Vi sparer godbiten tilslutt

Foto: Hesteguiden.com

Vår banker tar sin tredje strake seier på Øvrevoll i kveld. Sjekk våre galopptips.

Tipsene er utarbeidet av Hans Petter Eriksen og tilrettelagt av Kurt Rune Leirvåg

Sportspills meny torsdag:
V5 Bergen: En varm og kald banker

Lunsjtips Bjerke: Vi gir oss ikke så lett
Oddstips: Brann kan få trøbbel

V75: Vinn utfylt kupong av Håkon til verdi kr 3000,-

Denne løpsdagen bruker vi 9 Dubai Samurai som dagens banker. Så langt i år har han vunnet begge sine starter og det på en imponerende måte. Begge seirene er kommet på sandbane men han har tideligere vist at han takler gressbane. På ryggen sitter Fredrik Johansson som er i strålende form for tiden. Trond Jørgensen som vanligvis rir hesten har denne gangen valgt å sitte på Firello, ikke for det han er best men det er yndlingshesten hans.

Klikk her for å se våre V5-tips til Øvrevoll

Pål Nordbye trente Bittersweet var helt overlegen i siste start over 1750 meter. Nå er hun ute over samme distanse men møter bedre hester. Selv om hun har fem kilo overvekt, står hun fremdeles godt til i løpet. Da hun vant sist løpsdag ble hennes formtall juster fra 47 til 57 kg. Det nye formtallet gjelder først fra hennes neste start slik at hun nå er ute etter gammelt formtall men med overvekt. Det betyr at dersom hun viser samme prestasjon som sist, skal hun vinne lett. Men hun er urutinert men kan allikevel være en bankerkandidat.

V5-1:
Dette løpet dreier seg om tre hester, to Fretheim trente hester, 5 Yorkshire Lad og 8 Royal Hill og Rune Haugen trente 7 Marked By Zorro. Sistnevnte har forsøkt seg over 1600 meter men det er nok litt i lengste laget. Nå er det sprint over 1170 meter og han har vist at han er en rask hest. Å rangere disse tre er vanskelig men jeg setter en knapp på Royal Hill selv om han har 23 annenplasser i karrieren.

V5-2:
5 Mad Men imponerte i debutløpet da han vant lett. Deretter skuffet han som favoritt på Täby men da var distansen lengre. Nå er det 1370 meter og det burde passe perfekt. 6 Majestic Max har startet to ganger på Øvrevoll og viste god form i siste start da han var 3 lengder bak gode Without Fear. Her kan det være rom for ytterligere forbedringer. 7 Madam Markievicz trenes av Yvonne Durant i Stockholm og hun gjør sin første start i Skandinavia. Hun vant et løp i England i fjor som toåring og det var over 1000 meter på gress i Scotland.

V5-3:
Flere formsterke hester i dette løpet. 11 Bittersweet har vunnet to ganger i år og var helt overlegen i siste start. Gjør hun den samme prestasjonen her blir det seier. Men hun er urutinert selv om hun er fire år. 7 Send An invitation har vunnet sine fire siste starter hvorav tre i år. Kan utmerket godt gjenta bedriften men måtte virkelig jobbe for seieren sist. 8 So Trendy galopperte lett av gårde i tet hele veien da hun vant sist torsdag over 2400 meter. Nå er det litt kortere men hun går helt sikkert et bra løp og har en god mulighet. 1 Most Wanted skal heller ikke glemmes med to seiere og to annenplasser på årets fire starter.6 Chorusso har vært jevn og god i de siste startene. Viser han det lille ekstra har han en mulighet.

Klikk her for å levere Sportspills eksperttips til Øvrevoll

V5-4:
2 Artistic Light var ute på riktig distanse 11. mai og slo Vestano med hals. Må ha en mmeget god mulighet i dette løpet. 8 Fighting Spirit er i god form og distansen passer bra. Er like god på gress som dirt track. 12 Montgomery vant over 1100 meter 11. mai og med tanke på avstamming og tideligere prestasjoner, skal han lett kunne gå 1600 meter. 1 Egon er feltets beste hest. Skuffet i fjor men kan vinne dette løpet dersom han er tilbake i godform. 5 Cool Match skuffet i siste start. Kan bedre. 3 Sportschau var tredjehest på Klampenborg i København fredag. Har kapasitet og skal med på en stor bong.

V5-5:
Som nevnt innledningsvis bruker jeg 9 Dubai Samurai som dagens banker. Han imponerte meg i siste start da han var 10 lengder foran Amazer i mål. Det må ha vært hans beste prestasjon noensinne. Med Fredrik Johansson på ryggen bør dette bli seier. Ønsker man å gardere er 12 Royal Power en hest som kan få med utfallet å gjøre. 13 Vestano har tre annenplasser på rekke og rad og er på trippelen igjen. 10 Hot Wing viste klasse i fjor høst. Var fjerdehest første gang ut i år i godt selskap. En spennende hest.