Gå til sidens hovedinnhold

Vi satser friskt i V75!

Det er en superinteressant omgang på Biri, og tipsekspert Håkon Einar Hansen klemmer til med to spenstige bankere! Sjekk våre V75-tips her.

Klikk her for å se våre V75-forslag.

En en eventuell alenevinner vil stikke av med hele 42 millioner kroner i V75 lørdag.

Det er unghestene som er i fokus ved denne anledningen, og det er våre beste 3-åringer på varmblodsfronten som støter sammen i finalen av Vårserien med 100.000 kroner til vinneren, og det er i nettopp dette oppgjøret vi støter på dagens største favoritt i form av 7 Viking Spirit med sine 75 % (men vi har et spennende motbud å komme med der). Et høyt dotert varmblodsløp for våre beste 4-årige hopper står også på programmet, mens en sportslig godbit er også stayerløpet i finalen snakk om (det også for vår mer edle rase).

Det er ikke til å stikke under en stol at V75-spillet er en svært vanskelig spilleform, og vi på Sportspill sliter da også med å få full klaff på lørdagene, uten at vi er noe unntak blant andre aktører i markedet i så måte. Det hjelper ikke at det stort sett er vurderinger som henger på greip hele veien, når det ikke blir klingende mynt i kassen.

Det er dog slik at undertegnede, som de fleste andre travspillere/tipsere higer etter å treffe med det perfekte spillet, og det å få klaff på en lørdag med mange tilhengere i ryggen, er en tilfredsstillelse som ikke kan beskrives. Vi går således fortsatt på med krum hals, og ved denne anledningen har vi ståltro på at våre to bankere for dagen skal ha solide sjanser til å kunne lede sine respektive løp rundt om.

Vi snakker da om et hhv femte (latterlig lite spilt 13-prosenter!) og et andrevalg i spillet, og da ser det unektelig veldig interessant ut på forhånd denne gangen. Undertegnede er ikke redd for å prøve seg på noen friske varianter (så lenge jeg føler at det er noe ”mat” i det), og når det uansett er svært vanskelig å plukke alle syv vinnerne (å få kabelen til å gå opp), kan vi da like gjerne prøve oss på noen spenstige drag. Det er dog snakk om veloverveide vurderinger, som heller til at det skal være snakk om to topp vinnersjanser.

Tetgaranti på begge!
Ja, undertegnede vil strekke seg så langt som til å si at begge våre bankere for dagen med nærmest bankgaranti sitter på taktpinnen ut av den første svingen, i feilfrie utgaver, og når de antatt tøffeste i mot står veldig sjanseartet til på en arena som dagens, kan vi ikke skjønne annet enn at både 9 Hågå Elden og 3 Kile Håp i hhv V75-3 og i den fjerde avdelingen skal ha solide muligheter til å kunne ha kontroll på begivenhetene fra spiss.

Førstnevnte har hatt litt utur etter at 5-åringen vant et V75-løp fra tet på nettopp dagens arena i den tredje siste starten, og fra sitt springspor på 20 meter tillegg synes vi det ser ut som en helt skreddersydd oppgave ved denne anledningen. Elding-sønnen leverte en heftig startside (viste seg da å være eksepsjonelt rask i vei på voltestart) før han slo på en galopp ut av den første svingen i den nest siste starten (og da var den dagen ødelagt), mens han i den siste starten måtte se på at det løste seg for alle de foran i mål på innerfila til slutt, mens han selv måtte klive rundt de via en drøy siste sving (fra en litt kinkig utgangsposisjon).

Det var ikke langt frem til vinneren i målgangen i den starten ved fjerdeplassen på fine 26.9 full vei, og når vi tror Engen-traveren bomber til tet denne gangen, er det de øvrige konkurrentene som må ta seg av sporklivingen på lørdag (favorittene 11 Tun Eld og 13 Farkstrek står jo begge veldig kultent til i andre rekke på 20 meter tillegg). Da tror vi så fall at det blir kraftig revansje ved denne anledningen, og da snakker vi om en latterlig lite spilt 13-prosenter! Teten er gull verdt på dagens arena, og under fine forhold er det slett ikke enkelt å hente mange meter til slutt (kort oppløp), på en frisk tetløper.

Vår rangering: A: 9 B: 6-11-7 C: 4-13-12 D: 5-15-10-14-8-1-2-3

Når det gjelder 3 Kile Håp i den fjerde avdelingen er den hesten i rivende utvikling, og etter å ha vært totalt overlegen i fra tet i den nest siste starten på 31.0 full vei synes vi Solberg-traveren var tapper til sølv på 30.4 over en sprint i et V75-løp i den siste starten. Det ble et tøft opplegg underveis ved den anledningen på et underlag som ikke ga noe gratis, og det var da også snakk om langreise for første gang. Lome Elden-sønnen virker til å være dønn travsikker, og vi mistenker at 6-åringen kan vise frem en lav 29-tid full vei under fine forhold på lørdag.

Da skal det i så fall ikke bli lett å hente andrevalget i spillet, og når både 8 Stingers (ingen kløpper på voltestart, og da havner 5-åringen langt bak innledningsvis i fra dette sporet) og 14 Tord Viking (favoritten er trolig best på kapasitet, men fra andre rekke på 20 meter tillegg på en arena som dagens synes vi det ser litt tungt ut) står veldig sjanseartet til satser vi på at 40-prosenteren er over alle hauger før de der bak har fått opp dampen. Vi anser således at vinnersjansene skal være solide for vår andre banker for dagen også, og da har vi gjort løsningen på to løp som ellers krever veldig bred gardering veldig enkel.

Vår rangering: A: 3 B: 9-8-14 C: 2-5-10-15-11-12-4 D: 1-7-13-6

Annonse: Grøstad/Lerum`s V75-tips til løpene på Biri kan du finne her.

Storfavoritten innfrir?
Ja, sjansene for at 7 Viking Spirit vinner i den innledende avdelingen skal selvsagt være svært store, og ved seier er det den tredje strake triumfen 3-åringen bokfører. Sprettlett fra tet de to siste gangene etter å ha fått overta teten relativt tidlig, og det kan være slik at den flotte Viking Kronos-sønnen ikke lar seg slå denne gangen heller.

Med seier har da Goop-traveren allerede tjent noe nær en kvart million kroner, og vi garderer ikke på våre to minste spilleforslag. Det kan dog bli en drøy innledning på løpet for 75-prosenteren i spillet fra et spor litt langt ute bak startbilens vinger ved denne anledningen, og det er ikke lett å gå utenpå på en arena som dagens.

Vi åpner dermed opp for at 1 C.C. Simon kan by storfavoritten en match fra tet, og da snakker vi om en spenstig 22-prosenter. Som tidligere antydet er dette snakk om en hest undertegnede liker skarpt, men i den siste starten ble Holm-traveren bortkjørt etter alle kunstens regler. Etter et løp i køen underveis kjørte Gundersen seg opp i en stengt posisjon nedover oppløpet, og luken kom da ikke før de andre var i mål.

Kings Sugarboy-sønnen så meget spenstig å fin ut ved den anledningen, og det signaliseres full bøtt mot føringen i løpet denne gangen. Da får vi så se om kusken er tøff nok i ”trynet” til å ta i mot den store favoritten, og dersom så skulle skje kan det bli litt spennende. Avsluttet strålende til tredje på 17.5 full vei i den nest siste starten, og vi tror 3-åringen nå har en lav 16-tid inne på en arena som dagens under fine forhold (og da får han en plass på våre to største spilleforslag).

Vår rangering: A: 7 B: 1 C: 3-4-10-11 D: 8-9-6-2-5-12

Vi må gardere
En vel så stor favoritt som den foregående blir 3 Most Wanted One med sine 73 % i den femte avdelingen, og det er den fjerde triumfen i det femte forsøket i år 4-årshoppa jakter på lørdag. Bunnsolid til seier på flotte 15.8 full vei i den siste starten, men nå er det snakk om sprint for første gang for Conway Hall-datteren (mot klart skjerpet motstand).

Undertegnede opplever storfavoritten som hyggelig fra start, men ikke noe lyn ut, og vi tror ikke det er bankgaranti for at det blir tet denne gangen (dog ikke avhengig av den posisjonen for å vinne). Vi synes uansett at Hovstø-traveren støter på en del hester med mye fart i beina ved denne anledningen, og vi tyr således til bred gardering på samtlige spilleforslag (en naturlig utgang på vårt store system er det dog snakk om).

Fyker til tet tror vi 5 Tag Endurance gjør (nå strøket, og da ser det straks litt lysere ut for favoritten), og på sitt beste kan 4-åringen lede et slikt løp rundt om. Kusk Jomar Blekkan pleier ikke å gi ved dørene, og da kan det ligge an til et tøft løp utvendig for den store favoritten (og da øker jo da også sjansene for at det kan bli favorittfall betraktelig). Det har vært litt stang ut for 16-prosenteren i spillet i det siste (hoppet seg vekk fra vankelige utgangsposisjoner), men at det er lite å utsette på fartsressursene viste Tag The Devil-sønnen ved å vinne på flotte 15.7 over aktuell distanse i den fjerde siste starten.

Profitere på tøff kjøring der fremme i front kan 4 French Open gjøre til slutt, og vi mistenker at formen er sterkt stigende der i gården. Fullførte flott til fjerde på fine 16.3 full vei i et løp svært gode Anthony Boko var en vinner i den siste starten, og det skal bli interessant å se hva 6-åringen kan utrette på en kjapp sprint. Kapasitet som rekker langt innehar 6 Cream G.T. (hoppet seg vekk i årsdebuten), og i en feilfri utgave, tror vi Mikkelborg-traveren dukker opp i striden helt der fremme til slutt. Vunnet to løp i sin karriere, og begge har kommet på nettopp dagens arena.

Vår rangering: A: 3 B: 5-4-6 C: 2-7-9-11 D: 1-10-8-12

V75-2, 2100 meter voltestart
Vi støter på et vidåpent hoppeløp for kaldblodshester i den andre avdelingen, og vi garderer således bredt på samtlige spilleforslag. Bortsett i fra et litt trangt fjerdespor i volten har dog 11 Trineline en helt skreddersydd oppgave foran seg, og på sitt beste spinner Järvsöfaks-datteren rundt denne gjengen til slutt.

Avsluttet strålende til sølv på fine 27.8 i årsdebuten før hun ble alt for hissig i tet (med det til følge at hun kvalte seg) i den siste starten, men ved denne anledningen er det av med de hele skylappene (og draskylapper som gjelder). Vunnet sine tre siste starter på dagens arena, og en soleklar utgang på vårt store system er det snakk om.

De antatt tøffeste i mot står på strek, og uten at vi har stålkontroll på startferdighetene til 3 Børke Luna på voltestart, tilmåler vi den flotte 4-årshoppa solide vinnersjanser. Det ble seier i årsdebuten fra tet på 31.3 full vei under ikke alt for lette forhold, og vi mistenker at Kolnes-traveren er moden for å senke rekorden sin betraktelig.

Piler til tet gjør ventelig 7 Ra Tina, og selv om selskapet er betraktelig skjerpet i forhold til ved seiersløpet på fine 27.9 over en sprint i Drammen i den siste starten, skal Lauvin-datteren være seiersaktuell på ny. Formen er nok bare sterkt stigende med noen løp i kroppen etter litt pause, og fra tet forsvarer 7-årshoppa seg mesterlig.

Fryktelig effektiv på en kortspeed etter løp i rygger er 5 Høgda Lilja, og da snakker vi om en kraftig underspilt 14-prosenter. Veldig positiv til fjerde på flotte 27.8 full vei i et tøft V75-løp i den siste starten, og Holtung-traveren skal således være snakk om en tidlig gardering.

Et eventyr i regi Tom E. Solberg med noe nær 150.000 kroner innkjørt denne sesongen har 2 Kleppe Bausa vært, og selv om Alm Viktor-datteren støter på bedre hester enn noen gang, tør vi ikke avskrive henne av den grunn. Sterk innsats til sølv på fine 29.2 full vei utstyrt med modified sulky for første gang i den siste starten, og fra dette sporet bør det ligge an til et pent utvendig par underveis.

Vår rangering: A: 11 B: 7-3-5-2 C: 4-15-1-8-13-14 D: 12-10-9-6

V75-6, 2100 meter autostart
Vi har et flott hoppeløp for varmblodshester å se frem til i den sjette avdelingen, og det er 4-åringene som skal ut å kjempe om en førstepremie på hele 75.000 kroner. Uviss form på de aller fleste av deltagerne etter lange pauser, men hestene til Bo Westergård pleier å være vel forbredt når de først sendes til start. Nydelig til i en fin rygg fra start står da også 9 Carte Blanche, og når hesten kuskeforsterkes med Lars A. Kolle skal det være snakk om en opplagt favoritt.

Avsluttet fjorårssesongen med å vinne fem strake triumfer på imponerende vis gjorde 11 Farmer`s Julia, og selv om sporet med fordel kunne ha vært litt bedre på en arena som dagens, krysser vi tidlig. Treneren ligger lavt med hensyn til vinnersjansene, men uttalelsene fra den kanten tar vi med en klype salt (aldri hatt veldig tro på denne han).

Sporet til 4 Conseila B.R. kan ikke kusk Hans Chr. Holm klage på, og selv om formen neppe er på topp første gangen ut, tilmåler vi den flotte Conway Hall-datteren solide vinnersjanser. Kjempet jevnt mot de beste ved flere anledningen i fjor, og vi synes at 14-prosenteren må krysses på alle bonger.

Forbedret med løp i kroppen er trolig 10 Gone Juliane (og kapasiteten er det ikke noe i veien med der i gården), mens vi ikke tør å stryke 8 H.M. Monocerus fra et spor litt vel langt ute, når champion Eirik Høitomt svinger seg opp i sulkyen ved denne anledningen.

Vår rangering: A: 9 B: 11-4-10-8 C: 2-5-6-7 D: 12-3

V75-7, 2600 meter voltestart
Et fantastisk spennende stayerløp for varmblodshester venter oss i finalen, og etter vårt skjønn er vinnerkandidatene veldig mange (og på vårt store system stryker vi ingen). Det var en vel forberedt utgave av 10 King Coral vi fikk se i debuten for Lars O. Romtveit ved femteplassen på fine 14.7 full vei i den siste starten, og med løp i kroppen synes vi 5-åringen er vel lite spilt med sine 14 %!

Ble gitt et defensivt opplegg ved den anledningen, og etter at S.J.`s Photo-sønnen hadde gått et gnistrende oppløp buttet det litt i mot i rygger til slutt. Ikke fri bane siste 50, og dette er da snakk om hesten å spille til gode odds i DD-spillet.

Vi tror 9 Year One takler et litt trangt fjerdespor fra start, og på en distanse 7-åringen trolig takler bedre enn de fleste, tilmåler vi favoritten solide vinnersjanser. Stod på strålende til sølv på fine 15.1 full vei etter et tøft løp utvendig bak gode Onion F.H. i den siste starten, og med et par løp i kroppen etter litt pause forventer vi at Hansen-traveren er på vei mot full form.

Det ble stive bein til slutt for 8 Super Challenge i den siste starten etter et veldig strevsomt opplegg underveis, og muligens blir det etter hvert nå slik at raske baner ikke er til fordel for Hamre-traveren. Stayeregenskapene er det dog ikke noe i veien med, og vi tør ikke slippe 5-åringen riktig enda.

Bom fast etter lang pause i den siste starten satt 15 Sugar Fine Photo (så lysende fin ut), og når treneren uttalte i forkant av det løpet at 6-åringen aldri har vært så hel og fin noen gang (plundret med my småskader i hele sin karriere denne), krysser vi tidlig av for 5-prosenteren.

En solid opphentning etter tidlig galopp stod 3 French Destiny for ved fjerdeplassen på 16.9 full vei i den siste starten, og i en feilfri utgave på lørdag kan Anderssen-traveren vise seg å bli alt annet enn lett å fange fra tet.

Stålform holder 5 Cadabra Tooma og 12 Shining Lantern, mens formen på 14 Beat The Wiz muligens er litt på hell etter en strålende vintersesong (mistet totalt formen på denne tiden i fjor, og med astmaplager kan vel fort det samme skje i år).

Vår rangering: A: 10 B: 9-8-15-3-5-12-14 C: 6-2-13-1-4-7-11

Spilleforslag
Til V75-løpene på Biri har vi satt opp fire spilleforslag på hhv 100, 400, 800 og 2120 kroner (abc-system over fire bonger), som du ved et enkelt tastetrykk kan kjøpe her , mens våre to DD-forslag på hhv 100 og 300 kroner ligger ute her .

Innleveringsfrister Biri
V5 kl. 14.20 (løp 2-6)
V75 kl. 15.00 (løp 4-10)
V4 kl. 16.00 (løp 7-10)
DD kl. 16.40 (løp 9-10)

Kjøp en bong og se løpene fra Biri på NRK2 kl. 18.00-18.45 på lørdag.

Kommentarer til denne saken