Vi spiller en formkusk i Bergen

Foto: hesteguiden.com

Lovende Hæve Alma skal ha en flott vinnersjanse på Bergen. Sjekk våre travtips.

Det er ikke bare gode vintersportsutøvere som kommer fra hest. Skibygda har også i mange år fostret gode travhester og fireårshoppa Hæve Alma. Fire seire på kun ti starter har den svært lovende fireåringen tatt for sin eier Arne H. Skeie fra Voss og torsdagens oppgave ser svært overkommelig ut. Sist torsdag på Bergen gjorde Hæve Alma et flott seiersløp etter å ha travet utvendig for ledende Tormod stort sett hele veien.

Kusk Odd Storetvedt er også i super vinterform. Han har vunnet nitten løp i 2010 og åtte av disse seirene har kommet siden 18. november og senest sist torsdag tok Storetvedt to seire. Hæve Alma møter definitivt ikke tøffere motstand i kveld enn sist torsdag og vi har meget god tro på at Alm Viktor-hoppa legger på til to strake seire i kveld. Vår banker i V5A-veddemålet.
Rangering V5-1A: A: 8 B: 9-5-10-14 C: 7-12-6 D: 4-11-2-1-3-13

Klikk her for å se våre V5A-forslag til Bergen

I V5B-spillet nøyer vi oss med to hester i den tredje avdelingen der 6 Ulfaks og 8 Motveit Mari skiller seg klart ut fra mengden i et treårsløp for kaldblodhester. De møttes i et samløp 4. november. Ved den anledningen vant Motveit Mari foran en råsterk Ulfaks (som galopperte grovt fra start). Begge treåringene er i flott utvikling og vi blir svært overrasket om noen andre skulle kapre den fine førstepremien på 30 000 kroner.
Rangering V5-3B: A: 6-8 B: 2-1-9 C: 7-5-4 D: 3

Klikk her for å se våre V5B-forslag til Bergen

Lever Sportspills eksperttips eller spill Lyntoto i spillboksen under. Du trenger ikke registrere deg for å spille, og husk at du kan velge mellom ulike beløp i dropmenyen i spillboksen.

V5-2A:
Det florerer ikke med vinnerkandidater i dette løpet. Formhoppa 9 Lykkesiv blir vår klare favoritt. Kunne ikke gå i nærkamp med gode Ness Tjo Oda sist, men har levert en rekke sterke løp utover høsten og vinteren. Fin vinnersjanse. 4 Taletta har levert en ny fin sesong og regnes også med vinnersjanse her.

Fin form er det også på både 7 Gjerde Åsar (vant på stumme ben sist) og 8 Nøkle Pål (slo nettopp Taletta i et monteløp sist) og begge kan være seierskatuelle igjen i dette løpet.
Rangering V5-2A: A: 9 B: 4-7-8 C: 3-6-5 D: 1-2

V5-3A:
Kun sju hester til start i dette løpet, der det er stort skille på kvaliteten. 5 Conrads On Line sitter trolig i tet ut av den første svingen (dersom Buck Brodde slipper som vi tror). Derfra må det være en utmerket vinnersjanse for den den formtoppede Stangeland-traveren. Var god til seier sist etter perfekt ryggløp.

6 Montana F.H. falt gjennom sist etter et tøft løp. Stod med tre strake seire før det og har vunnet 10 løp i år. Har fått ladet batteriene litt nå, men risikerer å måtte gå den tunge veien i kveld. 4 Buck Brodde står tøft inne i løpet pengemessig, men viste jo på Forus tredje sist at han kan hevde seg mot disse (ble kun spurtslått av Investor G.T da). 3 Moon Dreamer er den siste som kan vinne dette løpet. Går mest på det jevne for tiden, men med optimalt løp kan årets andre seier være et faktum.
Rangering V5-3A: A: 5 B: 6-4-3 C: 2 D: 1-7

V5-4A/V5-1B:
50 000 kroner venter vinneren i det femte løpet, et løp i DNT's unghestserie for treårige varmblodshester. Og det er ingen tvil om at Rogalands-gjestene stiller med de beste kortene. Vi setter 8 Seaman først. Talentet til Kenneth og Bjørn Handeland klarte ikke å ta ned tettravende Nibley L.B sist på Forus, men gjorde uansett et flott løp. Fine betingelser i kveld.

5 El Gigant har fordel av å starte fra strek. Etter å ha galoppert seg bort i sine tre første starter, var det fin stil på hesten i seiersløpet sist. Fra tet er det ikke helt umulig med gjentagelse, selv om motstanden er betraktelig tøffere i kveld. Fra lengste tillegg jager 10 Maksi Winner ig 11 Sir Valley C.B som begge er mulige vinnerkandidater.
Rangering V5-4A/V5-1B: A: 8 B: 5-10-11-1 C: 4-7-12-6-2 D: 9-3

Annonse: Rolf Lerum byr på tre svært spenstige førstevalg i Bergen torsdag

V5-5A/V5-2B:
De unge kuskene gjør opp i V5A-finalen og løpet er uoversiktlig da flere av hestene holder usikker form. Vi setter unge lovende Morten Pedersen først med formsterke 11 Nu Steensgård. Hoppa gikk en meget sterk sisterunde til seier sist, og fullførte et tungt angrep på en utmerket måte. Møter tøffere motstand i kveld, men vi ble imponert sist.

10 Super Charming og Tina Storetvedt kommer godt overens og står med to strake seire. Kan selvsagt vinne igjen. 5 Just A Diamond har skuffet i sine to første løp etter lang pause. I kveld setter Herman Tvedt seg opp, en klar fordel. Kan være forbedret og duger normalt godt i disse omgivelsene. 1 McLaren har skuffet i sine to siste starter, men står vesentlig bedre til spormessig i kveld og med flinke Renate Aarlie som kusk, er McClaren tidlig aktuell.

3 Manstrong trodde vi på sist, men da skuffet hesten en smule. Fint startspor i kveld og et naturlig garderingskryss.
Rangering V5-5A/V5-2B: A: 11 B: 10-5-1-3 C: 2-9-4-8 D: 12-7-6

Her kan du levere Sportspills eksperttips til Bergen

V5-4B:
Det er umulig å se flere enn tre seierskandidater i dette løpet. Fra lengste tillegg setter vi 8 Bjørøy Tulla først. Gjorde en topp innsats som toer bak elitehesten Neslands Loke sist i Bergen og hentet da greit tillegg på Ness Tjo Oda. Lite felt i kveld og det ligger til rette for et fint løp.

7 Ness Tjo Oda har gjennomført en solid høst og er selvsagt seiersaktuell igjen og jager årets ellevte triumf. 5 Odins Tira har utviklet seg voldsomt i regi Åsbjørn Tengsareid, men står foran en meget tøff oppgave i kveld.
Rangering V5-4B: A: 8 B: 7 C: 5-1 D: 6-3-4-2

V5-5B:
Femten varmblodshopper setter hverandre stevne i en krysskrevende V5-B finale. Flere nykommer som debuterer i Bergen i dette løpet og det er vanskelig å rangeren hestene. 12 Cosmo Marie så ikke ut som en vinner underveis sist i Bergen, men det er så godt vinnerinstinkt i denne hoppa at hun slugget seg inn til sin tredje strake seier. Tøffere oppgave i kveld, men vi setter henne først i mangel av noe bedre.

10 Ofelia Reerstrup er en spennende nykommer på Rolf Tvedt's stall. Har fine meritter å vise til i Danmark, og dersom Rolf Tvedt treffer i volta ser det ut som en brukbar vinnersjanse. 8 Leticia er en fin treårshoppe i Rune Wiigs varetekt. Har levert en fin sesong, men er avhengig av å få det litt servert. Klaffer det litt på veien fra tillegg kan hoppa vinne.

4 Reginetta satt bom fast i rygg på 7 Nicoline Fønix sist, og hadde vunnet lett med åpning. Et vanskelig fjerdespor i volten trekker ned i kveld, og gode Herman Tvedt byttes i tillegg ut med Ronny Halvorsen. 7 Nicoline Fønix vant sist etter en perfekt kuskeseier av Svein Ove Wassberg. Imponerte ikke i det hele tatt, vi tviler på gjentagelse.
Rangering V5-5B: A: 12 B: 10-8-4-7 C: 9-3-2-6-13-1 D: 15-13-14-5