad Julry blant flere andre vinne dette fine monteløpet.
Rangering V5-3A: A: 4 B: 8-5-10 C: 9-2-6-3-7-1

V5-5A/V5-2B - Varmblodshester. 1640 meter autostart.
Endelig fine forutsetninger igjen for 3 Non Stop Laser og da blir hoppa vår favoritt i en flott V5A-finale. Har ikke hatt marginene med seg på slutten, men fra tet på en sprint pleier denne dama å bite godt fra seg. 5 Yumbo Yob står med to strake seire fra tet. Det blir verre å komme dit nå og Antonsen-traveren har alltid vært ujevn i prestasjonene. Skjør favoritt.

Når både Anthony Boko og Mr X.F. Royal begge galopperte på startsiden var det endelig duket for ungheststjernen 6 Trinitro igjen på Biri for fire uker siden . Det var Trinitros første seier siden treårssesongen og det var flott stil på Ottersen-traveren. Med sjettespor er det dessverre risiko for dødens her. Unngår Ottersen det kan han vinne. Form er det også på 2 Mr. Brown, men vi tror våre tre favoritter gjør opp om seieren.
Rangering V5-5A/V52B: A: 3 B: 5-6 C: 2-9-11-4-7-8-10-1

V5-3B - Kaldblodshester. 2140 meter voltestart.
Mandag ble vi servert et grunnlag null-løp på Leangen og dessverre utsettes vi for det samme tirsdag. Det er nesten til å grine av. Det kan være så enkelt at 4 Alm Vilter stormer til tet og leder hele veien. Hesten har i sine to eneste løp vist at det ikke er problemer med fartsressursene, men galoppene kommer fryktelig tett.

7 Holene Jenta satt stengt som mulig vinner nest sist og var også bra tredje sist. Sist ble det galopp, her kan det bli seier. 9 Åser Frøy har levert to flotte løp etter pause og blir farlig feilfri. For øvrig er det bare å anbefale oppvarmingen for de som har anledning til å sjekke denne.
Rangering V5-3B: A 4: B: 7-9-2-11 C: 10-5-12-14-8-13-1-3-6

V5-4B - Kaldblodshester. 2140 meter autostart.
Vi må nesten sette 4 Gyllstjern først etter hestens to siste seiersløp. Vi jaktet Steinseth-traveren lenge før seieren endelig kom. Når det først kom en så kom det en til på direkten og tirsdag jakter hesten sin tredje strake seier. Galoppfaren er der fortsatt, men vi tror Gyllstjern er best på kapasitet.

1 Edner har funnet formen og etter en meget solid tredjeplass i et V75-løp på Klosterskogen nest sist, fulgte hesten opp med en flott V65-seier i Sverige. Perfekte forutsetninger her og første motbud. 6 A.B. Lom'n viser derimot ikke toppform om dagen, men en offensiv Vidar Hop vil garantert prøve mot tet her. Kan vinne derfra.

5 Idbalder var kanongod i V65 sist og må tas på alvor etter den prestasjonen. Helt borte er heller ikke 8 Løkki Ess (sporet trekket dog kraftig ned), ei heller 3 Henrik og 2 Rådim Maud dersom de får smyge med.
Rangering V5-4B: A: 4 B: 1-6-5 C: 8-3-2-9-11-12-7 D: 10

Klikk her for å levere Sportspills eksperttips til Momarken

V5-5B - Varmblodshester. 1640 meter autostart.
Han var lysende i seiersløpet sist, 1 Millstone. Ble brukt en god del underveis, men var likevel alene på målfotoet. Førstespor bak bilen på en rask sprint, var neppe det trener Per Johansen ønsket seg her. Nå er Tom Erik Solberg en mester til å løse slike floker og Millstone må bli førstevalget her.

4 T.M. Continental er en traver undertegnede har sansen for. Steinseth-traveren er god fra start og han er god til mål. Det er fine egenskaper for en travhest. Seiersaktuell direkte etter pause. 3 Wendy Way tok tre strake seire sammen med Gunnar Austevoll, sist var Erland Holm tilbake som kusk og da ble det feil underveis. Ikke helt utenkelig at det er Wendy Way som sitter i føringen ut av den første svingen. Topp vinnersjanse derfra.

Bak disse tre er det svært fin klasse på dette løpet og ytterligere en fem-seks vinnerkandidater dersom favorittene underpresterer.
Rangering V5-5B: A: 1 B: 4-3-5 C: 11-2-8-6-9-10-12-7