Vi satser tøft!

Foto: Hesteguiden.com

En spenstig 10-prosenter må prøves i A-spillet på Leangen i kveld, mens vi i B-rebusen ikke garderer en nykommer på dagens arena! Sjekk våre V5-tips her.

Klikk her for å se våre V5A-forslag.

Etter at vi har lagt bak oss en uke med dårlige resultater på våre tips på Sportspill (vi kan dog ikke la oss vippe av pinnen av den grunn), ser det kanskje litt tøft ut å gå på en 10-prosenter i spillet som banker (vi må uansett spille på det vi tror hardt på!), men vi synes spillerne er på ville veier når de har gjort 5 Nordlirappen til dagens største favoritt med sine voldsomme 82 % i V5A-5/V5B-2 i kveld.

Det er opp minst en klasse for 4-åringen ved denne anledningen, og når vi slett ikke likte Blekkan-traveren ved den siste triumfen på 32.1 full vei i den siste starten under litt tunge forhold med to innlagte galopper (fungerer etter vårt skjønn ikke som han skal i aksjonen, og galoppfaren er overhengende stor), klemmer vi til med et superfriskt bankerspill på 10 Røste Mo i A-spillet (det regner i Trondheim, og eventuelt litt krevende forhold tror vi bare er en klar fordel for denne sterke krabaten).

Sistnevnte ble hengt opp i tredjespor hele veien i den nest siste starten (og da var den dagen ødelagt), mens det i den siste starten ble en sikker seier på 31.3 full vei. Vi hadde i underkant av 28.0 siste tusen på våre klokker ved den anledningen (avsluttet voldsomt fint via en drøy siste sving), og det var gode Even Oliver (favoritt i grunnlag under 300.000 kroner i V5B-5 i kveld...) som måtte seg slått til slutt den gangen.

Klart enklere i mot i kveld, og sindige Thomas Mjøen så ut til å være en perfekt match på 5-åringen i den siste starten (og han får da også sjansen på ny bak Jacobsen-traveren i kveld). Vi tror hardt på denne, og vi synes dette er et såpass spennende spill, at vi øker innsatsen på vårt store system en tanke denne gangen (eventyrlig verdi i denne i kveld!).

I B-spillet får vi råd til garderinger, og tidlig aktuell bak vår spenstige banker i A-spillet skal trioen 1 Run Odd (tilbake på Leangen etter et heller mislykket opphold på Østlandet, men selv om dagens oppgave er langt enklere enn de foregående, må 4-åringen vise en helt annen stridsmoral til slutt enn tidligere, for å kunne gå helt til topps), 6 Spik Viktor (tilbake etter lang pause med uviss form, men kapasiteten er udiskutabel der i gården) og 11 Solli Mai (vunnet to strake sprintløp, og vi tror full distanse trekker litt ned denne gangen) være.

Vår rangering: A: 10 B: 5-1-6-11 C: 2-12-4-8-9 D: 7-3

Hamre sender opp en ny vinner?
Ja, vi kan ikke huske sist Frode Hamre sendte en hest til Trøndelag som ikke vant første gangen ut i ny regi (eksilbergenseren gjør en strålende jobb, men det er jo snakk om svært billig omgivelser disse hestene dukker opp i på Leangen, etter å ha vært matchet i tøffe lag på Østlandet), og i V5B-3 i kveld er vi rimelig sikre på at 4 Photomaker er snakk om en vinner. 4-åringen er som sagt herdet i tøffe lag, og selv om ikke S.J.`s Photo-sønnen har de helt store resultatene å vise til nå på slutten, synes vi at det har vært mye motflyt for den kapable Rugland-traveren.

Sprettlett fra tet på 17.0 full vei i den fjerde siste starten, før han hoppet seg vekk ut i oppløpet i 4-årsstjernen mot Muscles Wiking B.R. & Co i den påfølgende starten. Sist så hesten sterk ut utvendig for tetløpende Vegas Yankee (bom fast forut for den starten), men litt plunder med aksjonen 300 igjen resulterte i galopp også den gangen.

I kveld synes vi vår banker for dagen i B-spillet støter på mildt sagt billig motstand, og når kusk Jomar Blekkan var svært fornøyd med hva hesten viste i trening i et jobb i forrige uke (lekker på 20.0 full vei) var vi i grunnen aldri inne på tanken om å gardere (vi går da ut i fra at hesten fungerte tilfredsstillende på svingene på dagens arena).

Vår rangering: A: 4 B: 6-9-12 C: 2-1-3-5-7-10-8-11

Klikk her for å se våre V5B-forslag.

V5A-1, 2140 meter autostart
Et varmblodsløp med mange vinnerkandidater (vi synes dog at fire hester hever seg litt over mengden) innleder denne rebusen, men klart mest spennende på kryssene er etter vårt skjønn 9 Sebson Senator. Etter et strålende prøveløp på 16.5 full vei banket vi 5-åringen i årsdebuten på Bjerke, og ved den anledningen var Nilsen-traveren en sikker vinner. Ble så gitt et håpløst opplegg underveis av dagens kusk Endre Flå ved andreplassen på 18.2 full vei i den siste starten, men med et litt heldigere opplegg i kveld sitter fort årets andre triumf.

Tilbake etter litt pause kommer 6 Tag Endurance, og på full form er det slett ikke utenkelig at Blekkan-traveren leder et slikt løp rundt om. Imponerte ved sprinttriumfen på fine 15.7 i debuten for Jomar Blekkan, men siden har det gått litt i dur og moll. Ga seg for enkelt til slutt fra tet i et V75-løp i den fjerde siste starten, før han har galopperte i de to siste startene. Blåser trolig til tet i en feilfri utgave, og da får så se om stridsmoralen til slutt, er tilbake på topp ved denne anledningen. Vi tror dog at denne er litt tvilsom i psyken, og da har han blitt litt for stor favoritt med sine 70 % etter vårt skjønn.

En sjokkvinner fra tet på fine 17.6 full vei etter lang pause var 8 Nano Pershing, og med løp i kroppen bør ikke 6-åringen være noe dårligere til kveldens dyst (dog tvilsomt om Øien-traveren når føringen denne gangen med Blekkan på innsiden). Uansett trolig ikke avhengig av teten for å vinne løp (helst uttalige galopper som har felt denne tidligere), og da krysser vi tidlig.

Vi synes at 12 Tarot B.R. fikk et litt strevsomt opplegg ved femteplassen på 18.6 full vei i den siste starten, og med litt klaff på løpet fra en litt kinkig utgangsposisjon, tror vi 4-prosenteren dukker opp i fremste rekke til slutt.

Vår rangering: A: 9 B: 6-8-12 C: 5-7-10-11-4-2-3-1

Annonse: Grøstad/Lerum`s V5-tips til løpene på Leangen kan du finne her.

V5A-2, 2140 meter autostart
Vi har et litt småskummelt varmblodsløp å forholde oss til i den andre avdelingen, og vi kan fort få en vinner litt på kanten (på vårt store system stryker vi da kun to hester). En helt riktig oppgave foran seg har dog 9 Jet Caltina, og slik den litt usikre 5-åringen står til i kveld, tror vi sjansene for et feilfritt løp øker betraktelig. Hoppet seg vekk i de tre siste starten, men på kapasitet skal det være snakk om den beste hesten i feltet.

Vi tror 5 Reve De Va Bene sitter i føringen ut av den første svingen (3 og 4 skal muligens ha en rygg å gå i på full vei), og på sitt beste kan da Credit Winner-sønnen lede et slikt løp rundt om. Det er tilbake etter en mindre pause og litt behandling som gjelder for 6-åringen, men treningsrapportene er relativt gode. Veldig god i tet tidligere i karrieren denne hesten, og vi synes at 29-prosenteren må krysses på alle bonger.

Fra Sverige dukker duoen 6 I`m A Face Winner og 7 So Lovely opp med litt uviss form, men kapasiteten er udiskutabel på dem begge. Førstnevnte ga et godt inntrykk ved sprinttriumfen på fine 14.4 i den femte siste starten, mens vi ved en rekke anledninger tidligere på Leangen har sett hva sistnevnte står for på sitt beste. Stadig stigende form viser 11 Okapi Garbo, og vi tror distanseøkningen i kveld er en fordel for 5-årshoppa (seig til å holde farten oppe denne).

Vår rangering: A: 9 B: 5-6-7-11 C: 3-4-2-10-12-8

V5A-3, 2140 meter autostart
Et litt småruglete kaldblodsløp venter oss i den tredje avdelingen, og vi finner hele seks vinnerkandidater. Tre hester skiller seg dog litt ut etter vårt skjønn, og etter den fine triumfen på 31.8 full vei i den siste starten kan vi ikke unngå å sette 10 Ardvinna fremst. Uansett for variabel (og usikker) til å kunne stoles på, men med tilsvarende innsats som sist, sitter fort den andre strake triumfen.

Det var intet å gå på til slutt for 5 Donn Lyn ved den siste triumfen på 32.3 full vei, og når vi mener at galoppfaren øker betraktelig bak startbilens vinger på den usikre 5-åringen, ja så snakker vi om en av dagens mest overspilte favoritter med sine 72 % Sporet er ikke det beste for 12 Gaardens Lat Hans, men den formsterke 5-åringen går ned en liten klasse ved denne anledningen (og det er spennende med Thomas Mjøen opp bak Elding-sønnen denne gangen).

Gitt seg litt fra tet et par ganer på rad har 9 Brauteld gjort nå på slutten, men kanskje kan et løp i rygger i det lengste være å foretrekke for den speedige 4-åringen. Hesten er under utvikling, og sammen med duoen 2 Slottelid Knerten (litt svak sist, men gikk fine løp forut for den starten) og 11 Åli Jo (kan vi ingen ting om, men vi krysser på mistanke og Jomar Blekkan som kusk) får han en plass på vårt store system.

Vår rangering: A: 10 B: 5-12 C: 9-2-11-7-4 D: 1-3-6-8

V5A-4/V5B-1, 2140 meter autostart
Et flott varmblodsløp har vi å se frem til her, og vi synes at vinnerkandidatene er veldig mange (og vi stryker da kun to hester på vårt store system). Lekkert til med tanke på et helt optimalt smygløp underveis står 9 Wictoria Laylock, og vi mener da at 7-årshoppa er latterlig lite spilt med sine snaue 10 % (og da snakker vi om vår spenstige utgang på våre store systemer).

Vant fra ”dødens” på 14.8 over en sprint sist hun gjestet dagens arena, og vi gir klart godkjent for innsatsen i den siste starten (uten at det ble premie på 15.3 full vei). Ble brukt hardt fra start ved den anledningen, og dro siden opp angrepene nedover den siste langsiden (og da var det lite å utsette på at det ble litt stive bein sist biten i tøft lag).

Teten er innen rekkevidde for 2 Riverside Royal, men på full distanse er vi litt skeptiske til om 5-åringen kan klare å holde unna helt hjem. Vant fra den posisjonen på 14.8 over en sprint i den siste starten (gikk dog for veldig hard driving siste 400), og det er etter vårt skjønn veldig mye tøffere hester i mot ved denne anledningen, kontra i den siste starten (og da er det snakk om en favoritt i fare).

Sporet er ikke det beste for 8 Fill Joy Dream (dog så kjapp i vei at Garberg-traveren trolig sitter i en fremskutt posisjon direkte), men formen er i hvert fall uforandret fin (sterk innsats til sjette på 15.0 full vei i et tøft V75-løp i den siste starten). Speedige 10 Thai Extreme kan det fort bli riktig for ved denne anledningen fra dette sporet, og da krysser vi tidlig av for 7-prosenteren i spillet.

Sterkt stigende form er det på både 4 Canny Boy og 7 Prince Monet, mens dagens oppgave må være snakk om en av de fineste 12 Glad X.T. har hatt på svært lenge. Hoppet seg vekk i den siste starten (fungerte ikke uten sko, og det er tilbake på gammel balanse i kveld), men viste fin form ved å bli tredje på 16.6 full vei forut for den starten.

Vår rangering: A: 9 B: 2-8-10-4-7-12 C: 1-6-11-5-3

V5B-4, 2140 meter autostart
I dette varmblodsløpet blir naturlig nok svært gode 7 Gangster Advice storfavoritt med sine 76 %, og i en feilfri utgave lar neppe 5-åringen seg slå. Etter at dagens kusk Edvard Kristiansen hadde full kontroll fra utvendig posisjon ved triumfen på fine 16.4 full vei gikk Giant Chill-sønnen et overdådig løp til sølv (etter galopp i den første svingen) bak en av årgangstoppene blant 4-åringene i form av Passphoto B.R. i den siste starten.

Dog strøket til en tiltenkt start etter det p.g.a. en hovsprekk, og da blir vi litt betenkte. Dersom banen skulle bli hard etter regnet som kommer (lett for å bli det), skal det da ikke mye til for at storfavoritten kan få en kjenning på den skaden (slikt kan sprekke opp så kort tid etter, på harde underlag). Vi tyr således til noen garderinger på samtlige spilleforslag, og en veldig spennende start etter vårt skjønn gjør 10 Yankee Peto.

Sistnevnte dukker opp i regi Atle Eggen, og dette er jo da snakk om en hest med veldig fin kapasitet. Matchet i til dels tøffe omgivelser i en litt variabel 4-årrssesong, og på sitt beste må Staro Showbiz-sønnen være hyperaktuell, ved favorittfall i dette løpet her (kun krysset av på latterlige 6 % av de innleverte kupongene!).

Vi tror ikke at 4 Tanita`s Temtation er tøff nok til å holde unna fra tet mot klart skjerpet motstand kontra i de to siste seiersløpene på full vei, og da er vi litt mer lystne på å krysse av for 6 Naipin Surprise på vårt store system. Sistnevnte innledet sin karriere med å vinne fem av seks starter, og med det siste løpet i kroppen etter lang pause forventer vi at 6-åringen er klart rappere, enn ved femteplassen på 17.1 over en sprint i den siste starten (3-prosenter i spillet).

Vår rangering: A: 7 B: 10-6-4 C: 8-12-11-9 D: 1-2-3-5

V5B-5, 2140 meter autostart
Vi har litt vondt for å skille deltagerne i dette kaldblodsløpet som avslutter denne rebusen, og vi tyr da naturlig nok til bred gardering. Nesten i mangel av noe bedre forslag setter vi favoritten 6 Even Oliver fremst, men noen voldsomt god følelse på denne må vi innrømme at vi ikke har. Usikker bak startbilens vinger, og at Spikeld-sønnen ikke kunne holde unna for Røste Mo i den nest siste starten ved andreplassen på 30.5 full vei var heller ingen seksstjerners prestasjon (sist tapte han også for en smygkjørt konkurrent fra tet). Dog stigende form, og i en feilfri utgave bør 6-åringen kunne kjempe i fremste rekke.

Slo favoritten i den siste starten gjorde 7 Fykeneld ved triumfen på 29.7 full vei), og på tross av et spor litt langt ute (dog veldig kjapp i vei) i kveld, tilmåler vi den formtoppede Elding-sønnen solide vinnersjanser på ny. Kapasitet til å springe rundt denne gjengen i åttetall innehar 8 Ernst, og vi synes at den kapable 8-prosenteren må krysses på alle bonger. Formen etter litt pause er uviss, men på sitt beste er denne hesten svært god (tapte kun for Solør Stegg i sitt siste feilfrie løp).

Maks etter innvendig smygreise i den siste starten fikk 3 Eld Viking ved sjetteplassen på 28.7 full vei, men et par løp i kroppen etter litt pause kan ha gjort godt (og det er spennende med Atle Solhus som kusk ved denne anledningen). Det må klaffe litt på veien for at speedige 12 Arnblessen (veldig fin form) skal kunne gå til topps, mens formen må være klart bedre enn i de siste startene før litt pause for at 11 Marmorjenta på ny skal få smake seierens sødme (dog klart god nok på sitt beste).

Vår rangering: A: 6 B: 7-8-3-12-11 C: 5-2-10 D: 9-4-1

Spilleforslag
Til V5A-rebusen på Leangen har vi satt opp tre spilleforslag på hhv 105, 420 og 1728 kroner (abc-system over fire bonger), som du ved et enkelt tastetrykk kan kjøpe her , mens våre tre forslag til B-rebusen på hhv 84, 420 og 1116 kroner (abc-system over fire bonger) ligger ute her .

Innleveringsfrister Leangen
V5A kl. 18.35 (løp 2-6)
V5B kl. 19.35 (løp 5-9)
DD kl. 20.30 (løp 8-9)

Kjøp en bong og se løpene fra Leangen gratis på www.rikstoto.no i kveld.