Det var ingen spøk å være spiller på hest i helgen. I lørdagens V75 på Leangen tok en spiller med seg 10 millioner som utløses av en alenevinner, og fikk med seg godt over 12 millioner. Ingen spillere løste V75-rebusen på Bergsåker søndag, og ingen spillere løste V65-omgangen på Momarken søndag kveld.

PS. Husk at du får hele gevinsten selv dersom du kjøper en av ekspertkupongene i spillboksen under. Artikkelen fortsetter under spillboksen

Det innebærer en formidabel jackpotsøndag denne uken. På Leangen er det dobbel jackpot i V65 søndag kveld med formidable 2 123 825 SEK ekstra i sekserpotten. På Mantorp blir det 3 791 466 SEK ekstra til fordeling i premiepotten i søndagens V75-omgang. Gedigen jackpot er det også i onsdagens V86-omgang fra Sverige med hele 8 671 077 SEK ekstra i åtterpotten. Forøvrig er det Klosterskogen som er vertskap for lørdagens V75-omgang her hjemme og Bjerke byr som vanlig på V75 tirsdag kveld.

Før vi skal gjennom alle disse godbitene, venter en innholdsrik mandag. Den innledes med V4-lunsj på Umåker. Forus byr på supermandag i kveld og hele ti løp på menyen. V65 har som vanlig spillestopp kl 18.55. Färjestad er vertskap for den svenske V64-omgangen.

Men i denne artikkelen skal vi heretter konsentrere oss om Forus og kveldens V65-omgang. Det er som nevnt hele ti løp som skal avvikles og derfor innledes løpsdagen med V4 som har spillestopp kl 18.10. V5-spillet innledes i V65-4 og har spillestopp kl 20.05, mens V65 som vanlig starter kl 18.55. Jeg synes et par av løpene ser oversiktlige ut i kveld og spiller derfor uten banker, men med dobbeltbanker både i V65-1, V65-2 og V65-6.

Buer eller Mikkelsen innleder
I V65-1/V4-3 skiller 6 Rainman O. og 5 One More Time seg klart ut. Disse ti møttes i samløp på Forus for en måned siden. Tøffingen Rainman O. tok da ned One More Time fra dødens. Da var distansen 2040 meter. I og med at det er sprint i kveld, er det litt større sjanse for at One More Time kan holde unna. De to hestene skiller seg uansett klart ut i V65-1 og de står også alene på det minste V4-forslaget i V4-3.

PS. Husk at du får hele gevinsten selv dersom du kjøper en av ekspertkupongene i spillboksen under. Artikkelen fortsetter under spillboksen

Rosten tror på seier i V65-2
Lage Rosten har presentert flere flotte hester de siste årene, og kanskje spesielt Thai Eros. Treårige 10 Thai Greenwich er en annen. Leverte et strålende løp til andre bak kapasitetshesten Broadway Don på Sørlandets travpark forrige lørdag og Lage Rosten tror rett og slett at hans hest er en banker i kveld. Men norgesdebuterende 3 Corleone er en klar utfordrer. Pål Buer er fornøyd med sin hest og tror også mye på seier. De to hestene blir dobbeltbanker i V65-2.

Tengsareid tilbake på Neslands Faksen
I V65-6/V5-3/DD-2 tror jeg mye på 8 Neslands Faksen. Johan Kringeland Eriksen disponerte Refsland-traveren litt passivt sist og klarte ikke å ta seg forbi Ask Viking i et speedoppgjør. I kveld er Psbjørn Tengsareid tilbake som kusk og det liker jeg. 8 Neslands Faksen blir min DD-banker.

PS. Husk at du får hele gevinsten selv dersom du kjøper en av ekspertkupongene i spillboksen under. Artikkelen fortsetter under spillboksen

Men både i V65 og V5 dobler jeg opp med svært formsterke 6 Flytin. Han var helt på linje med Neslands Faksen over mål sist og kommer Gudmestad-traveren noenlunde avgårde fra start, er han den klare hovedutfordreren. 8 Neslands Faksen og 6 Flytin blir min tredje dobbeltbanker i V65 og blir også min dobbeltbanker i V5-spillet.

PS. Husk at du får hele gevinsten selv dersom du kjøper en av ekspertkupongene i spillboksen under. Artikkelen fortsetter under spillboksen

Åpent i V65-3
Gunleif Tollefsen blir favorittspilt med 2 Prado i V65-3, og det er velt greit nok. For meg blir hesten kun en gardering. Jeg velger å sette Tom Erga først med 10 Muscles Else. Tok karrierens første seier sammen med Kine Høyland sist og holder veldig fin form. Jeg garderer uansett bredt i V65-3 med åtte hester på det største V65-forslaget.

Stor galopprisiko for storfavoritten
Tom Erga gjør karrierebeste med bred margin i år og når det gjenstår en måned av 2021, har han vunnet 67 løp. Hans forrige bestenotering var 39 seire i 2011. I V65-4/V5-1 blir han stor favoritt med egentrente 1 Elsås Prinsen. Står flott til som en av to strekhester i kveld, men har galoppert seg bort i to av fire starter hittil. Jeg nøyer meg med å sette favoritten først på ranken og tar med fire og seks hester på de to største V65-forslagene.

Dalen lurer alle?
Det kommer til å bli en luftig startside i V65-5/V5-2. Elitetraveren 8 Conqueastador B.R. står ytterst bak bilvingen og Geir Gudmestad kommer til å ladde det det går fra start. Med kjappe 1 Kissmymuscles og 7 Jailhouse Banker innenfor seg, i tillegg til like kjappe 5 Thai Eros blir det tempo. Dag-Sveinung Dalen er sjelden den som brenner kruttet for tidlig og jeg plasserer derfor 5 Thai Eros først på min rank i dette herlige sprintløpet.