Vi satser friskt i V75!

Foto: hesteguiden.com

Svimlende 44 millioner kroner venter en alenevinner på Bjerke i kveld, og vi på Sportspill klemmer til med et bankerspill på et spenstig tredjevalg i spillet! Sjekk våre V75-tips her.

Klikk her for å se våre V75-forslag.

Da sier det seg selv at vi har en svært spennende kveld foran oss i hovedstaden, og vi er ikke det minste i tvil om at 4 Playwood S.L. i finalen stiller til start med solide vinnersjanser. 4-åringen har en stamme som forplikter, og det har da naturlig nok blitt stilt store forventninger til denne krabaten (ikke helt innfridd så langt).

To triumfer har det blitt så langt i år, men vi føler at et relativt beskjedent grunnlag fortsatt ikke står i stil til faktisk kapasitet. Diverse problemer har gjort sitt til at det kun har blitt startet sporadisk (kun ti starter på baken), men nå på slutten har det blitt litt mer kontinuitet i startingen.

Da kommer også de gode resultatene (langt spenstigere i den siste starten kontra seiersløpet på 16.3 full vei forut for den starten), og i et V75-løp den siste starten stod femtevalget i spillet for en sterk prestasjon ved å bli tredje på 17.4 over 2600 meter fra tet (kun slått med en lengde av vinneren), og distansereduksjonen ved denne anledningen skal være en klar fordel.

Vi tror at Ganymede-sønnen løfter seg kraftig for hvert løp han nå går, og fra tet i kveld tror vi at 30-prosenter i spillet blir alt annet enn lett å fange til slutt. Kusk Andre H. Stensen tror på en topp vinnersjanse, og det gjør også vi! Vi snakker da om en veldig frisk banker, og når vi da også spekulerer litt forsiktig i mot dagens desidert største favoritt, ser det unektelig veldig interessant ut på forhånd!

Vår rangering: A: 4 B: 10-12-3-8-11-2 C: 1-5-7-13-14-15

Lar seg ikke stoppe?
Nei, normalt så skal det godt gjøre å stoppe årets komet 5 Alm Taragon i den innledende avdelingen, og vi garderer ikke 5-åringen på våre to minste spilleforslag. Romtveit-traveren går fra klarhet til klarhet, og i kveld er det årets tiende triumf megafavoritten (87-prosenter!) jakter.

Totalt overlegen ved triumfen på sterke 27.2 over stayerdistansen 2640 meter i den siste starten, og selv om seiersmaskinen trolig må gå den tunge veien utvendig ved denne anledningen, ja så skal det dreie seg om en solid vinnersjanse. Ingen trær gror inn i himmelen, men en dårlig dag på jobb eller galopp må til for at nederlaget skal komme i kveld.

Til tet piler 6 Lome Brage (og vi synes at dette er snakk om den eneste hesten i mot), og vi ser ikke helt bort i fra at kusk Geir V. Gundersen vil gjøre et forsøk på å svare ut den store favoritten. Vi hadde god tro på 4-åringen etter lang pause i den siste starten, og da ble det en enkel seier på 28.7 full vei (på tross av at hesten så litt tung ut i kroppen).

Løp i kroppen har da normalt gjort veldig godt, og vi skal huske på at H.G. Balder-sønnen avsluttet i 21-fart ved tredjeplassen på 28.4 i sitt kvalifiseringsløp til Derby i den tredje siste starten. Nordby-traveren holder således veldig høy klasse, og da synes vi det er litt spennende å krysse av for 5-prosenteren i spillet på våre to største spilleforslag.

Vår rangering: A: 5 B: 6-3-10-13-14 C: 9-2-4-8-11-1 D: 7

Annonse: Grøstad/Lerum`s V75-tips til løpene på Bjerke kan du finne her.

Vi går tynt
Vi må gå ned på antall kryss i noen løp, og da velger vi oss hhv V75-3 og i den femte avdelingen. I et flott varmblodsløp i den tredje avdelingen må 5 Out Of Nowhere finne seg i å bli favoritt, men 5-åringen må trolig avgjøre løpet til sin fordel via den tunge veien utvendig.

Det er ikke gitt at det går, men dersom Gottling-traveren er helt på topp kan det gå veien. Great Challenger-sønnen har stått for strålende innsatser i hele år, og i kveld jakter seiersmaskinen årets syvende triumf. Ikke helt som best i den siste starten ved fjerdeplassen på 16.6 over stayerdistansen 2660 meter, men desto bedre ved triumfen på solide 14.2 full vei forut for den starten.

Til tet går ventelig 4 Shaman Star M., og med den formen 5-åringen har vist nå på slutten er det ikke snakk om at kusk Olav Mikkelborg slipper føringen. Det har blitt to enkle triumfer fra den posisjonen i de to siste startene (sprintet fine 14.4 i den siste starten), og dersom ikke Dahir De Prelong-sønnen blir ”torpedert” av favoritten på førsterunden, ja så kan årets femte triumf være et faktum i kveld.

Dersom det skulle bli veldig tøff kjøring der fremme i front kan det dukke opp en tredjehest som kan lure favorittene for konfekten til slutt, og det optimale løpet kan 1 Pershing Boy få (og med perfekte luker til slutt ser vi ikke helt bort i fra at 15-prosenteren i spillet speeder inn til seier).

4-åringen til Per L. Nilsen er snakk om en topphest (og han utstyres med helstengt hodelag for første gang, og det er spennende nok), og selv om det var litt tur med i bildet ved triumfen på 15.8 over 2640 meter i den siste starten (lederen hoppet vekk seieren) gikk hesten et sterkt løp (bom fast som en trolig vinner forut for den starten på Bjerke).

Vår rangering: A: 5 B: 4-1-9-2 C: 3-12-10-11-8-6

I et kaldblodsløp for hopper i V75-5 synes vi at tre hester hever seg klart over mengden, og i et ellers vidåpent løp satser vi da på at en av de får klaff. Vi synes at 6 Odins Lill leverte en sterk sisterunde fra utvendig posisjon ved triumfen på 30.8 full vei i den siste starten, og da er etter vårt skjønn 7-årshoppa alt for lite spilt med sine 11 % i kveld.

Vant lett på fine 29.3 full vei sist hun gjestet Bjerke, og dersom det løser seg sånn noenlunde fra et litt sjanseartet innerspor på 20 meter tillegg, tror vi på en topp vinnersjanse.

I rivende utvikling er 7 Lykke Berit (og det samme er trener og kusk Jan M. Bjerring i en alder av 59 år), og dersom ikke 6-årshoppa taper alt for mye til å begynne med (ingen kløpper fra start), ja så skal Spikeld-datteren ha solide muligheter til å kunne legge på til sin tredje strake triumf.

Det ble en enkel seier på 30.5 full vei i den nest siste starten, og i den siste starten ble det en knepen seier på 30.1 på en upassende kort distanse i Drammen (sterk sisterunde via tredjespor den gangen).

Flott til i sitt springspor på 20 meter tillegg står 11 Dona Elken, og vi forventer at 7-årshoppa sitter i en fremskutt posisjon direkte (veldig kjapp i vei med voltestart tidligere i karrieren).

Etter veldig lang pause (over et år) i den siste starten synes vi at Spikeld-datteren stod på veldig bra til tredje på 30.7 full vei, og i kveld slipper Mikkelborg-traveren å møre hingstene i grunnlaget. Løp i kroppen har nornmalt gjort veldig godt, og vi synes at 7-prosenteren i spillet må krysses på alle bonger.

Vår rangering: A: 6 B: 7-11-12-3-15 C: 2-5-8-14-4-10 D: 1-9-13

V75-2, 2100 meter autostart
Et flott 3-årsløp for varmblodshester med 50.000 kroner til vinneren venter oss i den andre avdelingen, og vi synes at vinnerkandidatene er veldig mange (på vårt store system krysser vi av for hele åtte hester).

Vi har veldig sansen for 4 Sanner Sid, og da setter vi 17-prosenteren i spillet fremst. Skyhøy kapasitet på denne 3-åringen, og i en feilfri utgave er S.J.`s Photo-sønnen seiersaktuell (foreløpig ikke helt stabil). Sterk toer fra ”dødens” på 18.8 full vei i Skien i den siste starten, og dagens arena skal passe langt bedre.

Det er litt tøffere i mot kontra det siste seiersløpet på 17.3 full vei for 6 Standing Ovation (uansett snakk om en solid vinnersjanse i en feilfri utgave), men 3-åringen til Kristian Malmin virker til å være i rivende utvikling.

En hest for fremtiden dette, og Love You-sønnen har da også litt å slektes på som en bror til S.J.`s Gold. Foreløpig har ikke favoritten helt satt seg (storvokst krabat dette), og det være nære galoppen ved flere anledninger på Biri i den siste starten (lett for å kode over).

Vi synes at 9 Sgt. Pepper stod på fullt godkjent til fjerde på 18.3 full vei i den siste starten (slått av gode hester den gangen), og i fra et helt perfekt smygspor i kveld må 12-prosenteren i spillet vurderes tidlig.

I rivende utvikling er 2 Do It (stod på sterkt til sølv på 17.6 bak favoritten i løpet i den siste starten), mens tetløpende 3 Ulixes heller ikke trenger å være helt borte (vant i billig lag på 19.1 full vei i den siste starten, men hesten så fin ut).

Vår rangering: A: 4 B: 6-9-2-3 C: 1-8-12-7-11-10

V75-4, 2140 meter autostart
Vi har et hoppeløp for varmblodshester å forholde oss til i den fjerde avdelingen, og i denne typen løp har det som kjent lett for å dukke opp noen overraskende vinnere. Vi garderer således bredt, men vi synes at fem hester hever seg litt over mengden.

Det har blitt litt bedre plass i volten (femtesporet kan være litt kinkig) for 10 Enhanced Credit etter at det har kommet til en stryking i løpet, og da tror vi at 4-årshoppa skal være godt i gang fra start.

Tengsareid-traveren har stått for to solide innsatser til sølv i de to siste startene i ny regi (avsluttet noe helt voldsomt til slutt ved andreplassen på 15.2 over en sprint i den siste starten), og normalt skal det da kunne dreie seg om en solid vinnersjanse i kveld.

Superoptimist er Tom E. Solberg bak 2 Amoreena, og da må vi ta friskusen på alvor. Vant lett i billig lag på 18.1 full vei i Drammen i den siste starten, og i følge kusken skal 3-årshoppa kunne rundt 16.5 over aktuell distanse i kveld (og da er hun selvsagt seiersaktuell).

Trener Tor O. Halle ligger lavt med hensyn til vinnersjansene med nykommeren 1 Borga Caprice, men 4-årshoppa er herdet i tøffe omgivelser i Sverige (og da tør vi ikke helt å avskrive Rotation-datteren).

Skyhøy kapasitet er det på 7 See You Soon (dog langt fra stabil), og i en feilfri utgave dukker 3-årshoppa opp helt i fremste rekke. Formen er fin på 8 Magnolia Simoni, og Svendsen-traveren blir kuskeforsterket med Lars A. Kolle ved denne anledningen.

Vår rangering: A: 10 B: 2-1-7-8 C: 5-6-11-12-13-15-4 D: 3-14

V75-6, 1609 meter autostart
Et heftig sprintløp for varmblodshester i høyt grunnlag venter oss i den sjette avdelingen, og med forventet tøft tempo på forestillingen ser vi ikke helt bort i fra at løpet kan åpne seg litt opp (og da krysser vi av for hele åtte hester på vårt store system).

Etter en voldsomt imponerende triumf på solide 12.7 over aktuell distanse i den siste starten er det dog ikke mulig å ikke sette 5 Cantabharmony fremst (satte eliten på Forus til veggs ved den anledningen), og dersom kusk Alf T. Skeie ikke må bruke alt for mye krutt for å komme seg til tet med 5-åringen i kveld, ja så skal vinnersjansene være gode på ny.

Med en tøff åpning på løpet kan det være duket for alltid sterkt avsluttende 10 Support Vacation, men det må klaffe litt på veien for at 5-årshoppa skal kunne bokføre årets femte triumf.

Trener Erik Killingmo har gjort et godt stykke arbeid med 12-traveren, og i den siste starten bekreftet favoritten form ved å avslutte helt greit til sjette på 15.9 over stayerdistansen 2600 meter i et tøft V75-løp på Biri (hun vant da også sitt siste feilfrie sprintløp på 12.7).

Vi tror at vinnersjansene er klart større for 1 Non Stop Laser dersom kusk Kai Johansen tar til takke med rygg leder på vår favoritt, enn om han prøver å svare ut teten (kan fort bli stive bein til slutt da), men det er ikke godt å vite hva han finner på. 6-årshoppa holder uansett flott form, og med perfekte luker til slutt fra rygg leder er Mr. Flirt-datteren veldig effektiv på en kortspeed.

Kanonform er det også på 4 Lincoln Frontline, men det er opp en liten klasse for Gundersen-traveren ved denne anledningen. Det tror vi ikke betyr så mye, og med tøft tempo på løpet har 7-åringen alltid en polett igjen til slutt. Imponerte i tre strake seiersløp, før han avsluttet helt strålende fra køen til sølv på 14.6 over aktuell distanse i den siste starten (og da krysser vi tidlig denne gangen).

Vår rangering: A: 5 B: 10-1-4 C: 11-12-7-8-9-2-6-3

Spilleforslag
Til V75-løpene på Bjerke har vi satt opp fire spilleforslag på hhv 150, 450, 900 og 2223 kroner (abc-system over fire bonger), som du ved et enkelt tastetrykk kan kjøpe her , mens våre to DD-forslag på hhv 100 og 300 kroner ligger ute her .

Innleveringsfrister Bjerke
V5 kl. 18.20 (løp 2-6)
V75 kl. 19.00 (løp 4-10)
V4 kl. 20.00 (7-10)
DD kl. 20.40 (løp 9-10)

Kjøp en bong og se løpene fra Bjerke på NRK2 kl. 23.20-23.50 i kveld.