Klikk her for å se våre V5A-forslag.

Det er liten tvil om at 6 Viking Spirit er snakk om en hest litt utenom det vanlige, og i V5A-3 i kveld blir den flotte 3-åringen kjempefavoritt med sine 88 % Det ble veldig enkelt til slutt fra tet på fine 16.8 full vei i den siste starten, og det så ikke ut til å være tomt i målgangen. Det kan dog ligge an til et tøft løp utvendig ved denne anledningen, når Kai Johansen signaliserer at han vil sitte foran med 3 Sunking G.T.

Da er det ikke helt sikkert at det blir like enkelt for Goop-traveren, og da synes vi det er litt spennende med noen garderinger på våre to største spilleforslag. Sunking G.T. hadde full kontroll fra tet ved den siste triumfen på 17.9 full vei (ble dog litt bedagelig der fremme i front til slutt, uten at vi tror hesten var veldig sliten), og det blir skoløs rundt om for første gangen ved denne anledningen (og det er spennende nok).

Med et slikt scenario som vi beskriver kan det ligge an til at 9 C.C. Simon kan få alt sydd opp i et pent utvendig par, og selv om Holm-traveren var langslått av favoritten i den siste starten regner vi med at Kings Sugarboy-sønnen har hevet seg ytterligere et hakk til kveldens dyst (og dette er en type vi liker svært godt).

Vår rangering: A: 6 B: 3-9 C: 4-11 D: 7-8-10-5

V5A-1, 1640 meter autostart
Vi finner ikke de helt store kanonene i dette sprintløpet for varmblodshester, og vi syntes det ser vidåpent ut. Ga seg litt fra tet etter lang pause i den siste starten gjorde7 Zanziro, men løp i kroppen har nok gjort godt. Det blir et løp i køen ved denne anledningen, og vi tror 10-prosenteren i spillet da dukker opp i fremste rekke til slutt. Sprintet på 15-tallet ved flere anledninger i fjor, og selskapet er ikke verre enn at 7-årshoppa kan vinne et slikt løp.

Best på kapasitet er trolig 3 C.C. Mr. Paradise, men verken kusk eller hest er til å stole på (og en kjapp sprint tror vi ikke er noen fordel første gangen ut etter lang pause).

Det vrimler av minioutsidere i løpet, og på våre to minste spilleforslag krysser vi også av for 1 Just Do It (hyggelig form), 5 Impressive Joe (aldri vunnet løp, men forutsetningene er fine i kveld), 8 Be My Power (hyggelig sprinter, men sporet trekker veldig ned), 9 Giant Kosmos (veldig positiv til sølv sist, og sporet er optimalt denne gangen) og 11 Up Front (glimter til med noen fine løp, og ved overpace på løpet er det ikke helt iskaldt).

Vår rangering: A: 7 B: 9-3-11-1-5-8 C: 2-4-6-10

Annonse: Grøstad/Lerum`s V5-tips til løpene på Momarken kan du finne her.

V5A-2, 2140 meter autostart
Vi finner seks vinnerkandidater i dette kaldblodsløpet, men vi synes tre hester hever seg litt over mengden på kapasitet. I en feilfri utgave er det neppe noen som rører 8 Odin Jr., og et spor litt langt ute bak startbilens vinger, tror vi bare kan være en fordel med tanke på feilfri avgang. Det var veldig fin stil på 5-åringen ved triumfen på 33.3 full vei under tunge forhold i den siste starten i fjor, og det gikk veldig fort til slutt i det løpet (hoppet seg dog vekk i årsdebuten).

En hest vi har veldig sansen for er 5 Store Johan, og når denne hesten virkelig skjønner hva dette dreier seg om, tror vi det kan bli riktig bra. Solid til sølv på 33.7 full vei i den siste starten, og i en feilfri utgave, tror vi på en topp vinnersjanse. Som forvandlet var 10 Høymyr Gutten til sølv på veldig fine 31.4 full vei i den siste starten, og med en tilsvarende innsats i kveld må 8-åringen tilmåles solide vinnersjanser

Vår rangering: A: 8 B: 5-10 C: 11-1-9 D: 2-3-4-6-7-12

V5A-4/V5B-1, 2640 meter voltestart
Det er ikke mange hestene igjen i dette stayerløpet for varmblodshester etter at det har kommet til en del strykninger, og vi syntes heller ikke at vinnerkandidatene er mange. To hester skiller seg klart ut på styrke, og 10 O.M.X .Twenty er snakk om hesten å slå, i en feilfri utgave. Solid siste 700 til sjette etter galopp i den siste starten, og dagens lange distanse skal bare være en klar fordel for den litt entaktede 5-åringen.

Tilbake etter litt pause kommer 6 Sunray Shadow, og vi synes 5-årshoppa må krysses på alle bonger. Dyktige folk bak denne hesten, og vi tviler på at kretsen rundt 5-årshoppa sender denne til start igjen, dersom ikke alt er i skjønneste orden. Vant veldig enkelt et langløp på Biri i den fjerde siste starten, og dagens lange oppløp taler til 32-prosenterens fordel.

Det er ikke så verst kapasitet på 5 Valentino Boko, og i B-spillet får vi plass til Coktail Jet-sønnen på våre to største spilleforslag. Det er tilbake etter lang pause som gjelder, og med ny kusk Tom E. Solberg ser det unektelig litt spennende ut (kun krysset av på 8 % av de innleverte kupongene).

Vår rangering: A: 10 B: 6 C: 5-2 D: 8-4-7

Klikk her for å se våre V5B-forslag.

V5A-5/V5B-2, 1640 meter autostart
Vi synes tre hester skiller seg litt ut i dette sprintløpet for kaldblodshester, og klart mest spennende på kryssene mener vi at 7 Huserapp er med sine 28 %. Det ble litt stive bein til slutt etter en tøff forsering nedover den siste langsiden i den siste starten, men etter at 7-åringen galopperte grovt fra start syntes vi det var sterkt å holde inn til femte på 31.7 full vei. Sprintet flotte 28.6 ved en triumf i fjor, og vi tror et spor litt langt ute bare er en fordel med tanke på feilfri avgang (roer seg litt mer der enn midt i haugen).

En solid innsats til seier på fine 30.9 over dagens distanse leverte 6 Spang Jotroll i årsdebuten (hang vel nærmest i tredjespor hele veien), og det er ingen grunn til å tro at 6-åringen er noe dårligere til kveldens dyst med det siste løpet i kroppen etter lang pause.

Vi føler at det en ned en liten klasse for 1 Bakkeli Grim, men det må løse seg fra et litt sjanseartet innerspor. Klarer neppe å forsvare teten, men med fri bane til slutt, tror vi på en topp vinnersjanse (ble feil skøløs sist).

Vår rangering: A: 7 B: 6-1 C: 3-5-10 D: 2-4-8-9-12-11

V5B-3, 2140 meter voltestart, monte!
Vi støter stadig oftere på monteløp innenfor V5-rebusene, og det mener undertegnede er et hån mot det spillende publikum. Stort sett dukker det opp en rekke hester det så å si er umulig å ha en viss formening om hva kan, og da sier det seg selv at menig mann i gata normalt er helt sjanseløse på å vurdere slike løp.

Vi har femten kaldblodshester å forholde oss til i dette løpet, og den eneste som har prestert gode resultater over litt tid under sal er 7 Zappa R.B. Vant hele fire løp i denne grenen i fjor, men stø på beina har aldri Sjefen-datteren vært.

Den beste rytteren i form av Liv Pedersen setter seg opp på 14 Gikling Balder, og uten at vi har noen som helst kjennskap til hva denne kan uten sulky bak krysser vi tidlig på stigende form i travløp (takket for en fin smygreise sist ved å spurte inn til seier på 30.9 full vei). Det er dog bare å krysse i vei så langt lommeboken rekker i dette løpet, og de vi har strøket i løpet på vårt store system er ryttere som har ridd svært få løp.

Vår rangering: A: 7-14 B: 2-4-5-9-11-12 C: 8-10-13 D: 1-3-6-15

V5B-4, 2140 meter autostart
Vi prøver å komme oss igjennom dette kaldblodsløpet på to hester, og ganske klart fremst setter vi 5 Ariladden. Ikke som best etter en fin smygreise til tredje i Skien i den siste starten, men på den arenaen har aldri 9-åringen gått spesielt gode løp. Lett seier på fine 29.4 full vei forut for den starten, og vi tror dagens lange oppløp passer Slogum Bjørn-sønnen som hånd i hanske (gått veldig gode løp på Momarken før).

Det er ingen god rygg 9 Art Kjarvald har fra start, men vi regner med at champion Eirik Høitomt vrir på i angrep så snart han har fri bane med 4-åringen. Byr seg overhodet ikke til bakfra (og da må han sendes tidlig i vei), og det var da iskaldt med treneren i sulkyen fra 20 meter tillegg i den siste starten (gikk veldig gode løp forut for det). Vi ser for oss posisjonen utvendig for leder etter hvert i kveld, og mot ikke alt for skarp motstand, tror vi det kan være slik at Mørtvedt Jerkeld-sønnen kan ta årets første triumf.

Forbedret er trolig 4 Jærvsø Svarten med løp i kroppen etter lang pause, men vi har ikke veldig sansen for denne. ”Trøkker og går”, og vi syntes ikke 7-åringen er spesielt tøff i ”trynet” den siste biten inn mot mål (og da tror vi dagens lange oppløp blir i lengste laget for Wigdal-traveren).

Vår rangering: A: 5 B: 9 C: 4-7-8-11-10-2 D: 1-3-6-12

V5B-5, 1640 meter autostart
Et heftig sprintløp for varmblodshester avslutter denne rebusen, og ganske tung favoritt med sine 84 % blir 3 Royal Flush. Lett fra tet på fine 13.5 i den siste starten, og sist han gjestet dagens arena ble det da også en enkel tettriumf på 14.7 Det kan ligge an til samme scenario i kveld, men etter at Alf Palema-sønnen ble strøket til en tiltenkt start under Unions-travet er vi litt skeptiske til formen (blitt litt lenge siden siste starten nå). Varierer desutten litt i prestasjonene, og da tyr vi til noen garderinger på våre to største spilleforslag.

Ikke som best i den siste starten var 9 Yumbo Yob, men vi er tilbøyelig til å tro Cato Antonsens forklaring til den litt slette innsatsen med at en litt sugen bane passet dårlig, all den tid 6-åringen har en høy krevende aksjon. Svært god på sitt beste, og det er da snakk om hovedutfordreren til storfavoritten.

Glimter til med noen pangløp i ny og ne gjør 6 Ebbes Igor L.J., og vi syntes 8-åringen så sjokkerende pigg ut i stengt posisjon i målgangen ved sjetteplassen på fine 14.7 i relativt tøft lag i den siste starten etter lang pause (og da snakker vi om en 3-prosenter i spillet!).

Vår rangering: A: 3 B: 9-6 C: 5-11-12 D: 4-10-8-1-2

Spilleforslag
Til V5A-rebusen på Momarken har vi satt opp tre spilleforslag på hhv 126, 378 og 1020 kroner (abc-system over fire bonger), som du ved et enkelt tastetrykk kan kjøpe her , mens våre tre forslag til B-rebusen på hhv 96, 432 og 1170 kroner (abc-system over fire bonger) ligger ute her .

Innleveringsfrister Momarken
V5A kl. 18.35 (løp 2-6)
V5B kl. 19.35 (løp 5-9)
DD kl. 20.35 (løp 8-9)

Kjøp en bong og se løpene fra Momarken gratis på www.rikstoto.no i kveld.